Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μελέτη αποκαλύπτει, ότι το ΗΛΙΑΚΟ ΦΩΣ, ΒΟΗΘΗΣΕ στήν Δ Ι Α Λ Υ Σ Η του ΑΡΓΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, από την ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ του 'Deepwater Horizon' τό 2010!

 

https://www.newstarget.com/2023-03-02-study-sunlight-dissolved-deepwater-horizon-oil-spill.html

 


Μέχρι σήμερα, η πετρελαιοκηλίδα Deepwater Horizon του 2010, είναι η μεγαλύτερη θαλάσσια πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία των ΗΠΑ. 

Το περιστατικό στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους και απελευθέρωσε σχεδόν 210 εκατομμύρια γαλλόνια αργού πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού (https://www.sciencedaily.com/releases/2022/02/220216144928.htm).


Περισσότερο από μια δεκαετία και εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια αργότερα, οι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να ανακαλύψουν πού κατέληξε όλο αυτό το πετρέλαιο μέσω μιας έννοιας που ονομάζεται περιβαλλοντική μοίρα.

Μερικές από τις πιο συχνά συζητούμενες τύχες του πετρελαίου που χύνεται στη θάλασσα είναι η βιοαποικοδόμηση, όπου οι μικροοργανισμοί καταναλώνουν και διασπούν το πετρέλαιο. και εξάτμιση, όπου το υγρό πετρέλαιο μετατρέπεται σε αέριο και πετρέλαιο που προσάραξε στις ακτές.

Ωστόσο, επιστήμονες από το Ωκεανογραφικό Ίδρυμα Woods Hole (WHOI) διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον το 10 τοις εκατό του πετρελαίου που επέπλεε στον Κόλπο μετά την καταστροφή του Deepwater Horizon διαλύθηκε στο θαλασσινό νερό από το ΗΛΙΑΚΟ ΦΩΣ μέσω μιας μοναδικής διαδικασίας που ονομάζεται φωτοδιάλυση.(!!!!!!!!)

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Science Advances.


Καταστροφή του Ορίζοντα Βαθέων Υδάτων

Στις 20 Απριλίου 2010, το γεωτρύπανο Deepwater Horizon που λειτουργούσε στο Macondo Prospect στον Κόλπο του Μεξικού εξερράγη και βυθίστηκε (https://www.epa.gov/enforcement/deepwater-horizon-bp-gulf-mexico-oil-spill).

Μετά την έκρηξη, τέσσερα εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου έρρεαν από το κατεστραμμένο Macondo για περισσότερες από 87 ημέρες.

Ο Collin Ward, συν-συγγραφέας και βοηθός επιστήμονας στο Τμήμα Θαλάσσιας Χημείας και Γεωχημείας του WHOI, εξήγησε ότι η ποσότητα πετρελαίου που μετατράπηκε από το φως του ήλιου σε ενώσεις, που διαλύθηκαν στο θαλασσινό νερό κατά τη διάρκεια της διαρροής του Deepwater Horizon το 2010 ήταν παρόμοια με εκείνη των κοινά αποδεκτών πετρελαιοφόρων, όπως η βιοαποικοδόμηση και η προσάραξη στις ακτές.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το εύρημα είναι συναρπαστικό, ειδικά επειδή θα μπορούσε να επηρεάσει την κατανόησή τους για το πού αλλού πηγαίνει το πετρέλαιο και «αν το αποτέλεσμα είναι καλό ή κακό», δήλωσε η Danielle Haas Freeman, επικεφαλής συγγραφέας από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης και φοιτητής του Κοινού Προγράμματος WHOI.

Πρόσθεσε ότι εάν αυτό το μεγάλο κλάσμα πετρελαίου μετατρέπεται από το ΗΛΙΑΚΟ ΦΩΣ και διαλύεται σε θαλασσινό νερό, είναι πιθανό λιγότερο πετρέλαιο να καταλήγει σε άλλα μέρη, όπως ευαίσθητα παράκτια οικοσυστήματα.

Αλλά η Freeman πιστεύει επίσης ότι οι ερευνητές πρέπει να εξετάσουν τις επιπτώσεις των ενώσεων στους θαλάσσιους οργανισμούς (https://ecology.news/) προτού μπορέσουν να επιβεβαιώσουν εάν το «καθαρό αποτέλεσμα είναι θετικό ή αρνητικό». (Σχετικά: Νέα μελέτη αποκαλύπτει την πραγματική έκταση της τοξικής πετρελαιοκηλίδας από την καταστροφή του Deepwater Horizon. https://naturalnews.com/2020-02-18-true-extent-toxic-oil-spill-deepwater-horizon.html#)

 

Η διάλυση του πετρελαίου και διαφορετικοί τύποι φωτός

Για να επαληθεύσει το εύρημα, η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε ειδικά κατασκευασμένους αντιδραστήρες διόδων εκπομπής φωτός (LED) για να μετρήσει πώς ο ρυθμός αυτής της διάλυσης πετρελαίου ποικίλλει για διάφορους τύπους φωτός, όπως ορατό ή υπεριώδες φως.

Ενώ οι ειδικοί γνωρίζουν για τη διαδικασία φωτο-διάλυσης πετρελαίου για πάνω από 50 χρόνια, η πρόσφατη μελέτη ρίχνει περισσότερο φως στο πώς αυτή η διαδικασία ποικίλλει ανάλογα με το μήκος κύματος φωτός, το οποίο ο Ward και η υπόλοιπη ερευνητική ομάδα προσδιόρισαν χρησιμοποιώντας τους αντιδραστήρες LED.

Ο Ward πρόσθεσε ότι αυτή η ζωτικής σημασίας πληροφορία τους επέτρεψε να εκτιμήσουν τη σημασία της διαδικασίας κατά τη διάρκεια μιας διαρροής. 

Οι νέες μετρήσεις που συγκεντρώθηκαν χρησιμοποιώντας τα LED βοήθησαν επίσης τους επιστήμονες να ανακαλύψουν ποιες συνθήκες ήταν πιο σημαντικές για τον έλεγχο αυτής της διαδικασίας.

Η ομάδα δημιούργησε υποθετικά σενάρια διαρροής και εφάρμοσε διάφορες μεταβαλλόμενες συνθήκες, όπως:

  • Τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο
  • Εποχές του χρόνου
  • Τύποι φωτός
  • Ποικίλλα πάχη πετρελαιοκηλίδας

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ορισμένες από αυτές τις μεταβαλλόμενες συνθήκες είχαν μεγαλύτερη σημασία σε σύγκριση με άλλες.

Σύμφωνα με την Freeman, η σημασία της διαδικασίας άλλαξε δραματικά κατά τη σύγκριση λεπτών και παχιών πετρελαιοκηλίδων

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι, σε αντίθεση με ό, τι πιστεύεται συνήθως, η διαδικασία είναι σχετική στα ύδατα της Αρκτικής.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα λόγω της αναμενόμενης αύξησης της κυκλοφορίας φορτηγών πλοίων και του αυξημένου κινδύνου διαρροών στην περιοχή αυτή.

Η Freeman πρόσθεσε ότι αυτό το είδος μοντελλοποίησης θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο κατά την πρόβλεψη διαρροών και την εξέταση των επιπτώσεων στα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Η πεποίθηση ότι το πετρέλαιο της επιφάνειας των ωκεανών θα μπορούσε να έχει μια νέα μοίρα είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μέλλοντος των μελετών πετρελαιοκηλίδας και των τακτικών αντιμετώπισης διαρροών.

Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καθορίσει τη διάλυση και την πιθανή τοξικότητα αυτών των ενώσεων που παράγονται από το ηλιακό φως, γεγονός που δημιουργεί εμπόδιο στην αξιολόγηση των επιπτώσεων της τύχης του πετρελαίου.

Παρά την αβεβαιότητα, η Freeman και ο Ward ενθαρρύνουν το πεδίο να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτά τα κενά στη γνώση.

Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ένα σημαντικό κλάσμα του επιφανειακού πετρελαίου μπορεί να διαλυθεί στον ωκεανό μετά την έκθεση στο ηλιακό φως. 

Ο Ward πρότεινε ότι το λογικό επόμενο βήμα θα ήταν να αξιολογηθεί «η επιμονή και η πιθανή βλάβη του στα υδρόβια ζώα» (https://oceanhealthnews.com/).

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα του Deepwater Horizon (https://www.brighteon.com/00000000-0000-0000-0005-838079302001).

(βίντεο)


Αυτό το βίντεο είναι από το κανάλι TruthBeTold στο Brighteon.com.

Περισσότερες σχετικές ιστορίες:

Τα πετρελαιοφάγα μικρόβια καταστρέφουν το βυθισμένο ναζιστικό υποβρύχιο χάρη στη διαρροή του Deepwater Horizon.

Οι επιπτώσεις της πετρελαιοκηλίδας του Deepwater Horizon εξακολουθούν να φαίνονται: Τα σαλάχια του Ατλαντικού βρέθηκαν να έχουν σημαντικά μειωμένες οσφρητικές λειτουργίες.

Το φως του ήλιου προκαλεί χημικές αντιδράσεις που καθιστούν την πετρελαιοκηλίδα του Deepwater Horizon απίθανο να αποικοδομηθεί.

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

ScienceDaily.com

EPA.gov

Brighteon.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!