Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Υποτιθέμενο βίντεο κατασκευασμένης χημικής επίθεσης στο Ιντλίμπ κυκλοφορεί από τα Συριακά μέσα



© REUTERS / Ammar Abdullah
Η πόλη του Idlib. Φωτογραφία αρχείου



Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Δείτε ακόμη αυτό το άρθρο ΕΔΩ που σχολιάζει τις ατέλειες του σκηνοθετημένου βίντεο. Για να δούμε αυτή τη φορά ο Πούτιν θα αντιδράσει δυναμικά σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ βομβαρδίσει και πάλι τη Συρία; Μετά την  πρόσφατη κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου από το ΝΑΤΟ- Ισραήλ είναι πολύ στριμωγμένος στο εσωτερικό της χώρας του.



 Μέση Ανατολή [1]
Το Συριακό Αραβικό πρακτορείο ειδήσεων SANA έχει δημοσιεύσει ένα υλικό μιας φερόμενης χημικής κατασκευασμένης  επίθεσης στη Συριακή πόλη του  Ιντλίμπ.

Ένα βίντεο που φέρεται να απεικονίζει μια χημική κατασκευασμένη  επίθεση στο Ιντλίμπ της Συρίας έχει κυκλοφορήσει τα Συριακά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε το Συριακό Αραβικό πρακτορείο ειδήσεων. Η υπηρεσία είπε ότι το υλικό απεικονίζει  τα «άσπρα κράνη» την ομάδα που οργανώνει μια επίθεση προκειμένου να κατηγορήσει τις κυβερνητικές δυνάμεις για την  χρήση των χημικών όπλων.


Το  αρχικό βίντεο που  δημοσιεύτηκε  αφαιρέθηκε από το YouTube για παραβίαση των όρων της υπηρεσίας λίγο μετά τη δημοσίευσή του. Ωστόσο  δημοσιεύτηκε και  από άλλους χρήστες.

Προειδοποίηση! Στο  Γραφικό περιεχόμενο που ακολουθεί.



 
Η πόλη Ιντλίμπ είναι το τελευταίο οχυρό των αντικυβερνητικών ανταρτών και των τρομοκρατικών ομάδων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη Συρία.

Η κατάσταση στην επαρχία είναι τεταμένη εν μέσω αναφορών ότι οι  τρομοκράτες  προετοιμάζουν μια χημική επίθεση με ψευδή  πρόσχημα  εναντίον των  αμάχων, η οποία θα προκαλέσει τα Δυτικά έθνη να ξεκινήσουν στρατιωτική δράση κατά της Συριακής κυβέρνησης. Την προηγούμενη εβδομάδα, μέλος του Συριακού Κοινοβουλίου ο  Αχμάντ Kuzbari είπε στον Sputnik ότι τα άσπρα κράνη και οι μαχητές στο  Ιντλίμπ της Συρίας σχεδίαζαν να κυνηματογραφήσουν  μια ψευδή χημική επίθεση με πρόσχημα  μια  προσπάθεια να αμαυρώσουν  την  Συριακή κυβέρνηση.


Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διοργάνωσαν  συνάντηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο θέρετρο Σότσι της Ρωσίας στη Μαύρη θάλασσα, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να συστήσουν  μια αποστρατικοποιημένη  ζώνη στο Ιντλίμπ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!