Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Ο Ρώσος Υπ. Άμυνας Στρατάρχης Σεργκέϊ Σοϊγκού, ανακοινώνει τήν δημιουργία 2 νέων ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ, μέ 16 νέες ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ καί 14 νέες ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ !

































































ΠΗΓΗ: Visegrád 24στο X: ""BREAKING: Russian Defense Minister Sergei Shoigu announces the creation of 2 new ground armies, with 16 new brigades & 14 new divisions As @noclador points out, that’s more than the combined armies of 🇩🇪🇬🇧🇫🇷🇵🇱🇪🇸🇳🇱🇸🇪 Post-election mobilization is coming https://t.co/4JW7ZUMJz8 / X (twitter.com)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ:

«Θάνατος αντί θανάτου»: Οι τρομοκράτες πρέπει να «καταστραφούν ανελέητα» - Μεντβέντεφ
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσσίας απάντησε στην επίθεση στο δημαρχείο Crocus

Οι δράστες και οι διοργανωτές της τρομοκρατικής επίθεσης της Παρασκευής σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας πρέπει να κυνηγηθούν χωρίς έλεος, επέμεινε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν όταν αρκετοί άνδρες οπλισμένοι με τουφέκια εφόδου άνοιξαν πυρ μέσα στο Δημαρχείο του Crocus και στη συνέχεια προχώρησαν στην πυρπόληση του συναυλιακού χώρου. Ο Μεντβέντεφ είναι επί του παρόντος αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Σε ανάρτησή του στο Telegram το βράδυ της Παρασκευής, έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών και ενθάρρυνση στους συγγενείς των τραυματιών.



Η Ρωσσία βρίσκεται σε πόλεμο – Κρεμλίνο
Αυτό που ξεκίνησε ως στρατιωτική επιχείρηση κλιμακώθηκε αφού η Δύση έγινε συμμετέχων, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκώφ

Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσσίας στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε πλήρη πόλεμο αφού η Δύση έγινε μέλος της σύγκρουσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκώφ σε συνέντευξή του σε εθνικά μέσα ενημέρωσης που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Η Μόσχα θα συνεχίσει να επιδιώκει τον στόχο της να διασφαλίσει ότι ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να αποτελέσει απειλή για τους Ρώσους πολίτες ή το έδαφος, δήλωσε ο εκπρόσωπος στην εφημερίδα Argumenti i Fakty, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει τώρα τέσσερα νέα ομοσπονδιακά θέματα που πρέπει να προστατευθούν και να απελευθερωθούν πλήρως από τις δυνάμεις του Κιέβου.


Μεγάλης κλίμακας διακοπές ρεύματος αναφέρθηκαν σε όλη την Ουκρανία μετά τα ρωσικά πλήγματα
Μια επίθεση προκάλεσε σοβαρές ζημιές στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Δνείπερου στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της περιφέρειας Ζαπορόζιε, λένε τοπικοί αξιωματούχοι

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε ένα ισχυρό κύμα αεροπορικών και πυραυλικών επιθέσεων σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισχυρίστηκαν αξιωματούχοι στο Κίεβο. Το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα δεν έχει ακόμη σχολιάσει τους ισχυρισμούς. Αναφορές στο έδαφος την περιέγραψαν ως την πιο ισχυρή επίθεση εδώ και πολλούς μήνες. Μια ρωσική πυραυλική επίθεση στόχευσε τον υδροηλεκτρικό σταθμό του Δνείπερου (HPP) στην ελεγχόμενη από την Ουκρανία πόλη Zaporozhye, σύμφωνα με το Ukrhydroenergo. Η εταιρεία δήλωσε ότι η εγκατάσταση είχε πληγεί και ότι μαινόταν πυρκαγιά στην περιοχή.



Το «κίνημα ΛΟΑΤ» προστέθηκε στον κατάλογο τρομοκρατών της Ρωσσίας
Οι τράπεζες είναι πλέον υποχρεωμένες να παγώσουν κεφάλαια και να αναστείλουν τις υπηρεσίες τους σε πρόσωπα και ομάδες που συνδέονται με τον όμιλο, κάτι που οι επικριτές λένε ότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Χρηματοοικονομικής Παρακολούθησης της Ρωσσίας (Rosfinmonitoring) επέκτεινε τον χαρακτηρισμό των ατόμων και των οργανώσεων που θεωρείται ότι εμπλέκονται σε εξτρεμιστικές δραστηριότητες ή τρομοκρατία για να συμπεριλάβει «το διεθνές κοινωνικό κίνημα LGBT και τις δομικές μονάδες του». Ο ενημερωμένος κατάλογος διατίθεται στον ιστότοπο του οργανισμού. Η κίνηση ακολουθεί μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο, η οποία επικύρωσε την αναγνώριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το «διεθνές κίνημα LGBT» ως εξτρεμιστικό.



Η Ρωσσία και η Κίνα χτυπούν τη ναυτιλιακή συμφωνία με τους Χούθι για να εξασφαλίσουν ασφαλείς διελεύσεις πλοίων, αναφέρει η έκθεση
Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η Ρωσσία και η Κίνα έχουν συνάψει συμφωνία με τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούθι για να επιτρέψουν στα εμπορικά πλοία τους να διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν χωρίς φόβο επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή πυραύλους.

Μία από τις πηγές δήλωσε ότι η Κίνα και η Ρωσσία κατέληξαν σε συμφωνία με διπλωμάτες στο Ομάν με τον Μοχάμεντ Αμπντέλ Σαλάμ, έναν από τους κορυφαίους πολιτικούς ηγέτες των Χούτι. Είπαν ότι η ασφαλής διέλευση των πλοίων είναι σε αντάλλαγμα για την πολιτική υποστήριξη των Χούτι στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Το Bloomberg σημείωσε: «Δεν είναι απολύτως σαφές πώς θα εκδηλωθεί αυτή η υποστήριξη, αλλά θα μπορούσε να περιλαμβάνει το μπλοκάρισμα περισσότερων ψηφισμάτων εναντίον της ομάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!