Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Πούτιν: «Εχθρικές ε λ ί τ θέλουν να διαμελίσουν τη Ρωσσία»



Σύμφωνα με τον Ρώσσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν υπάρχουν εχθρικές χώρες, μόνο εχθρικές ελίτ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass, αυτό δήλωσε ο Ρώσσος Πρόεδρος τη Δευτέρα. 

Αυτές οι ελίτ θέλουν να «διαμελίσουν» τη Ρωσσία επειδή είναι πολύ μεγάλη.


Όχι μεμονωμένες χώρες, αλλά μόνο οι ελίτ τους είναι εχθρικές προς τη Ρωσσία - δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το ρωσσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass. Αυτές οι «εχθρικές ελίτ» θα ήθελαν να αποδυναμώσουν και να διαιρέσουν τη Ρωσσία.

Πιστεύουν ότι μια χώρα τόσο μεγάλη όσο η Ρωσσία τους απειλεί, δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε σχολείο στο Κιζίλ, πρωτεύουσα της ρωσσικής δημοκρατίας Τούβα στη νότια Σιβηρία. Σύμφωνα με την έκθεση, έλαβε μέρος σε ένα ανοιχτό μάθημα εκεί.

«Δεν απορρίπτουμε τίποτε: δεν έχουμε εχθρικές γλώσσες, δεν έχουμε καν εχθρικές χώρες. Έχουμε εχθρικές ελίτ σε ορισμένες χώρες που πολεμούν τη Ρωσσία εδώ και αιώνες για να αποδυναμώσουν τη χώρα μας επειδή πιστεύουν ότι είναι πολύ μεγάλη».


Αισθάνονται ότι απειλούνται από μια μεγάλη χώρα όπως η Ρωσσία και θα προσπαθήσουν να επιβραδύνουν την ανάπτυξή της, δήλωσε ο Πούτιν. Πρόσθεσε, σύμφωνα με το Tass, ότι οι εχθρικές ελίτ έχουν εμμονή με την ιδέα του «διαμελισμού» της Ρωσσίας.

Όταν ρωτήθηκε από έναν φοιτητή για την ανάπτυξη των σχέσεων με την Κίνα, ο Πρόεδρος απάντησε ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας δεν έχει τέτοιες προθέσεις έναντι της Ρωσίας.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και η Ρωσσία είναι σύμμαχοι με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Ενώνουμε τις προσπάθειές μας κυρίως στους τομείς των επιχειρήσεων, του πολιτισμού και των ανθρωπιστικών σχέσεων.»






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:



1 σχόλιο:

  1. Οί δρακονιανοί Κινέζοι θά προδώσουν τήν συνεργασία τους μέ τούς Ρώσους κατά τό τέλος τού Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
    Ωστόσο θά...εξαφανιστούν από τόν χάρτη σάν έθνος κατά τήν διάρκεια τής Αναλαμπής τής Ορθοδοξίας επί τής Βασιλείας τού Ιωάννη Βατάτζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!