Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

3 πράγματα που μια αστυνομικός ερευνήτρια εγκλημάτων κατά των παιδιών δεν θα άφηνε ποτέ τα παιδιά της να κάνουν - συμβουλές για να αποφύγετε τους 'groomers', τους σεξουαλικούς θηρευτές


(Ευγενική προσφορά της Terra Avilla)

Από τον Michael Wing
7/1/2023
Ενημερώθηκε: 10/1/2023

Με τις ανησυχητικές ειδήσεις για σεξουαλικά αρπακτικά παιδιών - 'groomers' και την σοκαριστική διαφημιστική εκστρατεία της Balenciaga - να εκτίθενται τελευταία, οι γονείς αγκαλιάζουν τα παιδιά τους λίγο πιο σφιχτά προτού τα βάλουν για ύπνο κάθε βράδυ.

Λίγοι γνωρίζουν καλύτερα ποιοι κίνδυνοι κρύβονται εκεί έξω από την ερευνήτρια εγκλημάτων κατά των παιδιών Terra Avilla, 36 ετών, του Γραφείου του Περιφερειακού Εισαγγελέα στο Susanville της Καλιφόρνια.
Η ερευνήτρια και μαμά τριών παιδιών είναι επίσης influencer του TikTok, μέσα από το @thegirlcop, η οποία μοιράζεται τις συμβουλές της στους γονείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στα βίντεό της που έγιναν viral, η Avilla μοιράζεται τρεις συμβουλές για τους γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να παραμείνουν ασφαλή από σεξουαλικά αρπακτικά, τις οποίες επεξεργάστηκε για τους The Epoch Times.

Αλλά τι κάνει αυτή την κυρία αστυνομικό έναν ειδικό στον τομέα της, έναν άξιο να δώσει συμβουλές;

+Η αξιωματικός Terra Avilla βγάζει μια selfie με το περιπολικό της. (Ευγενική προσφορά του Terra Avilla)

Ούσα η μόνη γυναίκα αξιωματικός όταν εντάχθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Susanville το 2010, η Avilla συχνά υποτιμήθηκε από τους συναδέλφους της, αλλά σύντομα συνειδητοποίησαν την αξία της.

Τα θύματα ένοιωθαν συχνά πιο άνετα να μιλήσουν σε μια γυναίκα αξιωματικό, οπότε σύντομα της ανατέθηκε να εργαστεί σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

«Μετά από λίγο, επειδή χειριζόμουν τόσα πολλά από αυτά, έγινα ειδικός πολύ γρήγορα», είπε στους Epoch Times.

«Έγινα ειδικός στο να μιλάω με παιδιά», είπε. «Έμαθα πώς να αναπτύξω μια σχέση μαζί τους και επίσης ανακάλυψα πόσο σημαντικό είναι να έχουμε την εμπιστοσύνη τους».

Με αυτή την εμπειρία να ερευνά εγκλήματα κατά παιδιών στο ενεργητικό της, αισθάνθηκε υποχρεωμένη να ενημερώσει τους γονείς πώς να κρατήσουν τα παιδιά τους ασφαλή.

Μοιράστηκε τρεις σημαντικές συμβουλές, τις οποίες ακολουθεί μεγαλώνοντας τα δικά της παιδιά, οι οποίες είναι οι εξής:

#1: Καθόλου ξενύχτια

«Δεν θα τους άφηνα να κοιμούνται σε ξένα σπίτια», είπε. «Αυτό προκαλεί πάντα μια τεράστια αντίδραση, αλλά μετά τις 11 μ.μ., δεν συμβαίνει τίποτε παραγωγικό και καλό εκεί.

«Ενώ μπορεί να εμπιστεύομαι τους γονείς των φίλων των παιδιών μου, δεν έχω κανέναν έλεγχο για το ποιος άλλος μπορεί να "εμφανιστεί" ενώ το παιδί μου είναι εκεί. Οι φίλοι των αδελφών τους, οι φίλοι των γονιών, οι γείτονες κ.λπ.»


#2: Όχι στο Snapchat

«Τίποτε καλό δεν προέρχεται από αυτήν την εφαρμογή», μοιράστηκε σε ένα βίντεο.

«Βάλτε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ιδιωτικά και... Αποφύγετε να μιλάτε με αγνώστους σε οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε στην εφημερίδα. «Οι θηρευτές χρησιμοποιούν ψεύτικους λογαριασμούς, εικόνες, ακόμη και ψεύτικα βίντεο, αριθμούς τηλεφώνου κ.λπ., για να πείσουν τα νεαρά μυαλά να πιστεύουν ότι είναι συνομήλικοί τους.

«Μόλις αισθανθούν ότι αυτό το "άτομο" - αρπακτικό - είναι φίλος τους, τους έχουν προετοιμαστεί για να στείλουν φωτογραφίες και άλλες προσωπικές πληροφορίες.

Η Terra Avilla με τον σύζυγο και τα παιδιά της, πριν από την πρόσφατη άφιξη του μικρότερου τους. (Ευγενική προσφορά του Terra Avilla)
«Τα παιδιά εμπιστεύονται πολύ και με λιγότερη έκθεση στο κακό του κόσμου, είναι δύσκολο για αυτά να πιστέψουν ότι αυτός ο «συνομήλικος» με τον οποίο επικοινωνούν τους τελευταίους δύο μήνες δεν είναι πραγματικά αυτός που λένε ότι είναι».

#3 – Δεν Έχουμε Μυστικά με Εξωτερικούς Ενήλικες

«Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι ένας ενήλικας δεν πρέπει ποτέ να τους πει να κρατήσουν μυστικό», είπε. Επίσης, πρέπει οι γονείς να λένε στα παιδιά ότι μπορούν να σας πουν ο,τιδήποτε, και ότι ανεξάρτητα από το τι λέει κάποιος άλλος, θα τα αγαπάτε ό,τι κι αν συμβεί.

«Έχω αναλάβει πολλές σπαρακτικές περιπτώσεις όπου ο δράστης απείλησε να βλάψει την οικογένεια του θύματος, τον αδελφό του κ.λπ.

«Στα θύματα λένε συχνά ότι η συμπεριφορά του υπόπτου είναι δικό τους λάθος, ότι θα πάνε στη φυλακή αν το πουν κ.λπ.»

Σε ένα βίντεο, μοιράστηκε επίσης: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να έχεις ένα μυστικό και να κρατάς μια έκπληξη».

Εκτός από αυτά, η Avilla παρείχε δύο συμβουλές «μπόνους» στο TikTok:

#4: Μην αναγκάζετε τα παιδιά σας να αγκαλιάσουν ή να φιλήσουν ανθρώπους που δεν θέλουν, ούτε καν τα μέλη της οικογένειας

«Ξέρω ότι αυτό ακούγεται πραγματικά κακό, αλλά είναι το σώμα τους και αν δεν θέλουν να δώσουν στην νταντά τους μια αγκαλιά αντίο, τότε έχουν το δικαίωμα να το κάνουν και να θέσουν όρια», είπε.

#5 -Τα παιδιά δεν πρέπει να χρησιμοποιούν «ανόητα ονόματα για τα ιδιωτικά τους μέρη»

«Διδάξτε στα παιδιά σας τα σωστά ονόματα για τα ιδιωτικά τους μέρη», είπε σε ένα βίντεο, γιατί αν συνέβαινε κάτι, οι ερευνητές θα είχαν ευκολότερο χρόνο να αποκαλύψουν την αλήθεια αν γνώριζαν τους σωστούς όρους.

Εκτός από τη θύελλα του TikTok, συγκεντρώνοντας πάνω από 600,000 ακόλουθους και 21 εκατομμύρια likes, η Avilla έχει κερδίσει τον σεβασμό των συναδέλφων της.

Έχει λάβει ειδική εκπαίδευση για τη διεξαγωγή εγκληματολογικών συνεντεύξεων με νεαρά θύματα και συχνά καλείται να χρησιμοποιήσει το μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων που φέρνει στο τραπέζι.

Αλλά το γεγονός ότι είναι πρωτοπόρος στον τομέα της έχει παρουσιάσει προκλήσεις, παραδέχεται.

«Ως γυναίκα, ό, τι έκανα εξετάστηκε εξονυχιστικά από τους άνδρες συναδέλφους μου», είπε. «Ένοιωσα ότι έπρεπε να είμαι πιο έξυπνη, πιο σκληρή και να δουλέψω σκληρότερα από αυτούς μόνο και μόνο για να γίνω αποδεκτή.

«Ευτυχώς, είχα έναν σπουδαίο αρχηγό που είδε την αξία μου και με υποστήριξε».

Μετά από λίγο, το έργο της μίλησε από μόνο του.


Η αστυνόμος Terra Avilla ποζάρει δίπλα σε δύο συναδέλφους της. (Ευγενική προσφορά του Terra Avilla)

Ξέρει ότι μπορεί να μην είναι ποτέ αυτή που καλούν για να κλωτσήσει την πόρτα σε μια επιδρομή SWAT. «Αλλά ξέρω σίγουρα, κανείς δεν θα με ξεπεράσει ποτέ», είπε. «Και οι συνάδελφοί μου σέβονται τη γνώμη μου».

Αν και το 99% των συναδέλφων της είναι υποστηρικτικοί, παραδέχεται ότι κάποιοι δημιουργούν προκλήσεις για εκείνη.

«Είχα έναν συνάδελφο που ήταν απαίσιος μαζί μου, αρνήθηκε να με υποστηρίξει στις κλήσεις, έριξε παγωμένο νερό στο κάθισμα της περιπολίας μου και δημιούργησε φήμες για μένα», είπε. «Ωστόσο, όπως κάθε νταής, του αντιστάθηκα και τελικά παραιτήθηκε».

Έμαθε να μετατρέπει την υποτίμηση των ανθρώπων σε πλεονέκτημα. Όπως είπε ο Sun Tzu στην «Τέχνη του Πολέμου», «Δείξε αδύναμος όταν είσαι δυνατός».

«Οι ύποπτοι συχνά με βλέπουν ως μη απειλή ή ως εκφοβισμό», είπε. «Μερικές φορές, παίζοντας μια χαζούλα περσόνα, είμαι σε θέση να πάρω πολύ περισσότερες πληροφορίες από αυτούς.

«Έγινα απίστευτα ικανή στο να "μιλάω στους ανθρώπους με χειροπέδες"».

Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.com και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter



ΠΗΓΗ: 3 Things a Child Crimes Investigator Won’t Let Her Own Kids Do—Tips to Avoid Groomers, Sex Predators | The Epoch Times


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!