Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Γιατί το Πεντάγωνο «οπλοποιεί τα έντομα»;



Από τον F. William Engdahl
Global Research, 03 Μαρτίου 2024


Με διορατικότητα, αυτό το άρθρο του William Engdahl δημοσιεύθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2018. Τους τελευταίους μήνες η Global Research έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σχετικά με την «οπλοποίηση των κουνουπιών».

***

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το Πεντάγωνο, μέσω της υπηρεσίας έρευνας και ανάπτυξης, DARPA, αναπτύσσει γενετικά τροποποιημένα έντομα που θα ήταν ικανά να καταστρέψουν τις γεωργικές καλλιέργειες ενός δυνητικού εχθρού. Ο ισχυρισμός έχει απορριφθεί από την DARPA, αλλά κορυφαίοι βιολόγοι έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το τι συμβαίνει χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία CRISPR «γονιδιακής επεξεργασίας» για να οπλίσει στην πραγματικότητα τα έντομα. Είναι σαν μια ενημέρωση του 21ου αιώνα για τη βιβλική πανούκλα των ακρίδων, μόνο δυνητικά πολύ χειρότερη.

Η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας του Πενταγώνου, DARPA, χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα με το περίεργο όνομα «Σύμμαχοι εντόμων» ("Insect Allies"). 

Ο Δρ Blake Bextine της DARPA περιγράφει το πρόγραμμα ως «αξιοποίηση ενός φυσικού και αποτελεσματικού συστήματος παράδοσης δύο βημάτων για τη μεταφορά τροποποιημένων γονιδίων στα φυτά: φορείς εντόμων και φυτικούς ιούς που μεταδίδουν». Η DARPA ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα είναι να παρέχει «κλιμακούμενα, εύκολα αναπτυσσόμενα και γενικευμένα αντίμετρα ενάντια σε πιθανές φυσικές και μηχανικές απειλές για την προμήθεια τροφίμων με στόχο τη διατήρηση του συστήματος καλλιεργειών των ΗΠΑ». Προσέξτε την γλώσσα: επεκτάσιμη, εύκολα αναπτυσσόμενη...

Στο πλαίσιο του προγράμματος DARPA, παράγοντες γενετικής τροποποίησης ή ιοί θα εισαχθούν στον πληθυσμό των εντόμων για να επηρεάσουν άμεσα τη γενετική σύνθεση των καλλιεργειών. Η DARPA σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει χοάνες φύλλων, λευκές μύγες και αφίδες για να εισαγάγει επιλεγμένους ιούς στις καλλιέργειες. Μεταξύ άλλων αμφίβολων ισχυρισμών, λένε ότι θα βοηθήσει τους αγρότες να καταπολεμήσουν την «κλιματική αλλαγή». Αυτό που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει, ειδικά καθώς ούτε το Πεντάγωνο ούτε ο FDA των ΗΠΑ ρωτούν, είναι πώς θα αλληλεπιδράσουν οι γενετικά τροποποιημένοι ιοί στα έντομα με άλλους μικροοργανισμούς στο περιβάλλον;

Εάν οι καλλιέργειες κατακλύζονται συνεχώς από γενετικά τροποποιημένους ιούς, πώς θα μπορούσε αυτό να αλλάξει τη γενετική και το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων που εξαρτώνται από τις καλλιέργειες;


Συναγερμός βιολογικού πολέμου
Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής προσφοράς τροφίμων των ΗΠΑ είναι μολυσμένο με τοξικά ζιζανιοκτόνα και άλλα ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα μαζί με φυτά ΓΤΟ, θα μπορούσε κανείς να αμφισβητήσει την ειλικρίνεια των δηλώσεων ανησυχίας του Πενταγώνου για το σημερινό σύστημα καλλιεργειών των ΗΠΑ. Μια ομάδα Ευρωπαίων επιστημόνων δημοσίευσε μια επιστημονική εργασία στο τεύχος 5 Οκτωβρίου του περιοδικού Science, του οποίου επικεφαλής συγγραφέας είναι ο Δρ Guy Reeves του Ινστιτούτου Max Planck για την Εξελικτική Βιολογία, Plön, Γερμανία.

Το έγγραφο σημειώνει ότι το πρόγραμμα DARPA "Insect Allies" "στοχεύει στη διασπορά μολυσματικών γενετικά τροποποιημένων ιών που έχουν κατασκευαστεί για να επεξεργάζονται χρωμοσώματα καλλιεργειών απευθείας στα χωράφια". Αυτό είναι γνωστό ως «οριζόντια κληρονομικότητα», σε αντίθεση με την κυρίαρχη κάθετη μέθοδο αλλοίωσης των ΓΤΟ που κάνει εργαστηριακές τροποποιήσεις στα χρωμοσώματα των ειδών-στόχων για τη δημιουργία γενετικά τροποποιημένων φυτικών ποικιλιών. Οι γενετικές αλλοιώσεις στις καλλιέργειες θα πραγματοποιούνταν με «διασπορά με βάση τα έντομα» στην ελεύθερη φύση.

Οι Ευρωπαίοι επιστήμονες επισημαίνουν ότι δεν έχουν παρουσιαστεί επιτακτικοί λόγοι από την DARPA για τη χρήση εντόμων ως ανεξέλεγκτο μέσο διασποράς συνθετικών ιών στο περιβάλλον. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμα Insect Allies θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πιο εύκολα για βιολογικό πόλεμο παρά για συνήθη γεωργική χρήση.

«Είναι πολύ πιο εύκολο να σκοτώσεις ή να αποστειρώσεις ένα φυτό χρησιμοποιώντας γονιδιακή επεξεργασία παρά να το κάνεις ζιζανιοκτόνο ή ανθεκτικό στα έντομα», σύμφωνα με τον Guy Reeves στο Ινστιτούτο Max Planck.

Το άρθρο του Science επισημαίνει ότι δεν έχει υπάρξει καμμία επιστημονική συζήτηση, πόσο μάλλον εποπτεία, για την ασφάλεια τέτοιων μεθόδων επεξεργασίας γονιδίων σε ανοιχτά πεδία ή ακόμα και αν υπάρχουν οφέλη. 

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε δοκιμή υγείας ή ασφάλειας φυτών ή εντόμων που έχουν υποστεί γονιδιακή επεξεργασία. «Ως αποτέλεσμα, το πρόγραμμα μπορεί να θεωρηθεί ευρέως ως μια προσπάθεια ανάπτυξης βιολογικών παραγόντων για εχθρικούς σκοπούς και των μέσων παράδοσής τους, κάτι που - αν αληθεύει - θα αποτελούσε παραβίαση της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα (BWC)». Μέχρι στιγμής, 27 εκατομμύρια δολλάρια φορολογουμένων των ΗΠΑ έχουν δαπανηθεί για τους «Συμμάχους των Εντόμων».


Ασταθής τεχνολογία
Αν και οι λεπτομέρειες δεν είναι διαθέσιμες, είναι πολύ βέβαιο ότι το έργο επεξεργασίας γονιδίων Insect Allies με εργαλεία CRISPR-Cas χρησιμοποιεί αυτό που ονομάζεται «γονιδιακή κίνηση». Το Gene Drive, το οποίο χρηματοδοτείται επίσης σε μεγάλο βαθμό από την DARPA του Πενταγώνου, με επεξεργασία γονιδίων, στοχεύει να αναγκάσει μια γενετική τροποποίηση να εξαπλωθεί σε έναν ολόκληρο πληθυσμό, είτε κουνουπιών είτε δυνητικά ανθρώπων, σε λίγες μόνο γενιές.

Ο επιστήμονας που πρώτος πρότεινε την ανάπτυξη γονιδιακών κινήτρων στην επεξεργασία γονιδίων, ο βιολόγος του Χάρβαρντ Kevin Esvelt, έχει προειδοποιήσει δημοσίως ότι η ανάπτυξη της επεξεργασίας γονιδίων σε συνδυασμό με τεχνολογίες γονιδιακής κίνησης έχει ανησυχητικές δυνατότητες να πάει στραβά

Σημειώνει πόσο συχνά το CRISPR μπερδεύεται και την πιθανότητα εμφάνισης προστατευτικών μεταλλάξεων, καθιστώντας ακόμη και καλοήθεις γονιδιακές κινήσεις επιθετικές. Τονίζει, «Μόνο ελάχιστοι μηχανικοί οργανισμοί θα μπορούσαν να αλλάξουν αμετάκλητα ένα οικοσύστημα». Οι προσομοιώσεις γονιδιακής κίνησης υπολογιστών του Esvelt υπολόγισαν ότι ένα προκύπτον επεξεργασμένο γονίδιο «μπορεί να εξαπλωθεί στο 99% του πληθυσμού σε μόλις 10 γενιές και να παραμείνει για περισσότερες από 200 γενιές». (!!!!!!!!!!)

Παρά τα όσα μπορεί να ισχυριστεί ο Bill Gates, ένας σημαντικός χρηματοδότης της επεξεργασίας γονιδίων, η επεξεργασία γονιδίων δεν είναι μια ακριβής τεχνολογία με καμμία έννοια. 

Στην Κίνα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ανθρώπινα έμβρυα που δόθηκαν από δότες εμβρύων που δεν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ζωντανή γέννηση, για να επεξεργαστούν ένα συγκεκριμένο γονίδιο. Τα αποτελέσματα ήταν μια κακή αποτυχία, καθώς τα κύτταρα που δοκιμάστηκαν απέτυχαν να περιέχουν το προβλεπόμενο γενετικό υλικό. Ο επικεφαλής ερευνητής Jungiu Huang δήλωσε στο Nature. «Γι' αυτό σταματήσαμε. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι πολύ ανώριμο».

Εργαστήριο βιολογικών όπλων στην Γεωργία για συμμάχους εντόμων;
Υπάρχουν τρελλοί επιστήμονες στην DARPA ή σε άλλες υπηρεσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν θανατηφόρες νέες μορφές παραγόντων βιολογικών όπλων σε αντιπάλους όπως η Ρωσσία, σήμερα ο σημαντικότερος παραγωγός σιτηρών στον κόσμο και μια χώρα της οποίας οι καλλιέργειες είναι από το νόμο απαλλαγμένες από ΓΤΟ; Ή εναντίον της Κίνας, ή του Ιράν ή της Ινδίας...;

Μια σειρά πρόσφατων αναφορών στα ρωσικά και δυτικά μέσα ενημέρωσης έφερε πρόσφατα στο προσκήνιο ένα υψηλής ασφάλειας βιολογικό εργαστήριο που χρηματοδοτείται από το Πεντάγωνο κοντά στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας στη Γεωργία, δίπλα στη Ρωσσία. Το Lugar Center for Public Health Research, μια εγκατάσταση 350 εκατομμυρίων δολλαρίων, σύμφωνα με αναφορές αυτοπτών μαρτύρων της Γεωργίας, είναι χτισμένο σύμφωνα με τα λεγόμενα πρότυπα βιοασφάλειας επιπέδου III, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χειριστεί όλα εκτός από μια χούφτα από τα πιο επικίνδυνα γνωστά μικρόβια, συμπεριλαμβανομένου του άνθρακα και των βακτηρίων που προκαλούν βουβωνική πανώλη. Το κέντρο Lugar στελεχώνεται από επιστήμονες της Διοίκησης Ιατρικής Έρευνας και Υλικού του Στρατού των ΗΠΑ.

Νωρίτερα φέτος, ο πρώην υπουργός Κρατικής Ασφάλειας της Γεωργίας, Igor Giorgadze, έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, στην οποία είπε ότι είχε στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι το κέντρο οργάνωσε επικίνδυνα πειράματα στα οποία πέθαναν αρκετοί άνθρωποι. Μοιράστηκε τα στοιχεία του με τις αρμόδιες ρωσικές αρχές.

Όλα αυτά διαβάζονται σαν ένα κεφάλαιο από το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Robert Crichton του 1969 "Andromeda Strain", μόνο που δεν είναι επιστημονική φαντασία

Τα δικαστήρια της ΕΕ έχουν αποφανθεί ότι η επεξεργασία γονιδίων πρέπει να ρυθμίζεται ως άλλη μορφή ΓΤΟ ή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Οι ΗΠΑ έχουν αρνηθεί κανονισμούς οποιουδήποτε είδους

Δεν είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι άνθρωποι που σκίζουν τη συνθήκη του 1987 για τις Ενδιάμεσες Πυρηνικές Δυνάμεις και επιβάλλουν επανειλημμένες κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους και τη βιομηχανία θα μπουν στον πειρασμό να εξαπολύσουν ή να απειλήσουν να εξαπολύσουν ένα τρομακτικό νέο βιολογικό όπλο που, μέσω δισεκατομμυρίων εντόμων μολυσμένων με ιούς γονιδιακής επεξεργασίας, θα καταστρέψουν τον ζωτικό σιτοβολώνα της Ρωσσίας, όλα στο όνομα της «παγκόσμιας ειρήνης».

Το Πεντάγωνο μέσω της DARPA ασχολείται με την έρευνα «διπλής χρήσης» αναπτύσσοντας ένα βιολογικό όπλο υπό το πρόσχημα της γεωργικής προόδου; Υπάρχουν εκείνοι που θα έλεγαν: «Ναι, αλλά κανείς με σώας τας φρένας δεν θα διακινδύνευε αυτό που θα μπορούσε να είναι μια αμετάκλητη αλλοίωση του οικοσυστήματός μας». Αλλά, όπως παρατήρησε ένας βιοφυσικός σε σχέση με τους ΓΤΟ, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που δεν έχουν σώας τας φρένας...»

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης παραπάνω. Προωθήστε αυτό το άρθρο στις λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Πολλαπλή δημοσίευση στον ιστότοπο ιστολογίου σας, φόρουμ στο διαδίκτυο. κλπ.

William Engdahl είναι σύμβουλος στρατηγικού κινδύνου και λέκτορας, κάτοχος πτυχίου πολιτικής από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον και συγγραφέας μπεστ σέλλερ για το πετρέλαιο και τη γεωπολιτική, αποκλειστικά για το ηλεκτρονικό περιοδικό "New Eastern Outlook" όπου δημοσιεύθηκε αρχικά αυτό το άρθρο. Συνεισφέρει συχνά στην Global Research.


Η προτεινόμενη εικόνα είναι από το NEO.


Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research
Πνευματικά δικαιώματα © F. William Engdahl, Global Research, 2024





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






ΣΧΕΤΙΚΑ:

Γονιδιακά επεξεργασμένα κουνούπια: Καταστροφή στη Βραζιλία, ένα έργο του Ιδρύματος Gates. Θα σώσει ζωές;


Προειδοποίηση: Εργοστάσιο που χρηματοδοτείται από τον Γκέητς εκτρέφει 30 εκατομμύρια κουνούπια την εβδομάδα για απελευθέρωση σε 11 χώρες
Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλλ Γκέητς, ο οποίος χρηματοδοτεί το έργο, μας «διαβεβαιώνει» ότι δεν είναι σκηνή από ταινία τρόμου.


Η οπλοποίηση των κουνουπιών: Ο ΠΟΥ και η Gates Inc ανακοινώνουν σχέδια για να πλημμυρίσουν την Αφρική με εξαιρετικά επικίνδυνα «εμβόλια» ελονοσίας
Το απροσδόκητο κέρδος της φαρμακευτικής εταιρείας θα μπορούσε σύντομα να αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολλάρια σε ετήσια έσοδα.


Οπλισμένα γονιδιακά επεξεργασμένα κουνούπια που κυκλοφόρησαν στη Βραζιλία: εμβόλιο δάγκειου πυρετού που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Bill Gates. Θα σώσει ζωές;
Η οπλοποίηση των εντόμων βρίσκεται στο σχεδιαστήριο του Πενταγώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!