Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ & ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ - Επιτήρηση 'Geofence': Πρώτα KATAΣΚΟΠΕΥΣΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ. Στήν συνέχεια τίς ...Εκκλησίες! Εσείς είστε ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ!

 


το σχόλιο του John Whitehead

από John & Nisha Whitehead

15 Μαρτίου 2023

«Γνωρίζω την ικανότητα που υπάρχει για να καταστήσει την τυραννία ολοκληρωτική στην Αμερική και πρέπει να φροντίσουμε ώστε αυτή η υπηρεσία και όλες οι υπηρεσίες που διαθέτουν αυτήν την τεχνολογία να λειτουργούν εντός του νόμου και υπό την κατάλληλη εποπτεία, έτσι ώστε να μην διασχίσουμε ποτέ αυτήν την άβυσσο. 



Αυτή είναι η ΑΒΥΣΣΟΣ από την οποία δεν υπάρχει επιστροφή». — Γερουσιαστής Frank Church στο Meet The Press, 1975

Εάν δώσετε στην κυβέρνηση μία ίντσα, θα πάρει πάντα ένα μίλλι.

Έτσι αρχίζει ο ολισθηρός κατήφορος προς την ολοκληρωτική δίωξη.

Η προειδοποίηση του Martin Niemöller για το διευρυνόμενο δίχτυ που μας παγιδεύει όλους, μια προειδοποίηση που εκδόθηκε ως απάντηση στην απειλή που θέτει το φασιστικό καθεστώς της ναζιστικής Γερμανίας, εξακολουθεί να ισχύει.


«Πρώτα ήρθαν για τους σοσιαλιστές και δεν μίλησα – γιατί δεν ήμουν σοσιαλιστής. Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές και δεν μίλησα, γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. Μετά ήρθαν για τους Ιουδαίους και δεν μίλησα – γιατί δεν ήμουν Εβραίος. 

Μετά ήρθαν για μένα - και δεν έμεινε κανείς να μιλήσει για μένα».(https://encyclopedia.ushmm.org/content/en/article/martin-niemoeller-first-they-came-for-the-socialists)

Αυτή η συγκεκριμένη ολισθηρή πλαγιά έχει να κάνει με τη χρήση της τεχνολογίας geofence από την κυβέρνηση, η οποία χρησιμοποιεί δεδομένα τοποθεσίας κινητού τηλεφώνου για να εντοπίσει άτομα που βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή ανά πάσα στιγμή.

Πρώτον, η αστυνομία άρχισε να χρησιμοποιεί εντάλματα geofence για να πραγματοποιήσει σαρώσεις ατόμων κοντά στον τόπο του εγκλήματος.

Στη συνέχεια, το FBI χρησιμοποίησε εντάλματα geofence για να εντοπίσει άτομα που βρίσκονταν κοντά στο Καπιτώλιο (https://www.wired.com/story/fbi-google-geofence-warrant-january-6_ στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Δεν άργησαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Καλιφόρνια να χρησιμοποιήσουν δεδομένα κινητών τηλεφώνων και geofence για να παρακολουθήσουν τον αριθμό και τις κινήσεις των εκκλησιαζομένων στους χώρους της εκκλησίας (https://www.mercurynews.com/2023/03/08/phone-data-surveillance-used-to-monitor-san-jose-church-that-violated-covid-rules/) κατά τη διάρκεια των lockdown του COVID-19.

Αν έχουμε ήδη φτάσει στο σημείο όπου οι άνθρωποι που προσεύχονται και συγκεντρώνονται σε εκκλησιαστικούς χώρους αξίζουν αυτό το επίπεδο κυβερνητικού ελέγχου και κυρώσεων, δεν απέχουμε πολύ από το να πέσουμε ελεύθερα σε ένα κράτος πλήρους επιτήρησης.

Οι σαρώσεις παρακολούθησης geofence Dragnet μπορούν και τελικά θα χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν ως ύποπτο κάθε άτομο σε οποιοδήποτε δεδομένο μέρος ανά πάσα στιγμή και να τους παρασύρουν σε μια ατελείωτη εικονική σύνθεση με την ελπίδα να ταιριάξουν έναν εγκληματία με κάθε έγκλημα.

Πραγματικά δεν μπορεί να υπάρξει υπερεκτίμηση του κινδύνου.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να συλλάβει όσους συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο παρείχαν μια ματιά στο πόσο ΕΥΑΛΩΤΟΙ είμαστε ΟΛΟΙ στην απειλή ενός ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ που φιλοδοξεί σε μια θεομορφική συνειδητοποίηση της ζωής μας (https://www.nytimes.com/2021/02/05/opinion/capitol-attack-cellphone-data.html).

Βασιζόμενοι σε selfies, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεδομένα τοποθεσίας (https://www.nbcnews.com/tech/social-media/selfies-social-media-posts-making-it-easier-fbi-track-down-n1254522), φωτογραφίες με γεωετικέτες, αναγνώριση προσώπου, κάμερες παρακολούθησης και crowdsourcing, οι κυβερνητικοί πράκτορες συνέταξαν ένα τεράστιο πλήθος δεδομένων για οποιονδήποτε και οποιονδήποτε (https://www.wusa9.com/article/features/producers-picks/fbi-tracks-cell-phones-that-were-near-capitol-insurrection-and-riot/65-ca268165-a5c5-46a4-8b88-943a8517343a) μπορεί να ήταν οπουδήποτε κοντά στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Σε αυτή τη συλλογή δεδομένων συμπεριλήφθηκαν άτομα που μπορεί να μην είχαν καμμία σχέση με τις διαμαρτυρίες, αλλά των οποίων τα δεδομένα τοποθεσίας κινητού τηλεφώνου τους εντόπισαν, ότι βρίσκονταν σε λάθος μέρος τήν λάθος στιγμή (https://www.wusa9.com/article/features/producers-picks/fbi-tracks-cell-phones-that-were-near-capitol-insurrection-and-riot/65-ca268165-a5c5-46a4-8b88-943a8517343a).

Δεν χρειάστηκε καν να εμπλακείτε στις διαδηλώσεις στο Καπιτώλιο για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για επίσκεψη από το FBI: οι ερευνητές φέρεται να παρακολούθησαν -και να ανέκριναν- οποιονδήποτε του οποίου τα κινητά τηλέφωνα συνδέονταν με wi-fi ή πύργους κινητής τηλεφωνίας (https://www.wusa9.com/article/features/producers-picks/fbi-tracks-cell-phones-that-were-near-capitol-insurrection-and-riot/65-ca268165-a5c5-46a4-8b88-943a8517343a) κοντά στο Καπιτώλιο.

Ένας άνδρας, ο οποίος είχε βγει για μια βόλτα με τις κόρες του και κατέληξε αποκλεισμένος κοντά στα πλήθη του Καπιτωλίου, στην πραγματικότητα δέχθηκε επίσκεψη από πράκτορες του FBI οι οποίοι εμφανίστηκαν στην πόρτα του μέρες αργότερα. Χρησιμοποιώντας τους Χάρτες Google, οι πράκτορες μπόρεσαν να εντοπίσουν (https://www.wusa9.com/article/features/producers-picks/fbi-tracks-cell-phones-that-were-near-capitol-insurrection-and-riot/65-ca268165-a5c5-46a4-8b88-943a8517343a) ακριβώς πού στέκονταν και για πόσο καιρό.

Ο τεράστιος όγκος των δεδομένων παρακολούθησης που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση είναι συγκλονιστικός.

Όπως εξηγούν (https://www.nytimes.com/2021/02/05/opinion/capitol-attack-cellphone-data.html) οι ερευνητές δημοσιογράφοι Charlie Warzel και Stuart Thompson, «Αυτά τα δεδομένα [παρακολούθησης]... παρέχουν ένα οικείο αρχείο ανθρώπων είτε επισκέπτονταν κέντρα αποθεραπείας από τα ναρκωτικά, στριπτιτζάδικα, καζίνο, κλινικές αμβλώσεων ή χώρους λατρείας».(https://www.nytimes.com/2021/02/05/opinion/capitol-attack-cellphone-data.html)

Σε ένα τέτοιο οικοσύστημα επιτήρησης (https://www.nytimes.com/2021/02/05/opinion/capitol-attack-cellphone-data.html), ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΠΤΟΙ και δεδομένα που πρέπει να εντοπιστούν, να καταγραφούν και να στοχοποιηθούν.

Ξεχάστε το ότι είστε αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Αν και το Σύνταγμα απαιτεί από την κυβέρνηση να παρέχει ακλόνητες αποδείξεις εγκληματικής δραστηριότητας προτού μπορέσει να στερήσει από έναν πολίτη τη ζωή ή την ελευθερία του, η κυβέρνηση έχει ανατρέψει αυτή τη θεμελιώδη διασφάλιση της δέουσας διαδικασίας.

Τώρα, χάρη στα ψηφιακά ίχνη που ΟΛΟΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΑΣ, ξεκινάτε ως ένοχοι και πρέπει να αποδείξετε την αθωότητά σας.

Σε μια εποχή υπερεγκληματοποίησης, όταν ο μέσος Αμερικανός διαπράττει εν αγνοία του τουλάχιστον τρία εγκλήματα την ημέρα, δεν υπάρχει κανείς που θα γλίτωνε.

Οι επιπτώσεις της εξουσιοδότησης της κυβέρνησης να παρακάμψει τις θεμελιώδεις διασφαλίσεις της δέουσας διαδικασίας είναι τόσο ανατριχιαστικές και τόσο εκτεταμένες ώστε να θέτουν έναν στόχο στην πλάτη οποιουδήποτε τυχαίνει να βρίσκεται στον ίδιο τόπο όπου λαμβάνει χώρα ένα έγκλημα.

Όπως προειδοποιούν (https://www.nytimes.com/2021/02/05/opinion/capitol-attack-cellphone-data.html) οι Warzel και Thompson:

«Το να πιστεύουμε ότι οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν εναντίον ατόμων μόνο εάν έχουν παραβιάσει το νόμο είναι αφελές. Aυτά τα δεδομένα συλλέγονται και παραμένουν ευάλωτα στη χρήση και την κατάχρηση είτε οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να υποστηρίξουν μια εξέγερση είτε απλώς διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία... Αυτή η συλλογή θα γίνει πιο εξελιγμένη... Γίνεται πιο εύκολο μέρα με τη μέρα... δεν κάνει διακρίσεις. Θερίζει από τα τηλέφωνα των ταραχοποιών της MAGA, των αστυνομικών, των νομοθετών και των περαστικών. Δεν υπάρχουν αποδείξεις, από το παρελθόν ή το σήμερα, ότι η δύναμη που προσφέρει αυτή η συλλογή δεδομένων θα χρησιμοποιηθεί μόνο για καλούς σκοπούς. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αν επιτρέψουμε να συνεχίσει να συμβαίνει, η χώρα θα είναι ασφαλέστερη ή δικαιότερη».

Άγιος ή αμαρτωλός, δεν έχει σημασία γιατί όλοι παρασυρόμαστε σε ένα τεράστιο ψηφιακό δίκτυο δεδομένων που δεν κάνει διάκριση μεταξύ εκείνων που είναι αθώοι για αδικήματα, υπόπτων ή εγκληματιών.

Παράδειγμα: σκεφτείτε τι συνέβη στο παρεκκλήσι του Γολγοθά (https://www.mercurynews.com/2023/03/08/phone-data-surveillance-used-to-monitor-san-jose-church-that-violated-covid-rules/) κατά τη διάρκεια του COVID-19.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην κομητεία Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια εξέδωσαν εντολή να παραμένουν στην περιοχή τους τον Μάρτιο του 2020, υπαγορεύοντας στους κατοίκους ποιούς  μπορούσαν να δουν, πού μπορούσαν να πάνε, τι θα μπορούσαν να κάνουν και υπό ποιες συνθήκες.

Οι αξιωματούχοι της κομητείας επέβαλαν ακόμη αυστηρότερους περιορισμούς στις εκκλησίες, συνοδευόμενοι από την απειλή επιβολής προστίμων για όσους δεν συμμορφώνονταν με τις εντολές αποκλεισμού.

Στη συνέχεια, οι αξιωματούχοι της Σάντα Κλάρα φέρεται να χρησιμοποίησαν τεχνολογία επιτήρησης geofence για να παρακολουθήσουν τις συγκεντρώσεις των πιστών στο Παρεκκλήσι του Γολγοθά κατά τη διάρκεια των lockdown του COVID-19 το (https://www.mercurynews.com/2023/03/08/phone-data-surveillance-used-to-monitor-san-jose-church-that-violated-covid-rules/) 2020 και το 2021, χρησιμοποιώντας τα ευρήματά τους για να δικαιολογήσουν την επιβολή προστίμων δημόσιας υγείας σχεδόν 3 εκατομμυρίων δολλαρίων κατά της εκκλησίας για παραβίαση των αυστηρών περιορισμών πανδημίας της κομητείας.

Παρά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ότι παρόμοιοι περιορισμοί ξεχώρισαν αντισυνταγματικά τους οίκους λατρείας για ιδιαίτερα σκληρή μεταχείριση και «χτύπησαν «στην καρδιά της εγγύησης της θρησκευτικής ελευθερίας της Πρώτης Τροπολογίας», αξιωματούχοι της κομητείας προσπάθησαν να εισπράξουν εκατομμύρια δολλάρια σε πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένου του Παρεκκλησίου του Γολγοθά, για παραβίαση των εντολών της κομητείας.

Τουλάχιστον, η χρήση της παρακολούθησης geofence για την παρακολούθηση των παρευρισκομένων στην εκκλησία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων της Τέταρτης Τροπολογίας των εκκλησιαζομένων και μια προσπάθεια υπονόμευσης των προστατευόμενων δραστηριοτήτων της Πρώτης Τροπολογίας που σχετίζονται με την ελευθερία του λόγου, την ελεύθερη άσκηση της θρησκείας και το δικαίωμα των ανθρώπων να συναθροίζονται ειρηνικά.

Ωστόσο, η χρήση της παρακολούθησης geofence από την κυβέρνηση υπερβαίνει κατά πολύ τον αντίκτυπό της στα μέλη της εκκλησίας και σε οποιονδήποτε βρίσκεται κοντά στις διαμαρτυρίες της 6ης Ιανουαρίου.

Οι επιπτώσεις για όλους μας είναι εκτεταμένες.

Η μαζική παρακολούθηση έχει αποδειχθεί ότι παγώνει τις νόμιμες δραστηριότητες της Πρώτης Τροπολογίας και ιστορικά έχει χρησιμοποιηθεί για να καταπνίξει τη διαφωνία, να διώξει ακτιβιστές και να παρενοχλήσει περιθωριοποιημένες κοινότητες.

Μια μελέτη που διεξήχθη από τον Roger Clarke, τον διάσημο Αυστραλό ειδικό στην παρακολούθηση δεδομένων και την ιδιωτικότητα, δείχνει ότι το κόστος που προκύπτει από τη διάβρωση της ιδιωτικής ζωής (http://www.rogerclarke.com/DV/DigPersona.html) είναι τόσο σημαντικό που ουσιαστικά απειλούν τα ίδια τα θεμέλια μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Μερικές από τις πιο σοβαρές βλάβες περιλαμβάνουν (http://www.rogerclarke.com/DV/DigPersona.html):

  • Κλίμα καχυποψίας και αντιπαραθέσεων
  • Άδικη εφαρμογή του νόμου
  • Αποτύπωση της πρωτοτυπίας
  • Αποδυνάμωση της ηθικής και της συνοχής της κοινωνίας
  • Κατασταλτικό δυναμικό για μια ολοκληρωτική κυβέρνηση
  • Μαύρη λίστα
  • Εκ των προτέρων διάκριση και πρόβλεψη ενοχής
  • Αντιστροφή του βάρους της απόδειξης.

Με άλλα λόγια, οι ανατριχιαστικές επιπτώσεις της διάχυτης επιτήρησης προκαλούν έναν συνεχή, δικαιολογημένο φόβο ακόμη και στον πιο συμμορφούμενο, νομοταγή πολίτη.

Φυσικά, αυτό είναι το ζητούμενο.

Η κυβέρνηση μας θέλει φιμωμένους, εφησυχασμένους και συμμορφωμένους.

Μέχρι στιγμής, λειτουργεί.

Οι Αμερικανοί αυτολογοκρίνονται όλο και περισσότερο και βαδίζουν σε αδιέξοδο με τις προσταγές της κυβέρνησης (και της εταιρικής Αμερικής), είτε από φόβο είτε από κατήχηση, είτε από συνδυασμό των δύο.

Εν τω μεταξύ, η χρήση των ενταλμάτων geofence εξακολουθεί να συζητείται στα νομοθετικά σώματα και να αμφισβητείται στα δικαστήρια (https://www.washingtonpost.com/dc-md-va/2022/03/21/geofence-search-warrant-judge-virginia/). Για παράδειγμα, ενώ ένα δικαστήριο της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι ένα ευρύ ένταλμα έρευνας geofence παραβίασε την Τέταρτη Τροπολογία, ένας ομοσπονδιακός περιφερειακός δικαστής για την Περιφέρεια της Κολούμπια επικύρωσε τη χρήση ενταλμάτων geofence από την αστυνομία σε σχέση με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου (https://www.msnbc.com/deadline-white-house/deadline-legal-blog/geofence-search-warrants-jan-6-rcna67515).

Ανεξάρτητα από το πώς αποφαίνονται τα δικαστήρια, ωστόσο, ένα πράγμα είναι σαφές: αυτές οι έρευνες για το dragnet geofence βρίσκονται σε καλό δρόμο για να γίνουν τα μάτια και τα αυτιά ενός αστυνομικού κράτους που βλέπει τον καθένα από εμάς ως πιθανό ύποπτο, τρομοκράτη και παραβάτη του νόμου.

Όπως ξεκαθαρίζω στο βιβλίο μου Battlefield America: The War on the American People (https://www.amazon.com/Battlefield-America-War-American-People/dp/1590795229/) και στο φανταστικό ομόλογό του The Erik Blair Diaries (https://www.amazon.com/Erik-Blair-Diaries-Battlefield-Dead/dp/1954968027/), έτσι ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ που υποτίθεται ότι υιοθετήθηκαν για την εξόντωση επικίνδυνων εγκληματιών ανάμεσά μας για να ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΟ.

Τ.Κ.: 1508

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ JOHN WHITEHEAD

Ο συνταγματικός δικηγόρος και συγγραφέας John Whitehead είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Rutherford (https://www.rutherford.org/). Τα πιο πρόσφατα βιβλία του είναι το μπεστ σέλερ Battlefield America: Τhe War on the American People (https://www.amazon.com/Battlefield-America-War-American-People/dp/1590795229), το βραβευμένο A Government of Wolves: The Emerging American Police State (https://www.amazon.com/Government-Wolves-Emerging-American-Police/dp/1590794664), και ένα ντεμπούτο δυστοπικό μυθιστόρημα μυθοπλασίας, Τhe Erik Blair Diaries (https://www.amazon.com/Erik-Blair-Diaries-Battlefield-Dead/dp/1954968027). Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Whitehead στο staff@rutherford.org. Η Nisha Whutehead είναι η Εκτελεστική Διευθύντρια του Iνστιτούτου Rurtherford. Πληροφορίες για το Ινστιτούτο Rutherford διατίθενται στη διεύθυνση www.rutherford.org.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΣΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


https://www.rutherford.org/publications_resources/john_whiteheads_commentary/geofence_surveillance_first_they_spied_on_protesters_then_churches_youre_next


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!