Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 'ΒΙΝΤΕΟ', ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ: 33 χρόνια Ιστορίας, που οδήγησαν στήν εισβολή της Ρωσίας στήν Ουκρανία, που δέν θά δείτε νά διδάσκεται στά σχολεία των ΗΠΑ, ούτε θά ακούσετε ΠΟΥΘΕΝΑ, από τά ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ των δυτικών μέσων ενημερώσεως!

 



Την Τρίτη, η Φινλανδία έγινε το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ (https://www.axios.com/2022/05/16/nato-expansion-ukraine-russia-putin-finland-sweden) - ένα άλλοτε αδιανόητο βήμα, που αλλάζει σημαντικά το γεωπολιτικό τοπίο στην Ευρώπη, καθιστώντας την πολύ πιο ασταθή και ευάλωτη σε πόλεμο.




Γιατί το λέω αυτό; 

Κοιτάξτε έναν χάρτη. 

Η ένταξη της Φινλανδίας υπερδιπλασιάζει τα σύνορα του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και, όπως αναφέρει το Axios, τερματίζει επίσημα τις δεκαετίες επίσημης ουδετερότητας του Ελσίνκι (https://www.axios.com/2023/03/30/finland-nato-membership-turkey-russia).

Αυτό αντιπροσωπεύει μια ακόμη πρόκληση για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος, ξεκινώντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δεσμεύτηκε να εμποδίσει την επέκταση της συμμαχίας προς ανατολάς (https://www.axios.com/2022/02/01/putin-nato-demands-ukraine-orban). 

Τώρα έχει το ΝΑΤΟ να κάθεται στα τεράστια σύνορά του με τήν Φινλανδία. 

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Φινλανδία επιτρέψει στα αμερικανικά στρατεύματα να αναπτυχθούν στο έδαφός της, κάτι που θα ήταν η έσχατη πρόκληση.

Η Φινλανδία αντιπροσωπεύει την ένατη μεγάλη επέκταση του ΝΑΤΟ από την ίδρυσή του το 1949, με τις μεγαλύτερες προσθήκες να έρχονται στα μέσα της δεκαετίας του 1990 υπό τον Μπιλ Κλίντον, στις αρχές της δεκαετίας του 2000 υπό τον Τζορτζ Μπους και τώρα με τις προσθήκες της Φινλανδίας και της Σουηδίας υπό τον Τζο Μπάιντεν.



Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε τα ακόλουθα κατά την επίσημη υποδοχή της Φινλανδίας στη συμμαχία: 

«Ο Πρόεδρος Πούτιν ήθελε να κλείσει την πόρτα του ΝΑΤΟ. Σήμερα δείξαμε στον κόσμο ότι απέτυχε, ότι η επιθετικότητα και ο εκφοβισμός δεν λειτουργούν. Αντί για λιγότερο ΝΑΤΟ, πέτυχε το αντίθετο: περισσότερο ΝΑΤΟ. Και η πόρτα μας παραμένει σταθερά ανοιχτή».

Θα δούμε πώς αυτή η ιδέα ενός συνεχώς διευρυνόμενου ΝΑΤΟ που θα περικυκλώνει τη Ρωσία θα λειτουργήσει για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. 

Κάτι μου λέει ότι θα μπορούσε να τελειώσει με έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που θα φέρει καταστροφικές απώλειες ζωών στους λαούς της Ρωσίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Εδώ είναι τα γεγονότα:

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ διέλυσε μονομερώς τη στρατιωτική συμμαχία του Συμφώνου της Βαρσοβίας το 1990. Όταν το έκανε αυτό, ο Γκορμπατσόφ έλαβε επανειλημμένες διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία ότι το ΝΑΤΟ δεν θα γεμίσει το γεωπολιτικό κενό εξουσίας με αμερικανικές βάσεις και στρατιωτικές συμμαχίες στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.


Ο Jeffrey Sachs, οικονομολόγος που υπηρέτησε ως σύμβουλος του Γκορμπατσόφ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εξέδωσε πρόσφατα μια δήλωση λέγοντας ότι οι ΗΠΑ είπαν ψέμματα στον Γκορμπατσόφ.

Το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα και οι νεοσυντηρητικοί υποστηρικτές του στην Ουάσιγκτον άρχισαν αμέσως να σχεδιάζουν την προς ανατολάς πρόοδο του ΝΑΤΟ, λέει ο Sachs σε ένα νέο σχόλιο βίντεο που εξηγεί μια συναρπαστική και ελάχιστα κατανοητή περίοδο στην ιστορία. 

Και σε κάθε ένα από αυτά τα νέα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, ήρθε τελικά η ανάπτυξη αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού ή / και προηγμένων πυραυλικών συστημάτων.

Δεν το είχα ξανακούσει αυτό, για αυτές τις αθετημένες υποσχέσεις των ΗΠΑ στον Γκορμπατσόφ, και είμαι απόφοιτος κολεγίου που σπούδασε ιστορία με ειδίκευση στις πολιτικές επιστήμες. 

Έτσι, δεν ήθελα να βασιστώ στα λόγια του Sachs για αυτό. Το ερεύνησα μόνος μου και διαπίστωσα ότι ο Sachs έχει δίκιο. Μπορείτε να διαβάσετε για αυτή την ιστορία, που βολικά αποκρύπτεται από τους Αμερικανούς μαθητές σε γυμνάσια και φοιτητές στα πανεπιστήμια, σε ένα άρθρο του 2017 από τον Larry Kummer (https://fabiusmaximus.com/2017/12/16/about-american-lies-to-betrayal-of-russia/) που παραθέτει πρωτότυπα έγγραφα στο Αρχείο Εθνικής Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο George Washington.

Ο Kummer γράφει:

Ακούστε την αφήγηση του Sachs για αυτήν την εντελώς αγνοημένη ιστορία που οδήγησε στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Θα εκπλαγείτε. Έπρεπε να το παρακολουθήσω δύο φορές για να το απορροφήσω όλο.

(βίντεο: https://youtu.be/WmvTknWCVF4)


Ο Sachs σημειώνει τα ιστορικά γεγονότα των ΗΠΑ που εισάγουν όλο και περισσότερα όπλα, πυραυλικά συστήματα κ.λπ. στην Ανατολική Ευρώπη. Ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει από το 2008 ότι αυτό θα οδηγούσε σε αντιπαράθεση.

Ποια χώρα είναι λοιπόν ο πραγματικός επιτιθέμενος; 

Η ιστορία αποκαλύπτει την απάντηση.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Sachs ανέφερε το βιβλίο του Zbigniew Brzezinski του 1997, 

The Global Chessboard, για να υποστηρίξει ότι οι άνθρωποι πρέπει να επανεκτιμήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία. 


Παραθέτοντας τον Brzezinski, χρησιμοποιεί μία από τις σεβαστές πηγές των παγκοσμιοποιητών για να υποστηρίξει ότι η Ρωσία δεν έχει αντιμετωπιστεί δίκαια από τη Δύση από τότε που έπεσε το Τείχος του Βερολίνου το 1990. 



Ο Brzezinski προέβλεψε το 1997 ότι η Ουκρανία, αν ποτέ εξεταστεί σοβαρά για ένταξη στο ΝΑΤΟ, θα γίνει ένα διεθνές σημείο ανάφλεξης, φέρνοντας ενδεχομένως μαζικούς θανάτους και θύματα.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://leohohmann.com/2023/04/04/must-watch-video-33-years-of-history-that-led-up-to-russias-invasion-of-ukraine-that-you-wont-see-taught-in-u-s-schools-nor-hear-anywhere-in-the-western-mockingbird-media/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!