Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Βρετανικά στρατεύματα στην Ουκρανία: Ο Scholz εξοργίζει το Λονδίνο


Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz

1 Μαρτίου 2024

από Thomas Oysmüller

Χρόνος ανάγνωσης: 4,1 λεπτά


Η συζήτηση για τους πυραύλους Taurus έχει προκαλέσει διπλωματική κρίση μεταξύ της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο καγκελάριος Scholz κατηγορείται για «κατάχρηση πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών».

Στο Λονδίνο, είναι εξοργισμένοι με τον Scholz, ο οποίος είναι «εντελώς ανεύθυνος». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είχε ισχυριστεί ότι τα βρετανικά στρατεύματα θα υποστήριζαν την Ουκρανία στην εκτόξευση πυραύλων εναντίον των ρωσικών δυνάμεων. Κατηγορείται για «κατάφωρη κατάχρηση πληροφοριών πληροφοριών». Ο Scholz είναι πιθανό να είναι εν μέρει υπεύθυνος για το γεγονός ότι έγινε γνωστό την Τρίτη ότι ένας «μικρός αριθμός» βρετανικών στρατευμάτων δραστηριοποιείται στην Ουκρανία.

Oλίσθημα της γλώσσας

Οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν επικρίνει έντονα τον Scholz για τις δηλώσεις του. Ο Justin Crump, επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας πληροφοριών Sibylline, δήλωσε: «Η βρετανική υποστήριξη προς την Ουκρανία δεν είναι είδηση: η βρετανική υποστήριξη προς την Ουκρανία δεν αποτελεί είδηση για τη Μόσχα ενόψει επαναλαμβανόμενων διαρροών, αλλά μέχρι στιγμής έχει συγκαλυφθεί με ασάφειες - και πάλι λόγω ενός τεχνάσματος από το ίδιο το εγχειρίδιο της Ρωσσίας.

Έτσι, τη Δευτέρα, ο Scholz δήλωσε - και πάλι - ότι δεν θα προμηθεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς γερμανικής παραγωγής. Όχι μόνο επειδή η Ουκρανία θα ήταν τότε σε θέση να στοχεύσει τη Μόσχα με γερμανικούς πυραύλους, αλλά επειδή αυτό θα απαιτούσε την υποστήριξη των γερμανικών στρατευμάτων στο έδαφος. Κατά συνέπεια, η Γερμανία θα «συμμετείχε στον πόλεμο» αν ακολουθούσε το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας. Τελικά, οι πύραυλοι Taurus θα έφερναν τα γερμανικά στρατεύματα πολύ κοντά στο μέτωπο:

Αυτό που κάνουν οι Βρετανοί και οι Γάλλοι όσον αφορά τον έλεγχο στόχων και τον συνοδευτικό έλεγχο στόχων δεν μπορεί να γίνει στη Γερμανία. Όποιος έχει μελετήσει αυτό το σύστημα το γνωρίζει αυτό.

Οι Γερμανοί στρατιώτες δεν πρέπει να συνδέονται ανά πάσα στιγμή ή σε οποιοδήποτε σημείο με στόχους που επιτυγχάνει [το σύστημα του Taurus].

Ο Tobias Ellwood, πρώην πρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Βουλής των Κοινοτήτων, δήλωσε στην Telegraph: «Πρόκειται για μια κατάφωρη κατάχρηση πληροφοριών που σκόπιμα αποσπά την προσοχή από την απροθυμία της Γερμανίας να εξοπλίσει την Ουκρανία με το δικό της πυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς».

Οι Βρετανοί, όπως και οι Γάλλοι, έχουν ήδη προμηθεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία. Την Τρίτη, έγινε γνωστό ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης σταθμεύσει έναν «μικρό αριθμό» στρατευμάτων στην Ουκρανία για να παράσχει υποστήριξη. 

Επίσημος λόγος: ιατρική εκπαίδευση.

Κάποιος μπορεί να αμφιβάλλει όταν σκέφτεται την αποκάλυψη των New York Times την Κυριακή. Σε αυτό, περιγράφεται σαφώς ότι η Ουκρανία χρησιμοποιεί την υποδομή της CIA για να επιτεθεί στο ρωσικό έδαφος. Ακριβώς όπως οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο, έτσι είναι και οι Βρετανοί.

Επισήμως, το Λονδίνο ισχυρίζεται μόνο ότι παρέχει στην Ουκρανία πληροφορίες πληροφοριών σχετικά με ρωσικούς στόχους. «Αλλά προς το παρόν είναι άγνωστο σε ποιο βαθμό τα ουκρανικά στρατεύματα θα υποστηριχθούν σε άμεση στρατιωτική δράση», γράφει η Daily Mail. Ο σύμβουλος πληροφοριών συνέχισε:

«Ο Scholz, ωστόσο, διέρρηξε αυτό το πέπλο ακόμη πιο καθαρά. Ο ισχυρισμός του είναι ένα δώρο στους Ρώσους προπαγανδιστές και αποτελεί ήδη σημαντικό μέρος των προσπαθειών της Ρωσσίας να υπονομεύσει τη συνοχή του ΝΑΤΟ και την υποστήριξή του προς το Κίεβο σε αυτή την κρίσιμη στιγμή πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πιο άμεσα, θα ωθήσει τη Ρωσσία να διπλασιάσει τις προσπάθειές της να στοχεύσει ξένες δυνάμεις στην Ουκρανία και να κάνει διογκωμένους ισχυρισμούς για απώλειες».

Ο προσκεκλημένος συγγραφέας του TKP, Andrew Korybko, κάλυψε επίσης το έπος του Scholz στο blog του σήμερα. Γράφει:

Το χειρότερο μυστικό αυτού του πολέμου δι' αντιπροσώπων είναι ότι είναι ήδη ένας θερμός πόλεμος ΝΑΤΟ-Ρωσσίας, αν και ακήρυχτος και περιορισμένος, με τις δύο πλευρές να εξακολουθούν να τηρούν τους ανεπίσημους «κανόνες εμπλοκής». 

Αν και βρετανικά, γαλλικά και πιθανώς αμερικανικά και άλλα δυτικά στρατεύματα - μερικοί από τους οποίους αναπτύσσονται εκεί ως «μισθοφόροι» - βοηθούν την Ουκρανία να νικήσει τη Ρωσσία, ο στόχος τους είναι να ανταποδώσουν εντός του ΝΑΤΟ. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης σιωπηρά να μην επιβεβαιώσουν την παρουσία δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία έως ότου ο Scholz άφησε αδέξια τη γάτα έξω από την τσάντα.

Εδώ και μέρες, οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς Taurus είναι το πιο σημαντικό θέμα στα γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης του ΝΑΤΟ. Πολιτική, ΜΜΕ, «κοινωνία των πολιτών»: όλη η δύναμη της άρχουσας τάξης ασκεί πίεση στον Scholz, ώστε η Γερμανία να στείλει «επιτέλους» στην Ουκρανία τους πυραύλους που απαιτεί. 

Παρακολουθώντας το θέαμα, προκύπτει η υποψία: ο Scholz, ο οποίος εξακολουθεί να διστάζει, θα «ενδώσει» ούτως ή άλλως. Όπως έκανε πάντα. Όχι κατ' εντολή της εφημερίδας Bild, αλλά κατ' εντολή της Ουάσιγκτον.

Η βρετανική οργή θα χρησιμοποιηθεί τώρα για να ασκήσει περαιτέρω πίεση στον Scholz. Από το CDU, για παράδειγμα, λέει: «Η δήλωση του καγκελαρίου σχετικά με την υποτιθέμενη συμμετοχή της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας στη λειτουργία πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς που χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία είναι εντελώς ανεύθυνη».


Εικόνα: © Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (μέσω Wikimedia Commons), Επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου Olaf Scholz στο DLR και την ESA στην Κολωνία-40921CC BY-SA 4.0




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Σχιζοφρενική Παγκόσμια Τάξη: Η Δύση είναι έτοιμη να καταστρέψει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα για να τιμωρήσει τη Ρωσσία»

Σύμφωνα με το RT, η σκέψη των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Ρωσσίας για τη στήριξη της Ουκρανίας είναι αντίθετη με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και την ακεραιότητα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι δυτικοί ηγέτες είναι προφανώς πρόθυμοι να θυσιάσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα που βασίζεται στο δολάριο για να επιτύχουν πολιτικούς στόχους.



Η κυβέρνηση θέλει να σώσει τον κόσμο, αλλά αποτυγχάνει στην αποστολή φρεγατών
Εντελώς ξεπερασμένη τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην Ερυθρά Θάλασσα

1 σχόλιο:

  1. «Αλλοίμονο στα κράτη του Βορρά»

    "ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

    ¨Ένα πρωινό πριν αρκετά χρόνια , καθώς καθόταν ο γέροντας στο προαύλιο του κελιού με πέντε –έξι επισκέπτες – προσκυνητές , είπε ξαφνικά :

    «Αλλοίμονο στα κράτη του Βορρά».

    Ένας από τους παρευρισκόμενους ρώτησε με περιέργεια : «Θα πέσει φτώχεια εκεί γέροντα ;» , επειδή μιλούσαν για την οικονομική κατάσταση στον κόσμο .

    «Φωτιά θα πέσει απ΄ τον ουρανό», απάντησε ο γέροντας . Επειδή ακόμα ήταν η εποχή του ψυχρού πολέμου ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ε.Σ.Σ.Δ , ρώτησε ένας άλλος :


    «Θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος; Θα χτυπήσει το ΝΑΤΟ τους Πολωνούς , τους Τσεχοσλοβάκους και τους Λευκορώσους και τους Γερμανούς οι Ρώσοι ; »

    Ο γέροντας κούνησε το κεφάλι του και είπε :

    «Όλοι θα παρατήσουν τους Ρώσους και θα πάνε με τους Εβραίους της Αμερικής . Οι Ρώσοι θα τους κάψουν »

    Παϊσίου Μοναχού Προφητείες & Διδαχές , Σελ: 443"


    Πηγή:
    https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2024/03/blog-post_3.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!