Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προετοιμασία γιά τίς κυβερνήσεις, νά πιέσουν γιά CBDC, μετά τήν κατάρρευση της Silicon Valley Bank!

 

Ποτέ μήν αφήνετε μία καλή κρίση νά πάει χαμένη...


του Tom Parker


Πάνω από 100 από τις κυβερνήσεις του κόσμου σχεδιάζουν να προωθήσουν τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας (CBDCs) και η κατάρρευση της Silicon Valley Bank μπορεί να τους έδωσε την τέλεια ευκαιρία να εισαγάγουν αυτήν την εφιαλτική τεχνολογία παρακολούθησης.


Ο αυξημένος φόβος για μαζικές αποσύρσεις καταθέσεων και οι αυξανόμενες εκκλήσεις για περισσότερους κυβερνητικούς ελέγχους για την αποτροπή μιας άλλης εκδήλωσης τύπου Silicon Valley Bank έχει δημιουργήσει χώρο για τις κυβερνήσεις να εισέλθουν και να παρουσιάσουν τα CBDC ως λύση.

Προετοιμαστείτε για αυτά τα σημεία συζήτησης να γίνουν εμφανή καθώς οι κυβερνήσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για να προωθήσουν τα CBDC:

Σημείο ομιλίας 1: Τα CBDC θα σας προστατεύσουν από τις τραπεζικές αναλήψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μέσα σε λίγες ημέρες από την αποτυχία της Silicon Valley Bank (https://www.ft.com/content/6943e05b-6b0d-4f67-9a35-9664fb456504), χαρακτηρίστηκε ως η «πρώτη τραπεζική λειτουργία που τροφοδοτήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην ιστορία» και οι φόβοι για «παραπληροφόρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» άρχισαν να πυροδοτούνται.

Παρόμοια σημεία συζήτησης επαναλήφθηκαν γρήγορα από τους πολιτικούς. Ο πρόεδρος των Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βουλής των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) Patrick McHenry το περιέγραψε ως «το πρώτο bank run που τροφοδοτήθηκε από το Twitter»(https://financialservices.house.gov/news/documentsingle.aspx?DocumentID=408652). Κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης τηλεδιάσκεψης με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (https://reclaimthenet.org/mark-kelly-social-media-censorship-bank-runs) , ο γερουσιαστής Mark Kelly ρώτησε εάν οι αξιωματούχοι προσεγγίζουν τεχνολογικές πλατφόρμες για να παρακολουθούν την «παραπληροφόρηση» και τους «κακούς ηθοποιούς» και ρώτησε για τη δυνατότητα λογοκρισίας αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποφευχθεί ένα bank run.

Οι κυβερνήσεις είναι πιθανό να εκμεταλλευτούν και να ενισχύσουν αυτούς τους φόβους για τραπεζικές αναλήψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς προωθούν νέους κανονισμούς και προτάσεις μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Silicon Valley. Και είναι πιθανό να τοποθετήσουν τα CBDC ως τη λύση.

Να είστε σε επιφυλακή για προτάσεις από αξιωματούχους ότι τα CBDC είναι «ασφαλή» και απρόσβλητα από τις τραπεζικές συναλλαγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενώ τέτοιες υποσχέσεις μπορεί να κατευνάσουν τον φόβο των πολιτών για τις μαζικές αποσύρσεις καταθέσεων, αυτός ο φόβος θα αντικατασταθεί με κάτι πολύ χειρότερο για όσους αγκαλιάζουν τα CBDC - προγραμματιζόμενα χρήματα (https://reclaimthenet.org/imf-cbdc-control-what-people-buy) που επιτρέπουν στην κυβέρνηση να υπαγορεύει πότε, πού ή αν οι πολίτες μπορούν να ξοδέψουν τα χρήματά τους.

 

Σημείο συζήτησης 2: Τα CBDC θα παρέχουν οικονομική σταθερότητα

Καθώς η Silicon Valley Bank κατέρρευσε, η προοπτική ενός εκτεταμένου γεγονότος χρηματοπιστωτικής μετάδοσης εμφανίστηκε. Οι εταιρείες δήλωσαν ότι έμειναν ανίκανες να πληρώσουν το προσωπικό (https://watcher.guru/news/silicon-valley-bank-collapse-leaves-over-200-uk-firms-unable-to-pay-staff) , οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες καθυστέρησαν τις πληρωμές σε πωλητές Ihttps://www.nbcnews.com/business/business-news/etsy-delays-payments-sellers-due-silicon-valley-bank-collapse-rcna74475) και άλλες εταιρείες αποκάλυψαν ότι κατείχαν σημαντικά τμήματα των μετρητών τους στη Silicon Valley Bank.

Ενώ η αμερικανική κυβέρνηση παρενέβη για να εγγυηθεί τις καταθέσεις πελατών της Silicon Valley Bank φαίνεται να έχει αποτρέψει μεγάλο μέρος των ευρύτερων οικονομικών παράπλευρων ζημιών (αν και αυτό δεν θα είναι πλήρως εμφανές μέχρι να περάσει περισσότερος χρόνος), ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν (https://reclaimthenet.org/topics/joe-biden) έχει ήδη δεσμευτεί να «μειώσει τους κινδύνους να συμβεί ξανά αυτό» (https://www.cnbc.com/2023/03/10/roku-says-26percent-cash-reserves-stuck-in-silicon-valley-bank.html).

Ετοιμαστείτε για τις κυβερνήσεις να κεφαλαιοποιήσουν τον φόβο της χρηματοπιστωτικής αστάθειας και να χρησιμοποιήσουν αυτό το αφήγημα για να προωθήσουν νέους κανόνες και κανονισμούς που υποτίθεται ότι θα παρέχουν χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Πιθανότατα θα κατηγορήσουν τις τράπεζες για τη δημιουργία χρηματοπιστωτικών εκρήξεων, θα επιμείνουν ότι οι κυβερνήσεις χρειάζονται περισσότερο έλεγχο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα παρουσιάσουν τα CBDC ως το εργαλείο που θα φέρει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Εκείνοι που πέφτουν στην παγίδα αυτής της φαντασίωσης θα είναι κλειδωμένοι σε ένα σύστημα που κάθε άλλο παρά σταθερό είναι. Αντί να φέρουν χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τα CBDC θα αναγκάσουν τους πολίτες σε μια συνεχή κατάσταση οικονομικής αβεβαιότητας όπου δεν θα γνωρίζουν ποτέ πότε θα αλλάξουν οι κανόνες σχετικά με το πώς μπορούν να ξοδέψουν τα χρήματά  τους (https://reclaimthenet.org/digital-euro-spending-saving-limits)ή πόσο σημαντικές θα είναι οι αλλαγές.

 

Σημείο συζήτησης 3: Τα CBDC πρέπει να χρησιμοποιούνται για την προστασία των καταθέσεων των πελατών

Πολλές κυβερνήσεις έχουν ήδη αναφέρει την πραγματοποίηση άμεσων πληρωμών (https://www.federalreserve.gov/publications/files/money-and-payments-20220120.pdf) στους πολίτες ως μία από τις κύριες περιπτώσεις χρήσης ενός CBDC (https://reclaimthenet.org/topics/cbdc). Εάν περισσότερες τράπεζες χρεοκοπήσουν, περιμένετε από τις κυβερνήσεις να αρχίσουν να εστιάζουν όλο και περισσότερο στα CBDC ως λύση για τους επηρεαζόμενους πελάτες.

Να είστε σε επιφυλακή για τις κυβερνήσεις που παροτρύνουν τους πολίτες να κατεβάσουν εφαρμογές πορτοφολιού CBDC σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας. Πιθανότατα θα ισχυριστούν ότι αυτός είναι ένας πιο εξορθολογισμένος ή αποτελεσματικός τρόπος για τους πελάτες να έχουν άμεση πρόσβαση στις καταθέσεις τους σε περίπτωση χρεοκοπίας τραπεζών.

Ενώ τα CBDC μπορεί να παρέχουν κάποια βραχυπρόθεσμη ευκολία σε οικονομικά ταραγμένους καιρούς, οι πολίτες που επιλέγουν CBDC θα θυσιάσουν την ελευθερία και το απόρρητό τους μακροπρόθεσμα. Μόλις εισαχθούν σε αυτό το σύστημα, θα χάσουν την ικανότητά τους να συναλλάσσονται ανώνυμα (https://reclaimthenet.org/the-digital-dollar-will-not-be-anonymous-federal-reserve-chair-jerome-powell-says) και θα τους επιτρέπεται να ξοδεύουν τα CBDC τους μόνο σε αγορές εγκεκριμένες από την κυβέρνηση (https://news.sky.com/story/britcoin-digital-pound-decision-to-be-made-by-2025-12804842).

 

Παραμείνετε σε επαγρύπνηση κατά των CBDC

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας μεγάλης κρίσης, της πανδημίας Covid, οι κυβερνήσεις αξιοποίησαν την αβεβαιότητα και τον φόβο του ιού για να προωθήσουν δυστοπικές τεχνολογίες παρακολούθησης, όπως η ιχνηλάτηση επαφών (https://reclaimthenet.org/australian-chief-health-officer-contact-tracing-new-world-order)τα διαβατήρια εμβολίων (https://reclaimthenet.org/germany-vaccine-passport-color-codes) και η ψηφιακή ταυτότητα (https://reclaimthenet.org/big-government-big-tech-covid-digital-id). Περιμένετε να χρησιμοποιούν το ίδιο εγχειρίδιο όταν πιέζουν τα CBDC.

Οι κυβερνήσεις είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν σημεία συζήτησης που αξιοποιούν τον φόβο των ανθρώπων να χάσουν χρήματα σε περιόδους οικονομικής αναταραχής και να χρησιμοποιήσουν ψευδείς υποσχέσεις ασφάλειας και σταθερότητας για να προσελκύσουν τους πολίτες σε ένα σύστημα CBDC.

Μην ξεγελιέστε. Οι κυβερνήσεις έχουν ήδη καταστήσει σαφές ότι σκοπεύουν να αφαιρέσουν από τους χρήστες την οικονομική τους ελευθερία και ιδιωτικότητα επιβάλλοντας όρια δαπανών και ελέγχους CBDC (https://www.telegraph.co.uk/business/2023/02/06/hoarding-britcoin-banned-bank-run-fears-sunaks-digital-currency/) και αφαιρώντας την ανωνυμία (https://reclaimthenet.org/china-cbdc-controllable-anonymity)

Απορρίψτε αυτά τα σημεία ομιλίας όταν τα ακούτε και πείτε όχι στα CBDC!

https://reclaimthenet.org/silicon-valley-bank-collapse-cbdc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!