Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κακοποιημένη γυναῖκα, ἔγκυος ἀπό βιασμό, ΑΡΝΕΙΤΑΙ τήν ΑΜΒΛΩΣΙ. Λέει ὅτι ἡ ΑΞΙΑ τοῦ γιοῦ της δέν ἐξαρτᾶται ἀπό τό πῶς γεννήθηκε!

 

Abused Woman Pregnant From Rape Refuses Abortion, Says Her Son’s Worth Doesn’t Depend On How He Was Born!




Από την Louise Chambers

14 Μαρτίου 2023

 

Μία φοιτήτρια κολλεγίου από την Βόρεια Ντακότα που βιάστηκε από τον κακοποιητικό φίλο της, όταν του είπε ότι ήθελε να απέχει από το σεξ πριν από το γάμο, ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος και έκανε μια επιλογή που θα άλλαζε τη ζωή της: 

η αξία του μωρού της δεν είχε καμμία σχέση με τις συνθήκες της σύλληψεώς του και δεν θα τον σκότωνε.


Η Robyn McLean, 34 ετών, γεννήθηκε στις Φιλιππίνες και αργότερα υιοθετήθηκε από έναν πάστορα και τη σύζυγό του από το Lakeside του Όρεγκον, όπου μεγάλωσε στο πρεσβυτέριό τους. 

Κατέληξε σε μια κακοποιητική σχέση και γέννησε το πρώτο της παιδί, έναν γιο, τον Adriel Jaiden, γνωστό ως AJ, ο οποίος είναι τώρα ένας έξυπνος, όμορφος 12χρονος. 

Και ευτυχώς, ο κακοποιητικός πατέρας του παιδιού της AJ, ο Tim –ψευδώνυμο– δεν είναι πλέον στη ζωή τους.

Σήμερα, είναι παντρεμένη με τον Josh, έναν επιθεωρητή, και το ζευγάρι έχει μια 5χρονη κόρη, τη Lux. Η Robyn είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας καφέ Brewed GRIT (https://www.brewedgrit.com/) και είναι επίσης ιδρύτρια της γυναικείας κολλεκτίβας Stirring Embers (http://www.stirring-embers.com/, για την οποία μιλάει και γράφει.

Έχοντας περάσει μέσα από την φωτιά στη ζωή της, η Robyn ελπίζει τώρα να βοηθήσει άλλους να ζήσουν τον πραγματικό τους σκοπό. «Ανεξάρτητα από το πόσο ζοφερό μπορεί να φαίνεται το μέλλον, δεν είναι μια πραγματική αντανάκλαση της ελπίδας που υπάρχει στην πραγματικότητα», είπε στους Epoch Times. 

«Ανεξάρτητα από τα λάθη που έχουν γίνει στην πορεία και ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλες αδικίες έχετε υποστεί - δεν είστε κατεστραμμένοι, είστε άξιοι και άξιοι να αγαπηθείτε».

«Πολλές έξυπνες γυναίκες πέφτουν στην παγίδα»

Η Robyn γνώρισε τον Tim στο κολλέγιο και ερωτεύτηκαν, αλλά το καλοκαίρι μετά το δεύτερο έτος της, ο Tim εξωτερίκευσε την πλευρά του ελέγχου.

«Ξεκίνησε διανοητικά, συναισθηματικά και λεκτικά, αλλά δεν συνειδητοποίησα ότι αυτό ήταν μέχρι που σταδιακά χειροτέρεψε», δήλωσε η Robyn στους Epoch Times. 

«Ήταν πολύ καλός στο να χειραγωγεί, να σε εξαπατά και να θυματοποιεί τον εαυτό του για να με κάνει να υποκύψω σε μια κατάσταση. 

Δυστυχώς, πολλές ισχυρές, έξυπνες γυναίκες που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι λιγότερο πιθανό να πιαστούν σε αυτό το δίχτυ, πέφτουν στην παγίδα».

Μετά από περίπου ένα χρόνο γνωριμίας, η Robyn προχώρησε σε σχέσεις με τον Tim. Όταν η Robyn το εκμυστηρεύτηκε σε μία φίλη της, ο Τιμ έγινε έξαλλος. Οδήγησε την Robyn σε έναν χωματόδρομο και της έδωσε μια χοντρή ράβδο από υαλοβάμβακα για να αμυνθεί, προτού αρχίσει να την χτυπά βίαια.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα τρομακτικά χτυπήματά του εναντίον μου με αυτό το θυμωμένο βλέμμα στα μάτια του, ενώ έκανα ό,τι μπορούσα για να εμποδίσω τα χτυπήματά του», είπε η Robyn. 

«Με χτύπησε μερικές φορές, μία από αυτές ήταν πολύ σκληρή στον άνω δεξιό μηρό μου. Στη συνέχεια, με έσπρωξε σε ένα χαντάκι και έφυγε. 

Αποσβολωμένη περπάτησα αρκετά σε αυτόν τον χωματόδρομο, ντροπιασμένη και αμήχανη και καθώς κοίταζα προς τα σπίτια, αναρωτιόμουν αν κάποιος είδε κάτι».

Ο Tim τελικά γύρισε πίσω για τη Robyn, παριστάνωντας τον «σωτήρα». Ζήτησε συγγνώμη και έκλαψε και η Robyn ήταν πεπεισμένη ότι ο άνθρωπος που αγαπούσε ήθελε να αλλάξει.

Σύντομα, ο κύκλος συνεχίστηκε. 

Ο Tim ξεπέρασε ακόμη και τα όρια με την ελεγκτική συμπεριφορά του δημόσια, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το ζευγάρι θα παντρευόταν. 

Όταν η Robyn προσπάθησε να διακόψει τον αρραβώνα, χτύπησε τους καρπούς και τους αστραγάλους της Ρόμπιν και την άφησε ξαπλωμένη στο πάτωμα του διαμερίσματός τους, ενώ ζέσταινε μια μεταλλική σπάτουλα στη σόμπα.

«Έσπρωξε ένα μπωλ ακριβώς δίπλα στο πρόσωπό μου και έβαλε την πυρακτωμένη σπάτουλα στο νερό», είπε η Robyn. «Με ένα τρομακτικό τόνο στην φωνή, είπε: "Τώρα φαντάσου πόσο ζεστό θα ήταν πάνω στο δέρμα σου" και στη συνέχεια παρίστανε σαν να ήμουν εγώ η τρελλή, που πίστευα ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. 

Απείλησε ότι δεν μου επέτρεπε να τον χωρίσω και αν το έκανα, θα έπαιρνε εκδίκηση. Απείλησε επίσης τη ζωή της οικογένειάς μου».

Μια ανακάλυψη σοκ

Μέρος της κακοποίησης ήταν η συνεχής απαίτησή του για σεξ, είπε η Robyn. Όταν είπε στον αρραβωνιαστικό της ότι ήθελε να τιμήσει τον Θεό και να περιμένει τον γάμο, ο Tim είπε ότι θα έπαιρνε αυτό που δεν του δινόταν.

«Με βίασε», είπε η Robyn. «Ένοιωθα τόσο αβοήθητη, φοβισμένη και συντετριμμένη».

Μετά τον βιασμό, η Robyn κρατούσε ένα μαχαίρι στο στήθος της και σκέφτηκε να αυτοκτονήσει. Η αυτοκτονική της παρόρμηση διαλύθηκε όταν έκανε μια ανακάλυψη σοκ: ήταν έγκυος. 

Ο πανικός και η βαθιά ντροπή έδωσαν την θέση τους γρήγορα σε μια ισχυρότερη παρόρμηση.

«Κάτι μέσα στην καρδιά και την ψυχή μου άλλαξε», είπε. «Ένοιωσα προστατευτικότητα, ανέκτησα τον σκοπό μου και μου δόθηκε μια αχτίδα ελπίδας μέσα στο σκοτάδι που με τύλιγε. Δεν ένοιωθα πια μόνη. 

Ήμουν εγώ και αυτός ο νέος άνθρωπος, δεμένος πιο κοντά μου από οποιονδήποτε άλλο. 

Ζήτησα από τον Θεό να μας καλύψει και να μας προστατεύσει και να δημιουργήσει έναν τρόπο προς την ασφάλεια. 

Η συνέχιση της εγκυμοσύνης δεν αποτελούσε θέμα συζήτησης. 

Για μένα, σήμαινε να μείνω όσο πιο ασφαλής μπορούσα για χάρη του γιου μου, οπότε τίποτα δεν θα τον έβλαπτε».

Η εγκυμοσύνη της Robyn δεν σταμάτησε την οργή του αρραβωνιαστικού της. Όταν ήταν 3 1/2 μηνών έγκυος, υπέστη ξυλοδαρμό με μια ράβδο από υαλοβάμβακα στο χωράφι πίσω από το κολλέγιό τους.

«Ήθελε να πολέψω και εγώ ήθελα απλώς να προστατεύσω το μωρό μου», είπε η Robyn. «Ο πρώην μου εξέφρασε ότι ήλπιζε ότι το μωρό μου θα είχε πεθάνει. Αυτό είναι φρικτό, αυτό είναι κακοποίηση που οδηγεί σε φόνο. H μήτρα και το δέρμα της κοιλιάς δεν έκαναν το πολύτιμο μωρό μου λιγότερο μωρό! 

Πιστεύω ότι ο Θεός μας προστάτευσε και τους δύο εκείνη τη νύχτα».

Δύο εβδομάδες αργότερα, ο Robyn και ο Tim παντρέυτηκαν ενώ οι καλεσμένοι τους δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί.

Θαυμασμός και ζεστασιά

Το ζωηρό, ευτυχισμένο μωρό AJ γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2011. Η Robyn γέννησε χωρίς τον Τιμ παρόντα αφού είχε καταταγεί για βασική εκπαίδευση για να ενταχθεί στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. 

Η νεαρή μαμά ανακουφίστηκε που κρατούσε το όμορφο μωρό της στην αγκαλιά της και δέθηκε μαζί του.

Επέστρεψε στο σπίτι των γονιών της, οι οποίοι την περιέβαλαν με αγάπη και φροντίδα, όπως και η τοπική εκκλησιαστική κοινότητα της οικογένειας.

Η Robyn είπε: «Ποτέ δεν ήξερα πώς θα μπορούσε να αισθάνεται η καρδιά μιας μητέρας που γεννά και κρατάει το μωρό της. 

Είσαι γεμάτη θαυμασμό και ζεστασιά και όλα καλά και όμορφα. Μου έδωσε μια νέα προοπτική για το πώς είναι η αγάπη του Θεού για εμάς, όταν μας βλέπει ως δικούς Του».

Όταν ο Tim επέστρεψε στο σπίτι από αποτυχημένη βασική εκπαίδευση, το ξόρκι έσπασε και η Robyn αναγκάστηκε να επιστρέψει στο συζυγικό τους σπίτι. 

Η κακοποίηση συνεχίστηκε. 

Μερικές μέρες, ο Tim τάϊζε τη γυναίκα του μόνο με ένα μείγμα νερού, αλευριού και αλατιού, ζυμωτό και μερικές φορές ψημμένο. 

Ο AJ έπαιρνε συμπληρωματική διατροφή από το Ειδικό Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφής για Γυναίκες, Βρέφη και Παιδιά και μητρικό γάλα μέχρι που εξαντλήθηκε το γάλα της υποσιτισμένης μαμάς του.

Την τελευταία νύχτα που πέρασε η Robyn στο σπίτι τους, ο Tim επιχείρησε να την πνίξει. Κατέφυγε στους γονείς της και τους είπε τα πάντα.

«Με καταδίωξε εκείνη τη νύχτα», είπε η Robyn, ενώ ο πατέρας της κράτησε τον Tim έξω από το σπίτι τους και κάλεσε την αστυνομία. 

Ως ένα ενωμένο μέτωπο, η οικογένεια της Robyn απείλησε με περιοριστικά μέτρα και ένα μέλος της εκκλησίας προσκάλεσε τη Robyn και τον AJ στο σπίτι της, όπου ο Tim δεν θα τους έβρισκε.

«Κοιμήθηκα ειρηνικά εκείνο το βράδυ, αν και ανησυχούσα για τους γονείς μου. Αλλά τουλάχιστον κατάλαβαν για το τι ήταν ικανός», είπε η Robyn.

Η ζωή είναι πολύτιμη

Στην ασφάλεια του σπιτιού των γονιών της, η Robyn μπόρεσε να αναπολεί τους περιπάτους στη φύση, τη συλλογή μούρων, την ιππασία, το άρμεγμα αγελάδων και τα μαθήματα ραπτικής, κολύμβησης και ζωγραφικής της ευτυχισμένης παιδικής της ηλικίας. 

Θυμήθηκε τον ιεραπόστολο που την είχε φροντίσει πριν οριστικοποιηθεί η υιοθεσία της και ευχαρίστησε τον Θεό για την αγάπη με την οποία ήταν ευλογημένη που όρισαν τις μετέπειτα επιλογές της.

Η Robyn χαίρεται που δεν ποτέ της σκέφτηκε να αποβάλει τον γιο της. «Ο AJ είναι ένα από τα πιο γλυκά, πιο στοργικά παιδιά που θα συναντήσετε ποτέ. 

Είμαι τόσο περήφανη για τον γιο μου και θα φωνάζω την αξία του και ποιος είναι πραγματικά από τις στέγες!», είπε.

«Θέλω οι γυναίκες να ξέρουν ότι μπορούν να προσκολληθούν και να αποκτήσουν ελπίδα. Θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν πόσο περίπλοκα πολύτιμη είναι η ζωή, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις. Υπάρχουν πολλοί ενήλικες που έχουν συλληφθεί μετά από βιασμό. 

Παλεύουν με τη δική τους αξία και άλλοι τους έχουν πει τα χειρότερα. Θέλω επίσης το μήνυμά μου να φτάσει στα αυτιά και τις καρδιές τους».

Αναρρώνοντας από το κακοποιητικό παρελθόν της μέσω της αγάπης του Θεού και της οικογένειάς της, η Robyn προσευχήθηκε ζητώντας μια πατρική φιγούρα για τον AJ. Βρήκε κάτι τέτοιο σε έναν άνδρα που ονομάζεται Josh, τον οποίο παντρεύτηκε το 2013. 

Μια άλλη από τις προσευχές της Robyn βρήκε ανταπόκριση όταν ο Josh υιοθέτησε νόμιμα τον AJ ως γιο του.

«Ο Θεός έβαλε τον Josh, τον σύζυγό μου, στη ζωή μας ενώ ο AJ και εγώ ζούσαμε με τους γονείς μου», είπε. «Ζήσαμε στο Colorado Springs για μερικά χρόνια πριν μετακομίσουμε στο Dalles του Όρεγκον το 2016. 

Και οι δύο οικογένειές μας είναι εδώ και περνάμε πολύ χρόνο και με τους δύο».

Ο μπαμπάς της Robyn και η μαμά του Josh, επίσης πάστορας, τέλεσαν από κοινού τον γάμο του ζευγαριού. Ο ιεραπόστολος που φρόντιζε τη Robyn πριν υιοθετηθεί διάβασε μία προσευχή στην τελετή.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου σήμερα. Αν και ήξερα τι μπορούσε να κάνει ο Θεός, ήταν δύσκολο να δω πέρα από τα συναισθήματά μου, τη συντριβή και την ντροπή μου. Αλλά υπάρχει θεραπεία και ποτέ δεν είσαι πολύ μακριά, ούτε ανάξιος», είπε η Robyn.

«Οι άνθρωποι αγωνίζονται να εκτιμήσουν τη ζωή όταν οι ίδιοι δεν αισθάνονται πολύτιμοι», είπε. «Μερικοί πρέπει να δουν αυτή την αγάπη να ζει και να αποτελεί παράδειγμα στις κοινότητές μας και άλλοι πρέπει να αισθάνονται αγαπημένοι. 

Δείτε μέσα στους ανθρώπους. 

Σε ποιον σας καλεί ο Θεός να προσεγγίσετε σήμερα, ακόμη και με τους απλούστερους τρόπους; Ποιον έχει βάλει στην καρδιά σας; Να είστε εκεί για αυτούς. Μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή κάποιου».

Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.com και συνεχίστε να λαμβάνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.theepochtimes.com/abused-woman-pregnant-from-rape-refuses-abortion-says-her-sons-worth-doesnt-depend-on-how-he-was-born_5022108.html?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-03-21&src_cmp=gv-2023-03-21&utm_medium=email&est=BCYRCQCXo7NS2fY4acksLRcEx7nQQf0i1lzW4gs0GRRTtGBtoF7FpRG%2FuWk%3D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!