Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Κυκλάδες: E-mail με "άρωμα" απειλής στους γονείς για το νέο ποινικό κώδικα - "Να ενημερωθούν όλοι"

 

Κυκλάδες: E-mail με "άρωμα" απειλής στους γονείς για το νέο ποινικό κώδικα - "Να ενημερωθούν όλοι"© Παρέχεται από: News247.gr

Oι γονείς των οποία τα παιδιά φοιτούν στα δημοτικά σχολεία των Κυκλάδων έλαβαν την Πέμπτη στα e-mail τους ένα αν μην τι άλλο αμφιλεγόμενο μήνυμα.

Το e-mail τιτλοφορούνταν “Αλλαγή Ποινικού Κώδικα περί διατάραξης λειτουργίας σχολικών χώρων” και είχε, όπως τονίστηκε, τελικούς αποδέκτες τους γονείς μέσω της διεύθυνσης του κάθε σχολείου.

Γιατί όμως οι γονείς (παιδιών από 6 μέχρι 12 ετών τονίζουμε) θα πρέπει να πληροφορηθούν ότι έχει αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας σχετικά με τη διατάραξη λειτουργίας των σχολικών χώρων;

Πολλοί από τους γονείς εξέλαβαν,όχι άδικα, το συγκεκριμένο μήνυμα ως μία έμμεση απειλή για πιθανή συμμετοχή των παιδιών τους σε καταλήψεις ή οποιαδήποτε άλλη κινητοποίηση που μπορεί να εκληφθεί ως “διατάραξη” του σχολικού χώρου.

Γι’ αυτό, έτσι ώστε προφανώς να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, απεστάλλει μαζί με το επίμαχο e-mail και το συγκεκριμένο απόσπασμα του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 33 του εν λόγω νόμου, στο άρθρο 168 του Ποινικού Κώδικα προστίθενται οι παράγραφοι 4 και 5 με τις οποίες προβλέπεται φυλάκιση (!) τουλάχιστον ενός έτους “σε όποιον εισέρχεται σε χώρο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ιδίως με φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές”.

Η ποινή φυλάκισης ανεβαίνει στα δυό χρόνια αν οι παραπάνω πράξεις συνοδεύονται από βιαιοπραγία.

Οι γονείς, λοιπόν, έμαθαν την Πέμπτη ότι οι ίδιοι ή και τα παιδιά τους ακόμα κινδυνεύουν με φυλάκιση αν μπουν στο σχολείο απλά φωνάζοντας. Και αυτό είναι κάτι που έπρεπε να γίνει με επισημότητα με ενέργεια της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων.

Oι λέξεις, πολλές φορές, χάνουν το νόημά τους…


ΠΗΓΗ: Κυκλάδες: E-mail με "άρωμα" απειλής στους γονείς για το νέο ποινικό κώδικα - "Να ενημερωθούν όλοι" (msn.com)

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Οι σχολικές επιτροπές φιμώνουν τους γονείς που αντιτίθενται στο πορνογραφικό υλικό στην εκπαίδευση του παιδιού τους


2 σχόλια:

  1. Αυτό το κάνουν για να φοβερίσουν τους γονείς που πιθανόν να πάνε στο σχολείο για να φωνάξουν ή και να επιτεθούν στους δασκάλους που θα μιλάνε στα παιδιά τους για τους λοάτκι και τα 103 φύλα ή θα φέρνουν τραβεστί να διαβάζουν παραμύθια για την τραβεστί που έκλεψε τα Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι νομοτέλεια ότι η πραγματική αντίσταση γεννιέται μέσα από τη στυγνή καταπίεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!