Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Όλο και περισσότερες χώρες ψάχνουν για μια εναλλακτική λύση για το δολάριο, είπε ο Peskov


Σχόλιο ΡΩΜΙΟΣ: Όπως έχουμε πει επανειλημμένως το δολάριο δεν έχει χρόνο…. Πιέζεται έντονα από τις BRICS. Αν η Αμερική δεν δημιουργήσει μια κρίση για να κρυφτεί πίσω από αυτήν τότε είναι θέμα χρόνου η πτώση της παντοδυναμίας της.


© RIA Novosti / Alexey Sukhorukov
Νομίσματα και τραπεζογραμμάτια ονομαστικής αξίας ενός δολαρίου ΗΠΑ
Χαμπάροφσκ, 16 Σεπτεμβρίου -RIA Novosti. Όλο και περισσότερες χώρες στην Ασία και την Ευρώπη ψάχνουν για αντικατάσταση του δολαρίου ΗΠΑ ως αποθεματικό νόμισμα, δήλωσε ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου Ντμίτρι Peskov στο πρόγραμμα "Μόσχα. Κρεμλίνο. Πούτιν "στο κανάλι" Ρωσία 1 ".[1]


Σημείωσε ότι το Δολάριο ΗΠΑ ήταν  ένα σημαντικό παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα για πολλές δεκαετίες.

"Και ξαφνικά η χώρα που είναι εκδότης του δολαρίου ΗΠΑ ξεκίνησε   να κάνει  βήματα που άρχισαν να διαβρώνουν την εμπιστοσύνη σε σχέση με αυτό το αποθεματικό νόμισμα. Και όλο και περισσότερες χώρες, όχι μόνο στην Ανατολή αλλά και στην Ευρώπη, αρχίζουν να σκέφτονται πώς να ελαχιστοποιήσουν την εξάρτηση από το αμερικανικό δολάριο. Και ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι α) είναι δυνατόν, β) είναι απαραίτητο να το  κάνουμε και γ) "εκτός από το σωθεί  όποιος μπορεί ", θα πρέπει να το κάνει  σύντομα, "-είπε ο Peskov.

Πιστεύει ότι "δεν είναι τόσο εύκολο να αντικαταστήσει ένα σύστημα που ήδη είναι σε χρήση στο εμπόριο , με κάποια νέο σύστημα,
 <...> αλλά το ίδιο το γεγονός ότι η τάση άρχισε να αναζητεί  εναλλακτικές λύσεις", είναι αισθητό  με γυμνό μάτι.
© Vitaliy Podvitsky
Παίζοντας με τα χρήματα

Πολιτική αποδολαριοποίησης

Την Παρασκευή, η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Nabiullina δήλωσε ότι η Τράπεζα της Ρωσίας έχει ήδη μια πολιτική αποδολαριοποίησης και θα την συνεχίσει.

"Στηρίζω την κατεύθυνση για την αύξηση των συναλλαγών  στο εθνικό νόμισμα, ασφαλώς,  είναι αλήθεια  και ότι  θα πρέπει να πάμε, σύμφωνα με την οικονομική σκοπιμότητα, με τα συμφέροντα των εταιρειών εξαγωγής μας, αλλά παρ ' όλα αυτά συμβαίνει ήδη, και, φυσικά, είναι μια πολλά υποσχόμενη κατεύθυνση, είπε η "Nabiullina.

Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα "Izvestia", ο επικεφαλής της  VTB  Αντρέι Kostin παρουσίασε ένα σχέδιο για την εγκατάλειψη  του δολαρίου, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από κατευθύνσεις.

Το πρώτο είναι μια επιταχυνόμενη μετάβαση σε συναλλαγές  με ξένες χώρες για τις εξαγωγές-εισαγωγές σε άλλα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Ευρώ, Γιουάν ή του  Ρουβλίου.

Το δεύτερο σημείο ο επικεφαλής της Τράπεζας ονόμασε τη μεταφορά  των διευθύνσεων των μεγαλύτερων εκμεταλλεύσεων στη Ρωσική δικαιοδοσία.

Η τρίτη κατεύθυνση είναι η δημιουργία του Ρωσικού αποθετηρίου (safety Bank)  για την τοποθέτηση των ευρωομολόγων.

Το τέταρτο σημείο είναι να χορηγηθεί η δυνατότητα  στους συμμετέχοντες στο χρηματιστήριο κατά τέτοιο τρόπον ώστε όλοι τους να εργάζονται υπό τους ίδιους κανόνες.



Αναφορές

https://russia.tv/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!