Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

«Μας στέλνουν ιεραποστόλους του Κακού»: Κληρικοί προειδοποιούν για δυτική ομοφυλοφιλική ώθηση στην Αφρική



Shutterstock

Καθολικοί αρχιεπίσκοποι εφιστούν την προσοχή στη στρατολόγηση νεαρών ανδρών στο ομοφυλοφιλικό πορνό για χρήματα, καθώς η κατήχηση των ΛΟΑΤ υπό την ηγεσία των ΜΚΟ γίνεται ευρέως διαδεδομένη σε ολόκληρη την Αφρική.



(Οι Αφροκαθολικοί αρχιεπίσκοποι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις προσπάθειες της Δύσης να κατηχήσει τους Αφρικανούς σε ομοφυλοφιλικούς τρόπους ζωής σε αυτό που ένας ιεράρχης περιγράφει ως ένα νέο είδος προσηλυτισμού - στο «κακό».

Κορυφαίοι κληρικοί από όλη την υποσαχάρια Αφρική κατήγγειλαν σε αποκλειστικές συνεντεύξεις με το National Catholic Register τις ανατρεπτικές προσπάθειες δυτικών ΜΚΟ, εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, ακόμη και τουριστών να προωθήσουν την ιδεολογία των ΛΟΑΤ και να δελεάσουν τους Αφρικανούς σε ομοφυλοφιλική δραστηριότητα για χρήματα.

«Είναι ακριβώς όπως οι ιεραπόστολοι που πήγαν παντού για να ευαγγελίσουν», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Renatus Leonard Nkwande από τη Mwanza της Τανζανίας. Μόνο που τώρα, παραπονέθηκε, η Δύση «μας στέλνει ιεραποστόλους του Κακού».

Οι προσπάθειες είναι αρκετά διαδεδομένες ώστε αρχιεπίσκοποι από την Κένυα έως το Καμερούν και από τη Γκάνα έως την Τανζανία να μαρτυρούν παρόμοια προβλήματα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνουν την κατήχηση στην τάξη LGBTQ και τα ομοφυλοφιλικά σεξουαλικά πάρτυ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Charles Palmer-Buckle του Cape Coast της Γκάνας περιέγραψε στο National Catholic Register πώς οι τουρίστες δελεάζουν τα αγόρια με χρήματα για να τα τραβήξουν σε ομοφυλοφιλική δραστηριότητα.

«Έχουν έρθει για να διασκεδάσουν και τα βάζουν με τα μικρά αγόρια μας στην παραλία, τα κακοποιούν σεξουαλικά για λίγα χρήματα», είπε ο αρχιεπίσκοπος. 

«Οι ίδιοι είναι ήδη στρεβλωμένοι. Και στρεβλώνουν αυτούς (τους νέους). Είναι σαν, λυπάμαι που το λέω, ο διάβολος να προσπαθεί να πάρει περισσότερους μαθητές».

Ο Αρχιεπίσκοπος Palmer-Buckle αναφέρθηκε σε ένα αυξανόμενο φαινόμενο στην Αφρική στο οποίο τα αγόρια πληρώνονται χρήματα, τα οποία είναι ελάχιστα για τα αμερικανικά πρότυπα αλλά αστρονομικά για τα αφρικανικά πρότυπα, για να είναι σε ταινίες ομοφυλοφιλικής πορνογραφίας. 

Αυτά τα αγόρια στη συνέχεια στέλνονται για να στρατολογήσουν άλλους, για τους οποίους πληρώνονται ακόμη περισσότερο.

Ο ιεράρχης είπε ότι οι ξένοι εργαζόμενοι στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας προωθούμ επίσης συχνά την ιδεολογία των ΛΟΑΤ στις τάξεις και σε άλλους χώρους, παρά τις απαγορεύσεις στα καταστατικά τους για τέτοιο ακτιβισμό.

Όταν αντιμετώπισε τους επικεφαλής των ΜΚΟ για αυτή την κατήχηση, «παραιτήθηκαν» από την ευθύνη τους γι 'αυτό, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος στο National Catholic Register.

«Ως δάσκαλος, δεν είναι δικαίωμά σας να εκθέσετε το παιδί σε αυτό που είναι επιβλαβές για αυτό μακροπρόθεσμα, σαν να το προσηλυτίζετε», είπε.

Οι συναντήσεις της Κένυας με ακτιβιστές για την ομοφυλοφιλία απηχούν αυτές της Γκάνας: το προσωπικό των ΜΚΟ προωθεί την ιδεολογία των ΛΟΑΤ στα σχολεία και πληρώνει τους νέους για να συμμετάσχουν σε ομοφυλοφιλικό σεξ, σύμφωνα με κληρικούς.

Στην Τανζανία, οι προτάσεις ομοφυλοφιλικής πορνογραφίας έχουν γίνει τόσο συνηθισμένες που η Αρχιεπισκοπή της Mwanza ξεκίνησε μια ομάδα εργασίας προσανατολισμένη στη διδασκαλία των νέων πώς να αντιμετωπίζουν τις προσκλήσεις για συμμετοχή σε ανήθικη σεξουαλική δραστηριότητα.

«Αποφασίσαμε να το κάνουμε επειδή έχουμε δει αρκετούς ανθρώπους να έρχονται, να συγκεντρώνουν νέους και να τους διασκεδάζουν», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Leonard Nkwande. «Στο τέλος, είναι έτσι».

Η εμπειρία του έχει επίσης δείξει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει εμπλακεί στην προώθηση της ομοφυλοφιλίας στη χώρα του.

Είπε πώς δυτικές ΜΚΟ έχουν διανείμει λιπαντικά που χρησιμοποιούνται στο ομοφυλοφιλικό σεξ στην αρχιεπισκοπή του, μια προσπάθεια που λέει ότι σταμάτησε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ, αλλά αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας του Μπάιντεν.

Αυτό συνάδει με τη δήλωση του εκπροσώπου του Στέητ Ντηπάρτμεντ John Kirby πέρυσι ότι τα λεγόμενα «δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ+» αποτελούν «βασικό μέρος» της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και την έκθεση του Δεκεμβρίου 2023 ότι οι ΗΠΑ είχαν δαπανήσει περισσότερα από 4,1 δισεκατομμύρια δολλάρια σε χρήματα των φορολογουμένων σε πρωτοβουλίες προώθησης των ΛΟΑΤ σε όλο τον κόσμο.

Η κυβέρνηση της Ουγκάντα αντέδρασε σε αυτές τις προσπάθειες, διατάσσοντας έρευνα σε σχολεία που διοικούνται από ΜΚΟ το 2023 λόγω των «αυξανόμενων περιπτώσεων ομοφυλοφίλων και λεσβιών σε σχολεία που έχουν γίνει κέντρα στρατολόγησης».

Στην πρωτεύουσα της Τανζανίας, Νταρ ες Σαλάμ, ακτιβιστές που συνδέονται με ένα νοτιοαφρικανικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Ford και άλλες δυτικές οργανώσεις συνελήφθησαν και απελάθηκαν για «προώθηση της ομοφυλοφιλίας».

Οι ευρέως διαδεδομένες αναφορές δείχνουν ότι αυτή η ομοφυλοφιλική κατήχηση είναι μέρος ενός μεγάλου, συντονισμένου σχεδίου, σύμφωνα με τους Αφρικανούς αρχιεπισκόπους.

«Δεν μιλάμε γι' αυτό ανοιχτά, αλλά εξυπηρετεί σκοπιμότητα», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Nkwande στο Register.

Η Δύση δεν διαφθείρει μόνο τους Αφρικανούς μέσω επιτόπιων προσπαθειών, αλλά μέσω εικονικής επιρροής μέσω των κοινωνικών μέσων.

«Όταν ήρθαν οι ιεραπόστολοι, ήρθαν με τα Καλά Νέα», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Muhatia, ο οποίος είναι πρόεδρος της Κενυατικής Διάσκεψης των Καθολικών Επισκόπων. «Τώρα, η κουλτούρα που έρχεται μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης δεν είναι καλή είδηση. Είναι άσχημα νέα».

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε μέρη όπως η Κένυα, όπου περισσότερο από το 60% των κατοίκων έχουν smartphone, πολύ περισσότερο από ό, τι σε άλλα μέρη της υποσαχάριας Αφρικής.

Στην Obala του Καμερούν, ο επίσκοπος Sosthène Léopold Bayemi Matjei δήλωσε ότι το διαδικτυακό περιεχόμενο από τη Γαλλία, τον πρώην Ευρωπαίο αποικιοκράτη του αφρικανικού έθνους, δεν διαμορφώνει μόνο την ομιλία και το ντύσιμο των νεαρών αγοριών - τους εμπνέει να οργανώσουν σεξουαλικές ομάδες.

«Αυτά είναι πράγματα που δεν φανταζόμουν ούτε στα όνειρά μου», είπε. «Αλλά τώρα βλέπουμε ότι φτάνουν».

Οι ηγέτες της Αφρικανικής Εκκλησίας αντιτίθενται σθεναρά σε αυτή την ώθηση για ομοφυλοφιλία, όχι επειδή αντιτίθεται στην αφρικανική «κουλτούρα», όπως συχνά δηλώνεται, αλλά επειδή τη θεωρούν ηθική μάστιγα που σέρνει ψυχές στην κόλαση.

«Είναι μια πλήρης παρανόηση της στάσης των Αφρικανών επισκόπων», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Andrew Nkea Fuanya της Αρχιεπισκοπής Bamenda στο Καμερούν.

«Κρατάμε την παράδοση της μίας, αγίας, καθολικής και αποστολικής Εκκλησίας μας», είπε. 
«Και οποιεσδήποτε αντιρρήσεις εγείρουμε είναι αντιρρήσεις για να υπερασπιστούμε την πίστη μας, όπως λάβαμε από τους προγόνους μας. Δεν έχει καμμία σχέση με την «υπεράσπιση του πολιτισμού της Αφρικής». Οι Αφρικανοί επίσκοποι δεν υπερασπίζονται τον αφρικανικό πολιτισμό. Υπερασπιζόμαστε την καθολική πίστη».



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ακτιβιστής πίσω από οδηγό LGBT για σχολεία στη Σκωτία καταδικάστηκε για κακοποίηση παιδιών
Ο Σκωτσέζος LGBT ακτιβιστής Andrew Easton, ο οποίος συνέγραψε έναν οδηγό τρανσέξουαλ για μαθητές, καταδικάστηκε για παιδική εκμετάλλευση, εγείροντας ανησυχίες για την εποπτεία και τη διασφάλιση των σχολικών προγραμμάτων «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!