Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Ο Καναδάς σχεδιάζει ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ γιά αναρτήσεις ....ΜΙΣΟΥΣ!!!!

(Εικόνα: Daniel AJ Sokolov)

Η κυβέρνηση του Καναδά έχει εντοπίσει επτά διαδικτυακά κακά. 
Τρεις νέες αρχές, πολλοί κανονισμοί, ακόμη και ισόβια κάθειρξη (!), υποτίθεται ότι θα τους καταπολεμήσουν.



28.02.2024, ώρα 04:32
Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά.

Από τον Daniel AJ Sokolov


Η ισόβια κάθειρξη στον Καναδά πρέπει να επιβάλλεται σε όποιον υποστηρίζει ή εκφράζει υποστήριξη για γενοκτονία. Όποιος υποκινεί δημοσίως το μίσος ή υποστηρίζει το μίσος ή τον αντισημιτισμό με ηπιότερο τρόπο, θα αντιμετωπίσει έως και πέντε χρόνια φυλάκισης (αντί των σημερινών δύο ετών)

Η ισόβια κάθειρξη τιμωρείται επίσης για κάθε έγκλημα που διαπράττεται με κίνητρο το μίσος για ορισμένα χαρακτηριστικά. Αυτό αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου πακέτου νομοθεσίας κατά των διαδικτυακών κακών που υπέβαλε η κυβέρνηση του Καναδά στο κοινοβούλιο.

Απόσπασμα από το νομοσχέδιο

(Εικόνα: Screenshot/Η Αυτού Μεγαλειότητα στα δεξιά του Καναδά)

Πιο εκτεταμένες από τις αλλαγές στο ποινικό δίκαιο είναι οι νέες απαιτήσεις λογοκρισίας και αναφοράς, οι απαιτήσεις σχεδιασμού, οι διατάξεις αποκάλυψης, οι κώδικες δεοντολογίας και οι εισφορές για ιστότοπους και εφαρμογές που είναι προσβάσιμες στον Καναδά, των οποίων πρωταρχικός σκοπός είναι η διαδικτυακή επικοινωνία μεταξύ χρηστών μέσω πρόσβασης και κοινής χρήσης περιεχομένου. 

Αυτό είναι πιθανό να επηρεάσει όχι μόνο τα κλασσικά κοινωνικά δίκτυα, αλλά και τις υπηρεσίες επικοινωνίας όπως το Signal ή το Whatsapp. Επιπλέον, επηρεάζονται η ζωντανή ροή και οι ερωτικές προσφορές.

Το νομοσχέδιο είναι γνωστό ως Online Harms Bill ή C-63. Με αυτό, η κυβέρνηση του Καναδά θέλει να καταπολεμήσει επτά κακά που έχει εντοπίσει στο Διαδίκτυο, και πρόκειται για περιεχόμενο, που: 

- υποκινεί το μίσος,
- υποκινεί την βία,
- υποκινεί βίαιο εξτρεμισμό ή τρομοκρατία,
- ενθαρρύνει τα παιδιά να βλάψουν τον εαυτό τους,
- χρησιμοποιείται για τον εκφοβισμό παιδιών (εκφοβισμός),
- μεταβιβάζει τις προσωπικές λεπτομέρειες χωρίς τη συγκατάθεση των εμπλεκόμενων μερών,
- πειρέχει πράξεις σεξουαλικής φύσης που σχετίζονται με ανηλίκους (σε εικόνα, ήχο ή κείμενο), 
- καθώς και εικονογραφικές απεικονίσεις σκληρής ή ταπεινωτικής βίας κατά ανηλίκων.


3 νέες αρχές

Οι καλυπτόμενοι διαδικτυακοί πάροχοι πρέπει να υπόκεινται σε εκτεταμένη αποθήκευση δεδομένων, καθώς και σε τρία καθήκοντα συμπεριφοράς:
 υπεύθυνη δράση, ταχεία λογοκρισία συγκεκριμένου περιεχομένου και προστασία των ανηλίκων. 

Ενεργώντας υπεύθυνα εδώ σημαίνει ελαχιστοποίηση του κινδύνου των χρηστών να αντιμετωπίσουν «επιβλαβές» περιεχόμενο - σχεδόν το αντίθετο από αυτό που έχουν θεσπίσει το Τέξας και η Φλόριντα στους αμφιλεγόμενους νόμους κατά της λογοκρισίας

Στον Καναδά, κάθε καλυπτόμενος πάροχος πρέπει να έχει ένα λεπτομερές σχέδιο ψηφιακής ασφάλειας εγκεκριμένο εκ των προτέρων από την Επιτροπή Ψηφιακής Ασφάλειας (βλ. παρακάτω) και στη συνέχεια να το δημοσιεύσει. 

Γενικά, η αρχή θα πρέπει να καθορίζει τι είναι υπεύθυνο και αν οι ανήλικοι προστατεύονται επαρκώς.

Τρεις νέες ομοσπονδιακές αρχές πρόκειται να συσταθούν και να χρηματοδοτηθούν από τους επιγραμμικούς παρόχους μέσω εισφορών, ενώ οι αρμοδιότητες των ποινικών δικαστηρίων και της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρόκειται να επεκταθούν. Για την επίβλεψη των νέων κανονισμών, προβλέπεται η νέα Επιτροπή Ψηφιακής Ασφάλειας με τρεις έως πέντε επιτρόπους που διορίζονται από την κυβέρνηση. 

Η Επιτροπή δεν πρέπει μόνο να καθορίζει ποιες επιγραμμικές υπηρεσίες υπόκεινται στη ρύθμισή της, αλλά και να της παρέχονται εκπληκτικά εκτεταμένες εξουσίες. 

Υποτίθεται ότι εκδίδει εντολές λογοκρισίας, έχει εξουσίες έρευνας και διορατικότητα στους εσωτερικούς χώρους της εταιρείας, αναγκάζει τρίτους να συνεργάζονται, διεξάγει ακροάσεις κεκλεισμένων των θυρών, επιβάλλει πρόστιμα έως και δέκα εκατομμύρια καναδικά δολλάρια (6,8 εκατομμύρια ευρώ) ή έξι τοις εκατό του παγκόσμιου κύκλου εργασιών (όποιο είναι υψηλότερο), θεσπίζει κανόνες συμπεριφοράς που φτάνουν μέχρι τις προδιαγραφές σχεδιασμού για διεπαφές χρήστη και πιστοποιεί ερευνητές. 

Οι διαδικτυακοί πάροχοι υποχρεούνται να παρέχουν πρόσβαση σε όλες τις βάσεις δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων χρήστη, όχι μόνο στην ίδια την Επιτροπή Ψηφιακής Αφάλειας, αλλά και σε όλους τους διαπιστευμένους από το κράτος ερευνητές.

Έλλειψη κανόνων για την προσκόμιση αποδεικτικών στοιχείων

Στις διαδικασίες της, η Επιτροπή Ψηφιακής Ασφάλειας ρητά δεν δεσμεύεται από «νομικούς ή τεχνικούς κανόνες απόδειξης». 

Αυτό προκαλεί έκπληξη, δεδομένων των ευρέων εξουσιών της αρχής να θέτει κανόνες, να συλλέγει αποδεικτικά στοιχεία και να τιμωρεί τις παραβιάσεις των κανόνων με πρόστιμα δισεκατομμυρίων. 

Αντίθετα, η διαδικασία πρέπει να διεξαχθεί «ανεπίσημα και γρήγορα». 

Δεν υπάρχει τίποτα στο νομοσχέδιο για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων της Επιτροπής Ψηφιακής Ασφάλειας. 

Προβλέπεται μόνο μια ετήσια έκθεση προς τον αρμόδιο υπουργό και μια έκθεση από τον υπουργό προς το κοινοβούλιο κάθε πέντε χρόνια.

Επιπλέον, θα υπάρχει ένας Διαμεσολαβητής για την ψηφιακή ασφάλεια, ο οποίος θα υποστηρίζει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και θα υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, και ένα Γραφείο Ψηφιακής Ασφάλειας, το οποίο θα υποστηρίζει τόσο την Επιτροπή όσο και τον Διαμεσολαβητή. 

Η αρμοδιότητα της υφιστάμενης Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα επεκταθεί. Το τελευταίο επιτυγχάνεται με τη διεύρυνση του ορισμού της διάκρισης: στο εξής, θα θεωρείται διάκριση εάν ένας χρήστης δημοσιεύει ή διαδίδει ρητορική μίσους μέσω τηλεπικοινωνιών. 

Για το σκοπό αυτό, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μπορεί να καθορίσει έως και 20.000 δολλάρια σε αποζημίωση και έως 50.000 δολλάρια σε πρόστιμα. 

Οποιοσδήποτε θιγόμενος μπορεί να υποβάλει καταγγελία, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλημμύρα διαδικασιών.

Προληπτικές δικαστικές αποφάσεις

Προβλέπει επίσης τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων από τα ποινικά δικαστήρια: σκοπός τους είναι να επιβάλλουν όρους σε πρόσωπα που ενδέχεται να επιδίδονται σε ρητορική μίσους.
Παράβαση που έχει ήδη διαπραχθεί δεν απαιτείται ρητά. 

Οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει τέτοιες αιτήσεις, εφόσον συμφωνεί η εισαγγελική αρχή.

Επιπλέον, πρόκειται να επεκταθούν οι υποχρεώσεις αναφοράς υπόνοιας παιδικής πορνογραφίας, καθώς και η σχετική υποχρέωση αποθήκευσης δεδομένων. 

Όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISP), είτε πρόκειται για παρόχους πρόσβασης, φιλοξενίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρέπει να αναφέρουν ύποπτες περιπτώσεις σε ορισμένες αρχές. 

Τα δεδομένα που σχετίζονται με τέτοιες διαβιβάσεις διατηρούνται από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου για 21 ημέρες για ρυθμιστικές έρευνες. Η κυβέρνηση του Καναδά υπό τον Τζάστιν Τρυντώ του Φιλελεύθερου Κόμματος δεν έχει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αλλά μπορεί γενικά να βασιστεί στους Σοσιαλδημοκράτες για να εξασφαλίσει πλειοψηφία.

(DS)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Κυκλάδες: E-mail με "άρωμα" απειλής στους γονείς για το νέο ποινικό κώδικα - "Να ενημερωθούν όλοι"


ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Κυκλάδες: E-mail με "άρωμα" απειλής στους γονείς για το νέο ποινικό κώδικα - "Να ενημερωθούν όλοι" (odysseiatv.blogspot.com)





Γερμανίδα Υπουργός Δικαιοσύνης: Νέος νόμος για την προώθηση της κριτικής αντιμετώπισης των ψευδών ειδήσεων


Οι σχολικές επιτροπές φιμώνουν τους γονείς που αντιτίθενται στο πορνογραφικό υλικό στην εκπαίδευση του παιδιού τους
Κατά την τελευταία δεκαετία, τα δημόσια σχολεία έχουν γίνει οι προμηθευτές του κρατικού δόγματος και τα προγράμματα σπουδών έχουν ξαναγραφτεί από LGBT ακτιβιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!