Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μαζικότατη Διαδήλωση γιά τήν ειρήνη στήν Πράγα: ΧΙΛΙΑΔΕΣ διαδήλωσαν στήν πρωτεύουσα της Τσεχίας, γιά τόν ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ της στρατιωτικής ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ προς την Ουκρανία... [ Αλλά ΕΔΩ, δέν έδειξαν - ως συνήθως! - ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.... ]

 


Υπάρχουν δύο ζητήματα που απασχολούν επί του παρόντος τους πολίτες της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Το ένα είναι ο πληθωρισμός. 

Αυτό είναι σήμερα περίπου 17%. 

Οι τιμές καταναλωτή αυξάνονται αναλόγως. 

Τα φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού πλήττονται κυρίως.


Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση εμπλέκεται στον πόλεμο μεταξύ Ρωσσίας και Ουκρανίας. 

Και πολύ ενεργά: η τσεχική βιομηχανία όπλων παράγει όπλα για τον ουκρανικό στρατό. Για το σκοπό αυτό, χιλιάδες Ουκρανοί ειδικοί απασχολούνταν στην Τσεχική Δημοκρατία.

Στην Πράγα, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους το Σάββατο ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης (https://de.euronews.com/2023/03/12/ol-ins-feuer-prager-grossdemonstration-gegen-ukraine-politik)

Το αίτημά τους: καταπολέμηση του πληθωρισμού και τερματισμός της στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία. 

Αντιθέτως, η Τσεχική Δημοκρατία θα πρέπει να διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο στον πόλεμο.

Οι διαδηλωτές βλέπουν μια σύνδεση μεταξύ των δύο αιτημάτων. 

Ενώ η φτώχεια αυξάνεται μεταξύ του πληθυσμού της, η παραγωγικότητα ρέει στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται το αντίθετο. Οι παραγγελίες για την παραγωγή όπλων (https://deutsch.radio.cz/tschechien-beginnt-mit-waffenfertigung-fuer-die-ukraine-und-stellt-dazu-8769624) θα προέρχονταν από το Κίεβο, αλλά οι εταίροι του ΝΑΤΟ θα πλήρωναν. 

«Η οικονομία και ο λαός στην Τσεχική Δημοκρατία θα γίνουν  πλουσιότεροι ως αποτέλεσμα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Ωστόσο, πολλοί Τσέχοι φοβούνται επίσης ότι η εμπλοκή της χώρας τους σε έναν πόλεμο, με τον οποίο η χώρα δεν έχει καμμία σχέση, θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή. 

Ως αποτέλεσμα, η Τσεχική Δημοκρατία διατρέχει τον κίνδυνο να γίνει στόχος ρωσικής επιθετικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!