Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ - Χημικοί ερωτούν τήν BioNTech: Υπάρχουν ΔΙΑΦΟΡΕΣ στίς παρτίδες του εμβολίου; ; ;

 


Μichael Maier

Πέντε καθηγητές χημείας σε γερμανόφωνα πανεπιστήμια έγραψαν επιστολή στην BioNTech. 

Η επιστολή είναι διαθέσιμη στην Berliner Zeitung. 

Οι καθηγητές αναφέρουν στην εταιρεία μια νέα επιστημονική μελέτη από τη Δανία (Schmeling et al., 2023. DOI: 10.1111/eci.13998). 


Αυτή η μελέτη δείχνει «πολύ καθαρά ότι υπήρχαν εξαιρετικά μεγάλες διαφορές μεταξύ των παρτίδων του εμβολίου σας στις αναφερόμενες παρενέργειες και τη βλάβη του εμβολίου», ανέφεραν οι καθηγητές.

Οι χημικοί ζητούν τώρα από την εταιρεία μια εξήγηση για το πώς θα μπορούσε να συμβαίνει "ότι παρατηρήθηκαν τρεις διαφορετικές ομάδες παρτίδων εμβολίων με πολύ διαφορετικά ποσοστά αναφοράς". 

Οι καθηγητές θέλουν να μάθουν αν η BioNTech έχει τα δικά της δεδομένα σχετικά με αυτό και αν η εταιρεία έχει ήδη ασχοληθεί με τη δανική μελέτη.

Η μελέτη από τη Δανία δείχνει ότι «οι παρτίδες με υψηλά ποσοστά αναφοράς παρενεργειών είτε χρησιμοποιήθηκαν λιγότερο συχνά είτε ήταν μικρά μεγέθη παρτίδας». 

Ως εκ τούτου, οι καθηγητές θα ήθελαν να μάθουν πώς μπορούν να εξηγηθούν "τα διαφορετικά ποσοστά εγγραφής". Τίθεται το ερώτημα πώς "οι αντίστοιχες παρτίδες διαφέρουν ως προς τη σύνθεσή τους".

Επιπλέον, οι καθηγητές ζητούν τη γνωστοποίηση των τιμών των αναλυτικών παραμέτρων όλων των παρτίδων.

Οι καθηγητές γράφουν: «Εξ όσων γνωρίζουμε, τα εύρη ανοχής που καθορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για όλα τα δραστικά συστατικά και έκδοχα φαίνεται να είναι δυσανάλογα υψηλά». 

Ως εκ τούτου, η εταιρεία θα πρέπει να ανακοινώσει «τα εύρη ανοχής που απαιτούνται από τον EMA για όλα τα δραστικά συστατικά και έκδοχα στα λεγόμενα εμβόλια κατά του κορωνοϊού».

Επιπλέον, οι επιστήμονες γράφουν: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι ανοχές επιτρέπουν μια διακύμανση της δραστικής ουσίας στα LNPs κατά συντελεστή περίπου 4. Ενημερώστε μας για το ακριβές επιτρεπόμενο εύρος ανοχής και εδώ." 

Και τέλος: 

«Το μήκος του mRNA πρέπει να είναι μόνο 50% σωστό. Το Ινστιτούτο Paul Ehrlich (PEI), το οποίο είναι υπεύθυνο για την απελευθέρωση, μας ενημέρωσε ότι τα mRNAs με λάθος μήκος δεν είναι ενεργά. Παρακαλώ δώστε μας μια έγκυρη επιστημονική αιτιολόγηση για αυτή τη δήλωση».

Οι καθηγητές είχαν ήδη προβεί σε διαβήματα προς την BioNTech στις 20 Ιανουαρίου 2022. Η εταιρεία απάντησε σε αυτό στην Berliner Zeitung. Μια απάντηση προς τους καθηγητές παρέμεινε ανοιχτή (https://www.berliner-zeitung.de/gesundheit-oekologie/chemiker-an-biontech-diese-antwort-finden-wir-etwas-irritierend-li.209451).

Οι επιστήμονες είναι: ο Καθηγ. Dr. Jörg Matysik, Αναλυτικής Χημείας, Πανεπιστήμιο της Λειψίας. Καθηγητής Dr. Gerald Dyker, Οργανική Χημεία, Πανεπιστήμιο Ruhr Bochum; Andreas Schnepf, Ανόργανη Χημεία, Πανεπιστήμιο του Tübingen. Καθηγητής Dr. Tobias Unruh, Φυσική Συμπυκνωμένης Ύλης, Πανεπιστήμιο του Erlangen. Martin Winkler, Μηχανική Υλικών και Διεργασιών, Πανεπιστήμιο Εφηρμοσμένων Επιστημών της Ζυρίχης.

https://www.berliner-zeitung.de/wirtschaft-verantwortung/chemiker-fragen-biontech-gibt-es-unterschiede-bei-den-chargen-des-impfstoffs-li.345576

3 σχόλια:

  1. Ο Αλμπερτ Μπουρλά στο Πανεπιστήμιο Πατρών;;;;;

    https://focusfm.gr/stin-patra-o-mpoyrla/

    ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 7 χρόνων και το εμβολίασε..........

    ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;

    https://amazonios.net/xafnikitida-se-7-eton-paidi-eiche-kanei-to-skeyasma-manna-itan-na-kanei-to-party-gethethlion-kai-to-kidepsa/

    ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: 3η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19 - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

    Τέσσερα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και διάσημοι γιατροί έκαναν μια σύντομη περίληψη σε μια συνέντευξη Τύπου, στις 4 Μαΐου 2023, της 3ης Διεθνούς Διάσκεψης για τον Covid που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την προηγούμενη ημέρα.

    AKOYΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ Π.Ο.Υ

    https://www.youtube.com/watch?v=w-bv-8knlrQ

    ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!