Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Βιέννη: Η αστυνομία βρήκε ν ε κ ρ ή 14χ ρ ο ν η σε διαμέρισμα Αφγανών

Στο ανήλικο κορίτσι είχε δοθεί υπερβολική δόση ναρκωτικών και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά



Από τον Kai Rebmann

Η Αυστρία δεν λέει να βρει ησυχία. Μόλις λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ενός ομαδικού βιασμού που διήρκεσε μήνες στη Βιέννη, η πρωτεύουσα είναι και πάλι το επίκεντρο της σεξουαλικής κακοποίησης. Σε αντίθεση με την περίπτωση της 12χρονης μαθήτριας, ωστόσο, αυτή τη φορά υπάρχει θάνατος. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ διαφορετικές δηλώσεις σχετικά με το πιθανό υπόβαθρο, με μια δήλωση της αστυνομίας της Βιέννης ειδικότερα να εγείρει περισσότερα νέα ερωτήματα από όσα είναι σε θέση να απαντήσει.

Τα γεγονότα: Την Τρίτη το πρωί, ένα 14χρονο κορίτσι βρέθηκε άψυχο σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Simmering της Βιέννης. Ο ενοικιαστής, ένας 26χρονος Αφγανός, λέγεται ότι ειδοποίησε ο ίδιος τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, οποιαδήποτε βοήθεια ήρθε πολύ αργά, έτσι ώστε να προσδιοριστεί μόνο ο θάνατος της έφηβης. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, η νεαρή γυναίκα από την Κάτω Αυστρία λέγεται ότι πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

H άρνηση (ανάκληση αναφορών) προκαλει ακόμη περισσότερες εικασίες

Ωστόσο, αυτό που συνέβη ή υποτίθεται ότι συνέβη τις προηγούμενες ώρες, οι απόψεις διαφέρουν σημαντικά. Ενώ ορισμένες πύλες όπως η "Krone" ή η "OE24" υποθέτουν ότι ο Αφγανός παρέσυρε το κορίτσι στο διαμέρισμά του με ναρκωτικά και στη συνέχεια την κακοποίησε, τόσο ο απορριφθείς αιτών άσυλο όσο και η αστυνομία και η Κρατική Εγκληματολογική Αστυνομία απορρίπτουν κατηγορηματικά αυτόν τον ισχυρισμό.

Πώς μπήκε η νεαρή μαθήτρια στο διαμέρισμα του Αφγανού; Αν πιστέψετε τον 26χρονο, η κοπέλλα λέγεται ότι τον πλησίασε αργά το βράδυ στο δρόμο και του ζήτησε ναρκωτικά. Σύμφωνα με τη δική του δήλωση, τη συνάντησε μόνο τρεις με τέσσερεις ημέρες πριν. Στη μία το πρωί, η 14χρονη εμφανίστηκε μπροστά στην εξώπορτα του και ήταν ήδη υπό την επήρεια ναρκωτικών. Στη συνέχεια λέγεται ότι ήρθε σε συναινετικό σεξ.

Το Κρατικό Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών, από την άλλη πλευρά, εξηγεί ότι διερευνά έναν «ύποπτο θάνατο», αλλά όχι σε ποινικό πλαίσιο. Η αυτοψία δεν αποκάλυψε κανένα στοιχείο αμέλειας ή βίας από τρίτους. Στο αίμα της νεκρής, ωστόσο, ανιχνεύθηκε δηλητηρίαση από ναρκωτικά, δηλαδή υπερβολική δόση ναρκωτικών κάποιου είδους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένα μήνυμα από την αστυνομία της Βιέννης μέσω του "X" φαίνεται πολύ περίεργο. Ξεκινώντας από το γεγονός ότι η αστυνομία ενοχλείται από το γεγονός ότι ορισμένα «μέσα ενημέρωσης» ανέφεραν το θάνατο μίας 14χρονης, δημοσιεύοντας περιεχόμενο «που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε». Βάζοντας τη λέξη «μέσα ενημέρωσης» σε εισαγωγικά, η αστυνομία έθεσε τον εαυτό της ως κριτή του ποιος μπορεί να συγκαταλέγεται μεταξύ των «πραγματικών» ή «πραγματικών» μέσων ενημέρωσης. Οι συνάδελφοι από το "Krone" ή το "OE24" προφανώς δεν είναι μεταξύ αυτών. Αλλά προσέξτε - η αστυνομία προφανώς δεν ήθελε να αρνηθεί το περιεχόμενο ...

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το υπόλοιπο μήνυμα και άλλες δηλώσεις διαβάζουν επίσης σαν να ήταν  καθημερινή αστυνομική ρουτίνα και το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο ότι ένα νεκρό κορίτσι με υπερβολική δόση ναρκωτικών στο αίμα της βρίσκεται στο διαμέρισμα ενός Αφγανού:

«Ένας 26χρονος ειδοποίησε την κλήση έκτακτης ανάγκης μέσω έκτακτης ανάγκης στις 05.03.2024, καθώς βρήκε μία 14χρονη γνωστή νεκρή στο διαμέρισμά του. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που ειδοποιήθηκαν προσπάθησαν να επαναφέρουν την νεκρή, αλλά ο γιατρός έκτακτης ανάγκης μπόρεσε μόνο να προσδιορίσει το θάνατο. Προκειμένου να αποκλειστεί αμέλεια τρίτων, διατάχθηκε νεκροψία της 14χρονης εκτός από τις έρευνες στον τόπο του εγκλήματος. Σύμφωνα με την αυτοψία, δεν υπήρξε χρήση βίας. Παρατηρήθηκε δηλητηρίαση από ναρκωτικά. Το αν αυτή ήταν η αιτία θανάτου διερευνάται». Το μόνο που λείπει είναι η ένδειξη ότι, όπως έχουν τα πράγματα, πρέπει να υποτεθεί ένας φυσικός θάνατος ...

Κατά ύποπτο τρόπο αποσιωπάται η ενοχή του υπόπτου

Προκειμένου να απομακρυνθεί εντελώς ο Αφγανός από τα μέσα ενημέρωσης και την κοινωνική γραμμή πυρός, εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στην «Standard»: «Ο 26χρονος δεν αναφέρεται ως ύποπτος. Δεν υπάρχουν έρευνες σε ποινική βάση».

Αυτό, με τη σειρά του, είναι εκπληκτικό! Επειδή η συναινετική σεξουαλική επαφή που ο 26χρονος Αφγανός ισχυρίζεται ότι είχε με το 14χρονο κορίτσι και το έχει παραδεχτεί ρητά, σε αυτή την ηλικία δεν αντιπροσωπεύει τίποτε λιγότερο από σεξουαλική κακοποίηση στην Αυστρία.

Και μια άλλη δήλωση του «ανθρώπου» θα πρέπει πραγματικά να κάνει κάθε αστυνομικό ερευνητή καχύποπτο: 

Σύμφωνα με τη δική του δήλωση, το κορίτσι είχε σταθεί μπροστά από την εξώπορτα του γύρω στη 1 π.μ. - εμφανώς υπό την επήρεια ναρκωτικών. Σε ποιο βαθμό μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για συναινετική σεξουαλική επαφή – ή μάλλον για την υποτιθέμενη εκμετάλλευση μιας αβοήθητης κατάστασης – θα ήταν επίσης ένα όχι αδιάφορο ερώτημα.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, ο άνδρας ήρθε στην Αυστρία το 2015 για να υποβάλει αίτηση ασύλου. Αυτό απορρίφθηκε αρχικά, αλλά στον πρόσφυγα χορηγήθηκε επικουρική προστασία σε δεύτερο βαθμό. Μετά από μια εφάπαξ παράταση το 2018, ο Αφγανός θα έπρεπε να είχε απελαθεί το 2020. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο επαναπατρισμός στην πατρίδα του δεν φαινόταν πλέον δυνατός εκείνη την εποχή, το καθεστώς προστασίας αρχικά παρατάθηκε εκ νέου και τελικά μετατράπηκε σε νόμιμη διαμονή.

Τελικά, η συνειδητοποίηση παραμένει ότι για τους αστυνομικούς ερευνητές στη Βιέννη, δεν φαίνεται να υπάρχει τίποτε το ύποπτο για ένα 14χρονο κορίτσι να πηγαίνει στο διαμέρισμα ενός 26χρονου - είτε οικειοθελώς είτε όχι, να κάνει σεξ μαζί του εκεί - είτε συναινετικό είτε όχι - και να βρίσκεται νεκρή το επόμενο πρωί. 

Αν και το τεκμήριο αθωότητας ισχύει και σε αυτή την περίπτωση, μια περίεργη γεύση παραμένει φυσικά παρά ή ίσως ακριβώς λόγω των ημιτελών αρνήσεων της αστυνομίας και της Κρατικής Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!