Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Μία ακόμη εκκλησία κάηκε στήν Γαλλία, το καμπαναριό κ α τ έ ρ ρ ε υ σ ε !!!! ( Θά ...έτυχε! )


Η φωτιά στον καθεδρικό ναό του Saint Omer, Πηγή εικόνας: X



Είναι πραγματικά μυστήριο γιατί η μία χριστιανική εκκλησία μετά την άλλη καίγεται στη Γαλλία;


Χθες το βράδυ, (1η Σεπτεμβρίου 2024) η εκκλησία της Αμόλυντης Σύλληψης στο Saint Omer κοντά στο Καλαί μετατράπηκε σε ερείπια.


Λόγω της πυρκαγιάς, το καμπαναριό κατέρρευσε εντελώς.


Το νεογοτθικό κτίριο εγκαινιάστηκε το 1859.


Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο μύλος φημών φουντώνει ότι θα μπορούσε να είναι ένα άλλο έγκλημα μίσους με θρησκευτικά κίνητρα.


Δεν θα ήταν ο πρώτος τόπος λατρείας στη Γαλλία που πυρπολήθηκε από φανατικούς Μωαμεθανούς. Ένα από τα πιο γνωστά περιστατικά αυτού του είδους συνέβη τον Απρίλιο του 2019, όταν κάηκε ολόκληρη η οροφή του παγκοσμίου φήμης καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων. Πέντε χρόνια αργότερα, λέγεται προσεκτικά ότι υποτίθεται ότι πρόκειται για εμπρησμό εξ αμελείας.


Η υπόθεση έγινε επίσης γνωστή όταν ένας 22χρονος παράνομος μετανάστης από τη Ρουάντα έβαλε φωτιά στον παγκοσμίου φήμης καθεδρικό ναό της Νάντης τον Ιούλιο του 2020. 


Ο Εμμανουέλ Αμπαγισένγκα, αποκαλούμενος «πρόσφυγας» από τα αριστερά μέσα ενημέρωσης, είχε επίσης δολοφονήσει τον σπιτονοικοκύρη του, έναν καθολικό ιερέα, με την ευκαιρία που η Γαλλία του πρόσφερε με ανοιχτές αγκάλες.


Ήδη από το 2020, έγινε γνωστό ότι 1000 χριστιανικές εκκλησίες στη Γαλλία πυρπολήθηκαν ή έγιναν στόχος πράξεων βανδαλισμού κάθε χρόνο. 


Μόλις στις 11 Ιουλίου 2024 κάηκε ο καθεδρικός ναός της Ρουέν και πριν από λίγες ημέρες η συναγωγή La Grande-Motte (ανέφερε το Report24).


Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εικάζεται, ειδικά από τους Γάλλους, ότι η πυρκαγιά στο Saint Omer θα μπορούσε επίσης να έχει ισλαμικό υπόβαθρο, δηλαδή ένα έγκλημα μίσους με θρησκευτικά κίνητρα κατά της τοπικής κοινωνίας. Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για αυτό – αλλά ενόψει του μακρύ καταλόγου επιθέσεων εναντίον χριστιανικών τόπων λατρείας, η υποψία είναι προφανής.



Η εκκλησία στο Saint Omer ήταν επίσης διάσημη για τα υπέροχα παράθυρά της. Αυτά λέγεται επίσης ότι καταστράφηκαν στη φωτιά.



Ορισμένοι σχολιαστές λένε ότι δεν υπάρχουν γνωστές περιπτώσεις πυρπόλησης τζαμιών. Τέτοιες συγκρίσεις είναι φυσικά επικίνδυνες, καθώς μπορούν να παρερμηνευτούν ως εκκλήσεις για βία. 

Τελικά, σε μια πολιτισμένη κοινωνία, θα πρέπει να είναι σαφές ότι δεν βάζεις φωτιά στην ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων, ειδικά όχι στους τόπους λατρείας. 


Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η δήλωση είναι αναληθής, για παράδειγμα, υπήρξε εμπρηστική επίθεση στο τζαμί στο Finistère. Το 2022, το τζαμί στη Ρεν κάηκε και την ίδια χρονιά το τζαμί στο Rambouillet κάηκε ολοσχερώς. Το 2021, υπήρξε εμπρηστική επίθεση εναντίον τζαμιού στη Νάντη και το 2019 εναντίον τζαμιού στη Μπαγιόν.


Αυτές οι πράξεις δεν είναι κατάλληλες για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης. Η ευθύνη για τις εθνοθρησκευτικές συγκρούσεις βρίσκεται, φυσικά, στη μεταναστευτική και μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Macron και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ωστόσο, θα ήταν πρόωρο να αναζητούμε πάντα τους ενόχους στις πυρκαγιές τζαμιών μόνο από την πλευρά των υποτιθέμενων δεξιών ριζοσπαστών. Συχνά οι δράστες είναι Μωαμεθανοί άλλων θρησκευτικών ρευμάτων, οι οποίοι ανταγωνίζονται για να δουν ποιος λατρεύει καλύτερα τον Αλλάχ.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Μια άλλη ακόμη εκκλησία καταστράφηκε από πυρκαγιά στην Ιρλανδία
Με τόσες πολλές εκκλησίες να πυρπολούνται πρόσφατα, είναι αυτό μια επίθεση στον Χριστιανισμό; Οι ενορίτες στο Greenisland έμειναν έκπληκτοι μετά από μια σημαντική πυρκαγιά που κατέκαψε την εκκλησία του Αγίου Ονόματος το βράδυ της Κυριακής.

2 σχόλια:

  1. Δεν νομίζω ότι συνηθίζεται κάτι τέτοιο σε Εβραϊκές συναγωγές, σε μασωνικές στοές, σε σχολές πανεπιστημίου με παράρτημα των illuminati, σε παράνομα ή νόμιμα τζαμιά και τεμένη, σε χώρους διαλογισμού γιόγκα ακόμα και σε σατανιστική τελετή θα προβλέπουν πλέον και πυροσβεστήρα έστω ξυλωμένο από κάπου. Όλα τα απρόβλεπτα στις χριστιανικές εκκλησίες συμβαίνουν. Σαν να είναι προνομιούχοι όλοι άλλοι πλην των χριστιανών, έτσι μου φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!