Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Ο Γερμανός καγκελλάριος Olaf Scholz τάσσεται ΚΑΤΑ της εκδόσεως του ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ Δημοσιογράφου Julian Assange στίς ΗΠΑ.



Ο ιδρυτής του WikiLeaks Assange βρίσκεται υπό βρετανική κράτηση εδώ και χρόνια. 

Τώρα ο καγκελλάριος Scholz τάσσεται κατά της έκδοσης στις ΗΠΑ. Εκεί, ο Assange αντιμετωπίζει έως και 175 χρόνια φυλακίσεως.

Ο Γερμανός καγκελλάριος Olaf Scholz τάχθηκε κατά της έκδοσης του Julian Assange στις ΗΠΑ. 

«Είμαι της άποψης ότι θα ήταν καλό αν τα βρετανικά δικαστήρια του χορηγούσαν την απαραίτητη προστασία, επειδή πρέπει να υπολογίζει τις διώξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεδομένου ότι έχει προδώσει αμερικανικά κρατικά μυστικά», δήλωσε ο πολιτικός του SPD κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης ερωτήσεων και απαντήσεων σε ένα κέντρο επαγγελματικής σχολής στο Sindelfingen της Βάδης-Βυρτεμβέργης.


Έως 175 χρόνια φυλακίσεως!

Υποθέτει ότι οι πιθανότητες να συμβεί αυτό έχουν αυξηθεί. «Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ήταν σε θέση να διαβεβαιώσουν τους Βρετανούς δικαστές στην τελευταία ακρόαση ότι η πιθανή τιμωρία θα ήταν εντός ενός λογικού εύρους από την άποψη του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο Scholz.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να δικάσει τον ιδρυτή του WikiLeaks για κατηγορίες κατασκοπείας. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 175 ετών. 

Η Ουάσινγκτον τον κατηγορεί ότι έκλεψε και δημοσίευσε μυστικό υλικό από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν με την πληροφοριοδότη Chelsey Manning - στην οποία δόθηκε χάρη από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα - θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή των πληροφοριοδοτών των ΗΠΑ.

Ο Assange, από την άλλη πλευρά, αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για τις δημοσιογραφικές του δραστηριότητες και υπερασπίζεται νομικά τον εαυτό του στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Α

Συζήτηση

ΠΗΓΕΣ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!