Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Ο φόνος στη μήτρα ως συνταγματικό δικαίωμα;!!! - Σύντομα και στη Γερμανία;


Δρ. Juliana Bauer
1 Μαρτίου 2024

Το σώμα της μητέρας ανήκει στη μητέρα. Το σώμα του παιδιού ανήκει στο παιδί.

Η Γαλλία ανυψώνει τη δολοφονία του παιδιού στη μήτρα στο ίδιο επίπεδο με την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής.

Ο Επίτιμος Αρχιεπίσκοπος Παρισίων αντέδρασε άμεσα. Με αιχμηρά λόγια. Αργά το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, το ακόλουθο tweet βρέθηκε στον λογαριασμό του:

Η άμβλωση ως συνταγματικό δικαίωμα. Η ρήτρα συνείδησης για τους νοσηλευτές απορρίπτεται. Ο νόμος που υποχρεώνει να σκοτώνεις επιβάλλεται στη συνείδηση. Η Γαλλία έχει πιάσει πάτο. Έχει γίνει ένα ολοκληρωτικό κράτος. (Mgr Michel Aupetit, tweet της 28ης Φεβρουαρίου 2024)

Ο αρχιεπίσκοπος αντιδρούσε στην ψηφοφορία των γερουσιαστών την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, η οποία διεξήχθη με μεγάλη πλειοψηφία, και υιοθέτησε την «εγγυημένη ελευθερία» για εθελοντική άμβλωση ως συνταγματικό δικαίωμα. Το κοινοβούλιο, ήταν η επακόλουθη ανακοίνωση του Εμμανουέλ Μακρόν, θα συνεδριάσει την επόμενη Δευτέρα στις Βερσαλλίες για να εφαρμόσει στη συνέχεια την απόφαση και να συμπεριλάβει την («εθελοντική») άμβλωση στο γαλλικό σύνταγμα και να την κατοχυρώσει ως δικαίωμα (Aleteia fr, 28.02.2024).

Ο Michel Aupetit ήταν σχεδόν ο μόνος επίσκοπος που μίλησε αμέσως. Μόλις την παραμονή της ψηφοφορίας στη Γερουσία, ο Αρχιεπίσκοπος της Λυών, Mgr Olivier de Germany, εκφράστηκε κατηγορηματικά: «Εάν ψηφιστεί ο νόμος, η Γαλλία θα τοποθετούσε την ίση αξιοπρέπεια όλης της ανθρώπινης ζωής – μια αρχή με συνταγματική ισχύ – όσο και την ελεύθερη πρόσβαση στην άμβλωση στο ίδιο επίπεδο. Πώς μπορεί να εξηγηθεί μια τέτοια αντίφαση;» διερωτήθηκε.

Στις 29 Φεβρουαρίου, η Διάσκεψη των Γάλλων Επισκόπων εξέδωσε δήλωση στην οποία εξέφρασε «τη θλίψη της» σε εξαιρετικά ήπιους τόνους. Επίσης, επέκρινε την παράλειψη της προστασίας των γυναικών και των παιδιών που εκτίθενται στη βία στο σύνταγμα, αν και αυτή της η δήλωση ήταν εξίσου βελούδινη («IVG στο Σύνταγμα: Οι επίσκοποι της Γαλλίας εκφράζουν τη θλίψη τους», La Croix 1 March 2024). Η φλόγα του Πνεύματος του Θεού απουσιάζει παντελώς από αυτούς τους κυρίους. Δεν είναι να απορεί κανείς που οι πολιτικοί αποκτούν όλο και περισσότερη διαβολική δύναμη πάνω τους – απλά κοιτάξτε τον γερμανικό (σσ. και όχι μόνο) Κλήρο.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να εξεταστεί μια άλλη πτυχή, την οποία ο Michel Aupetit έθιξε στο tweet του, το οποίο, ωστόσο, ήταν μάλλον σύντομο και πιθανώς ασαφές σε ορισμένους. Μια πτυχή που διευκρίνισε τώρα σε ένα δεύτερο tweet (βλ. στ.). Στο γαλλικό Σύνταγμα του 2017, το άρθρο L2212-8 (14 Ιανουαρίου 2017) εγγυάται την ελευθερία συνείδησης των ιατρών και των νοσηλευτών. Με τη συμπερίληψη του δικαιώματος στην άμβλωση στο Σύνταγμα, αποκτά συνταγματικό δίκαιο. Και έτσι, αν η ρήτρα συνείδησης δεν κατοχυρώνεται συγκεκριμένα – την οποία απέρριψε η Γερουσία – στέκεται πάνω από αυτήν. Έτσι έχει η κατάσταση.

Ως αποτέλεσμα, εάν δεν υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι γιατροί για τις αμβλώσεις (προφανώς υπάρχει μόνο περίπου το 3% στη Γαλλία που είναι πρόθυμοι να κάνουν αμβλώσεις), η ωραία λέξη «εθελοντικά» θα τελειώσει και το κράτος, στο πρόσωπο του Macron και των διαδόχων και υποτελών του, θα παρέχει «ειδικούς δολοφονίας» και θα καταδικάζει τους γιατρούς σε άμβλωση

Ο Αρχιεπίσκοπος Aupetit το βλέπει αυτό καθαρά, ειδικά ως γιατρός ο ίδιος, και επιβεβαιώνεται στους μεγάλους φόβους του από οργανώσεις υπέρ της ζωής καθώς και από επικριτικούς πολιτικούς (https://www.legifrance.gouv.fr/codes/article_lc/LEGIARTI000033865551/2017-01-14/ la dépeche fr). 

Δείτε πώς το έθεσε:

Για να είμαι πιο ακριβής. Η τροπολογία για τη συμπερίληψη της ρήτρας συνείδησης απορρίφθηκε. Τώρα, ωστόσο, ο (νομικός) κανόνας που προβλέπεται στο Σύνταγμα είναι υψηλότερος από αυτόν που προβλέπει ο νόμος. Έτσι, ο κίνδυνος είναι πολύ πραγματικός. (Mgr Michel Aupetit, tweet της 1ης Μαρτίου 2024)

Μάζες ακτιβιστών υπέρ των αμβλώσεων – ένα τσουνάμι μίσους

Με το tweet του στις 28 Φεβρουαρίου, ο Michel Aupetit ξύπνησε μια εξαιρετικά επιθετική σφηκοφωλιά. Και μέσα σε λίγες ώρες, εκείνοι που αισθάνθηκαν επίθεση "τσίμπησαν" σε μεγάλους αριθμούς (μετά από μια μέρα υπήρχαν περισσότεροι από 900): Γάλλοι άνδρες και γυναίκες όλων των κοινωνικών στρωμάτων! Ακτιβιστές υπέρ των αμβλώσεων σχηματίστηκαν κάτω από το tweet του Mgr Aupetit, κυριολεκτικά «υβρίζοντας» τους ακτιβιστές κατά των αμβλώσεων που αποτελούν μειοψηφία.

Γεμάτοι μίσος, γεμάτοι χλεύη. Επίσης γεμάτοι χυδαιότητα. Χάνοντας κάθε ευπρέπεια, κάθε μέτρο, ακόμη και την ίδια τους την ανθρωπιά. Λεκτικές επιθέσεις που θα μπορούσαν εύκολα να εκφυλιστούν σε σωματικές επιθέσεις. 

Είναι οι «κυρίες» και οι «κύριοι» που απαιτούν απεριόριστη ανοχή και τον μεγαλύτερο σεβασμό για τον εαυτό τους. Που καταγγέλλουν ακόμα και την παραμικρή κριτική σε αυτούς, στον τρόπο ζωής τους, στη συμπεριφορά τους ως «αποκλεισμό και διάκριση». Ειδικά στην πολιτική, αλλά και στις εκκλησίες. Και εν τω μεταξύ όλο και περισσότερο – επιτίθενται και καταγγέλουν τους συνανθρώπους τους στην καθημερινή ζωή.

«Ψεύτη! Άθλιε! Με κάνεις να ξεράσω! Σκάσε! Να κοιτάς τις λειτουργίες σου! Τσακίσου και πήγαινε στο Βατικανό! Θα προτιμούσες να συμπεριλάβουμε την παιδεραστία στο Σύνταγμα, Μονσινιόρ...! Είσαι ντροπή για τη θρησκεία σου!» Θα απαλλάξω τους αναγνώστες αυτού του άρθρου από περαιτέρω σχόλια στο tweet εναντίον του Mgr Aupetit.

Υπάρχουν επίσης γενικές επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού και της θρησκείας γενικώτερα. Ξανά και ξανά, ωστόσο, οι σχολιαστές κατονομάζουν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από καθολικούς ιερείς, μερικές φορές με δραστικά λόγια, μερικές φορές με πρόστυχα λόγια. Και οι κατήγοροι δεν κάνουν διακρίσεις. Βλέπουν μόνο την «ηθική λέσχη» του επισκόπου που μιλάει. Επίσης, δεν βλέπουν (ή δεν γνωρίζουν) ότι ο Αρχιεπίσκοπος Aupetit, ο οποίος αντιτίθεται σθεναρά στη δολοφονία του αγέννητου παιδιού, είναι γνωστός για το ότι ποτέ δεν καταδίκασε τις γυναίκες στις οποίες παρείχε ποιμαντική φροντίδα μετά από μια έκτρωση.

Κόκκινο πανί η "Εκκλησία"

Ωστόσο, ορισμένοι από τους εκπροσώπους της εκκλησίας έχουν οι ίδιοι την ευθύνη για τις επανειλημμένα διατυπωμένες επιθέσεις κατά της κακοποίησης. Πολλοί ποιμένες και επίσκοποι θα το ακούν ή θα το διαβάζουν όλη την ώρα, ακόμη και πολλοί που δεν ήταν ένοχοι για τίποτε. Εκείνοι οι πολλοί που ήταν/είναι αφοσιωμένοι ως έντιμοι και καλοί ποιμένες. Αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να το υπομείνουν. Οι καταχρήσεις που ήταν ευρέως διαδεδομένες στις εκκλησίες όλων των χωρών, βασισμένες στη βία και την υποκρισία, υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη πολλών ανθρώπων στην εκκλησία και τον κλήρο και σε πολλές περιπτώσεις υπονόμευσαν κάθε αξιοπιστία.

Και κοιτάζοντας την 2000χρονη ιστορία της Εκκλησίας, η κατάχρηση της εποχής μας δεν είναι ένα μόνο κακό γεγονός. Δεν είναι η μόνη πράξη περιφρόνησης, τρομοκράτησης και καταστροφής των ανθρώπων. Αυτή δεν είναι η μόνη επαίσχυντη πράξη όταν οι κληρικοί ενεργούν σε μια «τερατώδη αντιστροφή της αποστολής του κηρύγματος» (καθηγητής Großbölting) καθώς και σε μια «τερατώδη αντιστροφή» της ποιμαντικής και μυστηριακής αποστολής τους.

Κάποιος σκέφτεται την ανυπολόγιστη βία που ασκήθηκε στις ιερατικές οικογένειες κατά τον Μεσαίωνα στο πλαίσιο της υποχρεωτικής αγαμίας, σκέφτεται την περιφρόνηση, τον αποκλεισμό και την παρενόχληση στην οποία οι κάποτε ανύπαντρες μητέρες ήταν ανελέητα εκτεθειμένες, ειδικά στις εκκλησιαστικές κοινότητες. Έτσι ώστε κάποιες γυναίκες είδαν μόνο τη διέξοδο παίρνοντας το μονοπάτι προς την λεγόμενη «αγγελοποιό», την μαία έκτρωσης.

Ωστόσο, οι μαζικοί επικριτές των επισκόπων κατά των αμβλώσεων παραβλέπουν ένα πράγμα: ένας υπεύθυνος ιερέας, αλλά και ένας γιατρός επιφορτισμένος με την ευθύνη, δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός μπροστά στις εγκληματικές εξελίξεις στην πολιτική, την κοινωνία και την Εκκλησία. Αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την άμβλωση ενός παιδιού, δηλαδή τη δολοφονία του παιδιού στη μήτρα, την ευθανασία, δηλαδή την υποβοηθούμενη αυτοκτονία ηλικιωμένων, ασθενών, ατόμων με ειδικές ανάγκες...

Θα ήθελα να ολοκληρώσω αυτό το άρθρο με ένα σημαντικό βίντεο και με υποστηρικτικά λόγια της ομιλίας του Αρχιεπισκόπου Aupetit.



Δρ Bernard Nathanson, Η σιωπηλή κραυγή.

Η ταινία δείχνει την άμβλωση ενός μωρού στις 12 εβδομάδες. Ο Δρ Nathanson (1926-2011) ήταν γυναικολόγος και διευθυντής της μεγαλύτερης κλινικής αμβλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας πραγματοποιήσει σχεδόν 60.000 αμβλώσεις. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, άρχισε να έχει ηθικές αμφιβολίες. 

Όταν είδε μια υπερηχογραφημένη έκτρωση και ήταν σε θέση να παρακολουθήσει τη δολοφονία ενός παιδιού βήμα προς βήμα, απέρριψε οριστικά τις αμβλώσεις από τότε. 

Το 1984 κυκλοφόρησε το ντοκυμανταίρ "The silent Scream". 

Επιπλέον, δραστηριοποιήθηκε σε μια οργάνωση υπέρ της ζωής, έγινε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της, συχνά μπληκε στο στόχαστρο και βαφτίστηκε καθολικός.


«Το δώρο του Αγίου Πνεύματος» – το οποίο κατέχει ο Michel Aupetit

Ενόψει αυτών των υπερβολικών επιθέσεων μίσους, στις οποίες ο Michel Aupetit εκτίθεται συχνά στον λογαριασμό του στο Twitter, παραθέτω τα λόγια του από την τελευταία ομιλία του ως εν ενεργεία Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού:

«Αγαπητοί φίλοι, απόψε ο Θεός μας δίνει τη δύναμή Του. Τη δύναμη που χρειαζόμαστε, γιατί ξέρετε ότι ο δρόμος των Χριστιανών δεν είναι ήσυχος, άνετος... Είναι γεμάτος δοκιμασίες, όπως μας είπε ο Κύριος... Αλλά μέσω της δωρεάς του Πνεύματος, που διατηρεί την ειρήνη της καρδιάς, που επίσης διατηρεί την αγάπη, είμαστε σε θέση να δούμε πέρα από το κακό που θέλει κανείς να κάνει...».


Michel Aupetit, αναπληρωτής Αρχιεπισκόπου Παρισίων

"... ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ... που μας επιτρέπει... να υπερνικήσουμε το κακό... να κοιτάξουμε πέρα από αυτό».





ΠΗΓΗ: Bei Schneider - Mord im Mutterleib als Verfassungsrecht. Bald auch in Deutschland?


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!