Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ & ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ - Ὁ Covid, τό ΘΑΡΡΟΣ καί ἡ ΔΕΙΛΙΑ. Διάλεξε τό δικό σου μονοπάτι!




«Το ηθικό θάρρος, μπορεί να είναι πράγματι κάτι μοναχικό. 

Οι άνθρωποι δεν τους πειράζει να παγιδευτούν, αρκεί κανείς άλλος να μην είναι ελεύθερος. 

Αλλά επιχειρήστε μια διαφυγή και όλοι οι άλλοι αρχίζουν να πανικοβάλλονται ».William Deresiewicz


Όταν κοιτάζω πίσω στην εποχή της υστερίας του Covid, σκέφτομαι περισσότερο τους ακραίους και τους οπαδούς των κανόνων και τι χωρίζει τους θαρραλέους ανθρώπους από τους δειλούς.

Αυτά τα τελευταία τρία χρόνια χρησίμευσαν ως μια καλή υπενθύμιση ότι το αληθινό θάρρος είναι μια εμπειρία απομόνωσης. Είναι δύσκολο να κατέχεις το θάρρος και να το διατηρείς, και να ερμηνεύεσαι τακτικά από το περιβάλλον σου τόσο ως παράξενος όσο και επικίνδυνος. Το θάρρος είναι κάτι ξεχωριστό γιατί είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που χωρίζει τον άνθρωπο από τον όχλο.

Όλοι φανταζόμαστε ότι θα ήμασταν αυτός ο τύπος [στην φωτογραφία]:

(φωτό)

Αλλά στα τέλη του 2019, όταν ήρθε η προώθηση [των εμβολίων], η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού μας υποτάχθηκε στο καθεστώς.

Μάθαμε πολλά για την σταθερά στην ανθρώπινη συμπεριφορά, ανεξάρτητα από το πού ήσασταν σωματικά παρόντες, όταν αντιμετωπίζουμε κάτι που θεωρείται ως μεγάλη κρίση.


Η δειλία, σε αντίθεση με το θάρρος, ενθαρρύνεται, ανταμείβεται και αποκτάται εύκολα.

Μπροστά σε μια κυβέρνηση που κήρυξε «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόσοι πολλοί αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της δειλίας με τη μορφή της  συμμόρφωσης, υποταγής και ακόμη και να στοχεύσουν τους δηλωμένους από το καθεστώς «εχθρούς» της κοινωνίας.

Για να είσαι καλός πολίτης, το μόνο που είχες να κάνεις ήταν να κάτσεις στα αυγά σου, να το βουλώσεις, να φορέσεις την μάσκα της υποταγής σου, να κλειδαμπαρώσεις την οικογενειακή σου επιχείρηση, να έχεις μαζί σου το πάσο κινητικότητάς σου και να είσαι ενημερωμένος σχετικά με τα πειραματικά φαρμακευτικά σου προϊόντα. 

Σε αντάλλαγμα, η κοινωνία επιβράβευσε την δειλή τάξη με ευκαιρίες, δημόσιους επαίνους και την σφραγίδα έγκρισης του Καλού Πολίτη.

Μετά από όλα, είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο να κολυμπήσετε κόντρα στο ρεύμα. 

Είναι πολύ πιο εύκολο απλά να εναρμονιστείς και να χαθείς μέσα στην αφάνεια, ειδικά όταν το να υψώσεις την φωνή σου θεωρείται ένα τόσο σοβαρό ατόπημα τόσο μέσα στην κοινότητα όσο και άμεσα κοινωνικά. 

Όχι μόνο το να μιλήσεις θεωρείται«εγωιστικό», αλλά συνοδεύτηκε και με άπειρες αρνητικές συνέπειες που συνδέονται με τις προσωπικές και επαγγελματικές φιλοδοξίες κάποιου.

Το θάρρος δεν έρχεται με τη μορφή ομόφωνου νομοσχεδίου στο Κογκρέσο και φανταχτερών τηλεοπτικών ακροάσεων με διάσημους ειδήμονες.

(tweet: Ashe In America @AsheinAmerica : Το Κογκρέσο είναι ομόφωνο επ' αυτού. Να φοβάστε πολύ. #covidorigins

msn.com

Το Σώμα ψηφίζει 419-0 για τον αποχαρακτηρισμό των πληροφοριών σχετικά με την προέλευση του COVID-19

Το νομοσχέδιο απαιτεί τον αποχαρακτηρισμό πληροφοριών σχετικά με πιθανές σχέσεις μεταξύ της προέλευσης της πανδημίας COVID-19 και του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν.

https://twitter.com/AsheinAmerica/status/1634275997255372800?s=20)

Οι θαρραλέοι άνθρωποι εμμένουν στις αρχές τους παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού - και ακόμη και οι πιο κοντινοί τους άνθρωποι - τους χαρακτηρίζουν πρόβλημα ή ακόμη και κάτι πολύ χειρότερο.

Το θάρρος είναι μοναδικό επειδή είναι σχεδόν αδύνατο να είσαι θαρραλέος και δημοφιλής ταυτόχρονα. Αν το θάρρος ήταν δημοφιλές, δεν θα ήταν γενναίο. Αν το θάρρος ήταν κοινό, δεν θα ήταν θαρραλέο.

Ωστόσο, το θάρρος είναι απαραίτητο για να ανθίσει η ανθρωπότητα σε μια ελεύθερη κοινωνία. Όταν οι δυνάμεις της τυραννίας υψώνουν το απαίσιο κεφάλι τους για την επόμενη κατασκευασμένη κρίση στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, οι θαρραλέοι πολίτες θα κληθούν και πάλι να ματαιώσουν τις φιλοδοξίες τους.

Το θάρρος είναι δύσκολο, αλλά αξίζει τον κόπο. Το θάρρος σε πραγματικό χρόνο σπάνια ανταμείβεται, αλλά μια θαρραλέα κληρονομιά διαρκεί για πάντα.

https://dossier.substack.com/p/covid-courage-and-cowardice?utm_source=substack&utm_medium=email

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!