Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

'K.G.B.', 'C.I.A.' καί η αποδόμηση της Ορθοδοξίας! ( Γιά ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ καί καλοδιαβασμένους! )


«μὴ πεποίθατε ἐπ᾿ ἄρχοντας, ἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία. » 
Ψαλμός 145 (ΡΜΕ) :3

3 Μὴ στηρίζετε τὴν πεποίθησιν καὶ ἐλπίδα σας εἰς κοσμικοὺς ἄρχοντας, εἰς υἱοὺς καὶ ἀπογόνους τῶν ἐφημέρων καὶ ἀδυνάτων ἀνθρώπων, οἱ ὁποῖοι δὲν ἔχουν τὴν δύναμιν νὰ σᾶς σώσουν.

Ερμηνευτική απόδοση Παναγιώτη Ν. Τρεμπέλα

17 Δεκεμβρίου 2019
Από τον πατέρα Lynch

Είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε ότι η τρέχουσα πνευματική ασθένεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο υποβόσκει εδώ και πάνω από έναν αιώνα. 

Η κατανόηση τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό του ιστορικού πλαισίου είναι υψίστης σημασίας.

Η ελπίδα μου είναι ότι με την αντιμετώπιση της ασθένειας, η θεραπεία μπορεί να έρθει. 
Εγώ, και πολλοί άλλοι που εκφράζουμε ανησυχία, επιθυμούμε θεραπεία και αποκατάσταση για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όχι την κατάρρευσή του.

Ωστόσο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ακολουθεί μια προμελετημένη τροχιά εδώ και αρκετό καιρό. 
Επί του παρόντος, δεν φαίνεται να έχει καμμία πρόθεση να αλλάξει την πορεία του. 

Οι καρποί που βλέπουμε στην Ουκρανία αποδεικνύουν μόνο την πραγματικότητα ότι ορισμένες ανορθόδοξες νοοτροπίες έχουν αρχίσει να κυριαρχούν στο ήθος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ότι ορισμένες ασεβείς δυνάμεις βρίσκονται πίσω από τις τρέχουσες ενέργειές του σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα επισημανθούν κυρίως δύο άρθρα. Και τα δύο άρθρα απεικονίζουν διάφορα βασικά ζητήματα που έχουν παράσχει το γόνιμο έδαφος στο οποίο οι τρέχουσες δράσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχουν ανθίσει και έχουν αποφέρει καρπούς.


Αυτό το άρθρο μου στάλθηκε ευγενικά από έναν αναγνώστη, για το οποίο είμαι πολύ ευγνώμων. Ενθαρρύνω όλους να το διαβάσουν ολόκληρο. (το άρθρο αυτό ακολουθεί στην αμέσως επόμενη ανάρτηση του ιστολογίου μας).

Το παραπάνω άρθρο γράφτηκε τήν δεκαετία του 1940. Προφανώς, εκείνη την εποχή οι συγκεκριμένες νοοτροπίες που έχουν αναπτυχθεί και έχουν γίνει πιο καλά καθορισμένες με το πέρασμα του χρόνου υπήρχαν ήδη.

Αν και το άρθρο αγγίζει μια σειρά ζητημάτων, η κύρια εστίασή του είναι η δήλωση του τότε Πατριάρχη Μελετίου για τις αγγλικανικές εντολές.

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ.



Ακόμη και στη δεκαετία του 1940, παρατηρεί ο συγγραφέας: 

"Αν αντιπαραβάλει κανείς αυτή τήν σειρά διακηρύξεων των Ελλήνων εκκλησιαστικών με τα πολιτικά γεγονότα και πιέσεις, τα οποία ήταν παράλληλα με την εμφάνισή τους, σύντομα ανακαλύπτει μια προφανή σχέση μεταξύ της ερμηνείας τους για το ορθόδοξο κανονικό δίκαιο και την πίστη και των πολιτικών εντάσεων στις οποίες υπέστησαν."

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τρέχοντα γεγονότα παρουσιάζει η επιβεβαίωση που δίνει ο συγγραφέας στο γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από τις δυτικές δυνάμεις για υποστήριξη. 

Βέβαια, ο Πατριάρχης για τον οποίο γράφει ο συγγραφέας είναι ο διαβόητος Μελέτιος (Μεταξάκης τό επώνυμο), ο οποίος ήταν υψηλόβαθμος Μασώνος.

Από πολύ νωρίς ο Μελέτιος ήταν στενά συνδεδεμένος με την πολιτική εξουσία. 

Δύο αξιοσημείωτες δυνάμεις που αναφέρονται (εκτός από τους Έλληνες πολιτικούς) στο άρθρο είναι η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ο αναγνώστης θα παρατηρήσει επίσης, ότι ένα από τα κύρια μελήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ακόμη και εκείνη την εποχή, ήταν η διατήρηση του ελληνικού έθνους. Το πρωταρχικό ζήτημα ήταν η διατήρηση του «ελληνικού εθνικισμού». 

Ο Μελέτιος λέγεται ότι είναι «Έλληνας εθνικιστής».

Ο συγγραφέας σημειώνει με ωμή φινέτσα: Κάθε μέρα η μειωμένη ελληνική φυλή αποδεκατιζόταν σε όλη τη Μικρά Ασία· η Μεγάλη Ιδέα μιας ανασυσταθείσας Βυζαντινής Αυτοκρατορίας διαλύθηκε σε σκόνη και στάχτη μπροστά στα μάτια του

Ο Μελέτιος, ο Έλληνας εθνικιστής, έγινε ένας απελπισμένος άνθρωπος. 

Είχε μόνο ένα τελευταίο κόσμημα να ξοδέψει για να προσελκύσει τον βρετανικό ιμπεριαλισμό για να σταματήσει τον αποδεκατισμό των ομοφυλοφίλων του στη Μικρά Ασία. 

Το κόσμημα ήταν η Ορθόδοξη Πίστη του. Θα πρόσφερε αυτό το πολύτιμο κόσμημα στη διεθνή πολιτική σε μια τελευταία απελπισμένη χειρονομία. 

Από τη φυλετική αγωνία του Μελετίου γεννήθηκε η διακήρυξή του για τις αγγλικανικές χειροτονίες.

Ένα άλλο σημείο μεγάλου ενδιαφέροντος είναι η παρατήρηση ότι οι Έλληνες εκκλησιαστικοί είναι πολύ επιρρεπείς στο να θεωρούν τους εαυτούς τους ως Έλληνες με την πολιτική έννοια πρώτα και ως εκπροσώπους της Ορθόδοξης Πίστης μετά.

Ο συγγραφέας ζητά από τον αναγνώστη να μην κρίνει αυτούς τους ιεράρχες πολύ σκληρά, παρ' όλο που καταφεύγουν στην κοσμική πολιτική για να σώσουν την κληρονομιά τους.

Εν συντομία, μπορεί κανείς να σταχυολογήσει τουλάχιστον αυτές τις πληροφορίες: 
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνεργάζεται με τις δυτικές δυνάμεις από τις αρχές του 1900, ήταν πρόθυμο να χρησιμοποιήσει την ίδια την Ορθόδοξη Πίστη ως διαπραγματευτικό χαρτί για τη δική του επιβίωση και τα πολιτικά ζητήματα κατέχουν μια θέση πρωταρχικής σημασίας (μερικές φορές πάνω από θέματα πίστης).


ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΜΑΞΙΜΟΣ Ο Ε', ΒΑΠΟΡΤΖΗΣ ΣΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ.
ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ,
ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ
ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ
ΑΡΧ. ΒΟΡΕΙΟΥ & ΝΟΤ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ!

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ 
ΘΡΟΝΟ (1946 - 1948)
ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΩΣ
ΤΟΝ ΕΘΕΣΑΝ ΥΠΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ 
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!
ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ ΑΠΟ
ΤΙΣ ΗΠΑ, Ο 
'ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗΣ' ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ!

ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ,
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ
ΑΠΟ ΤΟ 1948 ΕΩΣ ΤΟ 1972
ΠΟΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ!!!!
24 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!!



Αυτό το άρθρο απλώς επιβεβαιώνει αυτό που πολλοί γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό - κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναπτύχθηκε και υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ ως πλεονέκτημα για την αντιμετώπιση της «σοβιετικής επιρροής», ειδικά όπως έγινε αντιληπτή μέσω του Πατριαρχείου Μόσχας εκείνη την εποχή.

Είναι γνωστό στους σπουδαστές της ιστορίας, ότι το Πατριαρχείο Μόσχας είχε μια περίοδο βαθιάς εμπλοκής με την 'KGB' κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής. 

Αυτή είναι μια τραγική περίοδος για τον βουλευτή. 

Στη γεωπολιτική σκηνή εκείνης της εποχής, το Πατριαρχείο Μόσχας θεωρήθηκε από ορισμένους ως ο Πατριάρχης της KGB. 

Οι ΗΠΑ προσπάθησαν επίσης να εδραιώσουν αποτελεσματικά έναν Ορθόδοξο Πατριάρχη για τον εαυτό τους. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο είχε ήδη ιστορικό βαθιάς συνεργασίας με τις δυτικές δυνάμεις, έγινε η προφανής επιλογή.

Ο κύριος υποψήφιος ήταν ο Αθηναγόρας (Σπύρου στό επώνυμο). 

ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΟ "ΘΑΡΡΟΣ"
Ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ, ΩΣΤΕ
ΦΙΛΟΥΣΕ ....ΣΤΟΡΓΙΚΑ (!)
ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΑΡΡΥ ΤΡΟΥΜΑΝ,
ΕΠΙΣΗΣ
ΤΕΚΤΟΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ.


Ο συντάκτης του άρθρου σωστά επισημαίνει ότι ο Αθηναγόρας είναι μια πολύ σημαντική προσωπικότητα στην Ορθοδοξία του 20ου αιώνα

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι είναι έτσι με τον τρόπο του Αρείου και του Νεστορίου, οι οποίοι θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι ήταν προσωπικότητες με μεγάλη επιρροή στην Ιστορία της Εκκλησίας, αλλά προς το αρνητικό και όχι προς το θετικό.

Το άρθρο επιβεβαιώνει ότι η CIA ενεπλάκη πολύ στις υποθέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στρέφεται και πάλι στις πολιτικές εξουσίες για λόγους διατήρησης και όχι στον Χριστό τον Κύριο. 

Ειλικρινά, αυτή η τάση στροφής προς τις δυτικές δυνάμεις θα μπορούσε να εντοπιστεί πίσω στην εποχή του «Συμβουλίου της Φλωρεντίας», αλλά προς το παρόν αυτό είναι πολύ πέρα από το πεδίο εφαρμογής αυτού του άρθρου.

Η CIA εργάστηκε για την απομάκρυνση του τότε Πατριάρχη Μαξίμου Ε, ́ υπέρ του Αθηναγόρα. 

Ο Αθηναγόρας ο Τέκτονας επιλέχθηκε, τρόπον τινά, για τήν δουλειά...



Αυτός, όπως και οι προκάτοχοί του, ο Μελέτιος, είχε ζήσει προηγουμένως στην Αμερική πριν αναλάβει την έδρα του Οικουμενικού Πατριάρχη. 

Ο Αθηναγόρας ήταν κάπως κοντά στον Πρόεδρο Τρούμαν, ο οποίος ήταν επίσης υψηλόβαθμος Μασώνος. Σημειώστε τήν μασονική σύνδεση.

Ο Τρούμαν συνδέθηκε επίσης με αυτό που είναι γνωστό ως «Δόγμα Τρούμαν». Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι η αρχική διατύπωση αυτού του «δόγματος» περιστρέφεται γύρω από το πολιτικό κράτος της Ελλάδας.

Ήταν ζωτικής σημασίας για τις ΗΠΑ και τα συμφέροντά τους να έχουν έναν θρησκευτικό ηγέτη στην περιοχή της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας που θα προωθούσε την πολιτική των ΗΠΑ. 

Επιπλέον, ήταν ζωτικής σημασίας για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ να υπάρχει ένας ορθόδοξος θρησκευτικός ηγέτης που θα προωθούσε και θα εργαζόταν για την προώθηση των εν λόγω πολιτικών (λάβετε υπ΄όψη ότι η Ορθοδοξία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη «χριστιανική ομάδα» στον κόσμο).

Είναι η γνώμη μου ότι από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το Πατριαρχείο Μόσχας έχει πάψει να είναι κάτω από τον τυραννικό αντίχειρα της KGB (η οποία επίσης δεν υπάρχει πια, FYI για τους περισσότερους Αμερικανούς). 

Αν και υπάρχει σαφής συνεργασία μεταξύ του Πατριαρχείου Μόσχας και της σημερινής κυβέρνησης στη Ρωσσία. 

Υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά μεταξύ της συνεργασίας μιας κυβέρνησης και της Εκκλησίας ως περισσότερο, ή λιγότερο ισότιμων οντοτήτων και της υποταγής και εκμετάλλευσης της «εκκλησίας» από μια κυβέρνηση για χονδροειδώς πολιτικά κίνητρα (αν και στον σύγχρονο κόσμο φαίνεται μια λεπτή γραμμή για να περπατήσουμε).

Τόσο η KGB, όσο και η CIA, είδαν τήν θρησκεία ως υλικό εργαλείο για την επίτευξη της στενής πολιτικής τους ατζέντας

Αν και φαινομενικά σε διαφορετικά πολιτικά φάσματα, και οι δύο εφάρμοσαν την ίδια μέθοδο χειραγώγησης της θρησκείας. 

Και οι δύο το έβλεπαν μόνο από την άποψη ενός επίγειου θεσμού, που πρέπει να αξιοποιηθεί για τον έλεγχο ορισμένων πληθυσμών

Δεν την θεωρούσαν ως Αλήθεια, ούτε ως μια πραγματικά πνευματική πραγματικότητα. 

Ο καθένας προσπάθησε να αποδομήσει, αν ήταν δυνατόν, την Ορθοδοξία.

Φαίνεται ότι παρ' όλο που το Πατριαρχείο Μόσχας γενικά απελευθερώθηκε, με τη χάρη του Θεού, από τα όρια της σοβιετικής KGB, το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν έχει ακόμη απελευθερωθεί από την υποδούλωσή του στήν 'CIA' και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. 

Στην πραγματικότητα, τα τρέχοντα γεγονότα αποκαλύπτουν ότι χρησιμοποιείται από αυτούς ως όπλο για την αποδόμηση της Αληθινής Ορθοδοξίας. Η ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία είναι ότι φαίνεται να είναι περισσότερο από πρόθυμη να εκπληρώσει το ρόλο.

Τα ιστορικά και τρέχοντα γεγονότα αποκαλύπτουν ότι η συνεργασία μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των κυβερνητικών δυνάμεων των ΗΠΑ είναι βαθιά εδραιωμένη – σε σημείο που οι ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου πρέπει να γίνουν κατανοητές υπό αυτό το πρίσμα: 
δεν λειτουργεί για το καλό της Βασιλείας των Ουρανών, αλλά για το κέρδος των επίγειων δυνάμεων.

Για να αποκτήσει για τον εαυτό της μια θέση εξουσίας πάνω στους αδελφούς της, είναι πρόθυμη για άλλη μια φορά να ανταλλάξει με το κόσμημα της Ορθοδοξίας. 
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι πρόθυμο να το πουλήσει σε κοσμικές δυνάμεις επειδή του έχουν υποσχεθεί μια θέση «πρώτου χωρίς ίσο» στον ορθόδοξο κόσμο.

Το σημερινό Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει προχωρήσει πολύ πέρα από τις υπερβολές των προκατόχων του. Φέρνει το μασονικό έργο που ξεκίνησε τόσο από τον Μελέτιο όσο και από τον Αθηναγόρα σε μια σκοτεινή εκπλήρωση...

Αυτά τα ιστορικά γεγονότα και γεγονότα αποσαφηνίζουν περαιτέρω την πραγματικότητα ότι οι ενέργειες του Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ουκρανία και αλλού υπαγορεύονται, όχι από το Άγιο Πνεύμα, αλλά από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και τις ατζέντες της παγκοσμιοποίησης.

Αξίζει να σημειωθεί κλείνοντας, ότι ο μεγάλος Άγιος των 20ου αιώνα, ο Ιωάννης Maximovich, έγραψε επίσης με στοργικό τρόπο το 1938 προειδοποιώντας για την παρακμή και τη διαφθορά του Οικουμενικού Πατριαρχείου.




Ο Άγιος Ιωάννης ( άνω φωτο ) δηλώνει: 

«Έχοντας χάσει τη σημασία του ως πυλώνα της αλήθειας και έχοντας γίνει το ίδιο πηγή διαίρεσης, και ταυτόχρονα διακατέχεται από υπερβολική αγάπη για την εξουσία, αντιπροσωπεύει ένα θλιβερό θέαμα που θυμίζει τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της έδρας της Κωνσταντινούπολης». 
(Από τότε που το έγραψε αυτό ο Άγιος Ιωάννης, το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει βρει σαφώς υποστήριξη στις κοσμικές αρχές.)

Δρέπουμε τους πικρούς καρπούς της μη τήρησης των προειδοποιήσεων. Θα δούμε τώρα και θα δώσουμε προσοχή; Ή θα επιλέξουμε να θάψουμε το κεφάλι μας ακόμη βαθύτερα στην άμμο;

[Πολύ ελαφρώς επεξεργασμένο στις 8/23]

ΠΗΓΗ: KGB, CIA, and the Deconstruction of Orthodoxy – The Inkless Pen


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


5 σχόλια:

  1. Θερμά συγχαρητήρια γιά αυτήν τήν ανάρτησή σας!
    Ειλικρινά τό λέω.
    Πουθενά δέν τά βρίσκεις όλα αυτά.
    Είναι εντελώς μά εντελώς κλειδωμένα!
    Καί πόσα ακόμα δέν έχουμε μάθει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ , ΤΟΣΟ ΩΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΙΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΩΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ( ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ``ΚΑΤΟΠΙΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ) ΣΤΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ , ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ , ΠΑΡΑ ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ , ΑΦΟΥ ΑΝΑΛΩΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΕΣ. Ο ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙΣΤΕΙ ΟΤΙ Η ΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΗΤΑΝ ΕΠΩΦΕΛΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΕΤΣΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕ , ΤΟ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 1922, ΣΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΡΥΒΑΝ ΤΟ ΣΠΟΡΟ ΤΗΣ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑΣ , ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ. ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ, ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΗΤΑΝ, ΝΑ ΠΑΨΗ Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΤΕΘΗ ΟΤΑΝ Ο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΕΒΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟ-ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ,ΕΓΚΑΤΕΣΤΑΘΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1916. ΤΟΤΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ.ΤΕΤΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΑΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΕ ΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ. ΤΟΝ ΦΕΡΒΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1921 ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΑΣ ``ΑΡΜΟΝΙΑ``.ΜΟΛΙΣ ΕΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΓΟΝΑΤΑ-ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΠΙΕΣΑΝ ΑΦΟΡΗΤΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ , ΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ. ΤΟ 1923, Ο ``ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΡΑΣΑ`` ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, Ο ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ , ΤΗΣ 10ης / 23ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1916, ΤΟΝ ΕΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ `` ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ``.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θ ε ρ μ ό τ α τ ε ς ευχαριστίες γιά τίς συγκλονιστικές σας πληροφορίες αγαπητέ μας ΑΝΝΙΚΕΡΙ καί όσα μας γράψατε γιά τόν κατάμαυρο αυτόν "αστέρα" - καί λίαν επικίνδυνο νεωτεριστή - της βενιζελικής κλίκας καί σίγουρα όχι της Εκκλησίας.
    Είναι ο βασικός συντελεστής της ύπουλης αλλαγής του Ημερολογίου τό 1923, που ταλανίζει έως σήμερα τήν Εκκλησία, 'χέρι - χέρι' μέ τόν έτερο "αστέρα" εν Αθήναις, τόν πραξικοπηματικώς "αρχιεπίσκοπο" Χρυσόστομο τόν Α', τόν Παπαδόπουλο.
    Ελπίζουμε ειλικρινώς νά διαβασθούν όλα αυτά πρός ωφέλεια των αναγνωστών μας καί νά είσθε πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΦΩΝΟΣ!
    ΠΑΓΩΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
    ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΘΑΜΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
    ΤΙ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ;
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!