Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Παγκοσμιοποιημένη κατάληψη της Ουκρανίας: Η BlackRock ετοιμάζεται να λεηλατήσει το κατεστραμμένο από τον πόλεμο έθνος;


Michael Vi/Shutterstock



Το ερώτημα σε ποιον ανήκει η Ουκρανία και ποιος θα επωφεληθεί από την επίταξη των πόρων της, είναι ένα ερώτημα του οποίου η απάντηση αποκλείει τα συμφέροντα των απλών ανθρώπων – και εξυπηρετεί αυτό μιας παγκοσμιοποίησης που καθοδηγείται από το βαθύ κράτος.



(LifeSiteNews) Ο πρώην παρουσιαστής του Fox News Clayton Morris συνέταξε μια έκθεση που δείχνει κάποια από την πολυπλοκότητα της διαφθοράς στην Ουκρανία, αναφέροντας πώς η Ουκρανία ετοιμάζεται να εξάγει όπλα καθώς συνεχίζει να «ικετεύει για υποστήριξη» από τη Δύση.

Ο Morris εντοπίζει τους δεσμούς μεταξύ της πρόσφατης επίθεσης στο Κουρσκ και των κινήσεων προς την ειρήνη που κατέστρεψε, υπενθυμίζοντας στους θεατές τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον στο σαμποτάζ μιας ειρηνευτικής συμφωνίας που συμφωνήθηκε μόλις έξι εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Ο Morris υποστηρίζει έντονα ότι η Ουκρανία έχει διαφθαρεί εντελώς από κερδοσκόπους, απαντώντας στην πρόσφατη απόλυση πολλών μελών της κυβέρνησης από τον Volodymyr Zelensky:

«Ο γιος του Τζωρτζ Σόρος παραίτησε ένα σωρό ανθρώπους στην Ουκρανία;»





Ο Morris κατηγορεί τον ίδιο τον Zelensky ότι είναι «τελειωμένος» και δεν έχει πλέον τον έλεγχο, καθώς δισεκατομμυριούχοι και εταιρείες προχωρούν για να επιτάξουν τους πόρους της Ουκρανίας - ενώ εκμεταλλεύονται οικονομική και στρατιωτική βοήθεια για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη.

Με βάση μια έκθεση της Human Events που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2024, ο Morris θέτει ένα αξιοσημείωτο ερώτημα:

«Η Ουκρανία προσπαθεί να αρχίσει να πουλάει τα δικά της όπλα σε άλλες χώρες, την ίδια ακριβώς στιγμή που η Αμερική και οι χώρες του ΝΑΤΟ στέλνουν δισεκατομμύρια σε όπλα στην Ουκρανία. Πώς λειτουργεί αυτό;»

Ο Morris υποστηρίζει ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο σκοπός του πολέμου δεν είναι η στρατιωτική νίκη, αλλά η απόκτηση χρημάτων. Λέει ότι ολόκληρος ο πόλεμος ήταν μια προβλέψιμη «θανατική ποινή» για τους Ουκρανούς που χρησιμοποιήθηκαν ως «τροφή για τα κανόνια» από τον μη εκλεγμένο πλέον πρόεδρό του, ο οποίος, σύμφωνα με τον Morris, «μπορεί σύντομα να μείνει χωρίς δουλειά».

Γιατί; Ο Morris λέει ότι η πρόσφατη εμφάνιση του Alex Soros, όπου μίλησε για τις μεταπολεμικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την κατάληψη της ανάπλασης της Ουκρανίας από την BlackRock, είναι ένα προοίμιο μιας προγραμματισμένης μεταπολεμικής λεηλασίας του τεράστιου ορυκτού και γεωργικού πλούτου της χώρας.

Ακόμη και το περιοδικό Foreign Affairs, η έκδοση του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων της Διεύθυνσης Βαθέως Κράτους, «χτυπάει» τη στρατιωτική στρατηγική της Ουκρανίας, λέει ο Morris.


«Το Foreign Affairs, συνήθως υπέρ του πολέμου, λέει ότι [η ηγεσία της Ουκρανίας] δεν ξέρει τι κάνει».


Με αυτή την αλλαγή πολιτικής που σηματοδοτείται από το σημαντικό δημοσίευμα, ο Morris υποστηρίζει ότι είναι προσωπικότητες όπως ο παγκοσμιοποιημένος Alex Soros που έχουν «πλήρη έλεγχο» τώρα του μέλλοντος της Ουκρανίας.



Ιστορικό της εξαγοράς

Μια έκθεση του 2023 για την Ουκρανία επανέλαβε τις ανησυχίες ότι εταιρείες όπως η BlackRock και η Goldman Sachs «προσπαθούν να ελέγξουν την Ουκρανία» και τους εκτιμώμενους «7,5 τρισεκατομμύρια δολλάρια» σε ανεκμετάλλευτους πόρους.

Ο επιχειρηματίας και σχολιαστής του Valuetainment Patrick Bet-David μίλησε στους καλεσμένους για τα συμφέροντα της BlackRock στην τοποθεσία του πολέμου δι' αντιπροσώπων κατά της Ρωσσίας, για τον οποίο ο Bet-David υπενθυμίζει στους αναγνώστες ότι ελέγχει τόσο πολύ πλούτο που η επενδυτική εταιρεία θα μπορούσε να κατατάξει ως «την τρίτη πλουσιότερη χώρα στον κόσμο».

«Τι νομίζετε ότι θα συμβεί όταν τελειώσει ο πόλεμος; Θα πάρουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Ουκρανίας».

Ο Bet-David σπεύδει να συνδέσει την επιχείρηση με τον γιο του προέδρου Μπάιντεν, Χάντερ, και τον ρόλο της οικογένειας Μπάιντεν στην ουκρανική διαφθορά.

«Δεν είναι ο Ζελένσκι που τρομάζει τον Μπάιντεν για να στείλει χρήματα. Είναι η BlackRock, η Vanguard», όπως εικάζει η Bet-David.

Οι ισχυρισμοί ότι η παγκοσμιοποιημένη BlackRock αγοράζει την Ουκρανία έχουν γίνει από τότε που ένας νόμος του 2020 που απαγορεύει την ξένη ιδιοκτησία ουκρανικής γης επεκτάθηκε για να επιτρέψει την αγορά γης από νομικά πρόσωπα - δηλαδή τράπεζες - τον Ιανουάριο του 2024.

Και τα δύο μέτρα εισήχθησαν από τον πρώην εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αυτό το βίντεο πριν από επτά μήνες επιβεβαιώνει περαιτέρω τις εικασίες της Bet-David.





Τον Φεβρουάριο του 2024, η ομάδα εκστρατείας Oakland Institute με έδρα τις ΗΠΑ δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο «Πόλεμος και κλοπή: Η κατάληψη της γεωργικής γης της Ουκρανίας», η οποία προειδοποίησε: «Ένα χρόνο μετά τον πόλεμο, μια νέα έκθεση αποκαλύπτει πώς οι ολιγάρχες και τα οικονομικά συμφέροντα επεκτείνουν τον έλεγχο της γεωργικής γης της Ουκρανίας με βοήθεια και χρηματοδότηση από δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε στο ReliefWeb, ανέφερε ότι σχεδόν το ένα τρίτο της περίφημης εύφορης γεωργικής γης της Ουκρανίας ανήκει σε «ολιγάρχες, διεφθαρμένα άτομα και μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις», εξηγώντας ότι «οι μεγαλύτεροι γαιοκτήμονες είναι ένα μείγμα Ουκρανών ολιγαρχών και ξένων συμφερόντων - κυρίως ευρωπαϊκών και βορειοαμερικανικών, καθώς και του κρατικού ταμείου της Σαουδικής Αραβίας».

Αυτή ήταν η κατάσταση της ουκρανικής ιδιοκτησίας γης πριν από τη χαλάρωση του νόμου τον Ιανουάριο του 2024.

Δείτε παρακάτω τον κορυφαίο νεοσυντηρητικό πολεμοκάπηλο των ΗΠΑ, γερουσιαστή Lindsay Graham, τονίζοντας την τεράστια αξία των ορυκτών κάτω από την Ουκρανία ως λόγο για να συνεχιστεί ο πόλεμος

Ωστόσο, ακόμη πιο πολύτιμο για τον Graham και άλλους νεοσυντηρητικούς της παγκοσμιοποίησης είναι η ανάληψη του ελέγχου των εκτιμώμενων 14 τρισεκατομμυρίων δολλαρίων φυσικών πόρων στη Ρωσσία που λέγεται ότι είναι ο πραγματικός στόχος της «επένδυσης» των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας, ανεξάρτητα από το πόσοι Ουκρανοί πεθαίνουν στη διαδικασία.





Ο Thomas Fazi ανέφερε το 2023 πώς ο στόχος του Zelensky να επιτρέψει την «απρόσκοπτη πρόσβαση» σε επενδυτικές εταιρείες οδήγησε στη δημιουργία του Ουκρανικού Ταμείου Ανάπτυξης από την BlackRock, παραδίδοντας τον έλεγχο «σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, των φυσικών πόρων, της γεωργίας και της υγείας» από την Ουκρανία στην BlackRock και τον συνεργάτη της JP Morgan.

Αυτός ο σημαντικός έλεγχος θα επεκταθεί επίσης στη συνεχιζόμενη αγορά της φημισμένης «μαύρης γης» της Ουκρανίας, η οποία φιλοξενεί το ένα τέταρτο του πιο παραγωγικού εδάφους της Γης.

Θα πάρει αυτόν τον θησαυρό από τα χέρια των Ουκρανών και των αγροτών μικρής κλίμακας. Όπως ανέφερε ο Fazi, οι Ουκρανοί δεν είναι οι δικαιούχοι αυτού του προγράμματος.

«Τα συμφέροντα των αγροτικών επιχειρήσεων και οι ολιγάρχες θα είναι οι κύριοι δικαιούχοι μιας τέτοιας μεταρρύθμισης», δήλωσε η Ολένα Μποροντίνα του Ουκρανικού Δικτύου Αγροτικής Ανάπτυξης. «Αυτό θα περιθωριοποιήσει περαιτέρω τους μικροκαλλιεργητές και κινδυνεύει να τους αποκόψει από τον πιο πολύτιμο πόρο τους».

Ο Larry Fink, διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, δήλωσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το 2023 ότι ελπίζει ότι η πρωτοβουλία θα μετατρέψει τη χώρα σε «φάρο του καπιταλισμού».

Το Ινστιτούτο του Όκλαντ είχε προειδοποιήσει σε προηγούμενη έκθεσή του ότι η BlackRock και η Vanguard ήταν οι κύριοι οδηγοί των «καταστροφικών» και βαρέων σε φυτοφάρμακα μεταρρυθμίσεων στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

Η έκθεσή τους για το 2022 «Ερώτηση 38 δισεκατομμυρίων δολλαρίων – Ποιος οδηγεί το καταστροφικό μοντέλο βιομηχανικής γεωργίας;» έδειξε ότι η Vanguard και η BlackRock είναι η δύναμη πίσω από τις αποφάσεις των νομοθετών των ΗΠΑ σχετικά με το μέλλον της παραγωγής τροφίμων στις ΗΠΑ.

Ο ερευνητής δημοσιογράφος Max Blumenthal ανέφερε κάποια από την τεράστια κλίμακα της διαφθοράς των ΗΠΑ στην Ουκρανία στα Ηνωμένα Έθνη τον Ιούνιο του 2023.





Σε αυτό το σύντομο απόσπασμα, εξηγεί πώς η BlackRock λάμβανε δισεκατομμύρια δολλάρια φορολογουμένων των ΗΠΑ μεταμφιεσμένα ως βοήθεια στην Ουκρανία.



«Βρήκαμε πληρωμές αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων από την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της Ουκρανίας. Μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στην παγκόσμια επενδυτική εταιρεία BlackRock», είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink, φαίνεται να επωφελείται από έναν πόλεμο που περιέγραψε τον Μάρτιο του 2022 ως την αρχή μιας νέας «παγκόσμιας τάξης».

Όπως ανέφερε το InsiderPaper στις 28 Μαρτίου 2022, ο πόλεμος στην Ουκρανία «θα προκαλέσει μια νέα 'παγκόσμια τάξη' που θα οδηγήσει την παγκοσμιοποίηση σε μια διαφορετική φάση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink, σε επενδυτικό συνέδριο τη Δευτέρα.

Μιλώντας για τον αντίκτυπο του πολέμου σε μια νέα φάση της παγκοσμιοποίησης, ο Φινκ είπε: «Πιστεύω ότι όλα αυτά πρόκειται να αλλάξουν την παγκόσμια τάξη σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Άλλαξε επίσης την τύχη της BlackRock σε μεγάλο βαθμό, καθώς τον επόμενο Ιούνιο η εταιρεία κέρδισε συμβόλαια αξίας έως και μισού τρισεκατομμυρίου δολαρίων στην Ουκρανία σε συνεργασία με την JP Morgan.

Δυσοίωνα, ο Larry Fink έχει επίσης μιλήσει για τα οφέλη της ανθρώπινης ερήμωσης.

«Θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι οι μεγάλοι νικητές είναι οι χώρες που έχουν συρρικνούμενο πληθυσμό», δήλωσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τον Μάϊο του 2024.

«Αλλά στις συνομιλίες μου με την ηγεσία αυτών των μεγάλων, ανεπτυγμένων χωρών που έχουν ξενοφοβικές μεταναστευτικές πολιτικές... συρρίκνωση των δημογραφικών στοιχείων», πρόσθεσε, προτρέποντας για μια ανοδική πορεία στην κατακόρυφη πτώση των ποσοστών γεννήσεων και στην αύξηση των υπερβολικών θανάτων - θα κάνει την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική αντικατάσταση των ανθρώπων πολύ πιο εύκολη.

«Τα κοινωνικά προβλήματα που θα έχει κανείς αντικαθιστώντας τις μηχανές με ανθρώπους θα είναι πολύ πιο εύκολα σε εκείνες τις χώρες που έχουν μειούμενους πληθυσμούς».





Η εμπλοκή της BlackRock στο δυστοπικό όραμα του διευθύνοντος συμβούλου της εκτείνεται πολύ στις τσέπες των Αμερικανών φορολογουμένων και διαμορφώνει τη γεωργική και κοινωνική πολιτική στην Ουκρανία και σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Η Ουκρανία είναι επίσης ο τόπος του προτύπου της υπηρεσίας βαθέως κράτους της USAID για τη μελλοντική ψηφιακή διακυβέρνηση, DIIA - ένα πιλοτικό πρόγραμμα που προορίζεται να αναπτυχθεί παγκοσμίως, όπως ανακοίνωσε η Samantha Power της USAID στο WEF στο Νταβός το 2023. Η ανησυχητική χρήση αυτής της πλατφόρμας για το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των Ουκρανών που αρνούνται να πεθάνουν στον πόλεμο έχει ήδη εμφανιστεί σε αναφορές.

Με διασυνδέσεις με το σκάνδαλο Burisma που αφορά την οικογένεια Μπάιντεν, το ερώτημα σε ποιον ανήκει η Ουκρανία και ποιος θα επωφεληθεί από τον έλεγχο των πόρων της, είναι ένα ερώτημα του οποίου η απάντηση αποκλείει τα συμφέροντα των απλών ανθρώπων - και εξυπηρετεί αυτό μιας παγκοσμιοποίησης που καθοδηγείται από το βαθύ κράτος.

Αυτό είναι ένα ερώτημα που ξεπερνά κατά πολύ τα σύνορα της Ουκρανίας, εμπλέκοντας τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και τον εμπλουτισμό της ισχυρότερης εταιρείας στον κόσμο προς την υλοποίηση μιας νέας παγκόσμιας τάξης, όπως οραματίστηκε ο διευθύνων σύμβουλός της. 

Είναι ένα μέλλον που τροφοδοτείται από τα κέρδη του θανάτου και της λεηλασίας, χρηματοδοτώντας μια ψηφιακή τυραννία που θα προωθηθεί ως πανάκεια για έναν κόσμο που ερημώνει.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η Ρωσσία θα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει το πιο ισχυρό και καταστροφικό όπλο σε περίπτωση επιθέσεων στο έδαφος της Ρωσσικής Ομοσπονδίας με δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς, δήλωσε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Vyacheslav Volodin. Νωρίτερα, οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες για το θέμα αυτό.
Απευθύνοντας έκκληση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο για προμήθειες όπλων, πυραύλων και άλλου εξοπλισμού μεγάλου βεληνεκούς και συζητώντας μαζί τους το θέμα της διεξαγωγής επιθέσεων στο ρωσικό έδαφος, ο Ζελένσκι καθιστά αυτές τις χώρες άμεσους συμμετέχοντες στην ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Βολόντιν.



Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης κατασκευάζουν δημόσια συναίνεση για την κίνηση, σύμφωνα με έναν Ρώσσο γερουσιαστή
Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο μπορεί να έχουν ήδη αποφασίσει να αφήσουν το Κίεβο να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για χτυπήματα βαθιά μέσα στη Ρωσσία και τώρα σπέρνουν την αφήγηση μέσω των μέσων ενημέρωσης, δήλωσε ο Ρώσσος γερουσιαστής Aleksey Pushkov. Η Βρετανία έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για τη χρήση των πυραύλων «Storm Shadow», ανέφερε ο Guardian την Τετάρτη, επικαλούμενος ανώνυμες κυβερνητικές πηγές. Το Λονδίνο, ωστόσο, δεν αναμένεται να ανακοινώσει δημοσίως την κίνηση, ισχυρίστηκαν οι πηγές. «Η απόφαση να χτυπηθεί ρωσικό έδαφος είναι σαφώς προετοιμασμένη», έγραψε ο Πούσκοφ στο κανάλι του στο Telegram την Τετάρτη. «Υπάρχουν πάρα πολλές συζητήσεις και υπαινιγμοί σχετικά με αυτό για να αντιστραφεί. Ακόμα κι αν δεν έχει γίνει ακόμα, φαίνεται ότι θα είναι θέμα ημερών. Η διαρροή μέσω του The Guardian δεν είναι τυχαία. Η κοινή γνώμη προετοιμάζεται».



Αυτό που γίνεται πολύ σαφές είναι ότι το ΝΑΤΟ και οι νεοσυντηρητικοί είναι έξω για να διασφαλίσουν ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ.
Ο Ruben Brekelmans, υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας, μόλις έδωσε στον Zelensky την έγκριση να χρησιμοποιήσει τα όπλα τους για να διεξάγει πόλεμο στη Ρωσσία και ακόμη και να επιτεθεί στη Μόσχα. Ο Brekelmans ισχυρίστηκε ότι το διεθνές δίκαιο «δεν περιορίζεται από την απόσταση». Και πρόσθεσε: «Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα δεν τελειώνει 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα». Τώρα έχει βάλει την Ολλανδία στο στόχαστρο, όντας ο πρώτος που επέτρεψε στην Ουκρανία να αρχίσει να σκοτώνει αμάχους στη Ρωσσία. Όπως έχω πει, ο φόβος μου είναι ότι ξέρουν τι κάνουν, και ο Πούτιν έχει δείξει τεράστια αυτοσυγκράτηση. Θέλουν να ανατραπεί από τους Ρώσσους νεοσυντηρητικούς και δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα.



Ο κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ επανέλαβε τα σημεία συζήτησης της Ουάσιγκτον κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο
Η Ουάσινγκτον θέλει να δει το Κίεβο να κερδίζει τη σύγκρουση εναντίον της Μόσχας και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονυ Μπλίνκεν. Ο Μπλίνκεν επισκέπτεται το Κίεβο με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Λάμι για να επαναλάβει την αγγλοαμερικανική υποστήριξη στην κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Ζελένσκι. «Στη σύνοδο κορυφής του Ιουλίου, δηλώσαμε ότι η πορεία της Ουκρανίας προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι μη αναστρέψιμη», δήλωσε ο Μπλίνκεν την Τετάρτη, υπενθυμίζοντας στους οικοδεσπότες του ότι το μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει «δημιουργήσει μια διοίκηση αφιερωμένη στην υποστήριξη της ένταξης της Ουκρανίας».



Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει επίσημα το πράσινο φως στην Ουκρανία για τη χρήση από την Ουκρανία των προικισμένων από το ΝΑΤΟ συστημάτων κρούσης μεγάλου βεληνεκούς για να επιτεθεί σε στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία. Το σενάριο είναι γεμάτο κινδύνους, μεταξύ των οποίων είναι η μετατροπή της σύγκρουσης δι' αντιπροσώπων Ρωσσίας-ΝΑΤΟ σε έναν θερμό πόλεμο που παρασύρει τις ΗΠΑ, λέει ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι υπάρχει «υψηλός βαθμός πιθανότητας» ότι έχει ήδη ληφθεί απόφαση που εγκρίνει τη χρήση αμερικανικών συστημάτων πλήγματος μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία και ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί απλώς να «επισημοποιήσει» το μέτρο χρησιμοποιώντας μια ενημερωτική εκστρατεία μέσω των μέσων ενημέρωσης.



Παρά το γεγονός ότι επέβαλαν στη Μόσχα ένα άνευ προηγουμένου καθεστώς κυρώσεων το 2022, οι ευρωπαϊκές χώρες και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να βασίζονται σε τεράστιες ποσότητες ρωσσικής ενέργειας και στρατηγικών υλικών, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου και του ουρανίου, εισάγοντάς τα για να αποτρέψουν την άνοδο των τιμών και τις ελλείψεις από το να καταστρέψουν τις οικονομίες τους.
Η Ρωσσία είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή μιας σειράς στρατηγικών ορυκτών, από φυσικό αέριο, χρυσό και διαμάντια έως ουράνιο, τιτάνιο και νικέλιο, και θα πρέπει να «σκεφτεί» εάν είναι δυνατόν να μειωθεί η εξαγωγή των τριών τελευταίων πόρων ως απάντηση στις ενέργειες μη φιλικών χωρών κατά της Ρωσσίας, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.



Το Κρεμλίνο ζήτησε από τους δύο προεδρικούς υποψηφίους των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρρις και Ντόναλντ Τραμπ, «να αφήσουν ήσυχο τον Βλαντιμίρ Πούτιν».
Δεν μας αρέσει αυτό. Αυτή η έκκληση ήρθε αφού το όνομα του Ρώσσου ηγέτη αναφέρθηκε συχνά κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συζήτησής τους. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το όνομα του Πούτιν χρησιμοποιήθηκε ως πολιτικό εργαλείο στην εγχώρια εκλογική συζήτηση των ΗΠΑ. «Δεν μας αρέσει καθόλου αυτό. Ελπίζουμε ότι θα αφήσουν ήσυχο τον πρόεδρό μας», δήλωσε ο Πεσκόφ κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του Τύπου, σύμφωνα με το EFE και το Agerpres. Ο Πεσκόφ παραδέχτηκε ότι δεν είχε παρακολουθήσει ζωντανά τη συζήτηση λόγω διαφορών ζώνης ώρας, αλλά εξεπλάγη που είδε τη Ρωσσία να αναφέρεται τόσο συχνά. Τα μέσα ενημέρωσης της Μόσχας ανέφεραν ότι η Χάρρις και ο Τραμπ αναφέρθηκαν στον Πούτιν 12 φορές και συζήτησαν για τη Ρωσσία και την Ουκρανία 11 φορές κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού τους ντημπέητ.



Το Πεκίνο θα συνεχίσει να προωθεί μια διπλωματική διευθέτηση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, σύμφωνα με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών
Η Κίνα θα συνεχίσει να προωθεί μια επικείμενη κατάπαυση του πυρός και μια πολιτική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Wang Yi, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου. Ο Wang έκανε τις παρατηρήσεις αυτές κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον γραμματέα του Ρωσσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Sergey Shoigu στην Αγία Πετρούπολη την Τρίτη. Ο Κινέζος κορυφαίος διπλωμάτης είχε φτάσει στη Ρωσσία για μια διήμερη συνάντηση ασφαλείας υψηλόβαθμων αξιωματούχων των BRICS που ξεκίνησε την Τετάρτη.



«Αυτές δεν είναι δυνατότητες διπλής χρήσης», δήλωσε ο Campbell. "Αυτά είναι συστατικά κομμάτια..."
Κατά το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου Ρωσσίας-Ουκρανίας, το μόνιμο παράπονο της Ουάσιγκτον ήταν ότι η Κίνα έχει αυξήσει τις προμήθειες ειδών διπλής χρήσης και τεχνολογιών που βοηθούν τον αμυντικό τομέα της Ρωσσίας. Μόλις τον Αύγουστο η κυβέρνηση Μπάιντεν επέβαλε τις τελευταίες κυρώσεις της με στόχο να διαταράξει τις μεταφορές Κίνας-Ρωσσίας, οι οποίες περιελάμβαναν τσιπ ημιαγωγών, εργαλειομηχανές, μικροηλεκτρονική, εξοπλισμό πλοήγησης, εξαρτήματα τζετ, ρουλεμάν και πολλά άλλα. Αυτές οι κυρώσεις επηρέασαν πάνω από 400 οντότητες και άτομα, με πολλές να είναι κινεζικές εταιρείες.



Η εταιρική σχέση της Ρωσσίας με την Κίνα δεν στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών, αλλά η Μόσχα και το Πεκίνο θα μπορούσαν να «συνδυάσουν τις δυνατότητές τους» εάν αντιμετωπίσουν επιθετικότητα, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν τον Μάϊο να εμβαθύνουν αυτό που αποκαλούν «συνολική εταιρική σχέση και στρατηγική συνεργασία» για μια νέα εποχή.



Η κυβέρνηση Μπάιντεν παρακάμπτει τους όρους για τα ανθρώπινα δικαιώματα όσον αφορά τη στρατιωτική βοήθεια προς την Αίγυπτο, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ την Τετάρτη, χορηγώντας στον σύμμαχο των ΗΠΑ την πλήρη κατανομή των 1,3 δισεκατομμυρίων δολλαρίων φέτος για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια αυτής της κυβέρνησης, παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.
Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η Ουάσινγκτον έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στο Κάιρο - έναν μακροχρόνιο σύμμαχο των ΗΠΑ - για να μεσολαβήσει μέχρι στιγμής ανεπιτυχείς συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα. Από τα 1,3 δισεκατομμύρια δολλάρια εξωτερικής στρατιωτικής χρηματοδότησης των ΗΠΑ που διατίθενται στην Αίγυπτο, τα 320 εκατομμύρια δολλάρια υπόκεινται σε όρους που σημαίνουν ότι τουλάχιστον ένα μέρος αυτού του ποσού έχει παρακρατηθεί τα τελευταία χρόνια.



Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε τρία άτομα, πέντε εταιρείες και δύο πλοία που χρησιμοποιούνται για το λαθρεμπόριο πετρελαίου για τη δημιουργία χρηματοδότησης για τη Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τετάρτη ως «μέρος των προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών να διαταράξουν την παράνομη παραγωγή εσόδων της Χεζμπολάχ και να απομονώσουν το οικονομικό δίκτυο της τρομοκρατικής ομάδας».
Το δίκτυο στο οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις την Τετάρτη περιλαμβάνει έναν ανώτερο ηγέτη της ομάδας παράνομης χρηματοδότησης της Χεζμπολάχ, καθώς και Λιβανέζους επιχειρηματίες που ασχολούνται με το λαθρεμπόριο πετρελαίου και ακόμη και την προμήθεια πετρελαϊκών εγκαταστάσεων για λογαριασμό της Χεζμπολάχ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ Μάθιου Μίλλερ. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα διστάσουν να κυνηγήσουν τη Χεζμπολάχ», δήλωσε ο Μίλλερ. «Θα συνεχίσουμε να διαλύουμε τα επιχειρηματικά δίκτυα που την υποστηρίζουν οπουδήποτε επιδιώκει να λειτουργήσει».



Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία μόλις επέβαλαν νέο γύρο κυρώσεων στο Ιράν, για την προμήθεια βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσσία για χρήση στην Ουκρανία. Καθώς επηρεάζει την αεροπορία, αυτό περιλαμβάνει νέους περιορισμούς στις ιρανικές αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς την Ευρώπη.
Επί του παρόντος, η Iran Air είναι ο μόνος ιρανικός αερομεταφορέας που πετάει προς το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε αυτή είναι η αεροπορική εταιρεία που επηρεάζεται από αυτές τις αλλαγές. Η Iran Air πετάει από την Τεχεράνη (IKA) σε διάφορους προορισμούς στην Ευρώπη, όπως η Κολωνία (CGN), η Φρανκφούρτη (FRA), το Αμβούργο (HAM), το Λονδίνο (LHR), το Μιλάνο (MXP), το Παρίσι (CDG), η Ρώμη (FCO) και η Βιέννη (VIE). Προς το παρόν, οι διμερείς συμφωνίες αεροπορικών υπηρεσιών αποσύρονται για τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε είναι πιθανό να συνεχιστούν οι πτήσεις προς την Αυστρία και την Ιταλία. Μένει να δούμε πότε ακριβώς θα εφαρμοστεί αυτή η απαγόρευση.



«Ο στόχος είναι να διαταραχθεί η επίσκεψη του Ιρανού προέδρου στη Βαγδάτη», δήλωσε η παράταξη Κατάιμπ Χεζμπολάχ.
Το κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης δέχθηκε επίθεση αργά την Τρίτη. «Ο βομβαρδισμός, η φύση του οποίου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, είτε από πυραύλους είτε από όλμους, έλαβε χώρα κοντά στην έδρα υλικοτεχνικής υποστήριξης της πρεσβείας των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης», δήλωσε ιρακινή πηγή ασφαλείας στο Sputnik. Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ανθρώπινες απώλειες μέχρι στιγμής». «Η επίθεση, η οποία μπορεί να περιελάμβανε ρουκέτες ή όλμους, έπληξε επίσης περιοχές κοντά στην έδρα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας», δήλωσε πηγή ασφαλείας στο πρακτορείο ειδήσεων Shafaq την Τετάρτη.



Η εξομάλυνση με τους Σαουδάραβες εξακολουθεί να είναι δυνατή, αλλά το Ισραήλ θα πρέπει να καταπιεί τη λύση των 2 κρατών για να αποφύγει τον αιώνιο πόλεμο.
Ιρανοί αξιωματούχοι χαμηλότερου επιπέδου θα μπορούσαν ενδεχομένως να ωθήσουν την Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ακόμη και χωρίς να συμβουλευτούν τον Ανώτατο Ηγέτη τους Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε στην Jerusalem Post ο πρώην επικεφαλής της CENTCOM και διακεκριμένος συνάδελφος του Εβραϊκού Ινστιτούτου Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA) στρατηγός Kenneth "Frank" McKenzie.Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο McKenzie ρωτήθηκε για πρόσφατες αναφορές ότι η Ισλαμική Δημοκρατία προωθεί επιτέλους τις δραστηριότητές της πυρηνικής «ομάδας όπλων» - όπως θέματα πυρηνικής έκρηξης - πέρα από τον εμπλουτισμό ουρανίου.



Η Χαμάς συναντά Αιγύπτιους και Καταριανούς διαμεσολαβητές, λέει ότι είναι έτοιμη να εφαρμόσει μια «άμεση» με βάση την προηγούμενη πρόταση των ΗΠΑ χωρίς νέους όρους.
Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς δήλωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι οι διαπραγματευτές της επανέλαβαν την ετοιμότητα της οργάνωσης να εφαρμόσει μια «άμεση» κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ στη Γάζα με βάση μια προηγούμενη πρόταση των ΗΠΑ χωρίς νέους όρους από κανένα μέρος, ανέφερε το Reuters. Σε δήλωσή της, η ομάδα ανέφερε ότι η διαπραγματευτική της ομάδα, με επικεφαλής τον ανώτερο αξιωματούχο Khalil al-Hayya, συναντήθηκε με μεσολαβητές την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού του Κατάρ Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al Thani και του επικεφαλής πληροφοριών της Αιγύπτου Abbas Kamel στη Ντόχα. Μια πηγή με γνώση του θέματος είπε στον Barak Ravid του Axios ότι οι μεσολαβητές του Κατάρ και της Αιγύπτου αισθάνθηκαν μετά τη συνάντηση με τη Χαμάς στη Ντόχα ότι θα μπορούσε να είναι δυνατό να παρουσιάσουν μια νέα πρόταση γέφυρας ΗΠΑ-Κατάρ-Αιγύπτου στα μέρη την επόμενη εβδομάδα.



Αξιωματικός συμφωνεί με τον DM Gallant: Η Χαμάς ηττάται ως στρατός, υποβαθμίζεται σε ανταρτοπόλεμο
Η ολοκληρωτική ήττα της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι επικείμενη, προειδοποίησε ο διοικητής του κέντρου πυρός της Νότιας Διοίκησης, συνταγματάρχης Y., καθώς ολοκλήρωσε μια θητεία δυόμισι ετών στη θέση διοίκησης. Σε μια πρόσφατη συνοπτική συνέντευξη στο ραδιόφωνο του στρατού, συζήτησε την εκτίμησή του για τον πόλεμο της Γάζας. «Θα χρειαστεί άλλος ένας χρόνος για να νικήσουμε τις στρατιωτικές και κυβερνητικές δυνατότητες της Χαμάς», δήλωσε ο συνταγματάρχης Y. Ωστόσο, δεν το βλέπει αυτό ως το Ισραήλ να απέχει μόλις ένα βήμα από τη νίκη επί της ομάδας. «Θα καταφέρουμε να φέρουμε τη Χαμάς στην κόκκινη γραμμή;» ρώτησε, προσθέτοντας: «Είμαστε ήδη καθ' οδόν προς τα εκεί». Ο συνταγματάρχης Γ. μίλησε επίσης για την κατάσταση των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, του στρατιωτικού σκέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!