Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Η χαρά κάθε ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥ ! Στείλτε τόν γείτονά σας ( που αντιπαθείτε! ) στήν φυλακή γιά "WrongSpeak" καί κερδίστε επιπλέον 2.000 δολλάρια από τούς φορολογούμενους στήν πολιτεία της Ουάσιγκτον!



Ένα νομοσχέδιο έχει περάσει από τη Γερουσία και τη Βουλή της Πολιτείας της Ουάσινγκτον και κατευθύνεται προς το γραφείο του κυβερνήτη Jay Inslee. Δεδομένου ότι είναι ένας ακροαριστερός χωρίς σεβασμό για τους άλλους, ο Inslee αναμένεται να υπογράψει αυτό το νομοσχέδιο, δημιουργώντας έτσι ένα καταστατικό που παραβιάζει τουλάχιστον τα ακόλουθα συνταγματικά δικαιώματα: 

1) Το δικαίωμα να αντιμετωπίσετε τον κατήγορό σας,
2) Ελευθερία του λόγου, 
3) Ελευθερία της σκέψης, η οποία υπονοείται στην Πρώτη Τροπολογία,
4) Θρησκευτική ελευθερία, 
5) Ελευθερία του Τύπου

για να αναφέρουμε μερικά που έρχονται γρήγορα στο μυαλό.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΓΕΊΤΟΝΑ ΣΑΣ ΓΙΑ «ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗΣ»

Το νομοσχέδιο 5427 της Γερουσίας, αφού υπογραφεί σε νόμο, θα επιτρέψει σε ιδιώτες (σημείωση: αυτό δεν περιορίζεται στους Αμερικανούς πολίτες) να αναφέρουν «περιστατικά προκατάληψης *» (βλ. ορισμό παρακάτω) στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Πολιτείας, με τη δυνατότητα να λάβουν έως και 2.000 δολλάρια από τα χρήματα των φορολογουμένων για αυτό το μη εγκληματικό περιστατικό. Το νομοσχέδιο ήταν πολύ σαφές: πρόκειται για μη έγκλημα το οποίο στη συνέχεια θα προωθήσουν στις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου για διερεύνηση. Τι πρέπει να διερευνηθεί; Κανένα έγκλημα, καμμία έρευνα.

Οι Προοδευτικοί και οι Μαρξιστές που υποστήριξαν αυτό το νομοσχέδιο λένε ότι προορίζεται να βοηθήσει τα «θύματα εγκλημάτων μίσους» πριν καν συμβεί ένα έγκλημα. 

Πώε το είπατε αυτό; 

Στην πραγματικότητα, το νομοσχέδιο SB 5427 θα δημιουργήσει μια «τηλεφωνική γραμμή», θα υπονομεύσει τις νόμιμες ποινικές έρευνες και θα παγώσει τον λόγο και τον Τύπο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον. Οι άνθρωποι θα σταματήσουν να μιλούν σε άλλους και να γράφουν σε άλλους εκτός από πολύ στενούς φίλους και συγγενείς, από φόβο ότι κάποια άπληστη «κυρά Κατίνα» θα τους αναφέρει στην εκδοχή της Γκεστάπο της Ουάσιγκτον.

Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι θα κάνει αυτό ο Τύπος στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον. Δεν βλέπω τίποτε στο νομοσχέδιο που να αποκλείει τους συγγραφείς, τους συντάκτες, τους αρθρογράφους, τους δημοσιογράφους από το να στοχοποιούνται.

«Περάστε πέντε λεπτά στο Twitter οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα και διαβεβαιώνω ότι κάποιος θα πει όλο και κάτι προσβλητικό βάσει αυτού του νόμου που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε "έγκλημα μίσους" και να εισπράξουμε 2.000 δολλάρια (σσ. ζεστά και μετρητά) από τον γενικό εισαγγελέα». 

Η ιδρύτρια και πρόεδρος των Συντηρητικών Κυριών της Ουάσινγκτον Julie Barrett δήλωσε στην Επιτροπή Τρόπων και Μέσων της Γερουσίας σε δημόσια ακρόαση στις 20 Φεβρουαρίου. «Δυνητικά στοχεύει ανθρώπους για ενέργειες που δεν τους αρέσουν, αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα εγκλήματα μίσους. Σε συνεργασία με νομοσχέδια όπως το HB 1333, αυτό θα δημιουργούσε ένα είδος «τηλεφωνικής γραμμής» για την αναφορά ανθρώπων με τους οποίους κάποιος δεν συμφωνεί ή δεν συμπαθεί».

Ένας υποστηρικτής της Πρώτης Τροπολογίας δήλωσε ότι τα 2.000 δολλάρια «δεν αποτελούν ανταμοιβή για τους ανθρώπους που αναφέρονται στην τηλεφωνική γραμμή» και προορίζονται να καλύψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν. Αποζημίωση; Ποιές ζημιές; Πώς μπορούν οι λέξεις ή «μια έκφραση έχθρας» να ταράξουν την κάθε «κυρά Κατίνα»;


"ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΧΘΡΑΣ:" ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Φανταστείτε αυτό το σκηνικό: Ο αναπληρωτής του τοπικού σερίφη εμφανίζεται στο σπίτι σας για να σας ανακρίνει σχετικά με ένα «περιστατικό προκατάληψης» που υποτίθεται ότι διαπράξατε. Το καταστατικό του απαγορεύει να σας πει ποιος σας κατήγγειλε

Στέκεστε εκεί με ένα χαζό βλέμμα στο πρόσωπό σας επειδή δεν έχετε ιδέα για τι μιλάει.

Δεν του επιτρέπεται να απαντήσει σε καμμία ερώτηση που μπορεί να αποκαλύψει ποια είναι η «κυρά Κατίνα» που σας κατήγγειλε. 

Δεδομένου ότι η "κυρά Κατίνα" δεν σας φώναξε ευθέως  "ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗΣ! ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗΣ!» αφ' ης στιγμής «μιλάτε λάθος», δεν έχετε ιδέα πότε, πού, ποιος, τι, γιατί ή πώς.

Δεν έχετε τρόπο να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας. Το όνομά σας πηγαίνει στη λίστα περιστατικών προκατάληψης της πολιτείας και παραμένει εκεί μέχρι να πεθάνετε. 

Αν κάποιος άλλος σας καταγγείλει για ένα διαφορετικό «περιστατικό προκατάληψης»  -νομίζω μπορείτε να μαντέψετε σε αυτό το σημείο- τι θα σας κάνει η Γκεστάπο στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα. 

Όπως συμβουλεύω όλους όταν το FBI εμφανίζεται στην πόρτα σας: Οι μόνες λέξεις σας θα πρέπει να είναι «δικηγόρος».

Αυτό το νομοσχέδιο κατευθύνει το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της πολιτείας να δημιουργήσει μια τηλεφωνική γραμμή που θα εξυπηρετεί τουλάχιστον τρεις κομητείες της Ουάσινγκτον έως το 2025 και όλες τις κομητείες έως το 2027. Ώρα να επενδύσετε σε ένα franchise U-Haul.

Η πολιτεία της Ουάσινγκτον δεν έχει σχεδόν κανένα έγκλημα μίσους σε πληθυσμό 7,7 εκατομμυρίων: η αστυνομία ανέφερε 590 εγκλήματα μίσους στο FBI για το 2022. Το 2021 ήταν 651 και το 2020, όταν οι ταραχές του BLM κατέστρεψαν το κέντρο του Σηάτλ, υπήρχαν μόνο 462. 

Κατά το πιο πρόσφατο έτος, το 63% των εγκλημάτων μίσους της πολιτείας σχετίζονταν με τη φυλή, την εθνικότητα ή την καταγωγή, ενώ το 18% σχετιζόταν με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και το 10% σχετιζόταν με τη θρησκεία.

Το νομοσχέδιο απαιτεί από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα να διατηρεί μια βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει τα ονόματα των ατόμων που φέρεται να «είχαν έκφραση έχθρας» και οι εκάστοτε  «κυρά Κατίνες» τον ανέφεραν. 

Όπως και η λίστα παρακολούθησης τρομοκρατών της TSA που περιλαμβάνει ΜΩΡΑ, ένας κάτοικος της Ουάσιγκτον εφεξής μπορεί να μην ξέρει ποτέ πότε, αν, γιατί το όνομά του βρίσκεται στη βάση δεδομένων «περιστατικών προκατάληψης» και δεν υπάρχει τρόπος να καταπολεμήσει την κατηγορία και να βγει από τη λίστα. 

Την επόμενη φορά που θα σας έχουν κόψει κλήση για υπερβολική ταχύτητα, ο αξιωματικός θα είναι σε θέση να ερευνήσει το όνομά σας και να μάθει ότι είστε μια μομφή "περιστατικό προκατάληψης".

Ο Γενικός Εισαγγελέας Bob Ferguson, ο οποίος είναι υποψήφιος για κυβερνήτης, λατρεύει αυτό το νομοσχέδιο! Πράγματι, είναι πικρά απογοητευμένος που ένα ακόμη χειρότερο νομοσχέδιο που συνέταξε και βρήκε χορηγό δεν βγήκε από την επιτροπή.

Αυτό το νομοσχέδιο, αν είχε τεθεί σε ισχύ, θα είχε ρίξει στόχους «περιστατικών προκατάληψης» στη φυλακή, σε ψυχιατρική πτέρυγα ή / και σε στρατόπεδα αποπρογραμματισμού.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!