Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Τουρκία: Λύση πολιτική, όχι στρατιωτική στο Ιντλίμπ - Σε αντίθετη περίπτωση θα μας γεμίσει με πολύ περισσότερους λαθρομετανάστες !!!


Σχόλιο ΡΩΜΙΟΣ: Για την κατανόηση του ‘’Υβριδικού Πολέμου’’ δείτε ΕΔΩ





Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε, ότι είναι κοινή πεποίθηση όλων ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική και όχι στρατιωτική λύση στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από μια προπαρασκευαστική συνάντηση με εκπροσώπους της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας για την προσεχή τετραμερή σύνοδο κορυφής στη Συρία, ο Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε ότι αναμένει την διατήρηση του σημερινού καθεστώτος της Iντλίμπ, την προστασία των αμάχων και την πρόληψη ανθρωπιστικής κρίσης, λέγοντας ότι το κοινό σημείο όλων είναι ότι η λύση πρέπει να είναι πολιτική και όχι στρατιωτική.

Έπειτα, τόνισε ότι υπάρχει γενική συναίνεση στο ότι οι συνέπειες μιας πιθανής επίθεσης κατά της Ιντλίμπ θα είναι πολύ σοβαρές και θα προκαλέσουν ανθρωπιστικές κρίσεις και ένα νέο κύμα μετανάστευσης που δεν θα επιβάρυνε μόνο την Τουρκία, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα αλυσίδα κρίσεων από εδώ στην Ευρώπη, κάτι που κανείς δεν επιθυμεί.



Συνέχισε λέγοντας ότι κανένας Σύριος πρόσφυγας δεν θα επέστρεφε στο χωριό ή την πόλη του στη Συρία προτού εξασφαλιστεί η ασφάλειά του.

Χαρακτηρίζοντας τον βομβαρδισμό του Ιντλίμπ ως “απαράδεκτο” , είπε ότι η Τουρκία θα διαδραματίσει το ρόλο της για την εξάλειψη των κινδύνων ασφαλείας εκεί, με την προσδοκία από τη διεθνή κοινότητα και τους ηγέτες να δίνουν πιο ανοικτή και σαφή στήριξη στην Τουρκία.

Πρόσθεσε επίσης ότι η επερχόμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη ρωσική πόλη Σότσι την επερχόμενη Δευτέρα και οι προσπάθειες που θα ακολουθήσουν θα είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον 30 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην περιοχή Ιντλίμπ και Hama, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν, με αεροπορικές επιδρομές και επιθέσεις από το καθεστώς και ρωσικά αεροπλάνα, σύμφωνα με το γραφείο πολιτικής άμυνας White Helmets.

Το καθεστώς της Συρίας ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για την έναρξη μιας μεγάλης στρατιωτικής επίθεσης στην περιοχή, που ελέγχεται εδώ και καιρό από διάφορες ένοπλες αντικαθεστωτικές ομάδες .

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι μια τέτοια επίθεση θα οδηγήσει στη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή στον 21ο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!