Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΡΟΣΟΧΗ! Ἡ ἰβουπροφαίνη ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ κάθε χρόνο. ΠΟΙΑ εἶναι ἡ ἐναλλακτική ΛΥΣΙΣ;

 



Πίσω στο 2013, ένα άρθρο του Reuters (http://www.reuters.com/article/2013/05/29/us-painkillers-risks-idUSBRE94S1FV20130529?feedType=RSS&feedName=healthNews) άνοιξε με την ακόλουθη εκπληκτική πρόταση:

«Η μακροχρόνια χρήση παυσίπονων υψηλής δόσης όπως η ιβουπροφαίνη, ή η δικλοφενάκη, είναι «εξ ίσου επικίνδυνη» όσον αφορά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής με τη χρήση του φαρμάκου 'Vioxx', το οποίο αποσύρθηκε λόγω των πιθανών κινδύνων του, δήλωσαν οι ερευνητές».


Η ανάκληση του Vioxx του 2004, όπως ίσως θυμάστε, υποκινήθηκε από τις σχεδόν 30.000 υπερβολικές περιπτώσεις καρδιακών προσβολών και αιφνίδιων καρδιακών θανάτων που προκλήθηκαν από το φάρμακο μεταξύ 1999-2003. 

Παρά το γεγονός ότι η επιστημονική έρευνα είχε συσσωρευτεί ήδη από το 2000 συνδέοντας το Vioxx με αυξημένες καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια, ο κατασκευαστής του φαρμάκου Merck και ο FDA, παρέμειναν σιωπηλοί καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σταθερά.

Η έκθεση του Reuters επικεντρώθηκε σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Lancet (http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2813%2960900-9/fulltext) και δείχνει ότι ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής αυξάνεται έως και το ένα τρίτο και ο κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας διπλασιάζεται μεταξύ των βαρύτερων χρηστών ΜΣΑΦ.

Ο πόνος και τα ανθυγιεινά επίπεδα φλεγμονής γίνονται γρήγορα προεπιλεγμένες σωματικές καταστάσεις στον βιομηχανοποιημένο κόσμο. Ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούμε να προσαρμόσουμε τις υποκείμενες προφλεγμονώδεις καταστάσεις αλλάζοντας τη διατροφή μας και μειώνοντας το άγχος και τις περιβαλλοντικές χημικές εκθέσεις, αυτές οι προσεγγίσεις χρειάζονται χρόνο, πειθαρχία και ενέργεια και μερικές φορές θέλουμε απλώς ο πόνος να σταματήσει τώρα. Σε αυτές τις συχνά ψυχαναγκαστικές στιγμές βρισκόμαστε να παίρνουμε ένα χάπι χωρίς συνταγή για να σκοτώσουμε τον πόνο.

Το πρόβλημα με αυτή την προσέγγιση είναι ότι, αν το κάνουμε αρκετά συχνά, μπορεί να αυτοκτονήσουμε μαζί με τον πόνο...

Η ιβουπροφαίνη (https://www.theepochtimes.com/n3/698879-thyme-oil-beats-ibuprofen-for-relieving-menstruation-pain/) είναι πραγματικά ένα τέλειο παράδειγμα αυτού. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτό το πετροχημικό παράγωγο έχει συνδεθεί με σημαντικά αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και αυξημένη καρδιακή θνησιμότητα και θνησιμότητα από όλες τις αιτίες (όταν συνδυάζεται με ασπιρίνη), με πάνω από δύο δωδεκάδες σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, όπως:

1.     Αναιμία

2.     Βλάβη DNA

3.     Απώλεια ακοής

4.     Υπέρταση

5.     Θνησιμότητα γρίπης

6.     Αποβολή

Η ιβουπροφαίνη δεν είναι, στην πραγματικότητα, μοναδική στην αύξηση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και / ή της θνησιμότητας. Ολόκληρη η κατηγορία των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ΜΣΑΦ) φαίνεται να έχει αυτή την υπο-αναγνωρισμένη σκοτεινή πλευρά. οι καρδιαγγειακές παθήσεις και η καρδιακή θνησιμότητα βαθμολογούνται υψηλότερα στη λίστα με περισσότερες από 100 ακούσιες δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία που σχετίζονται με τη χρήση τους.

Λοιπόν, τι κάνει κανείς; Ο πόνος είναι πόνος. Είτε συμβεί σε εσάς, είτε το δείτε σε ένα άλλο (το οποίο μπορεί να είναι χειρότερο), η εύρεση ανακούφισης είναι κορυφαία προτεραιότητα.

Έρευνα για φυσικές εναλλακτικές λύσεις για την ιβουπροφαίνη

Εδώ είναι μερικές τεκμηριωμένες έρευνες σχετικά με εναλλακτικές λύσεις για την ιβουπροφαίνη, που προέρχονται από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής (http://www.pubmed.gov/):

1.     Τζίντζερ - Μια μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι οι κάψουλες τζίντζερ (https://www.theepochtimes.com/n3/807589-6-healthy-foods-to-help-fight-pms/) (250 mg, τέσσερις φορές την ημέρα) ήταν εξίσου αποτελεσματικές με τα φάρμακα μεφεναμικό οξύ και ιβουπροφαίνη για την ανακούφιση του πόνου σε γυναίκες που σχετίζονται με τον εμμηνορροϊκό κύκλο τους (πρωτογενής δυσμηνόρροια).

2.     Άρνικα – Μια ανθρώπινη μελέτη του 2007 διαπίστωσε ότι η τοπική θεραπεία με άρνικα (https://www.theepochtimes.com/n3/654815-family-first-aid-kit-natural-antibiotics/) ήταν εξίσου αποτελεσματική με την ιβουπροφαίνη για την οστεοαρθρίτιδα των χεριών, αλλά με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης παρενεργειών.

3.     Συνδυασμός: Ασταξανθίνη (http://https//www.theepochtimes.com/n3/1050402-astaxanthin-the-ultimate-anti-inflammatory-and-anti-aging-nutrient/) , Ginkgo biloba (https://www.theepochtimes.com/n3/791252-7-proven-ways-to-keep-your-brain-young/) και βιταμίνη C (https://www.theepochtimes.com/n3/1000782-homemade-vitamin-c/) – Μια μελέτη σε ζώα του 2011 διαπίστωσε ότι αυτός ο συνδυασμός είναι ίσος ή καλύτερος από την ιβουπροφαίνη για τη μείωση της αναπνευστικής φλεγμονής που σχετίζεται με το άσθμα.

4.     Βaicalin – Μια μελέτη σε ζώα του 2003 διαπίστωσε ότι μια ένωση γνωστή ως baicalin ήταν ισοδύναμη με την ιβουπροφαίνη στη μείωση του πόνου.

5.     Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Μια μελέτη του 2006 σε ανθρώπους διαπίστωσε ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (μεταξύ 1200-2400 mg ημερησίως) ήταν εξίσου αποτελεσματικά με την ιβουπροφαίνη στη μείωση του πόνου της αρθρίτιδας, αλλά με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι έχουν λιγότερες παρενέργειες.

6.     Panax Ginseng – Μια μελέτη σε ζώα του 2008 διαπίστωσε ότι το panax ginseng (https://www.theepochtimes.com/n3/696169-ginseng-guards-against-viral-infections-2/) είχε αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση παρόμοια με την ιβουπροφαίνη, υποδεικνύοντας τις πιθανές ιδιότητες της αντιρευματοειδούς αρθρίτιδας.

7.     St. John's Wort - Μια μελέτη σε ζώα του 2004 διαπίστωσε ότι το βαλσαμόχορτο ήταν δύο φορές πιο αποτελεσματικό από την ιβουπροφαίνη ως παυσίπονο (https://www.theepochtimes.com/n3/919904-5-supplements-that-may-help-with-depression/).

8.     Ανθρακοκυανίνες από Γλυκά Κεράσια (https://www.theepochtimes.com/n3/1112538-reducing-muscle-soreness-without-drugs/) & Σμέουρα – Μια μελέτη κυττάρων μελέτης του 2001 διαπίστωσε ότι οι ανθρακιανίνες που εξάγονται από σμέουρα και γλυκά κεράσια ήταν εξίσου αποτελεσματικές με την ιβουπροφαίνη και τη ναπροξένη στην καταστολή του ενζύμου που σχετίζεται με τη φλεγμονή, γνωστό ως κυκλοοξυγενάση-1 και 2.

9.     Βασιλικός – Μια μελέτη του 2000 διαπίστωσε ότι ο ιερός βασιλικός περιέχει ενώσεις με αντιφλεγμονώδη δράση συγκρίσιμη με την ιβουπροφαίνη, τη ναπροξένη και την ασπιρίνη.

10.  Ελαιόλαδο (ελαιοκανθάλη) – μια ένωση που βρίσκεται μέσα στο ελαιόλαδο γνωστή ως ελαιοκανθάλη έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες παρόμοιες με την ιβουπροφαίνη.

Υπάρχουν, φυσικά, εκατοντάδες πρόσθετες ουσίες που έχουν μελετηθεί για τις παυσίπονες ή/και αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις τους, και υπάρχουν επίσης αρωματοθεραπευτικές προσεγγίσεις που δεν απαιτούν την κατάποση, αλλά υπάρχει επίσης ένας κίνδυνος εδώ. Όταν σκεφτόμαστε να πάρουμε ένα εναλλακτικό παυσίπονο στην ιβουπροφαίνη, εξακολουθούμε να σκεφτόμαστε μέσα στο παρηγορητικό, αλλοπαθητικό ιατρικό μοντέλο: καταστέλλουμε το σύμπτωμα και συνεχίζουμε για την επιχείρησή μας. Θα ήταν καλό να εξετάσουμε βαθύτερα τι προκαλεί τον πόνο μας. Και όταν είναι δυνατόν, αφαιρέστε τις αιτίες. Και αυτό συχνά απαιτεί μια δραματική διατροφική μετατόπιση μακριά από τα προφλεγμονώδη τρόφιμα, πολλά από τα οποία οι περισσότεροι Δυτικοί εξακολουθούν να θεωρούν απολύτως ευχάριστα, π.χ. σιτάρι, γαλακτοκομικά, λαχανικά χωρίς σιτάρι και ακόμη και δημητριακά χωρίς σιτάρι κ.λπ.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στις www.GreenMedInfo.com.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Χριστιανοί και οπαδοί του Φάλουν Γκονγκ απειλούνται με φυλάκιση για την ανάρτηση θρησκευτικών μηνυμάτων στο Διαδίκτυο

https://www.theepochtimes.com/christians-and-falun-gong-adherents-get-jail-terms-for-posting-religious-messages-online_4931942.html?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-03-11&src_cmp=mb-2023-03-11&utm_medium=email&est=Nsdoi8gXV4WJK%2FVHIAwv0lV41ufPc00xgYc9PMDLjzMcuZVCBOePiOaz6Og%3D

Καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αφυπνίζονται στις αυξανόμενες απειλές για την ελευθερία του λόγου, οι πολίτες μιας κομμουνιστικής χώρας όπως η Κίνα ζουν ήδη τον εφιάλτη του ολοκληρωτικού κρατικού ελέγχου.

Στην Κίνα, η έκφραση οποιωνδήποτε απόψεων που δεν ακολουθούν το αφήγημα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) ισοδυναμεί με το να διακινδυνεύσει κανείς τη ζωή του. Κάτι τόσο απλό όσο η αποκάλυψη των θρησκευτικών σας πεποιθήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν οι θρησκευτικές σας πεποιθήσεις δεν αναγνωρίζονται επίσημα από το ΚΚΚ, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να τεθείτε υπό παρακολούθηση ή ακόμη και να συλληφθείτε.

Τον Μάρτιο του 2022, τα νέα μέτρα της Κίνας για την παρακολούθηση του διαδικτυακού θρησκευτικού περιεχομένου τέθηκαν σε ισχύ μετά τις «καταγγελίες» του Xi ότι το διαδίκτυο χρησιμοποιείται για τη «διαφήμιση» της πίστης και ότι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης γίνονται εργαλεία «θρησκευτικής προπαγάνδας», σύμφωνα με τον Bitter Winter (https://bitterwinter.org/crackdown-on-religious-content-coming-march-2022/).

Από την κυκλοφορία του προσχεδίου των νέων μέτρων το 2018, τα chat rooms και αρκετές διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν ήδη λάβει «προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση ευαίσθητων λέξεων όπως 'Αμήν' και 'Ιησούς'», ανέφερε η ChinaAid (https://chinaaid.org/shandong-province-orders-do-not-publish/).

Ακολουθούν μερικές περιγραφές για το τι συνέβη όταν οπαδοί του Φάλουν Γκονγκ και Χριστιανοί διώχθηκαν επειδή μοιράζονταν «ευαίσθητες πληροφορίες» στο διαδίκτυο.

(περισσότερα στο άρθρο)

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

 

Ο αρχίατρος του Οντάριο επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι δεν υπήρξε ποτέ κυβερνητικός νόμος/εντολή για τα εμβόλια. Το είπε και πριν από ένα χρόνο, αλλά ο κόσμος δεν φάνηκε να το καταλαβαίνει. Εδώ είναι τον Φεβρουάριο του 2022

https://twitter.com/FringeViews/status/163394432220158361

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΡΓΙΚΗ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ

https://twitter.com/StefanoSMagi/status/1633857177155690498

https://www.theepochtimes.com/health/ibuprofen-kills-thousands-each-year-so-what-is-the-alternative_1122772.html?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-03-10&src_cmp=mb-2023-03-10&utm_medium=email&est=Tq7QvdhrYgUxCAG0o8yNsh1MSha6Ivrff%2BByaE7FAIrRN9776bT3D3DFasw%3D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!