Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ! Ένα γκρίζο άλογο καί ένας σκύλος της Αλάσκας, συνδέονται σε έναν ΑΜΕΣΟ ΔΕΣΜΟ καί πρωταγωνιστούν σέ μία ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ φωτογράφιση στό χιόνι!

 Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο  

ΚΑΙ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΘΕΑΜΑ!


της LOUISE CHAMBERS    10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Ένα γκρίζο άλογο και ένα 'μαλαμούτ' (σαν husky) της Αλάσκας, που σχημάτισαν έναν άμεσο δεσμό ήδη από την πρώτη φορά που συναντήθηκαν, πρωταγωνίστησαν σε μια εκπληκτική φωτογράφιση μέσα στο χιόνι, αναδεικνύοντας το θαύμα και την ομορφιά της φιλίας μεταξύ των ειδών.


Η Ρωσίδα φωτογράφος Svetlana Pisareva, 44 ετών, απολάμβανε ένα ταξείδι στη φύση με τα δύο σιβηρικά husky της, όταν σταμάτησαν σε μια ιππική λέσχη, όπου εκπαιδεύονταν άλογα ακροβατικών για σχολές ιππασίας, διαγωνισμούς και ταινίες. 

Παρατήρησε ότι ένα από τα σκυλιά της έμεινε μαγεμένο από τα άλογα.

«Έκαναν κόλπα με ευχαρίστηση και απόλυτα φυσικά. 

Ήταν τόσο μαγευτικό που ακόμη και ο σκύλος μου δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από αυτά», δήλωσε η Pisareva στους Epoch Times. 

«Όταν παρουσιάσαμε τον σκύλο μου σε αυτά τα άλογα, οποιαδήποτε όρια και εμπόδια φανταζόμουν για την αδυναμία ύπαρξης μιας τόσο ζεστής φιλίας μεταξύ των ειδών ... διαγράφηκαν.

«Τόσο για το άλογο όσο και για τον σκύλο μου, δεν είχε καμμία σημασία τι μέγεθος είχαν και ποιος από αυτούς είχε πατουσάκια ή πόδια».


Βλέποντας αυτό, η Pisareva ήξερε ότι ήθελε να το εκφράσει σε εικόνες για να δείξει στους ανθρώπους τί μπορεί να σημαίνει φιλία δίχως όρια και πόσο απίστευτα είναι τα ζώα.

Με πάνω από δέκα χρόνια εμπειρίας στη φωτογραφία, η Pisareva είχε ήδη ένα χαρτοφυλάκιο διαφορετικών ειδών που αλληλεπιδρούσαν, αλλά δεν είχε φωτογραφήσει ποτέ ένα σκυλί και ένα άλογο μαζί. 

Η ευκαιρία να το κάνει ήρθε όταν ο φίλος της Pisareva της πρόσφερε ένα Αλάσκα μαλαμούτ, τον Sob Aku, ως μοντέλο. 

Στήν συνέχεια πήγαν σε έναν τοπικό ιππικό σύλλογο για να κάνουν μια εισαγωγή.

Η Pisareva είπε: «Τα ζώα δεν είχαν γνωρίσει το ένα το άλλο μέχρι εκείνη τη στιγμή. 

Αυτή ήταν η πρώτη τους επικοινωνία. 

Δεν υπήρχε καμμία επιθετικότητα, καμμία αρνητικότητα, μόνο αμοιβαίο ενδιαφέρον και επιθυμία επικοινωνίας. ... 

Βεβαιωθήκαμε ότι τα ζώα ήταν άνετα μεταξύ τους και πήγαμε στο πλησιέστερο δάσος για την φωτογράφηση, έτσι ώστε η προσοχή των μοντέλλων μας να μην αποσπάται από τίποτα».


Οπλισμένη με μια φωτογραφική μηχανή 'Canon' και φακό Canon 70-200 L II, μερικά θερμός με ζεστό τσάϊ και «καλή διάθεση», η Pisareva και ο φίλος της παρακολουθούσαν με δέος καθώς ο σκύλος και το άλογο είχαν βρει μια κοινή γλώσσα. 

Σε μια σειρά από φωτογραφίες που αγγίζουν την καρδιά, η Pisareva απαθανάτισε το ντουέτο να εξερευνά το ένα το άλλο με την μουσούδα, να παίζουν και να συμπεριφέρονται σαν παλιοί φίλοι.

Η μόνη παρέμβαση που χρειαζόταν ήταν να βοηθήσει τον Sob Aku να ανέβει και να κατέβει από την πλάτη του ευγενικού αλόγου.

«Τα γυρίσματα ήταν εύκολα και με φυσικότητα», είπε η Pisareva. 

«Σε όλες μου τις φωτογραφήσεις, δεν επιτρέπω την παραμικρή πίεση στα ζώα. 

Κανένας εξαναγκασμός, ακόμη και για χάρη της καλύτερης φωτογραφίας. Μόλις καταλάβω ότι το ζώο είναι κουρασμένο, φοβισμένο, ή απλά δεν θέλει να συνεχίσει, σταματάμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ
ΑΥΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩ!

Ωστόσο, αυτό το ζευγάρι φαινόταν να αλληλεπιδρά μεταξύ τους μέχρι το τελευταίο καρέ. 

Όταν ήρθε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι τους, το 'μαλαμούτ' απλά αρνιόταν να φύγει.

«Αυτή ήταν ίσως η πιο φωτεινή στιγμή για μένα, γιατί πριν, κατ 'αρχήν, δεν μπορούσα να φανταστώ μια τέτοια δημιουργική ένωση, και εδώ είχα αγάπη», είπε η Pisareva. 

Είμαι πολύ χαρούμενη που μπόρεσα να αποτυπώσω τη ζεστασιά της φιλίας τους στις φωτογραφίες».

Οι φωτογραφίες της Pisareva που πραγματικά σε αγγίζουν, καλύφθηκαν από τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης και πλημμύρισαν με θετικά σχόλια.

Για την δύσπιστη μειοψηφία που πιστεύει ότι η Pisareva έχει απλώς συνδυάσει φωτογραφίες, η φωτογράφος είπε: 

«Το κύριο πράγμα είναι ότι είμαι πιστή στον εαυτό μου. Είμαι εναντίον τέτοιων μεθόδων και όλοι οι πελάτες μου το γνωρίζουν πολύ καλά».

Η Pisareva, η οποία ζει στη γενέτειρά της, την Αγία Πετρούπολη της Ρωσσίας, με τον σύζυγό της και τα husky της, δεν ασχολήθηκε από νωρίς με τη φωτογραφία ως επάγγελμα. 

Για χάρη της εργασιακής ασφάλειας, εργάστηκε ως οικονομολόγος και λογίστρια για πολλά χρόνια, αλλά απογοητεύτηκε από την έλλειψη δημιουργικής ανάπτυξης.

«Από τη φύση μου, είμαι δημιουργική», είπε. «Τελικά, σε ηλικία 33 ετών, κυριολεκτικά "παράτησα τα πάντα" και άρχισα να ασχολούμαι με τη φωτογραφία, την οποία πάντα με τραβούσε. 

Μελέτησα, εξασκήθηκα, επεξεργάστηκα τις αδυναμίες μου και μελέτησα ξανά. Εξ άλλου, όπως γνωρίζετε, το ταλέντο είναι μόνο το 10% της επιτυχίας. 

Το υπόλοιπο 90% είναι δουλειά».

Η Pisareva που μοιράζεται τις φωτογραφίες της στον ιστότοπό (https://pisarevaphoto.ru/prodazha-fotografiy-dlya-pechati-v-chastnyh-tselyah) της δεν σταματά ποτέ να ακονίζει τις ικανότητές της, πιστεύοντας ότι «δεν υπάρχει όριο στην τέχνη της φωτογραφίας» και είναι χαρούμενη που μπορεί να αναδείξει τη γοητεία του ζωικού κόσμου μέσα από τις φωτογραφίες της.

«Αγαπώ πραγματικά τα ζώα και αυτό που κάνω», είπε.

https://www.theepochtimes.com/gray-horse-and-alaskan-dog-form-an-instant-bond-star-in-incredible-snowy-photoshoot_5077822.html?utm_source=goodeveningnoe-nonai&src_src=goodeveningnoe-nonai&utm_campaign=gv-2023-03-11-nonai&src_cmp=gv-2023-03-11-nonai&utm_medium=email&est=O5P1fTT8Aih%2BfkX9v4ZwbWqGkJf2oRgyEEMJY94FTZa%2FP93uFXnAT93mn5M%3D

Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.com και συνεχίστε να λαμβάνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!