Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

«ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ».

 


Francis Christian

25 ΦΕΒΡ. 2023

Πολλή σύγχυση και όχι λιγώτερη στενοχώρια έχει προκύψει από εμάς τους ανθρώπους που παραδίδουμε στον Καίσαρα (τις κυβερνήσεις μας και τις κυβερνώσες αρχές) τα πράγματα που είναι του Θεού.

Τα πολυσυζητημένα και διαχρονικά λόγια του Ιησού από τα Ευαγγέλια «ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ Θεοῦ τῷ Θεῷ.» (Ματθ. 22,21) έχουν ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως ότι δίνουν στον Καίσαρα πολλά πράγματα που ανήκουν στον Θεό ή ακόμη και ότι επιτρέπουν πρόθυμα στον Καίσαρα να φτάσει στη ζωή μας και να αφαιρέσει τα πράγματα που ανήκουν στον Θεό!



Εάν υπήρχε ένα σύστημα βαθμολόγησης για τα φάρμακα από τα οποία οι κυβερνώντες αρχές μας παίρνουν το μεγαλύτερο «kick», αναμφίβολα η ωμή άσκηση της εξουσίας θα λάμβανε ένα τέλειο σκορ και θα έβγαινε στην κορυφή - και αποφασιστικά μπροστά στην επιδίωξη του πλούτου και του σεξ. 

Στον Καίσαρα δεν αρέσει τίποτα καλύτερο από το να σφετερίζεται την εξουσία του ατόμου, το οποίο φέρει μέσα του τα «πράγματα του Θεού» - και να αντικαθιστά τα πολύτιμα κειμήλια της ανθρωπότητας, όπως η ελευθερία της συνείδησης, με την αδιαμφισβήτητη υποταγή στο κράτος.

Κατά τη διάρκεια τoυ φιάσκου του covid τα τελευταία 3 χρόνια, υπήρξαν θρησκευτικοί ηγέτες (πάρα πολλοί αλίμονο!), για παράδειγμα, που αρνήθηκαν να αμφισβητήσουν την επιστήμη (π.χ. η Διακήρυξη του Great Barrington (https://gbdeclaration.org/) - η οποία ήταν διαθέσιμη το φθινόπωρο του 2020) αρνήθηκαν να αμφισβητήσουν τις αρχές, αρνήθηκαν να δώσουν βοήθεια και άνεση αυτοπροσώπως στο ποίμνιό τους, αρνήθηκαν να επισκεφθούν τους αρρώστους και αρνήθηκαν να κρατήσουν ανοιχτά τα σπίτια του Θεού. 

Επετράπη στον Καίσαρα να φτάσει βαθιά μέσα στις ιερές σκηνές των Εκκλησιών μας και να διασκορπίσει το ποίμνιο

Η έλλειψη ηγεσίας των ποιμένων μας και των ηγετών της Εκκλησίας μας (από όλα τα δόγματα) τους άφησε γυμνούς και εκτεθειμένους σε όλο και πιο δρακόντειες και ανόητες εισβολές από τον Καίσαρα στα πράγματα που είναι του Θεού.

Οι ψευδοπροφήτες (https://www.biblegateway.com/passage/?search=Matthew+7:+15-20&version=KJV) (ηγέτες της Εκκλησίας και ποιμένες) για τους οποίους μας προειδοποίησε ο Ιησούς, είχαν πουλήσει τις Εκκλησίες μας στο κράτος!

Ένας άλλος ηγέτης μιας θρησκευτικής ομάδας, αυτή τη φορά της Καθολικής Εκκλησίας, ισχυρίστηκε ακόμη ότι οι Καθολικοί είχαν ηθική υποχρέωση να αγκαλιάσουν την ένεση covid που δοκιμάστηκε στην κυτταρική σειρά αμβλώσεων (https://www.science.org/content/article/abortion-opponents-protest-covid-19-vaccines-use-fetal-cells) (αλλιώς ονομάζεται «εμβόλιο») και ότι η υποβολή στην ένεση θα ήταν «πράξη αγάπης (https://www.npr.org/sections/coronavirus-live-updates/2021/08/18/1028740057/in-a-message-to-americans-pope-francis-says-getting-vaccinated-is-an-act-of-love) Ακόμη και αφότου είναι πλέον απολύτως σαφές ότι οι ενέσεις covid δεν αποτρέπουν τη μόλυνση ή τη μετάδοση ή τη νοσηλεία ή τον θάνατο (και μπορούν πραγματικά να σας σκοτώσουν), ο Πάπας δεν έχει αντιστρέψει τη θέση του - και ζητά από το ποίμνιό του να δώσει στον Καίσαρα πολλά πράγματα που ανήκουν στον Θεό, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας συνείδησης και της κοινής λογικής!

Η παραδοσιακή, ιστορική Καθολική Εκκλησία έχει το ένδοξο δόγμα αυτού που αναφέρεται ως «στρατευμένη Εκκλησία». Πρέπει να υπενθυμίσουμε στον Πάπα ότι «η στρατευμένη Εκκλησία» προϋποθέτει και υποθέτει ότι υπάρχουν υπαγορεύσεις και διατάγματα που εκδίδονται από το θρόνο του Καίσαρα και τα οποία η Εκκλησία πρέπει να πολεμήσει και να αντισταθεί!

Το να αντιστεκόμαστε στον Καίσαρα και να προσκολλόμαστε γρήγορα και να κρατιόμαστε από τα πράγματα που είναι του Θεού συχνά φέρνει διωγμό στο πέρασμά του. Η προθυμία να θυσιάσει κανείς τα υπάρχοντά του, ακόμη και την ίδια του τη ζωή, είναι ένα από τα βασικά συστατικά της αποτελεσματικής αντίστασης στην κυβερνητική υπέρβαση (Καίσαρας) ή ενός αποτελεσματικού κινήματος πολιτικής ανυπακοής (https://open.substack.com/pub/francischristian/p/why-civil-disobedience?utm_campaign=post&utm_medium=web). Αυτό υπήρξε ένα εμπόδιο κατά τη διάρκεια των αιώνων του χριστιανικού πολιτισμού μας και όταν απαιτείται θυσία ως προϋπόθεση πίστης, η Εκκλησία πολύ συχνά παραπαίει - και πέφτει στην αγκαλιά του Καίσαρα.

Σε όλους τους πολιτισμούς και τις θρησκείες, δεν υπάρχει υποκατάστατο του να είσαι πρόθυμος να πληρώσεις το τίμημα της άρνησης να αφήσεις τον Καίσαρα να αρπάξει τα πράγματα που είναι του Θεού. Ο αγώνας του Μαχάτμα Γκάντι ένας αγώνας (https://open.substack.com/pub/francischristian/p/why-civil-disobedience?utm_campaign=post&utm_medium=web) για ελευθερία από την αποικιοκρατία είχε θυσίες ενσωματωμένες στην ίδια τη δομή του και πολλοί από τους ηγέτες και τους στρατιώτες του αγώνα είτε σκοτώθηκαν είτε φυλακίστηκαν για μεγάλες περιόδους.

Ο Καίσαρας δεν μπορεί ποτέ να καταφέρει να επιβάλει την τυραννία του όταν οι άνθρωποι αρνούνται να του παραδώσουν τα πράγματα που είναι του Θεού. 

Η πανίσχυρη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία θεωρούσε τον εαυτό της ανίκητο. 

Αλλά η εξουσία της Ρώμης έπρεπε να υποκύψει στον Σταυρό όταν οι Χριστιανοί κυριολεκτικά αρνήθηκαν να υποκλιθούν στον Καίσαρα, αρνήθηκαν να προσφέρουν θυσίες στους θεούς της Ρώμης και αρνήθηκαν τις ειδωλολατρικές πρακτικές που συνηγορούσαν άμεσα ενάντια στα πράγματα του Θεού. 

Οι μάρτυρες που πήγαν ευχαρίστως στο θάνατό τους ήξεραν ότι η «στρατευμένη Εκκλησία» είναι επίσης η «θριαμβεύουσα Εκκλησία» και θα θριαμβεύσει επί της Ρώμης και κάθε άλλης αυτοκρατορίας που τόλμησε να αντισταθεί στη Βασιλεία του Θεού. 

Η ιστορία του Δυτικού Πολιτισμού, με αυτή την έννοια, υπήρξε το αποτέλεσμα αυτού του τιτάνιου αγώνα εναντίον του Καίσαρα και του ένδοξου θριάμβου των πραγμάτων που είναι του Θεού.

Τα πράγματα που είναι του Καίσαρα είναι εγκόσμια πράγματα, που παρέρχονται. Τα αιώνια πράγματα του Θεού δεν πρέπει ποτέ να παραδοθούν στον Καίσαρα.

https://francischristian.substack.com/p/giving-to-caesar-the-things-that?utm_source=profile&utm_medium=reader2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!