Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ! - Ο ΠΟΥ ο μ α λ ο π ο ι ε ί (!!!) τις νευρολογικές ασθένειες - οι οποίες συχνά φαίνεται να είναι ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ των ΕΜΒΟΛΙΩΝ COVID;

 Όχι μόνο ομαλοποίηση αλλά και μεγάλη υπερβολή της αρχικής επίπτωσης


Πάνω από 1 στα 3 άτομα πάσχουν από νευρολογικές παθήσεις, την κύρια αιτία ασθένειας και αναπηρίας παγκοσμίως

Γενεύη, 14 Μαρτίου 2024 -- Μια σημαντική νέα μελέτη που κυκλοφόρησε από το The Lancet Neurology δείχνει ότι, το 2021, περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζούσαν με νευρολογική πάθηση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέβαλε στην ανάλυση των δεδομένων της μελέτης Global Burden of Disease, Injuries and Risk Factor Study (GBD) 2021.

Οι νευρολογικές παθήσεις είναι πλέον η κύρια αιτία κακής υγείας και αναπηρίας παγκοσμίως. Το συνολικό ποσό της αναπηρίας, της ασθένειας και του πρόωρου θανάτου (γνωστά ως έτη ζωής προσαρμοσμένα στην αναπηρία, DALYs) που προκαλούνται από νευρολογικές παθήσεις έχει αυξηθεί κατά 18% από το 1990.

[...]

Οι δέκα κορυφαίες νευρολογικές παθήσεις που συνέβαλαν στην απώλεια υγείας το 2021 ήταν εγκεφαλικό επεισόδιο, νεογνική εγκεφαλοπάθεια (εγκεφαλική βλάβη), ημικρανία, άνοια, διαβητική νευροπάθεια (νευρική βλάβη), μηνιγγίτιδα, επιληψία, νευρολογικές επιπλοκές από πρόωρο τοκετό, διαταραχή του φάσματος του αυτισμού και καρκίνοι του νευρικού συστήματος.


ΠΗΓΕΣ





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!