Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ & ιδιαιτέρως ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ: Η βουνοκορφή: «Όχι επειδή είναι εύκολο - αλλά (ακριβώς), επειδή είναι δύσκολο» - Τα λόγια του ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ Προέδρου Kennedy στην εποχή του COVID-19!

 


19 Απριλίου, 2023

Σήμερα βρίσκομαι στη Βοστώνη, παρακολουθώντας την επίσημη ανακοίνωση της προεκλογικής εκστρατείας του Robert F. Kennedy, Jr. 

Ως μακροχρόνιος συντηρητικός με φιλελεύθερες τάσεις, είναι σίγουρα η πρώτη φορά που βρίσκομαι σε μια εκδήλωση όπως αυτή.

Ωστόσο, σχεδόν ακριβώς πριν από 1 χρόνο, στις 15 Απριλίου, έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον RFK στο οποίο μου ζήτησε να βοηθήσω στην αποκάλυψη των αδικιών που διαπράχθηκαν από τον Anthony Fauci και άλλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. 

Υπηρέτησα με υπερηφάνεια ως σύμβουλος υποστηρίζοντας αυτές τις προσπάθειες.



Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο, αλλά το μήνυμά του είναι ακόμη πιο σχετικό σήμερα. Είμαι εδώ στη Βοστώνη επειδή ξέρω γιατί ο RFK Jr αγωνίζεται ενάντια στη γραφειοκρατία και γνωρίζω επίσης προσωπικά πόσο σκληρά είναι πρόθυμος να αγωνιστεί για να δει την απονομή δικαιοσύνης

Όπως του είπα πέρυσι,1 (https://prometheusshrugged.substack.com/p/the-road-not-taken?utm_source=substack&utm_medium=email#footnote-1-115872675) ξέρω πόσο σπανίζουν οι θαρραλέες ηγεσίες. Γνωρίζω ότι οι ενέργειές του εναντίον του Fauci, και τώρα σε αυτήν την εκστρατεία, δείχνουν ότι ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΥ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ (JFK) ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟ 1961.

~ Rixey

(εικ.)

Όσο μεγαλώνω, τόσο πιο σοφός εμφανίζεται ο John F. Kennedy αναδρομικά.

 

Πριν από μία εβδομάδα, αυτό το άρθρο ήταν έτοιμο να δημοσιευτεί όταν αποφάσισα να παρακολουθήσω ξανά τις δύο ομιλίες του προέδρου Kennedy. Η εναρκτήρια ομιλία του JFK από τον Ιανουάριο του 1961 και η ομιλία του "Moonshot" από τον Σεπτέμβριο του 1962.

Πριν από ένα χρόνο, αυτό ήταν το μάθημα ιστορίας του γιου μου για την ημέρα, αλλά θα το πρόσφερα εδώ για διαφορετικό λόγο. Η εναρκτήρια ομιλία του John F. Kennedy θυμίζει μια εποχή που η ελπίδα φαινόταν αιώνια και η Αμερική βρισκόταν στο αποκορύφωμά της. Όσο έντονη και αν φαίνεται η αντίθεση μεταξύ του 1961 και του σήμερα, η ζωή με έχει διδάξει ότι η μόνη διαφορά μεταξύ οποιασδήποτε γενιάς είναι το θάρρος και η ελπίδα των ηγετών και των πολιτών της. Εάν οι ηγέτες μας (δεν είναι ικανοί να) ηγηθούν, τότε η απάντηση είναι απλώς ότι πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας (https://prometheusshrugged.substack.com/p/-?r=ep9dv&s=w&utm_campaign=post&utm_medium=email).

Το 1961, το μεγαλύτερο μέρος του διαχωρισμού ήταν ακόμα σε ισχύ, η πυρηνική ένταση ήταν έτοιμη να κορυφωθεί, η Ρωσία μας νίκησε στο διάστημα και το Τείχος του Βερολίνου έκοψε το Βερολίνο στα δύο. Και όμως, ο Kennedy δεν μας ώθησε σε δράση με ενοχή και ντροπή - είπε στους Αμερικανούς ότι υπήρχαν πολλά να κάνουμε και μας είπε να ξεκινήσουμε.

 

(Εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου John F. Kennedy, https://youtu.be/PEC1C4p0k3E, διάρκεια 15:36)

Ορίστε; Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είπε ΤΙ;

Ίσως να θέλετε να καθίσετε.

Σωστά! Ο πρόεδρος Kennedy είπε στους Αμερικανούς να σηκωθούν και να θυσιαστούν. Δεν βρισκόμασταν καν σε πόλεμο. Δεν βρισκόμασταν καν σε ύφεση. Ο νεώτερος άνδρας που εξελέγη ποτέ πρόεδρος σηκώθηκε στα πρώτα του λεπτά ως πρόεδρος και είπε σε ένα σωρό επιζώντες της ύφεσης και βετεράνους του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου / Πολέμου της Κορέας ότι ήρθε η ώρα να εργαστούν σκληρότερα

Στην πραγματικότητα, ένα χρόνο αργότερα, είπε στους Αμερικανούς να σταθούν στα πόδια τους, επειδή ήθελε οι Αμερικανοί να προσγειωθούν στο φεγγάρι μέχρι το τέλος της δεκαετίας! (https://www.youtube.com/watch?v=QXqlziZV63k)

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτές οι δηλώσεις είναι οδυνηρές και χωρίς αποκλεισμούς, αλλά η ιστορία είναι σημαντική.

Ποιο επιχείρημα έδωσε ο πρόεδρος Κένεντι για αυτόν τον εκπληκτικά φιλόδοξο στόχο, ο οποίος θα κόστιζε δισεκατομμύρια δολλάρια και θα πετύχαινε πολύ λίγα για το 99%; [Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι εκείνη την εποχή, η Σοβιετική Ένωση είχε μόλις στείλει τον πρώτο άνθρωπο στο διάστημα, και οι ΗΠΑ ήταν πίσω στον διαστημικό αγώνα]. Το επιχείρημά του ήταν

«Όχι επειδή είναι εύκολο, αλλά επειδή είναι δύσκολο».

 

(βίντεο: "Γιατί στο φεγγάρι;" - John F. Kennedy στο Πανεπιστήμιο Rice, https://youtu.be/QXqlziZV63k, διάρκεια 21:22)

 

Απορρίπτω την ιδέα ότι η χώρα μας ή ο λαός μας είναι λιγότερο ικανοί να ηγηθούν του κόσμου από ό,τι το 1961. Πέρασα τα τελευταία δύο χρόνια άνεργος / εργαζόμενος αφιλοκερδώς, και έχω δει περισσότερους από ένα εκατομμύριο Αμερικανούς να πεθαίνουν, ακόμη και όταν προσευχόμουν ότι οι προβλέψεις μου δεν θα επαληθευτούν.

Περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο, ο γιος μου έπρεπε να ξέρει ότι η απάντηση στην τραγωδία πρέπει να είναι η αποφασιστικότητα, όχι η παραίτηση. Οι σφαίρες του Oswald σκότωσαν τον Kennedy, αλλά δεν σκότωσαν απαραίτητα το όραμά του για τη χώρα μας. Το κάναμε μόνοι μας, αλλά δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ξανά αυτή την ιστορία, γιατί η ελπίδα και το θάρρος είναι πολύ πιο μεταδοτικά από έναν ιό και τα παιδιά μας αξίζουν να το δουν αυτό σε εμάς.

 

6 Ιουνίου

Η δολοφονία του John F. Kennedy στις 22 Νοεμβρίου 1963 προμήνυε μια σκοτεινή περίοδο που βύθισε τις ΗΠΑ στις μεγαλύτερες προκλήσεις τους από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Μεγάλη Ύφεση που προηγήθηκε. 

Η πανδημία COVID-19 και τα επακόλουθά της αντιπροσωπεύουν την επόμενη μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μας και σήμερα δεν υπάρχει έλλειψη αρνητών που προβλέπουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκινήσει την περίοδο της τελικής παρακμής τους. Καλά θα κάνουμε να ακούσουμε τους ανθρώπους που μας οδήγησαν σε εκείνες τις προηγούμενες σκοτεινές περιόδους.

Οι ηγέτες μας της δεκαετίας του 1960 δεν κήρυτταν την απαισιοδοξία, παρά τις βαθιές διαιρέσεις στην κοινωνία μας. Ο Martin Luther King, στην τελευταία του ομιλία πριν από τη δολοφονία του στις 4 Απριλίου 1968, μας υπενθύμισε ότι αυτό που ερχόταν άξιζε τη θυσία:

(βίντεο: Η τελευταία ομιλία του Martin Luther King, https://youtu.be/aL4FOvIf7G8, διάρκεια: 03:27')

Το ίδιο βράδυ, ο Robert F. Kennedy μίλησε στην Ινδιανάπολη της Ιντιάνα και ανακοίνωσε την είδηση στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε μια από τις στάσεις της εκστρατείας του [στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών το 1968, κατά τις οποίες ήταν το φαβορί]. Επανέλαβε τα οράματα του αδελφού του και του MLK, παρά την προσωπική του εμπειρία από τη δολοφονία του αδελφού του πέντε χρόνια νωρίτερα:

 

(βίντεο: O Robert F. Kennedy ανακοινώνει τον θάνατο του Martin Luther King - Η συγκλονιστικότερη ομιλία του RFK, https://youtu.be/GoKzCff8Zbs, διάρκεια: 06:26) 

(Αν και όλες οι μεγάλες πόλεις είχαν ταραχές, η Ινδιανάπολη (όπου μίλησε ο Robert F. Kennedy) παρέμεινε ήρεμη μετά την ομιλία του RFK. 63 ημέρες αργότερα ο RFK δολοφονήθηκε. Σ.τ.Μ. ακούστε το, ίσως και περισσότερο από μια φορά!!!!!!)

«Μπορούμε να τα πάμε καλά σε αυτή τη χώρα. Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές. Είχαμε δύσκολες στιγμές στο παρελθόν. Και θα έχουμε δύσκολες στιγμές στο μέλλον. Δεν είναι το τέλος της βίας· Δεν είναι το τέλος της ανομίας· Και δεν είναι το τέλος της αταξίας. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των λευκών και η συντριπτική πλειοψηφία των μαύρων σε αυτή τη χώρα θέλουν να ζήσουν μαζί, θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας και θέλουν δικαιοσύνη για όλους τους ανθρώπους που κατοικούν στη γη μας».

Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο γιο μου να μεγαλώσει σε έναν κόσμο στον οποίο με ακούει να υποτιμώ την Αμερική, τις ιδρυτικές αρχές της, την ιστορία της θυσίας για τις ελευθερίες των άλλων και τη βαθιά επίδρασή της για το καλό στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κρύψω τις ατέλειες της Αμερικής. 

Ήμουν πάντα ειλικρινής για τις αποτυχίες, τα κακά και τις αδικίες που, σε όλη την ιστορία μας, εμπόδισαν την Αμερική να ζει πάντα σύμφωνα με τα δικά της υψηλά ιδανικά. Αυτό που απορρίπτω είναι η ιδέα ότι οι αποτυχίες μας είναι το μόνο που είμαστε.

Εκτός αυτού, θα μπορούσε να ανοίξει εκατό κανάλια αν ήθελε να ακούσει άλλους να μιλούν για το γιατί η Αμερική είναι μια αποτυχία.

Η Ημέρα Μνήμης και η 6η Ιουνίου [η επέτειος της D-Day, η απόβαση στην παραλία της Νορμανδίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο] πάντα πυροδοτούν αναμνήσεις από τον παππού μου, ο οποίος πέθανε το 2006 ενώ ήμουν στο Ιράκ. 

Δύο εβδομάδες πριν αναπτυχθώ, τον επισκέφθηκα για τελευταία φορά και κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης παρέδωσε το σπαθί του Mameluke [ξίφος αξιωματικού USMC], το οποίο του είχε κληροδοτήσει ο πατέρας του στις αρχές Ιουνίου 1944, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από τη Ναυτική Ακαδημία και λίγο πριν φύγει για το θέατρο του Ειρηνικού. 

Ο παππούς μου τελικά προσγειώθηκε στην Οκινάουα ως μέρος της δύναμης εισβολής εκεί.

(ΦΩΤΟ: Το σπαθί του συνταγματάρχη P.M. Rixey, σφυρηλατημένο το 1927. Πέρασε στον γιο του το 1944, πέρασε στον δισέγγονό του το 2005.)

Ωστόσο, πριν από μια εβδομάδα, ανακάλυψα κάτι άλλο που συνέβη στις 6 Ιουνίου 1968, μόλις δύο μήνες μετά τη δολοφονία του Martin Luther King Jr., ο Robert F. Kennedy, καθώς γιόρταζε τη νίκη του στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια. 

Στερημένο από τον πιθανό υποψήφιό του, το Δημοκρατικό κόμμα υπέφερε από ένα αμφιλεγόμενο συνέδριο και έχασε από τον Richard Nixon εκείνο το φθινόπωρο.

Και όμως, παρά την αναταραχή της δεκαετίας του 1960, πριν τελειώσει η δεκαετία, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε ο John F. Kennedy το 1962, προσγειώνοντας 3 αστροναύτες στη Σελήνη το καλοκαίρι του 1969. 

Οι Αμερικανοί δεν τα παράτησαν επειδή οι προκλήσεις ήταν πολύ μεγάλες, ούτε πετύχαμε επειδή είχαμε νικήσει όλα τα άλλα προβλήματα που προκύπτουν από την ανθρώπινη κατάσταση. Απλώς αρνηθήκαμε να τα παρατήσουμε.

Αυτό είναι το μάθημα που ήθελα να διδάξω στο γιο μου - ότι το να είσαι ενάρετος άνθρωπος δεν σημαίνει να είσαι τέλειος. 

Σημαίνει να κάνεις αυτό που πρέπει να γίνει, για τους σωστούς λόγους, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να πουν ή να κάνουν οι άλλοι. Η Αμερική θυσίασε περισσότερους από 400.000 άνδρες για να υπερασπιστεί την ελευθερία των άλλων στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, διεξάγοντας έναν πόλεμο σε μεγάλο βαθμό στο άλλο ημισφαίριο.

Επιδίωξα να δώσω αυτό το παράδειγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, επειδή γνωρίζω ότι αυτό πρέπει να γίνει. Tο έργο δεν είναι διαφορετικό μόνο και μόνο επειδή ο αγώνας είναι πιο κοντά στο σπίτι. Το ίδιο είπα και στο πρώτο μου άρθρο τον Απρίλιο του 2020 (https://prometheusshrugged.substack.com/p/-?r=ep9dv&s=w&utm_campaign=post&utm_medium=web). Δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι η ίδια βασική κατανόηση είναι που τροφοδοτεί τις προσπάθειες των ιατρών πρώτης γραμμής, της DRASTIC και του γιου και ανιψιού δύο εκ των ανδρών που αναφέρθηκαν παραπάνω, Robert F.(https://prometheusshrugged.substack.com/p/-?r=ep9dv&s=w&utm_campaign=post&utm_medium=web).  Είναι σαφές ότι έμαθε τα ίδια μαθήματα που είχα την τύχη να λάβω από τη «Μεγαλύτερη Γενιά».

Είναι καιρός να αντεπιτεθούμε στη βία των θεσμών (https://youtu.be/Vt7IuKoETEc). Η Αμερική έχει δει το μερίδιό της στην τραγωδία, αλλά δεν χρειάζεται αυτό να την καθορίσει. Εάν οι JFK, RFK &; MLK αρνήθηκαν να το δεχτούν, τότε δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο εμείς θα έπρεπε.

Όχι επειδή είναι εύκολο, αλλά επειδή είναι δύσκολο.

~ Rixey

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://prometheusshrugged.substack.com/p/the-road-not-taken?utm_source=substack&utm_medium=email


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!