Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Η Ολλανδία ανακοινώνει δ ρ α σ τ ι κ ή ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ της πολιτικής ΑΣΥΛΟΥ



Συμβολική εικόνα μεταναστών στο Άμστερνταμ. ΑΙ / R24


Οι Κάτω Χώρες πρόκειται να καταστούν μη ελκυστικές για τους απορριφθέντες αιτούντες άσυλο. Τις προεκλογικές υποσχέσεις του κόμματος του Geert Wilders ακολουθούν τώρα πράξεις.
Μεταξύ άλλων, με την ακύρωση οικονομικών οφελών. Αυτό έχει ως στόχο να αυξήσει την προθυμία αυτών των ανθρώπων να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Πιο γενναιόδωρες χώρες όπως η Γερμανία ή η Αυστρία θα μπορούσαν τώρα να γίνουν όλο και περισσότερο στόχος της μετανάστευσης ασύλου.

Η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση στην Ολλανδία σχεδιάζει μια ριζική μεταστροφή στην πολιτική ασύλου και μετανάστευσης. Από την 1η Ιανουαρίου 2025, οι κρατικές πληρωμές για τη στέγαση των απορριφθέντων αιτούντων άσυλο πρόκειται να σταματήσουν εντελώς. Αυτό ανακοίνωσε η νέα υπουργός Ασύλου, Marjolein Faber.





«Από την 1η Ιανουαρίου 2025, η κρατική συνεισφορά για τη στέγαση ανθρώπων που θα έπρεπε να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα εδώ και πολύ καιρό θα διακοπεί», εξήγησε η Faber. 

Το μέτρο αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου της νέας κυβέρνησης, με τη συμμετοχή του κόμματος του Geert Wilders, για την εισαγωγή αυτού που λέει ότι είναι το «αυστηρότερο καθεστώς ασύλου που υπήρξε ποτέ».



Στόχος των δραστικών περικοπών είναι να καταστούν οι Κάτω Χώρες λιγώτερο ελκυστικές για τους αιτούντες άσυλο. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα γενναιόδωρα οικονομικά οφέλη μπορούν να λειτουργήσουν ως κίνητρο για μετανάστευση. Οι περικοπές αποσκοπούν στη σημαντική μείωση του αριθμού των αιτούντων άσυλο.



Εκτός από το πάγωμα των παροχών για τους απορριφθέντες αιτούντες άσυλο, ο νέος συνασπισμός σχεδιάζει περαιτέρω σύσφιξη:

1) Πρόκειται να θεσπιστεί ανώτατο όριο για τους αιτούντες άσυλο

2) Οι οικογενειακές επανενώσεις πρέπει να γίνουν δυσκολότερες

3) Οι δυνατότητες απέλασης πρόκειται να επεκταθούν

4) Οι αιτούντες άσυλο που βρίσκονται σε διακοπές στην πατρίδα τους δεν πρέπει να επιτρέπεται να επιστρέψουν

Η νέα ολλανδική κυβέρνηση, με τη συμμετοχή του δεξιού κόμματος PVV του Geert Wilders, εφαρμόζει έτσι μια πολύ πιο περιοριστική πορεία στην πολιτική ασύλου. 

Μένει να δούμε αν τα ανακοινωθέντα σχέδια μπορούν να εφαρμοστούν πλήρως νομικά και πρακτικά.

Ένα πράγμα είναι βέβαιο: οι Κάτω Χώρες οδεύουν προς μια θεμελιώδη αλλαγή πορείας στη μεταναστευτική πολιτική.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε αυξημένη εισροή εκείνων των χωρών που εξακολουθούν να παρέχουν γενναιόδωρη οικονομική στήριξη σε παράνομους μετανάστες και απορριφθέντες αιτούντες άσυλο. 

Αυτό δείχνουν και τα στοιχεία των τελευταίων δεκαετιών, σύμφωνα με τα οποία η μετανάστευση ασύλου συγκεντρώνεται κυρίως σε εκείνες τις χώρες που προσφέρουν επίσης γενναιόδωρες οικονομικές και κοινωνικές παροχές, ενώ άλλες χώρες τείνουν να αποφεύγονται.




ΠΗΓΗ: Niederlande kündigen drastische Verschärfung der Asylpolitik an (report24.news)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:


Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στο Μόναχο: Ύποπτος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε με «μακρύκαννο όπλο» στο ισραηλινό προξενείο
Η γερμανίδα ΥΠΕΣ Nancy Faeser (ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Αποτελέσματα αναζήτησης για Nancy Faeser (odysseiatv.blogspot.com)) κάνει λόγο για ένα «σοβαρό περιστατικό»: Υπάρχει μια εκρηκτική αστυνομική κατάσταση κοντά στο Ισραηλινό Γενικό Προξενείο και το Κέντρο Τεκμηρίωσης των Ναζί στο Μόναχο. Υπήρξε ανταλλαγή πυρών μεταξύ πέντε αστυνομικών και ενός άνδρα με μεγάλο πυροβόλο όπλο.




Βίντεο δείχνει ισλαμιστή επιτιθέμενο από το Μόναχο - χρησιμοποίησε όπλο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με ξιφολόγχη
Το βίντεο δείχνει πιθανώς τον επιτιθέμενο του Μονάχου. Λέγεται ότι πρόκειται για τον 18χρονο Emra I. από την Αυστρία.




Ιμάμης Khalil Adem: Από μια σύλληψη απαγωγής στην απειλή του τέλους των Εβραίων – γιατί εξακολουθεί να εργάζεται σε νοσοκομείο του New Jersey; (Βίντεο)

Το συγκλονιστικό αντιεβραϊκό κήρυγμα του ιμάμη Khalil Adem στην Ισλαμική Κοινωνία του North Jersey, σε συνδυασμό με το ανησυχητικό ποινικό του μητρώο και την ανοιχτή υποστήριξή του στη Σαρία, εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των ασθενών, ειδικά των Εβραίων και των φιλο-ισραηλινών, υπό τη φροντίδα κάποιου του οποίου οι ισλαμικές πεποιθήσεις αποτελούν άμεση απειλή για την ακεραιότητα της υγειονομικής περίθαλψης και την εμπιστοσύνη των ασθενών.



Γέλια για τα δώρα μετρητών: Οι Ταλιμπάν χλευάζουν τη Γερμανία
Την περασμένη εβδομάδα, 28 εγκληματίες απελάθηκαν στο Αφγανιστάν, καθένας από τους οποίους έλαβε 1.000 ευρώ στο χέρι με έξοδα των φορολογουμένων. Οι Ταλιμπάν κοροϊδεύουν τη γερμανική κυβέρνηση εξαιτίας αυτού και περιγράφουν την πληρωμή ως «την πιο ηλίθια ενέργεια της Γερμανίας». Τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων θα μπορούσαν να καταλήξουν απευθείας στις τσέπες των ισλαμιστών ηγετών.





Η Αμερική της Κάμαλα Χάρρις.
Ένας παράνομος αλλοδαπός συνελήφθη αφού επιτέθηκε επανειλημμένα σε έναν άνδρα του Τεννεσσί με μια αξίνα. Ο Jeinison Hernandez-Moran, 26 ετών, κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας δευτέρου βαθμού. Η αστυνομία δήλωσε ότι το θύμα βρέθηκε στο κρεββάτι με μια αξίνα ενσωματωμένη στο κρανίο του. Το αστυνομικό τμήμα του Νόξβιλ δήλωσε ότι ένα θύμα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και ένας ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση μετά από επίθεση σε σπίτι στην οδό Morrell. Η επίθεση συνέβη σε ένα σπίτι στο τετράγωνο 1000 της οδού Morrell την Κυριακή, σύμφωνα με το KPD. Η αστυνομία βρήκε το θύμα ξαπλωμένο στο κρεβάτι του με ένα τσεκούρι κολλημένο στο κρανίο του.



Ένας Σύρος αιτών άσυλο συνελήφθη σε πισίνα αφού φέρεται να βίασε ένα 12χρονο κορίτσι τον περασμένο μήνα στα αποδυτήρια της πισίνας.
Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο μήνα στις 10 Αυγούστου σε μια τοπική πισίνα στη γερμανική πόλη Braunschweig. Ο ανώτερος εισαγγελέας του Braunschweig Hans Christian Wolters εξήγησε ότι ο έφηβος ύποπτος έχει συριακή υπηκοότητα, λέγοντας ότι αυτός και ένας φίλος του ξεκίνησαν τη σεξουαλική παρενόχληση στην ίδια την πισίνα. Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν ο φίλος συμμετείχε στη μεταγενέστερη επίθεση βιασμού. Όταν τελείωσε η επίθεση, το θύμα επικοινώνησε με το προσωπικό της πισίνας, το οποίο στη συνέχεια ενημέρωσε την τοπική γερμανική αστυνομία για τα γεγονότα. Ο έφηβος μετανάστης συνελήφθη επί τόπου όπου είχε παραμείνει μετά την υποτιθέμενη επίθεση. Ένας υπάλληλος στην πισίνα ισχυρίστηκε ότι ήταν το πρώτο τέτοιο περιστατικό από τότε που άνοιξε πριν από δέκα χρόνια.


Η Sheila Gunn Reid αναφέρει τις τεράστιες δαπάνες των Φιλελεύθερων του Trudeau για παράτυπους μετανάστες, ενώ οι Καναδοί ήταν κλειδωμένοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!