Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεπουλάει τα πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ! 10.119 δημόσια κτίρια, πλατείες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Υπερταμείο των δανειστών


Image result for ΤΣΙΠΡΑΣ

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΣ: H ATZENTA 21 στην πλήρη εφαρμογή της από την ‘’κυβέρνηση’’ των δοσίλογων…

Σχέδιο μελλοντικής εκποίησης χιλιάδων δημοσίων ακινήτων εφαρμόζει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφ. «Το πρώτο θέμα» και τον δημοσιογράφο Κώστα Χ.Πλάντζου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέσα στο Καλοκαίρι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκχώρησε μετά από απαίτηση του Υπερταμείου 10.119 ακίνητα του ελληνικού δημοσίου συνολικού εμβαδού 511.357.451 τ.μ. και δομημένης επιφάνειας 22.601 τ/μ., στα οποία περιλαμβάνονται, δικαστικά μέγαρα, δημαρχεία, και εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων. Μάλιστα, ενδεικτικό της ταχύτητας που επέβαλε η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο μέτρο είναι ότι υπογράφτηκε στις 19 Ιουνίου 2018 από τον ΥΠΟΙΚ Κ.Τσακαλώτο.
 Το μέτρο είναι ένας 84σέλιδος κατάλογος με 10.119 κωδικούς του Κτηματολογίου… χωρίς διευκρίνιση για να κατανοήσουμε σε ποια ακριβώς ακίνητα και σε ποιες περιοχές αναφέρεται. Όλα αυτά , φέρονται ότι εκχωρούνται στο Υπερταμείο στο οποίο επικεφαλής είναι ξένος αντιπρόσωπος της Τρόικας, με στόχο την αξιοποίησης τους, αλλά και την εκποίηση τους σε απευκταία περίπτωση που η χώρα μας δεν θα είναι ικανή κάποια στιγμή να αποπληρώνει τις δόσεις της.
Εν ολίγοις, εκτός από τα 70.000 κρατικά φιλέτα που είχε ως τώρα η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, η κυβέρνηση της εκχώρησε -κατόπιν αιτήματος του Υπερταμείου όπου ανήκει πλέον η ΕΤΑΔ- άλλα 10.119 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ. Όλα αυτά όμως από πλευράς της κυβέρνησης αποτελούν μέρος ευρύτερου σχεδίου που αφορά την δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η νυν κυβέρνηση υπό την Α.Τσίπρα , και ορίζει ότι «το Υπερταμείο δεσμεύεται στον ESM ότι κάθε φορά που το δικαιούχο κράτος ,( δηλαδή η Ελλάδα), δεν καταβάλει ποσό οφειλόμενο βάσει ή με βάσει την σύμβαση, η ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας μετά από αίτημα θα φέρει την ευθύνη καταβολής αυτού του ποσού σαν να ήταν ο κύριος οφειλέτης, εφόσον τα συνολικά καταβλητέα ποσά δεν υπερβαίνουν τα 25 δις ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!