Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Ψυχολόγος που εργάζεται με παιδόφιλους δίνει συμβουλές στους γονείς για την προστασία των παιδιών τους


Από την Louise Chambers

16/2/2024

Ενημερώθηκε: 22/2/2024


Μια ψυχολόγος και μητέρα δύο παιδιών που έχει εργαστεί με καταδικασμένους παιδεραστές για χρόνια, μοιράζεται τη σοφία της με άλλους γονείς για να τους βοηθήσει να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Η Leslie Dobson, 41 ετών, είναι κλινική και εγκληματολογική ψυχολόγος από τον Καναδά που διευθύνει το ιατρείο της από το Long Beach της Καλιφόρνια, όπου ζει με τον σύζυγο και τα παιδιά της. Έχει μια κόρη 7 ετών και έναν γιο 2 ετών. Η κα Dobson ειδικεύεται στην εργασία στους σεξουαλικά βίαιους θηρευτές, εκτιμήσεις κινδύνου βίας, τραύμα και αστικές διαφορές και καταθέτει ως εμπειρογνώμονας σε θέματα συναισθηματικής βλάβης από σωματικές βλάβες.

«Άρχισα να δουλεύω με παιδεραστές πριν αποκτήσω παιδιά», δήλωσε η Dobson στους Epoch Times. «Άρχισα να παρατηρώ τα θέματα που θα εκμεταλλεύονταν οι παιδόφιλοι: Θα περιποιούνταν τα παιδιά, θα άρχιζαν να χτίζουν αυτή τη ζώνη ασφαλείας γύρω από ένα παιδί, θα επέλεγαν τον στόχο τους και θα άρχιζαν να γίνονται μια οικεία πηγή ή πρόσωπο στη ζωή αυτού του παιδιού.

Καθώς θα έχτιζαν αυτή τη ζώνη ασφαλείας, θα άρχιζαν σιγά-σιγά να ενσωματώνουν σεξουαλικό περιεχόμενο ... Η δημιουργία αυτού του μοτίβου που είδα στους παιδεραστές όταν εξήγησαν τους στόχους τους και τι οδήγησε στο έγκλημά τους, είναι ο τρόπος με τον οποίο άρχισα να προστατεύω τα παιδιά μου», είπε.

Κα Dobson (Ευγενική προσφορά της Leslie Dobson)

«Η πραγματικότητα του κόσμου»

Καθώς η πολυετής εμπειρία της δουλεύοντας για την κυβέρνηση των ΗΠΑ με φυλακισμένους παιδεραστές αυξήθηκε, η κ. Dobson συνειδητοποίησε ότι είχε έναν πλούτο γνώσεων, αλλά αυτή η γνώση «κρατήθηκε εντός των τειχών» της φυλακής. Όταν εκείνη και ο σύζυγός της, ο οποίος είναι επίσης εγκληματολογικός ψυχολόγος, μοιράζονταν τις ιστορίες τους, οι άνθρωποι συχνά σοκαρίζονταν και σιωπούσαν.

«Σκέφτηκα, επιτέλους, ότι πρέπει να το βάλω σε μια δημόσια πλατφόρμα», είπε η κ. Dobson, «επειδή θέλω κάποιος που είναι πραγματικά αξιόπιστος, που το έχει βιώσει αυτό, να μοιραστεί με το κοινό την πραγματικότητα του κόσμου».

Για να βοηθήσει τους γονείς να είναι λιγότερο αδαείς σχετικά με τους κινδύνους και να προστατεύσουν τα παιδιά τους, η Dobson άρχισε να μοιράζεται μερικές συμβουλές στον λογαριασμό της στο Instagram.

Για να βοηθήσει στην προστασία των παιδιών από τους παιδεραστές, η κ. Dobson μοιράστηκε τέσσερεις συμβουλές

1) Διδάξτε στα παιδιά τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου τους, 

2) διδάξτε τα να ουρλιάζουν όταν δεν είναι ασφαλή, 

3) κατανοήστε τη συμπεριφορά του παιδιού σας, ώστε να γνωρίζετε πότε είναι «εκτός της βασικής γραμμής τους» και 

4) χρησιμοποιήστε ιχνηλάτες ώστε να γνωρίζετε πού βρίσκονται.

«Ακόμη και με το 2χρονο παιδί μου, εξασκώ τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνσή του κάθε μέρα», είπε. «Είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι αν χαθούν ή τα πάρουν, αν είναι με μια αρχή, μπορούν να δηλώσουν πού ζουν και μπορούν να βρουν το δρόμο τους πίσω στο σπίτι».

Επιπλέον, η κ. Dobson εξασκείται επίσης στο να ουρλιάζει με τα παιδιά της και τα ενθαρρύνει να νοιώσουν άνετα με τις φωνές τους.

«Τους διδάσκω ότι αν κινδυνεύουν, ή αγγίζονται ή αρπάζονται από έναν ξένο, να ουρλιάζουν ότι δεν είναι οι γονείς τους», είπε. «Αν ένα παιδί 2 ετών πει, "Δεν είναι η μαμά μου!" ο κόσμος θα γυρίσει το βλέμμα του, η κραυγή αυτή θα γυρίσει τα κεφάλια».


(Ευγενική προσφορά της Leslie Dobson)

Είπε ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν πώς να «είναι ένα δύσκολο θύμα», έτσι ώστε ένα άτομο που αποτελεί απειλή να γνωρίζει ότι το παιδί πρόκειται να αντισταθεί.

Εν τω μεταξύ, οι ιχνηλάτες βοηθούν τους γονείς να γνωρίζουν πού βρίσκονται τα παιδιά τους ανά πάσα στιγμή. Η κα Dobson συνιστά ιχνηλάτες που μπορούν να τοποθετηθούν σε παπούτσια ή ρολόγια, όπως ένα Apple AirTag ή Gizmo Watch.

Να είστε «πραγματικά ενήμεροι»

«Νομίζω ότι μια τεράστια συμβουλή είναι να είστε τόσο ενήμεροι για τη συμπεριφορά του παιδιού σας ώστε να συνειδητοποιείτε πότε είναι εκτός της βασικής γραμμής του», δήλωσε η κ. Dobson. 

«Πρέπει να γνωρίζετε το παιδί σας αρκετά καλά: τα συναισθήματά του, πώς ανταποκρίνεται στις δυσκολίες και το άγχος, την ευτυχία του, τι του προσελκύει το ενδιαφέρον. Πρέπει να τα γνωρίζετε αρκετά καλά, ώστε όταν αυτό αλλάξει, να μπορείτε να προσδιορίσετε τι οδήγησε στην αλλαγή».

Αυτές οι ενδείξεις μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του πότε ένα παιδί βρίσκεται σε σημαντικό κίνδυνο, όπως όταν έχει κακοποιηθεί ή κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Όταν παρατηρούνται αλλαγές όπως απώλεια βάρους, απομόνωση, κατάθλιψη, ενούρηση, υπερβολικό ντύσιμο, φόβοι για τους ενήλικες και την εξουσία, δεν θέλουν να πάνε στο σχολείο, ξαφνικά μιλούν για έναν δάσκαλο από τον οποίο έχουν λάβει ιδιαίτερη προσοχή ή όταν επιστρέφουν στο σπίτι με δώρα ή καραμέλες ή χρήματα, οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί και να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή.


(Εικονογράφηση - natmac stock/Shutterstock)

Η διδασκαλία των παιδιών να είναι ασφαλή είναι ένα πράγμα. Όσο για τη διδασκαλία τους γιατί πρέπει να είναι ασφαλείς, η κ. Dobson πιστεύει ότι η ηλικία παίζει βασικό ρόλο στο να γνωρίζουμε πότε να αρχίσουμε να έχουμε πιο περίπλοκες συνομιλίες.

«Με τα παιδιά μου, όταν βρισκόμαστε σε κοινωνικά περιβάλλοντα, μου αρέσει να τα ρωτάω ποιος πιστεύουν ότι είναι ασφαλής, μου αρέσει να τους ρωτάω ποιος πιστεύουν ότι είναι ανατριχιαστικός, και επίσης αν συνέβαινε κάτι, τι θα έκαναν; Πού θα πήγαιναν; Ποιον θα ζητούσαν βοήθεια; Μου αρέσει να τα κρατάω ενήμερα», είπε η κ. Dobson.

Συνέπειες

Η κ. Dobson εργάζεται στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης εδώ και 20 χρόνια. Ήταν μόλις 22 ετών όταν ανέλαβε την πρώτη της πρακτική εναλλαγή στη φυλακή του Λος Άντζελες και ήταν «εντελώς τρομοκρατημένη» για τον πρώτο χρόνο της, αλλά σύντομα βρήκε την κλήση της.

«Έμαθα ότι υπάρχει μια ασθένεια στον κόσμο για την οποία δεν γνωρίζουμε, για την οποία δεν μιλάμε», είπε. «Βρήκα ότι ήταν διπλό. Πρώτον, μπορούσα να βοηθήσω ανθρώπους που ήταν πραγματικά, πραγματικά ψυχικά άρρωστοι και μπορούσα να ανεχθώ τις ιστορίες τους και να συνδεθώ μαζί τους. Στη συνέχεια, δύο, θα μπορούσα να προστατεύσω την κοινότητα από τους ανθρώπους που δεν έπρεπε να βγουν έξω, γιατί ήξερα ότι θα υποτροπιάσουν».

(Εικονογραφήσεις - New Africa/Shutterstock)

Η Dobson κατατάσσει τους παιδόφιλους με τους οποίους έχει συνεργαστεί σε δύο κύριες κατηγορίες: εκείνους που είχαν το δικό τους τραύμα ή καχεκτική συναισθηματική ανάπτυξη και βρίσκουν συναισθηματική σύνδεση με τα παιδιά και εκείνους που είναι συναισθηματικά ώριμοι αλλά φετιχοποιούν τα παιδιά.

Δουλεύοντας με την πρώτη κατηγορία παραβατών, η Dobson μπόρεσε να χρησιμοποιήσει την ενσυναίσθηση και τον έλεγχο των παρορμήσεων, καθώς και να δείξει πώς να οικοδομήσει μια υγιή συναισθηματική σύνδεση με έναν ενήλικα, προκειμένου να «μετατοπίσει αυτή την απόλαυση μακριά από τα παιδιά». Για κάθε παραβάτη που δεν αναμορφώνεται, η κ. Dobson θα συστήσει να παραμείνει φυλακισμένος και σε θεραπεία.

Για τη δεύτερη κατηγορία, η "θεραπεία" ισοδυναμεί με "συνέπειες".

Η κ. Dobson δήλωσε: «Είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να οικοδομήσουν ενσυναίσθηση και να δουλέψουν ποτέ γύρω από αυτή την παρανόηση στο μυαλό τους, οπότε χρειάζονται φυλακή, χρειάζονται μόνιτορ αστραγάλου, πρέπει να εγγραφούν, πρέπει να κρατηθούν μακριά από παιδιά και πρέπει να τους υπενθυμίσουμε τις συνέπειες, οι οποίες, αναπόφευκτα, είναι φυλακή».

Από τότε που μοιράστηκε τις γνώσεις της με τον κόσμο στο Instagram, η κα Dobson έχει λάβει μια εισροή υποστήριξης από ευγνώμονες γονείς. Έχει επίσης εκπλαγεί από μερικά από τα σχόλια που έχει λάβει από μια μειοψηφία ανθρώπων που πιστεύουν ότι η Αμερική είναι μια «υπερβολικά ανήσυχη» κοινωνία.

«Δεν μπορείς ποτέ να υποτιμήσεις πόσο επικίνδυνοι είναι οι άνθρωποι», είπε η κ. Dobson. «Μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και να γνωρίζουμε λίγα πράγματα, αλλά... Οι γονείς πρέπει να εκπαιδευτούν για το πόσο διεστραμμένο μπορεί να γίνει το μυαλό σε ένα άτομο.

Ωστόσο, η κ. Dobson λέει ότι της αρέσει να συμμετέχει σε συζητήσεις με ανθρώπους και άλλοι ακολουθούν με σχόλια και παρέχουν σχόλια.

«Λατρεύω τις συζητήσεις που ξεκινούν επειδή δίνουμε χώρο σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να μιλήσουν για αυτά τα μεγάλα ζητήματα», είπε.

Δείτε το βίντεο:

(Ευγενική προσφορά της Leslie Dobson)
Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.nyc και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter



ΠΗΓΗ: Psychologist Who Treats Pedophiles Gives Parents Tips to Protect Their Kids | The Epoch Times


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!