Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί κατεβαίνει τώρα ἡ Ρωσσία στήν Μεσόγειο;


Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Ένα σημαντικότατο άρθρο, που η κατανόησή του οδηγεί στην αξιολόγηση της πλασματικής λυκοφιλίας μεταξύ Ρωσσίας – Τουρκίας, που μοιραίως θα οδηγήσει τελικώς και στην σύγκρουση τους, όπως ακριβώς έχουν προρρήσει οι Άγιοι της Ορθοδοξίας μας. Μόνο με κατανόηση και παρακολούθηση των γεωπολιτικών θεμάτων και γεγονότων μπορεί να κατανοήσει κανείς τις προρρήσεις τους. Είναι οι πρώτοι διδάξαντες στα γεωπολιτικά! 

Δείτε τις προρρήσεις των γερόντων μας Νο1 ΕΔΩ και Νο2 ΕΔΩ αλλά και την γεωπολιτική σύγκλιση των προφητειών της ορθοδοξίας μας ΕΔΩ

Διαβάστε οπωσδήποτε και τα ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ στο τέλος για να κατανοήσετε το θέμα των αγωγών.
 Τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο;

Το 1947 στην Αρκτική, Ρώσσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μια υποθαλάσσια οροσειρά, που έφτανε μέχρι την Γροιλανδία και την ονόμασαν Λομονόσωφ.

Αυτή η οροσειρά, γεωλογικώς είναι συνέχεια της Σιβηρίας.

Το 1982 υπεγράφη στον ΟΗΕ το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, που καθορίζει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας στα 12 ναυτικά μίλια από τις ακτές.

Με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει δυο χώρες: οι ΗΠΑ (λόγω Αρκτικής) και η Τουρκία (λόγω Αιγαίου).

Σύμφωνα με το δίκαιο του ΟΗΕ αν μια χώρα έχει υποθαλάσσια οροσειρά, η οποία είναι γεωλογική συνέχεια μιας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης, τότε η υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια από το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς. Επομένως η υφαλοκρηπίδα της Ρωσσίας με βάση το δίκαιο φτάνει μέχρι την Γροιλανδία και έτσι όλη η Αρκτική της ανήκει.

Στον βόρειο πόλο όμως είναι το 25% των υδρογονανθράκων και άρα η Ρωσσία έχει την δυνατότητα να γίνει η μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπέγραψαν το δίκαιο οι ΗΠΑ.

Από την άλλη η Τουρκία γνωρίζοντας ότι αν εφαρμοστεί το δίκαιο δεν έχει υφαλοκρηπίδα που να έχει κοιτάσματα δεν το υπέγραψε και έθεσε θέμα αιτίας πολέμου την εφαρμογή του στο Αιγαίο. Επομένως η Ελλάδα αν τολμήσει να το εφαρμόσει, συμφώνως με όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι, θα οδηγηθεί σε σύγκρουση.

Έτσι η Ελλάδα για να μην υπάρξει ποτέ η δυνατότητα να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο οδηγήθηκε στο ευρώ με την προοπτική να δεσμευθεί και να χάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα (με ένα μνημόνιο ας πούμε) άλλα για να γίνει αυτό έπρεπε να χρεωκοπήσει.

Ουσιαστικά όμως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί μέσω της Ελλάδας δημιουργούν τετελεσμένο για την κατάργηση και την μη εφαρμογή του δικαίου, έτσι ώστε και η Ρωσσία να χάσει την αρκτική.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Πούτιν πρόσφερε 25 δις δάνειο τότε ώστε να μην πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ και η Κίνα άλλα τόσα, για να μη χάσει την αρκτική.

Για αυτό τον λόγο χρεοκοπήσαμε και μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης για να μην υπάρξει ποτέ η πιθανότητα δημιουργίας τετελεσμένου στο Αιγαίο για εφαρμογή του διεθνούς δικαίου που θα μπορεί η Ρωσσία να το χρησιμοποιήσει στην Χάγη (ως δεδικασμένο) και να κερδίσει την υφαλοκρηπίδα τής αρκτικής.

Όμως ένα μικρο κράτος όπως είναι η Κύπρος στην προσπάθεια της να επιβιώσει (να μην μπλέξει στο ΔΝΤ) τους χάλασε τα σχέδια και έκλεισε διμερή συμφωνία με το Ισραήλ που όμως βασιζόταν στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Αυτό όμως ήταν και η ευκαιρία της Ρωσσίας για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου της θάλασσας. Για τον λόγο αυτό κατεβάζει τον στόλο με το αεροπλανοφόρο στην μεσόγειο τον Νοέμβριο.

Όμως αυτή την στιγμή το Ισραήλ έχει παγιδευτεί όπως και οι ΗΠΑ στο διεθνές δίκαιο που με αυτό κερδίζει η Ρωσσία την αρκτική και αυτό δεν το θέλουν καθόλου. Η Τουρκία νιώθει απομόνωση και γαβγίζει. Έτσι είναι όλοι παγιδευμένοι...μας έσκαψαν το λάκκο και έπεσαν οι ίδιοι μέσα. έτσι τώρα η Ρωσσία για να ισχυροποιήσει την θέση της και την θέση της Κύπρου παίρνει και αυτή άδεια με την gazprom για εξορύξεις και μάλιστα εκεί που οι Τούρκοι την θεωρούν δική τους ζώνη. Όμως, αν συμβεί αυτό τέρμα η υφαλοκρηπίδα για την Τουρκία και τέρμα η αρκτική για τούς Αμερικανούς και Ευρωπαίους.

Για τον λόγο αυτό δεν μας δίνουν την έκτη δόση και προσπαθούν να μας κατεβάσουν το κεφάλι κάτω και μιλούν για εκχώρηση κυριαρχίας (το ακούσατε πιστεύω).

Με αυτό τον τρόπο θα μας αποδυναμώσουν ηθικά και στρατιωτικά για να είναι πιο βέβαιο το αποτέλεσμα.

Δυο στοιχεία ακόμα που θα βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων:

1. Το 2010 το τουρκικό ΓΕΕΘΑ μάζεψε καθηγητές πανεπιστημίων και τους ρώτησε αν τα κοιτάσματα στην ανατολική μεσόγειο δικαιολογούν το ρίσκο του πολέμου....
και η απάντησή τους ήταν ναι.

2. Στις 25 Ιουλίου του 2011 το ΥΠΕΞ της Ρωσσίας έβγαλε επίσημη ανακοίνωση που προειδοποιούσε την Τουρκία να μην πειράξει την Κύπρο ειδάλλως……….(δεν το λέω).
Ερώτηση 1η: θα επιτεθούν οι Τούρκοι είτε σε εμάς είτε στους κύπριους με την ανοχή της Αμερικής μετά από ερέθισμα των ισραηλινών;
Ερώτηση 2η: θα επιτεθούν οι Ρώσσοι στην Τουρκία διότι τους “χαλάει την δουλειά” στον βόρειο πόλο;

ΠΗΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ! Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματά της»


Προ τετελεσμένων η Τουρκία: Σύγκρουση-«μεγατόνων» στην Α. Μεσόγειο για τον East Med – Πως το Τελ-Αβίβ «κόβει» στην μέση τα σχέδια της Αγκυρας

 

Υδρογονάνθρακες και στρατηγικές στην Ανατολική Μεσόγειο

 

Ο EastMed μεταλλάσσεται και γίνεται Δούρειος Ίππος οπλικών συστημάτων

 



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!