Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Μητροπολίτης ΦΛΩΡΙΝΗΣ προς μαθητές: Α-ντι-στα-θεί-τε!~ – ΣΥΡΙΖΑ: «Κατάπτυστα λόγια»....




Η (τυφλο-)φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Αυγή» κάνει λόγο για «εθνικοπατριωτικό» κήρυγμα κατά αγιασμό στα περισσότερα σχολεία της Φλώρινας, τον οποίο και ...καταδικάζει!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΗΤΡ.ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΗΤΡ.ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Το μήνυμα του μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ.Θεόκλητου, στον καθιερωμένο αγιασμό των σχολείων, το οποίο καταδικάζει η εφημερίδα ήταν το εξής, σύμφωνα πάντα με το δικό της ρεπορτάζ:

«Εσείς, τα ευλογημένα παιδιά μας, είστε η γενιά που θα ιδήτε όλες τις βαριές αλλαγές, που σχεδιάζουν ‘οι θλιβεροί έμποροι των εθνών’. 

Η βουή των αλλαγών άρχισε να ακούγεται. 

Μη φοβηθήτε. 

Μη συμβιβασθήτε. 

Μην υποταχθήτε. 

Μην πήτε μοιρολατρικά, δεν βαριέσαι, είμαι ένας. 

Πέστε όχι. 

Είμαστε πολλοί. 

Αντισταθήτε».

Το μήνυμα του μητροπολίτη προς τους μαθητές προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Σέλτσα, ο οποίος ήταν παρών στον αγιασμό του 2ου Γενικού Λυκείου. 
Ο κ. Σέλτσας ζήτησε από τους ιερείς να μην υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, ενώ την επόμενη μέρα, σε εκδήλωση για τα 20 χρόνια του ωδείου της περιοχής, τοποθετήθηκε δημόσια για το περιστατικό ενώπιον του μητροπολίτη!

«Εκείνο που διαβάστηκε ήταν απαράδεκτο. Δεν χρειάζονται τα παιδιά μας τέτοια μισαλλοδοξία. Χρειάζονται λόγια αγάπης όπως λέει η θρησκεία μας, όπως η Ορθοδοξία πρέπει να προσφέρει» είπε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι το μήνυμα του μητροπολίτη ...ξεπέρασε τα όρια.

Μιλώντας στην “Α” ο Κωνσταντίνος Σέλτσας στηλίτευσε το γεγονός πως, αντί η Μητρόπολη να μιλά για την πρόοδο των παιδιών και για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, επέλεξε να αναγνωστεί ένα “κατάπτυστο”, όπως το χαρακτήρισε, κείμενο, ενώ ζητάει την δημόσια τοποθέτηση του μητροπολίτη Θεόκλητου για το περιστατικό.

Δηλαδή να μην αντιστέκονται τα Ελληνόπουλα όταν κάποιος προσπαθεί να  ξ ε π ο υ λ ή σ ε ι   ιερά και όσια της πατρίδος τους;

Που είναι το κακό σε αυτά τα λόγια;


https://www.el.gr/ethnos/kerkoporta/mitropolitis-pros-mathites-antistatheite-syriza-kataptysta-logia/
"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!