Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Ο γερουσιαστής Ted Cruz εισάγει νομοσχέδιο για την απαγόρευση των CBDC για να αποτρέψει τις ΗΠΑ από το να γίνουν «κράτος επιτήρησης»

Γερουσιαστής Ted Cruz (R-TX)Φωτογραφία: Tasos Katopodis-Pool/Getty Images



(LifeSiteNews) Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Ted Cruz εισήγαγε τον νόμο CBDC Anti-Surveillance State Act για να απαγορεύσει στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να εκδώσει ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC) που οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρικτές του νομοσχεδίου πιστεύουν ότι θα μπορούσε να μετατρέψει το έθνος σε «κράτος επιτήρησης» παραδίδοντας τον έλεγχο των προσωπικών οικονομικών σε ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες.

Ενώ το ψηφιακό νόμισμα προσφέρει ορισμένα ελκυστικά χαρακτηριστικά, θα δώσει επίσης στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση απεριόριστες ευκαιρίες να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία ως όπλο εναντίον των πολιτών, επιτρέποντάς της τόσο να κατασκοπεύει τις συνήθειες δαπανών των καθημερινών Αμερικανών όσο και να εμποδίζει την πρόσβαση στα χρήματα στους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Tom Emmer από τη Μιννεσότα περιέγραψε την απειλή ενός αμερικανικού CBDC το περασμένο φθινόπωρο:

Σε αντίθεση με τα αποκεντρωμένα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, ένα CBDC είναι μια ψηφιακή μορφή κυρίαρχου νομίσματος που σχεδιάζεται και εκδίδεται από μια κυβέρνηση και πραγματοποιεί συναλλαγές σε ένα ψηφιακό καθολικό που ελέγχεται από αυτήν την κυβέρνηση. Εν ολίγοις, ένα CBDC είναι προγραμματιζόμενο χρήμα ελεγχόμενο από την κυβέρνηση που, αν δεν σχεδιαστεί για να μιμηθεί μετρητά, θα μπορούσε να δώσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις συναλλαγές των Αμερικανών και να πνίγει την πολιτικά μη δημοφιλή δραστηριότητα.

Ένα CBDC που εκδίδεται από την κυβέρνηση δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εργαλείο παρακολούθησης τύπου ΚΚΚ που θα χρησιμοποιηθεί για να υπονομεύσει τον αμερικανικό τρόπο ζωής.

«Ενώ οι Αμερικανοί σε όλη τη χώρα τιμωρούνται επειδή σκέφτονται, μιλούν και ψηφίζουν με «λάθος» τρόπο, το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι η κυβέρνηση να παρακολουθεί τα προσωπικά οικονομικά», εξήγησε μια δήλωση από την Heritage Action for America σχετικά με τη νέα νομοθεσία. "Η νομοθεσία κατά του CBDC είναι απαραίτητη για την προστασία της οικονομικής ιδιωτικής ζωής των Αμερικανών ενόψει πιθανής επιτήρησης, ελέγχου και πολιτικού εκφοβισμού".

"Τα CBDC παρουσιάζουν σημαντικές ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής για τους καθημερινούς Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης στην κυβέρνηση της δυνατότητας να συλλέγει προσωπικά στοιχεία για τους πολίτες των ΗΠΑ και ενδεχομένως να παρακολουθεί και να παγώνει κεφάλαια για οποιονδήποτε λόγο", σημείωσε η Blockchain Association.

Ο γερουσιαστής Cruz, κύριος χορηγός του νομοσχεδίου, δήλωσε: «Η κυβέρνηση Μπάιντεν σαλιώνει στη σκέψη της παραβίασης της ελευθερίας μας και της εισβολής στην ιδιωτική ζωή των πολιτών για να παρακολουθεί τις προσωπικές τους συνήθειες δαπανών, γι' αυτό το Κογκρέσσο πρέπει να διευκρινίσει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει καμμία εξουσία να εφαρμόσει ένα CBDC».

«Η μεγάλη κυβέρνηση δεν έχει καμμία δουλειά να κατασκοπεύει τους Αμερικανούς για να ελέγχει τα προσωπικά τους οικονομικά και να παρακολουθεί τις συναλλαγές τους», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Rick Scott της Φλόριντα, συν-υποστηρικτής του νομοσχεδίου. «Είναι μια τεράστια υπέρβαση».

Στις αρχές του 2022, η κυβέρνηση Μπάιντεν προέτρεψε τη Fed να διερευνήσει τη δημιουργία ενός CBDC.

«Πάνω από 100 χώρες διερευνούν ή δοκιμάζουν πιλοτικά τα ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC)», δήλωσε ο Μπάιντεν, προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ «πρέπει να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στη διεθνή δέσμευση και την παγκόσμια διακυβέρνηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σύμφωνα με τις δημοκρατικές αξίες και την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ».

Αλλά πολλοί Ρεπουμπλικάνοι το βλέπουν αυτό ως τίποτα περισσότερο από ένα μέσο για να μετατρέψουν την Αμερική σε ένα ολοκληρωτικό κράτος.

Η αντίδραση εναντίον ενός αμερικανικού CBDC έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος των μηνυμάτων των προεδρικών ελπιδοφόρων του 2024.

Τον περασμένο μήνα, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε να απαγορεύσει ένα CBDC εάν επανεκλεγεί στον Λευκό Οίκο.

«Ως πρόεδρός σας, δεν θα επιτρέψω ποτέ τη δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας», είπε ο Τραμπ σε ένα πλήθος κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκδήλωσης στο Νιου Χάμσαϊρ.

«Ένα τέτοιο νόμισμα θα έδινε σε μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση – την ομοσπονδιακή κυβέρνησή μας – τον απόλυτο έλεγχο των χρημάτων σας», δήλωσε ο Τραμπ. «Θα μπορούσαν να πάρουν τα χρήματά σας και δεν θα ξέρατε καν ότι είχαν φύγει».

«Αυτό θα ήταν μια επικίνδυνη απειλή για την ελευθερία και θα την εμποδίσω να έρθει στην Αμερική», υποσχέθηκε.

O Kennedy Jr., πρώην Δημοκρατικός που τώρα κατεβαίνει ως ανεξάρτητος προεδρικός υποψήφιος, προειδοποίησε ότι τα CBCDs είναι «μια καταστροφή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τα πολιτικά δικαιώματα», ενώ ομοίως υποσχέθηκε να σταματήσει την πρόοδο της Fed από τη δημιουργία ενός CBDC.

Έντεκα χώρες έχουν ήδη εφαρμόσει πλήρως τα CBDC, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, όπου το ψηφιακό νόμισμα συνδέεται με το «κοινωνικό πιστωτικό αποτέλεσμα» ενός ατόμου.

Το Κ.Κ.Κ. (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα) χρησιμοποιεί το εκτεταμένο δίκτυο ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών -που εκτιμάται ότι είναι πάνω από ένα δισεκατομμύριο- σε συνδυασμό με δυνατότητες αναγνώρισης προσώπου για την παρακολούθηση των καθημερινών κινήσεων και ενεργειών των πολιτών του. Αυτό, μαζί με άλλες δυνατότητες συλλογής πληροφοριών που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με το ψηφιακό νόμισμα που ελέγχεται από την κυβέρνηση, επιτρέπει στο ΚΚΚ να τιμωρεί όσους παραβιάζουν τους επιθυμητούς κοινωνικούς κανόνες.

Ενώ οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσσο προσπάθησαν να περάσουν νομοθεσία που εξουσιοδοτεί τη Fed να θεσπίσει CBDC, οι Ρεπουμπλικάνοι προσπάθησαν ομοίως να προλάβουν μια τέτοια κίνηση.

Το περασμένο φθινόπωρο, ο Emmer εισήγαγε ένα νομοσχέδιο στη Βουλή των ΗΠΑ με το ίδιο όνομα με το νομοσχέδιο του Cruz, "CBDC Anti-Surveillance State Act", για να "σταματήσει τις προσπάθειες των μη εκλεγμένων γραφειοκρατών στην Ουάσιγκτον, DC από την έκδοση ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC) που διαλύει το δικαίωμα των Αμερικανών στην οικονομική ιδιωτικότητα".

Συν-χορηγοί του νομοσχεδίου με τον Cruz είναι οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Bill Hagerty του Τεννεσσύ, Scott, Ted Budd της Βόρειας Καρολίνας και Mike Brown της Ιντιάνα.



ΠΗΓΗ: Senator Ted Cruz introduces bill to ban CBDCs to prevent US from becoming 'surveillance state' - LifeSite (lifesitenews.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Ευρωπαίοι αγρότες συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την αντιδιατροφική ατζέντα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης
Καθώς οι διαμαρτυρίες υπό την ηγεσία των αγροτών στην ΕΕ μαίνονται, οι παγκοσμιοποιητές μαθαίνουν σιγά-σιγά ότι ο χαρακτηρισμός εκείνων που απαιτούν την ικανότητα παροχής τροφίμων για το μέλλον ως «εξτρεμιστών» δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!