Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η διάσωση της 'Silicon Valley Bank' είναι ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ γιά τούς ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ!

 


Washington Free Beacon Editors

13η Μαρτίου 2023


Η Silicon Valley Bank (SVB) λαμβάνει πακέτο διάσωσης. 

Αυτά είναι τα τελευταία νέα από το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο ανακοίνωσε, ότι θα εξασφαλίσει όλους τους καταθέτες.


Πολλοί από αυτούς τους καταθέτες ήταν νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας και μέχρι την ανακοίνωση της υπουργού Οικονομικών Janet Yellen το απόγευμα της Κυριακής, δεν ήξεραν αν θα πλήρωναν στις 15 του μήνα. 

Οι επενδυτές τους, διάσημοι για την ανάληψη κινδύνων, φοβόντουσαν τεράστιες απώλειες στα χαρτοφυλάκιά τους.

Οι πελάτες της τράπεζας ήταν δεσμευμένοι επειδή η ομοσπονδιακή ασφάλιση καλύπτει μόνο καταθέσεις έως 250.000 δολλάρια. 

Αυτά είναι περισσότερα χρήματα από ό, τι σχεδόν οποιοσδήποτε θα κρατούσε σε τραπεζικό λογαριασμό - αλλά όχι μια νεοσύστατη επιχείρηση! Σύμφωνα με (https://www.economist.com/finance-and-economics/2023/03/12/investors-brace-for-fallout-from-silicon-valley-bank) τον Economist, σχεδόν το 93% των καταθέσεων της SVB δεν ήταν ασφαλισμένες.

Αυτοί οι επιχειρηματίες είτε γνώριζαν, είτε θα έπρεπε να γνωρίζουν, τα ρίσκα που έπαιρναν και η κυβέρνηση δεν έπρεπε να ασχολείται με την επιβράβευση αυτής της αλαζονείας και της βλακείας. 

Μια κυβερνητική διάσωση δεν είναι τίποτα περισσότερο, από μια κερκόπορτα που θα αφήσει τους φορολογούμενους να χρωστούν για τις ανόητες αποφάσεις των λεγόμενων καπιταλιστών, που είναι απρόθυμοι να πληρώσουν το κόστος των κινδύνων που πήγαν στραβά.

Η Fed ισχυρίζεται ότι κανένα από τα έξοδα αυτής της διάσωσης δεν θα βαρύνει τον φορολογούμενο. Μην ξεγελιέστε από αυτά τα παιχνίδια λέξεων. Το δίχτυ ασφαλείας της SVB μπορεί να καταβληθεί με ασφάλιστρα που καταβάλλουν οι τράπεζες στην Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων. 

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι οι τράπεζες θα χρεώνουν περισσότερο τους πελάτες τους –τους φορολογούμενους.

Εν τω μεταξύ, η βιομηχανία τεχνολογίας έχει ήδη ωφεληθεί πάρα πολύ από την κυβερνητική πολιτική. Από το 2020 έως το τέλος του 2021, τα περιουσιακά στοιχεία της SVB αυξήθηκαν κατά 83% και συνέχισαν να αυξάνονται το 2022. Για τουλάχιστον τρία χρόνια, η κυβερνητική πολιτική έχει υποκλέψει την τεχνολογική κερδοσκοπία και τις φανταστικές αποτιμήσεις. 

Οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων και οι ιδρυτές έγιναν φανταστικά πλούσιοι.

Στην πραγματικότητα, έγιναν τόσο έξαλλοι που έριξαν μετρητά στις εταιρείες χαρτοφυλακίου τους μέχρι που ξεχείλισαν σε λογαριασμούς καταθέσεων στην SVB, η οποία με τη σειρά της αγόρασε κρατικά ομόλογα και τίτλους εξασφαλισμένους με ενυπόθηκα δάνεια.

Όταν τα επιτόκια αυξήθηκαν χάρη στον πληθωρισμό Μπάιντεν, αυτά τα ομόλογα και οι τίτλοι έχασαν την αξία τους. Μια κυβερνητική διάσωση, δεδομένης αυτής της αλυσίδος γεγονότων, δεν είναι τίποτα περισσότερο από σοσιαλισμός για τους πλούσιους.

Δεν είναι άσχετο ότι πάνω από το 90% (https://www.economist.com/finance-and-economics/2023/03/12/investors-brace-for-fallout-from-silicon-valley-bank) των πολιτικών δωρεών της Silicon Valley ρέουν στους Δημοκρατικούς και ότι οι τεχνολογικοί αδελφοί πλήρωσαν πολύ περισσότερα για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν (https://www.vox.com/recode/2020/10/30/21540616/silicon-valley-fundraising-donald-trump-joe-biden-analysis) παρά για τη Χίλλαρι Κλίντον. 

Αυτό βέβαια καθώς μερικοί από τους σημαντικότερους παίκτες της Silicon Valley έχουν συνεργαστεί με τους εχθρούς της Αμερικής και το Δημοκρατικό Κόμμα στις προσπάθειές του να εξοστρακίσει και να φιμώσει τις αντίθετες απόψεις.

Είναι δύσκολο να χωνέψεις ένα πακέτο διάσωσης για αυτούς τους ανθρώπους. 

Θα είναι ακόμη πιο δύσκολο για τους Δημοκρατικούς, να το εξηγήσουν στους Αμερικανούς φορολογούμενους...

https://freebeacon.com/columns/silicon-valley-bank-bailout-is-socialism-for-the-rich/?utm_source=actengage&utm_campaign=FreedomMail&utm_medium=email


3 σχόλια:

  1. ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ τελικά η δήθεν «κατάρρευση» των τραπεζών γιατί συνδέονται ΟΛΕΣ με τον…ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ και πάνε τώρα να το συγκαλύψουν!!!

    https://greeknewsondemand.com/2023/03/16/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b7-%ce%b4%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac/

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The Money Masters Greek Subtitles

    https://www.youtube.com/watch?v=ZJx2PzklaC8

    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλασσικό καί αληθινά ΜΟΝΑΔΙΚΟ βίντεο, άν καί κάποιων ετών. Ε υ χ α ρ ι σ τ ο ύ μ ε Αγγελικούλα μας!

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!