Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Η Αμερικανίδα ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ του ΒΑΘΕΟΣ κράτους καί αρχιτέκτονας της έγχρωμης "επαναστάσεως" του 2014 στην Ουκρανία ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ απροσδόκητα, καθώς ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων της Ουάσινγκτον εναντίον της Ρωσσίας φτάνει σε νέο χαμηλό......



Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken ανακοίνωσε την παρελθούσα Τρίτη, την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Victoria Nuland.

Ποιά είναι η Nuland; 

Θεωρείται ευρέως ως μία από τους κύριους αρχιτέκτονες της "εξέγερσης" του Μαϊντάν, μιας έγχρωμης "επανάστασης" στην Ουκρανία που υποκινήθηκε από τη Nuland σε συνεργασία με πράκτορες πληροφοριών, που υποστηρίχθηκαν από τήν Δύση και ανέτρεψαν έναν δεόντως εκλεγμένο φιλορώσο ηγέτη (τόν Βίκτωρα Γιανουκόβιτς) και οδήγησαν στην εγκατάσταση μιας δυτικής κυβέρνησης-μαριονέτας και τελικά σε πόλεμο με τη Ρωσσία.


Σε δήλωσή του, ο Blinken είπε ότι η φίλη του «Toria» κατείχε τις περισσότερες θέσεις στο Στέητ Ντηπάρτμεντ, από προξενικός υπάλληλος έως πρεσβευτής και αναπληρώτρια γραμματέας, σε μια καρριέρα που εκτείνεται σε 35 χρόνια. 

Η πιο πρόσφατη θέση της Nuland ήταν υφυπουργός Πολιτικών Υποθέσεων. Δεν έδωσε κανένα λόγο για την αναχώρησή της, αν και μπορεί να έχει να κάνει με τους περισσότερους από 400.000 νεκρούς Ουκρανούς, ζωές που χάθηκαν σε ένα πεδίο μάχης, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμμία ένδειξη ότι ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσσίας θα μπορούσε ποτέ να κερδηθεί.

Μια έκθεση του The Gateway Pundit σημειώνει ότι το συντηρητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο υπέβαλε πρόσφατα αίτημα για την ελευθερία της πληροφόρησης για να μάθει ποιος ήταν ο ρόλος της Victoria Nuland στο θάνατο του Αμερικανού δημοσιογράφου Gonzalo Lira στην Ουκρανία. 

Ο Lira, αντίπαλος του πολέμου με τη Ρωσσία, πέθανε στις 11 Ιανουαρίου 2024, σε φυλακή του Χάρκοβο. Ο Lira είχε κατηγορήσει τη Nuland ότι «μισεί τα σωθικά μου» και ήταν υπεύθυνη για τη σύλληψή του. 

Ο Lira είχε κάνει ένα βίντεο το 2022 που περιγράφει λεπτομερώς τον ρόλο της Nuland στην υποκίνηση αστάθειας στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν επίσης υποστεί μια σειρά από ντροπιαστικές απώλειες στον πόλεμο προπαγάνδας που συνοδεύει όλους τους πολέμους πυροβολισμών. 

Υπήρξε η ανατίναξη του αγωγού Nordstream 2, σαφώς ενορχηστρωμένη από πράκτορες ευθυγραμμισμένους με το ΝΑΤΟ. Υπήρξε ο προαναφερθείς θάνατος του Gonzalo Lira. 

Υπήρξε η διαρροή πληροφοριών, ότι ο Ρώσος αντιφρονών Alexei Navalny πέθανε στην πραγματικότητα από θρόμβο αίματος, ενώ βρισκόταν σε ρωσική φυλακή και δεν «δολοφονήθηκε» από τη Ρωσσία, όπως ισχυρίζεται η Ουάσιγκτον. 

Στη συνέχεια, είχαμε το άρθρο των New York Times πριν από δύο εβδομάδες, στο οποίο η CIA παραδέχεται ότι έχει αναπτύξει ένα δίκτυο βάσεων, που αριθμούν τουλάχιστον μια ντουζίνα, στην Ουκρανία τα τελευταία 10 χρόνια με σκοπό την εφαρμογή, τον εξοπλισμό και την υποστήριξη μιας υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης-μαριονέτας στα σύνορα της Ρωσσίας

Και η τελευταία βόμβα που έπεσε μόλις πριν από δύο ημέρες, ότι η Ρωσσία είχε υποκλέψει μια συζήτηση από Γερμανούς στρατηγούς για το πώς να ανατινάξει τη γέφυρα της Ρωσσίας στη χερσόνησο της Κριμαίας χρησιμοποιώντας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς 'Taurus'. 
Αυτή η έκθεση, που επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση της Γερμανίας, βγήκε λίγες μέρες αφότου ο Γερμανός καγκελλάριος Olaf Scholz είχε δηλώσει ότι η Γερμανία, σε αντίθεση με τη Γαλλία, δεν είχε σχέδια να χρησιμοποιήσει ποτέ τον στρατό της για να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος, πόσο μάλλον σε έναν πολιτικό στόχο όπως μια γέφυρα προς την Κριμαία!

Αλλά καμμία από αυτές τις ντροπιαστικές αποτυχίες δεν αναφέρθηκε από τον Blinken την Τρίτη. 

Ήταν όλα 'ποπ κορν' και μπαλόνια, γιορτάζοντας τις υπέροχες επιτυχίες μιας μακροχρόνιας στρατιώτη του αμερικανικού βαθέος κράτους, της κυρίας Victoria Nuland.

«Αυτό που κάνει την Toria πραγματικά εξαιρετική (!!!!!) είναι το έντονο πάθος που φέρνει στον αγώνα για αυτό που πιστεύει περισσότερο: την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαρκή ικανότητα της Αμερικής να εμπνέει και να προωθεί αυτές τις αξίες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Blinken.

Όλες αυτές οι λέξεις – ελευθερία, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα – έχουν διαφορετικές σημασίες για τον Blinken και την παγκόσμια κλίκα από ό,τι για εμάς τους ανθρώπους. 

«Ελευθερία» δεν σημαίνει να ζούμε όπως επιλέγουμε σύμφωνα με τα ατομικά δικαιώματα που προικίζει ο Δημιουργός μας, αλλά μάλλον σύμφωνα με οποιαδήποτε προνόμια η κυβέρνηση θεωρεί κατάλληλο να μας χορηγήσει. 

Και η «δημοκρατία» σίγουρα δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα των εθνών να επιλέγουν τους δικούς τους ηγέτες σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. 

Αντίθετα, πρέπει να επιλέξουν ηγέτες ευνοημένους από την Ουάσιγκτον, στους οποίους μπορεί να βασιστεί κανείς ότι θα ακολουθήσει τη φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. 

(Αν νομίζετε ότι υπερβάλλω, σας συνιστώ να διαβάσετε ολόκληρη την άθλια ιστορία της CIA, όπως συντάχθηκε από τον William Blum στο Killing Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II.)

Ο Blinken είπε ένα πράγμα που ήταν αλήθεια. Είπε ότι η «ηγεσία της Nuland στην Ουκρανία» θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης «για τα επόμενα χρόνια» από διπλωμάτες και φοιτητές εξωτερικής πολιτικής.

Πράγματι, θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης.

Η Nuland συμμετείχε άμεσα στην εξέγερση του Μαϊντάν και στο επακόλουθο πραξικόπημα στο Κίεβο. 

Τον Δεκέμβριο του 2013, επισκέφθηκε την Ουκρανία για να μοιράσει γλυκά στους ένοπλους διαδηλωτές στην κεντρική πλατεία του Κιέβου

Στη συνέχεια καταγράφηκε να συζητά πώς να «δρομολογήσει αυτό το πράγμα» με τον τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Κίεβο, Geoffrey Pyatt, λίγες μέρες πριν από το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2014.

Σε συνέντευξή της στο CNN τον περασμένο μήνα, η Nuland παραδέχθηκε την ήττα της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Μόσχας, περιγράφοντας τη σημερινή Ρωσσία ως «όχι τη Ρωσσία που, ειλικρινά, θέλαμε». Εδώ είναι ένα απόσπασμα από εκείνη τη συνέντευξη παρακάτω.

Ορίστε λοιπόν η απόδειξη. 

Ο πόλεμος είναι καλός για την οικονομία. Το να στρέφεις Ρώσους και Ουκρανούς ο ένας εναντίον του άλλου και να βλέπεις δεκάδες χιλιάδες από αυτούς να σφαγιάζονται είναι πολύ διασκεδαστικό για ανθρώπους όπως η Nuland. 

Και φυσικά, θα πρέπει όλοι να είμαστε περήφανοι γι' αυτήν, επειδή αυτά τα ξένα πεδία δολοφονίας οδηγούν πάντα σε καλές θέσεις εργασίας για τους Αμερικανούς πίσω στην πατρίδα.

Η Nuland και οι όμοιοί της είναι νοσηρές προσωπικότητες. 

Και οι άνθρωποί της περιλαμβάνουν ανθρώπους και από τις δύο πλευρές του διαδρόμου στο κατεστημένο της Ουάσιγκτον, ανθρώπους όπως ο Blinken, η Condoleezza Rice, ο Paul Ryan, ο Kevin McCarthy, ο Biden, οι Obama, οι Bush, οι Clinton, οι γερουσιαστές Lindsey Graham και Mitch McConnell και οι βουλευτές  του Τέξας Michael McCaul του Τέξας και Mike Turner του Οχάϊο, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς.

Όλοι παπαγαλίζουν τα ίδια ψέμματα και μισές αλήθειες σχετικά με τον αγώνα για την ελευθερία και τη «δημοκρατία». Γιατί; Επειδή λειτουργεί. Οι Αμερικανοί είναι τα κορόϊδα αυτής της σωβινιστικής ρητορικής. "Τσιμπάνε" το παραμύθι για αυτό κάθε φορά.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει απολύτως καμμία διαφορά στο μέγεθος της ελευθερίας ή της δημοκρατίας που θα βίωνε κανείς ζώντας στη Ρωσσία σε αντίθεση με την Ουκρανία. 

Και οι δύο χώρες έχουν αυταρχικές κυβερνητικές δομές, οι οποίες είναι γνωστό ότι καταστέλλουν τον Τύπο και τις πολιτικές εκφράσεις που αμφισβητούν τις επίσημες κυβερνητικές αφηγήσεις.

Όχι ότι αυτό είναι δουλειά των Ηνωμένων Πολιτειών, ούτως ή άλλως. Τι δουλειά έχει η Ουάσιγκτον, ποια μορφή κυβέρνησης έχει υιοθετήσει μια χώρα μακριά από τα σύνορά μας;

Ποιοί είμαστε, ούτως ή άλλως, για να μιλήσουμε για τη δημοκρατία μιας άλλης χώρας, ή για την έλλειψή της; 

Ζούμε σε μια χώρα, την Αμερική, που έχει μεταμορφωθεί σε κάτι που οι περισσότεροι από εμάς δεν αναγνωρίζουμε πλέον - μια χώρα που κυβερνάται από μια κυβέρνηση που λογοκρίνει ανοιχτά τον πολιτικό λόγο (το αποκαλούν «παραπληροφόρηση»), το ίδιο το είδος ομιλίας που μας λένε είναι εγγυημένο από την Πρώτη Τροπολογία μας και συλλαμβάνει ηλικιωμένες κυρίες που πιάνονται να προσεύχονται έξω από κλινικές αμβλώσεων, υποβάλλοντάς τις σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης 10 ετών ή περισσότερο, ενώ κρατούσε πολιτικούς κρατούμενους που διέπραξαν το έγκλημα να περπατήσουν μέσα στο κτίριο του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Έτσι, κυρία Victoria Nuland, απαλλάξτε μας από τη διάλεξη για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Αυτά είναι τα ίδια κουρασμένα σημεία συζήτησης που έχουν χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσουν πολέμους σε όλο τον κόσμο, εκατοντάδες πολέμους και επαναστάσεις, από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Ωστόσο, η Victoria Nuland αξίζει κάποια εύσημα.

Είναι μία από τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο για το πώς να διεξάγει μια έγχρωμη επανάσταση. 

Αυτή, και οι υπόλοιπες αυτόκλητες νεοσυντηρητικές παγκοσμιοποιημένες ελίτ, ακριβέστερα αποκαλούμενες παγκόσμιοι θηρευτές, ασχολούνται με την έναρξη πολέμων, την αποσταθεροποίηση χωρών, το σαμποτάζ υποδομών και τη διεξαγωγή αλλαγών καθεστώτων, ενώ τελειοποιούν την τέχνη της προπαγάνδας εκεί που φαίνεται ότι η στοχευόμενη χώρα είναι αυτή που είναι ένοχη στρατιωτικής επιθετικότητας. 

Πώς το κάνουν αυτό; 

Το κάνουν μέσω μυστικών διεισδύσεων και κατασκοπευτικών επιχειρήσεων, πληρωμών για φιλικούς ξένους παράγοντες και ελέγχου των αφηγήσεων των μέσων ενημέρωσης, όλα υπό τον έλεγχο μιας αδίστακτης, ανεξέλεγκτης CIA. 

Το κάνουν εδώ και χρόνια και μην περιμένετε να σταματήσει μόνο και μόνο επειδή η Nuland παραιτήθηκε.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova απέδωσε την έξοδο της Nuland στην «αποτυχία της αντιρωσικής πορείας της κυβέρνησης Biden». 

Αλλά υπάρχουν πιθανότατα περισσότερα σε αυτή την ιστορία της εξόδου της Nuland που θα διαρρεύσουν με την πάροδο του χρόνου.

Η Nuland είναι παντρεμένη με τον συνάδελφό της γεράκι του πολέμου Robert Kagan, ιδρυτή του νεοσυντηρητικού Σχεδίου για έναν Νέο Αμερικανικό Αιώνα, στο οποίο παρέχει πνευματική υποστήριξη για αλλαγές καθεστώτων σε όλο τον κόσμο για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Η κουνιάδα της, Kimberley Kagan, είναι παντρεμένη με τον αδελφό του Robert, Fred, και διευθύνει το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου.

Σίγουρα μια προσοδοφόρα συμφωνία για βιβλία και ίσως μια χαλαρή δουλειά σε μια δεξαμενή σκέψης της Ουάσιγκτον περιμένει την κα Nuland μετά τη συνταξιοδότησή της από την κυβερνητική υπηρεσία. Ή ίσως θα ανακυκλωθεί ως κορυφαίο στέλεχος σε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές όπλων.

Με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο, η Victoria Nuland θα ανταμειφθεί για μια καλή δουλειά. 

Διαδραμάτισε ζωτικό ρόλο στήν σφαγή περισσότερων από 500.000 κυρίως Xριστιανών Ρώσων και Ουκρανών. 

Ούτως ή άλλως, έτσι λειτουργεί η Ουάσιγκτον.


ΠΗΓΗ: U.S. deep-state operative and architect of 2014 color revolution in Ukraine resigns unexpectedly as Washington’s proxy war against Russia hits new low – LeoHohmann.com


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

9 σχόλια:

  1. Συγγνώμη τώρα, γράφετε Αμερικανίδα.
    Μήπως θέλετε νά γράψετε "Αμερικανίδα";
    Είναι ερώτηση & απορία συγχρόνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε, ζητώ συγγνώμη για την παράλειψη.

      Ναι, εννοώ "Αμερικανίδα"!

      Σας ευχαριστώ που μου το επισημάνατε.
      Πρέπει να ακριβολογούμε πάντα.

      Διαγραφή
    2. ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕ 'ΣΑΝΤΟΥΪΤΣΑΚΙΑ' ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ;
      ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕ ΣΕ "ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ" ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ;
      ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ Ο ....ΠΟΝΟΣ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ!
      ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ-ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΪΑΤ!
      ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΔΩ:
      1.https://images.csmonitor.com/csm/2013/12/1213-world-Nuland2.jpg?alias=standard_900x600nc
      2.https://qph.cf2.quoracdn.net/main-qimg-8d5463c9a2f1760eb637a16b39e09496-lq
      3.https://world.time.com/wp-content/uploads/sites/17/2013/12/2013-12-11t100513z_430869593_lr1e9cb0s.jpg?w=720&h=480&crop=1

      Διαγραφή
  2. ΝΑΙ, ΚΑΛΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 10:38' μ.μ.
    ΟΣΟ ...ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ" ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!
    ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΓΡΙΟ, ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε πολύ τούς σχολιαστές γιά τήν συμμετοχή τους.
    Δέν ξέρουμε άν πληροφορήθηκαν οι φίλοι αναγνώστες, ότι πρό ολίγων μόλις 24ωρων, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονυ Μπλίνκεν τήν ....σ ο ύ τ α ρ ε !
    Τέλος η Βικτώρια μέ τήν μονίμως ξ υ ν ή και μουτρωμένη φυσιογνωμία από τό αμερικανικό Υπ. Εξωτερικών!
    Άντε γειά κυρά μου καί άσε μας - επιτέλους - ήσυχους!
    Αρκετά μαζί σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή η δυσοίωνη φιγούρα ο Τζέφρυ, προπομπός πολέμων και διχασμού όπου πάει... Οι τοποθετήσεις του δεν υπήρξαν ποτέ τυχαίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ, ΤΙ ΑΓΡΙΟΦΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;
      ΜΠΡΡΡΡΡ !
      ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΕΤΑΞΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 'F-16' ΕΤΑΞΕ ΚΑΙ 'F-35' ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ;
      ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ "ΗΞΕΡΕ" ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ;
      ΑΓΑΠΕΣ & ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΚΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΨΥΧΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!
      ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ!
      ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΒΛΕΜΜΑ ΠΟΥ ΠΑΓΩΝΕΙ.....

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΗ Η ΕΒΡΑΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!