Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Instagram: Ι σ λ α μ ί σ τ ρ ι α "Ελβετίδα" (...) πολιτικός ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ την ιερή εικόνα Του Ιησού καί της Παναγίας!!!!!


Κολάζ εικόνων - φωτογραφίες από Sanija Ameti / Instagram

Στη Γερμανία, δημιουργήθηκε σκάνδαλο – όχι εντελώς χωρίς λόγο – σχετικά με ένα μέλος του κοινοβουλίου του κρατιδίου που πόζαρε με ένα τουφέκι εφόδου και έμμεσα κάλεσε σε βία. 

Μια μωαμεθανή γυναίκα από την Ελβετία το πήγε ακόμη πιο μακρυά: 



Η Πράσινη φιλελεύθερη (;) πολιτικός πυροβόλησε ένα πορτραίτο του Ιησού και της Παναγίας για να ....«χαλαρώσει» όπως ανέφερε η ίδια, ανοίγοντας τρύπες και στα δύο κεφάλια πολλές φορές. 

Εκ των υστέρων, ξαφνικά δηλώνει ότι «λυπάται», και ότι «δεν σκέφτηκε».




Η Sanija Ameti κατάγεται από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ήρθε στην Ελβετία ως «πρόσφυγας» και είναι μουσουλμανικής πίστης

Ως πολιτικός, κάνει τον εαυτό της σημαντικό για το «Πράσινο Φιλελεύθερο Κόμμα του καντονιού της Ζυρίχης» και είναι δημοτική σύμβουλος για την πόλη της Ζυρίχης από το 2022. 

Είναι επίσης συμπρόεδρος του πολιτικού κινήματος «Επιχείρηση Λίμπερο», το οποίο εκπροσωπεί σε μεγάλο βαθμό τις αριστερές ανησυχίες. 

Έγινε επίσης γνωστή για την προσβολή δύο δεξιών πολιτικών του SVP στην ελβετική τηλεόραση.

Τώρα η μωαμεθανή δημοσίευσε μια ιστορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης "Instagram", την οποία ονόμασε "Χαλάρωση"

Εκεί ισχυρίζεται ότι εννοούσε ότι μπορεί να χαλαρώσει ιδιαίτερα καλά όταν πυροβολεί με περίστροφο. 
Φυσικά, θα μπορούσε κανείς να το ερμηνεύσει και ως ότι έχει «καθαρίσει» τους στόχους της. 

Δεν είναι μόνο δύσκολο ότι πυροβόλησε απεικονίσεις ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού παιδιού.

Συγκεκριμένα, έχει επιλέξει εικόνες αγίων προσώπων, της Μητέρας του Θεού και του Βρέφους Ιησού.

Η ελβετική ταμπλόιντ "Blick" απέτισε φόρο τιμής στα γεγονότα με μια λεπτομερή, εικονογραφημένη ιστορία. 

Αφού η εφημερίδα αντιμετώπισε την αριστερή πολιτικό με το γεγονός ότι δεν είχε προσβάλει μόνο τους χριστιανούς με την πράξη της, αλλά και το Ισλάμ, στο οποίο ο Ιησούς θεωρείται προφήτης, η Ameti ζήτησε συγγνώμη και διέγραψε τον εκτροχιασμό της από το Instagram.


Αυτό ήταν απολύτως ηλίθιο εκ μέρους μου. Δεν σκέφτηκα τίποτα γι' αυτό. Λυπάμαι απίστευτα. Ζητώ συγχώρεση από τους ανθρώπους που πληγώθηκαν από αυτό.

Sanija Ameti απέναντι από τον Blick









Η αιτιολόγηση στο Instagram είναι λίγο λιγώτερο σαφής - εδώ «οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αισθάνονται πληγωμένοι στα θρησκευτικά τους συναισθήματα» και να το θέσουν σε προοπτική «αν έχει βλάψει κάποιον».


Παρεμπιπτόντως, είναι ενδιαφέρον ότι η αυτόματη λογοκρισία του Mark Zuckerberg, η οποία για χρόνια γρήγορα αφαίρεσε και επικύρωσε κάθε επικριτική δήλωση σχετικά με τον Covid-19 ή τη μαζική μετανάστευση, δεν παρενέβη αυτόματα εδώ - παρ' όλο που αφορούσε τη χρήση όπλων. 

Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι η λογοκρισία επηρεάζει κυρίως τους απλούς ανθρώπους που κάνουν δικαιολογημένη κριτική - και αργότερα ονομάζονται «δεξιοί».

Ο λάτρης των όπλων από τη Γερμανία που αναφέρθηκε στην αρχή ανήκε στο κόμμα AfD, αλλά έπρεπε να εγκαταλείψει το κόμμα αμέσως μετά την ανάρτηση του σχετικά με τουφέκι εφόδου. 

Αναρωτιόμαστε εάν θα υπάρξουν συνέπειες και για την κ. Ameti. 

Ή μήπως είναι αδιάφορο, καθώς σήμερα μπορείς να προσβάλλεις τον Χριστιανισμό κατά βούληση – και η πολιτική στάση «αριστερά» είναι μια καλή ασπίδα;



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να συλληφθεί και να δικαστεί αλλιώς οι νόμοι για θρησκευτικό ρατσισμό και ρητορική μίσους δεν έχουν λόγω να υπάρχουν αν δεν εφαρμόζονται έναντι όλων, δηλαδή είναι μεροληπτική υπέρ κάποιας ή κάποιων θρησκευτικών ομάδων διότι δημιουργούν κοινωνίες πολλών ταχυτήτων και διαχωρισμοί που δεν καταστέλλει ο νόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!