Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Η Μελάνια Τραμπ ζητά απαντήσεις για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ



Η πρώην Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ στο σπίτι της στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπητς της Φλόριντα, στις 15 Νοεμβρίου 2022. Joe Raedle/Getty Images



«Υπάρχουν σίγουρα περισσότερα σε αυτή την ιστορία», λέει η πρώην πρώτη κυρία σε ένα βίντεο.




Η πρώην Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ αμφισβητεί τις αναφορές για την απόπειρα δολοφονίας του συζύγου της, πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας στις 10 Σεπτεμβρίου ότι «υπάρχουν σίγουρα περισσότερα σε αυτή την ιστορία».

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της στο "X", είπε ότι οι πυροβολισμοί στις 13 Ιουλίου στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια ήταν «φρικτοί» και «οδυνηροί» για εκείνη.

Ο πρώην πρόεδρος τραυματίστηκε στο δεξί του αυτί από σφαίρα που φέρεται να έριξε ο Thomas Matthew Crooks, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας.

«Τώρα, η σιωπή γύρω του είναι βαριά. Δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ γιατί οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου δεν συνέλαβαν τον δράστη πριν από την ομιλία; Υπάρχουν σίγουρα περισσότερα σε αυτή την ιστορία. Και πρέπει να αποκαλύψουμε την αλήθεια», δήλωσε η Μελάνια Τραμπ στο βίντεο.

Δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες πριν από το πρώτο ντημπέητ του συζύγου της με την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία και αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρρις, το βίντεο τελείωσε προτρέποντας τον κόσμο να αγοράσει τα επερχόμενα απομνημονεύματά της, «Μελάνια».

Δεν είναι σαφές εάν το βιβλίο της θα εμβαθύνει στην απόπειρα δολοφονίας, η οποία άφησε επίσης έναν διαδηλωτή νεκρό και δύο τραυματίες.

Ερωτήματα προέκυψαν αμέσως μετά τους πυροβολισμούς σχετικά με το αν η Μυστική Υπηρεσία ή οι τοπικές αρχές επιβολής του νόμου είχαν κάνει αρκετά για να εμποδίσουν τον Crooks να ανέβει στην οροφή από την οποία φέρεται να πυροβόλησε το όπλο και η οποία αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι δεν είχε πράκτορες τοποθετημένους εκεί.

Λίγες ώρες μετά τους πυροβολισμούς, η Μελάνια Τραμπ εξέδωσε μια μακροσκελή δήλωση ευχαριστώντας τις αρχές επιβολής του νόμου και επίσης τους ανθρώπους που προσεύχονται για την οικογένεια Τραμπ.

«Όταν είδα αυτή τη βίαιη σφαίρα να χτυπά τον σύζυγό μου, Ντόναλντ, συνειδητοποίησα ότι η ζωή μου και η ζωή του Μπάρον ήταν στο χείλος της καταστροφικής αλλαγής», είπε στα μέσα Ιουλίου, αναφερόμενη στον γιο τους, Μπάρον Τραμπ.

«Είμαι ευγνώμων στους γενναίους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και τους αξιωματούχους επιβολής του νόμου που διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τον σύζυγό μου».

Η πρώην πρώτη κυρία κάλεσε επίσης τους Αμερικανούς να ξεπεράσουν «το μίσος».

«Η Αμερική, ο ιστός του ευγενούς έθνους μας είναι κουρελιασμένος, αλλά το θάρρος και η κοινή λογική μας πρέπει να ανέβουν και να μας φέρουν ξανά μαζί ως ένα», είπε τότε.

Οι νομοθέτες της Βουλής των Αντιπροσώπων δημιούργησαν μια ομάδα εργασίας για να διερευνήσουν τυχόν πιθανές αποτυχίες ασφαλείας γύρω από τους πυροβολισμούς. Κατά τη διάρκεια μιας αμφιλεγόμενης ακρόασης, μια δικομματική ομάδα νομοθετών ρώτησε τη διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας Kimberly Cheatle σχετικά με λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό. Παραιτήθηκε μια μέρα αργότερα και ο οργανισμός διόρισε νέο αναπληρωτή διευθυντή.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ξεκίνησε επίσης μια επανεξέταση του πυροβολισμού των απατεώνων από τον πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας και μια έρευνα σχετικά με τον τρόπο χειρισμού της ασφάλειας για τη συγκέντρωση.

Τον τελευταίο μήνα περίπου, λίγες λεπτομέρειες έχουν κυκλοφορήσει από το FBI ή τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου σχετικά με τον Crooks ή το κίνητρό του και η Μυστική Υπηρεσία δεν έχει κυκλοφορήσει νέες πληροφορίες σχετικά με πιθανά κενά ασφαλείας.

Το FBI δεν έχει πει αν ο Crooks υποκινήθηκε από κάποια συγκεκριμένη πολιτική έχθρα και η οικογένεια Crooks δεν έχει εκδώσει δήλωση σχετικά με το περιστατικό.

Το "Melania" έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει από την Skyhorse Publishing στις 8 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με μια σύνοψη, η Μελάνια Τραμπ πηγαίνει πίσω στην παιδική της ηλικία στη Σλοβενία καθώς και πώς γνώρισε τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρώην πρώτη κυρία ήταν ως επί το πλείστον απούσα από την προεκλογική δίκη του συζύγου της. Έκανε μια εμφάνιση στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Μιλγουώκι, αλλά δεν μίλησε. Σε αρκετές συνεντεύξεις μετά την αποχώρηση του Τραμπ, έχει επιβεβαιώσει ότι υποστηρίζει την εκστρατεία του πρώην προέδρου για το 2024.

Τη Δευτέρα, κυκλοφόρησε ένα βίντεο σε στυλ εκστρατείας με ένα απόσπασμα βιβλίου που αναφέρεται στις εκλογές του 2020 και την ελευθερία του λόγου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 άλλαξαν τη ζωή μας για πάντα. Επηρέασε την ποιότητα ζωής μας, το κόστος των τροφίμων, της βενζίνης, την ασφάλεια, ακόμη και το γεωπολιτικό τοπίο», λέει η Μελάνια Τραμπ εκτός κάμερας καθώς οι λέξεις εμφανίζονται στην οθόνη.

«Η Αμερική είναι πιο διαιρεμένη σήμερα από ποτέ. Γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις για την ελευθερία του λόγου, όπως αποδεικνύεται από τις προσπάθειες φίμωσης του συζύγου μου».

Οι Epoch Times επικοινώνησαν με τη Μυστική Υπηρεσία για σχόλια, αλλά δεν έλαβαν απάντηση μέχρι την ώρα δημοσίευσης.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!