Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Η Γερμανίδα Υπουργός Παιδείας απαιτεί: Οι μαθητές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πόλεμο


Η ομοσπονδιακή υπουργός Παιδείας Bettina Stark-Watzinger τονίζει τη σημασία της πολιτικής προστασίας - και στα σχολεία. Oliver Berg/dpa


Η υπουργός Παιδείας Bettina Stark-Watzinger του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) θεωρεί ότι τα σχολεία έχουν καθήκον να παρέχουν πολιτική προστασία. Οι μαθητές εκεί θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

16.3.2024


Η ομοσπονδιακή υπουργός Παιδείας Bettina Stark-Watzinger θέλει να προετοιμάσει καλύτερα τους νέους για έναν πιθανό πόλεμο. Θεωρεί ότι τα σχολεία έχουν ευθύνη σε αυτό. «Η πολιτική προστασία είναι εξαιρετικά σημαντική, ανήκει και στα σχολεία. Ο στόχος πρέπει να είναι η ενίσχυση της ανθεκτικότητάς μας.» Συνέχισε λέγοντας στις εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke: «Η κοινωνία στο σύνολό της πρέπει να προετοιμαστεί καλά για κρίσεις - από μια πανδημία μέχρι φυσικές καταστροφές και πόλεμο».

H πολιτικός του FDP μίλησε υπέρ της διεξαγωγής ασκήσεων πολιτικής άμυνας στα σχολεία. Σε άλλες χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία, το θέμα αντιμετωπίζεται πολύ πιο φυσικά. «Εκεί, οι ασκήσεις καταστροφής στα σχολεία είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Μπορούμε να μάθουμε από αυτό», δήλωσε η Stark-Watzinger.

Η Stark-Watzer θέλει «χαλαρή σχέση με την Bundeswehr» στα σχολεία

Κάλεσε τα σχολεία να αναπτύξουν μια «ανεμπόδιστη σχέση με την Bundeswehr». «Νομίζω ότι είναι σημαντικό οι αξιωματικοί νεολαίας να έρχονται στα σχολεία και να αναφέρουν τι κάνει η Bundeswehr για την ασφάλειά μας», δήλωσε στις εφημερίδες Funke. Είπε, επίσης, ότι «δεν μπορούσε να καταλάβει» τις επιφυλάξεις σχετικά με αυτό.

Οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν τις απειλές για την ελευθερία και να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους, δήλωσε η Stark-Watzinger. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι ξεχωριστό σχολικό μάθημα, αλλά πρέπει να είναι μαθησιακό περιεχόμενο. Τα σχολεία έχουν το καθήκον να αναδεικνύουν τους κινδύνους με τρόπο κατάλληλο για την ηλικία, είπε. «Πρόκειται επίσης για την αντιμετώπιση των ανησυχιών και των φόβων».



ΠΗΓΗ: Forderung der Bildungsministerin: Schüler sollen auf Krieg vorbereitet werden (berliner-zeitung.de)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!