Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

ΡΕ, ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ; Τό 'CDC' συνιστά (...) τήν χρήση μάσκας ...έξι μήνες τόν χρόνο!!!!!!!!!

 


Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έχουν επικαιροποιήσει τη στάση τους σχετικά με τις μάσκες και τώρα συνιστούν τη χρήση μάσκας για έως και έξι μήνες το χρόνο σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης.


«Το CDC βρίσκεται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης μετρήσεων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καθοδηγήσουν πότε πρέπει να εφαρμοστούν επιλεγμένες πρακτικές πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων για πολλαπλούς αναπνευστικούς ιούς», ανέφερε το CDC σε ενημέρωση στις 8 Μαΐου στις συστάσεις του για το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια του COVID-19.

«Ορισμένες εγκαταστάσεις ενδέχεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συστήσουν τη μάσκα κατά τη διάρκεια της τυπικής εποχής του αναπνευστικού ιού (περίπου τον Οκτώβριο-Απρίλιο)», ανέφερε ο οργανισμός. 

Η σύσταση για έξι μήνες μάσκας ισχύει μόνο σε χώρους όπου παρέχεται υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων των γηροκομείων και της υγείας στο σπίτι. 

Δεν προορίζεται για χώρους μη υγειονομικής περίθαλψης όπως εστιατόρια.

Για το COVID-19, το CDC «συνεχίζει να συνιστά στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης να εφαρμόζουν μάσκα σε όλη την εγκατάσταση όταν συνιστώνται μάσκες στην κοινότητα».

Ο Phil Kerpen, πρόεδρος της ομάδας υπεράσπισης της δημόσιας πολιτικής American Commitment, επέκρινε τη σύσταση του CDC για μάσκα κάθε εξάμηνο.

«Αυτό είναι ψυχοπαθητικό. Θα προσποιηθούν ότι οι μάσκες σταματούν τη γρίπη - παρά τις συντριπτικές αποδείξεις για το αντίθετο εδώ και δεκαετίες - μόνο και μόνο για να αποφύγουν την παραδοχή λάθους. 

Θυμηθείτε ότι ολόκληρο το βήμα για τη μάσκα COV2 ήταν ότι υποτίθεται ότι δεν μεταδίδεται όπως η γρίπη!», ανέφερε σε ένα tweet στις 8 Μαΐου.

Σύμφωνα με το CDC, τα δεδομένα σχετικά με τις εισαγωγές στο νοσοκομείο COVID-19 θα χρησιμοποιηθούν «για να βοηθήσουν το κοινό να αποφασίσει πότε πρέπει να εξεταστεί η μάσκα στην κοινότητα». 

Ωστόσο, το CDC αναγνωρίζει ότι με βάση δεδομένα από τα τέλη του 2022 και το 2023, «αυτά τα επίπεδα μπορεί να είναι λιγότερο χρήσιμα για την ενημέρωση των συστάσεων μάσκας στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης».

Αρνητικές επιπτώσεις της συνεχιζόμενης μάσκας

Η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 έχει αναγνωριστεί ότι προκαλεί αρκετές επιπλοκές στην υγεία. Μια συστηματική ανασκόπηση 2.168 μελετών που εξέτασαν το ζήτημα διαπίστωσε ότι η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της πανδημίας οδήγησε σε πονοκεφάλους, κνησμό και περιορισμό οξυγόνου, μεταξύ άλλων.

"Βρήκαμε σημαντικά αποτελέσματα τόσο στις ιατρικές χειρουργικές όσο και στις μάσκες N95, με μεγαλύτερο αντίκτυπο από τη δεύτερη", αναφέρει η ανασκόπηση (https://www.theepochtimes.com/health/masks-cause-headaches-itching-and-lower-oxygen-intake-study_5181866.html), που δημοσιεύθηκε στο "Frontiers in Public Health" στις 5 Απριλίου.

Μια μετα-ανάλυση πολλαπλών μελετών διαπίστωσε ότι ο πονοκέφαλος ήταν το «πιο συχνό σύμπτωμα» μεταξύ των χρηστών μάσκας, με επιπολασμό 62% για γενική χρήση μάσκας και έως 70% όταν χρησιμοποιούσαν μάσκες N95. Δύσπνοια παρατηρήθηκε στο 33% για τη γενική χρήση μάσκας και στο 37% μεταξύ των χρηστών N95.

"Οι μάσκες παρεμπόδισαν την πρόσληψη O2 και την απελευθέρωση CO2 και έθεσαν σε κίνδυνο την αναπνευστική αντιστάθμιση", αναφέρει η ανασκόπηση. «Αν και η εκτιμώμενη διάρκεια φθοράς είναι μικρότερη από την καθημερινή / παρατεταμένη χρήση, τα αποτελέσματα επικυρώνουν ανεξάρτητα το σύνδρομο εξάντλησης που προκαλείται από μάσκα (MIES) και τις φυσιομεταβολικές δυσλειτουργίες. Το MIES μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες κλινικές συνέπειες, ειδικά για τις ευάλωτες ομάδες».

Μια μελέτη (https://clinmedjournals.org/articles/jide/journal-of-infectious-diseases-and-epidemiology-jide-6-130.php?jid=jide) της χρήσης μάσκας μεταξύ των επαγγελματιών υγείας κατά τη διάρκεια του COVID-19 ανακάλυψε ότι η παρατεταμένη χρήση N95 και χειρουργικών μασκών από επαγγελματίες υγείας κατά τη διάρκεια του COVID-19 οδήγησε σε ανεπιθύμητες ενέργειες όπως ακμή, βλάβη του δέρματος, πονοκεφάλους και μειωμένη γνωστική λειτουργία μεταξύ «της πλειοψηφίας των ερωτηθέντων».

Κριτήρια κάλυψης

Επί του παρόντος, τα "Επίπεδα κοινότητας COVID-19" του CDC χρησιμοποιούνται για να καθορίσουν εάν οι κοινότητες πρέπει να λάβουν προληπτικά μέτρα κατά της λοίμωξης, συμπεριλαμβανομένων συστάσεων κάλυψης. 

Συλλέγονται δεδομένα σχετικά με τις νοσηλείες και τις λοιμώξεις, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για την ταξινόμηση των κοινοτήτων ως χαμηλού, μεσαίου ή υψηλού κινδύνου.

Οι επερχόμενες αλλαγές σημαίνουν ότι μόνο οι νοσηλείες θα ληφθούν υπόψη κατά τον καθορισμό του εάν πρέπει να εφαρμοστούν απαιτήσεις όπως η μάσκα στις κοινότητες.

"Τα επίπεδα κοινότητας COVID-19 ή CCS που χρησιμοποιούνται για την καθοδήγηση ατομικών και κοινοτικών ενεργειών θα διακοπούν, καθώς βασίζονται εν μέρει σε αυτά τα δεδομένα περιπτώσεων", επιβεβαίωσε ο Brendan Jackson, συνεργάτης στο εγχειρίδιο επιδημιολογίας πεδίου του CDC, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου (https://www.cdc.gov/media/releases/2023/t0508-covid-phe.html) στις 5 Μαΐου.

"Τούτου λεχθέντος, αυτή η αλλαγή και πάλι δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση όσο μπορεί να ακούγεται και θα αντικατασταθεί από τα επίπεδα εισαγωγής στο νοσοκομείο, τα οποία ήταν και πάλι ο κύριος μοχλός των επιπέδων της κοινότητας".

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.theepochtimes.com/health/cdc-recommends-wearing-masks-six-months-a-year_5254765.html


3 σχόλια:

  1. AMA ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ,ΘΑ ΠΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ;;;;;
    ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΜΑΝΟΥΛΑ.........
    ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΟΝΑΣ......ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.
    ΜΑΜΑ, ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ............


    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σέ όλους μας, λείπουν εντονότατα η μητέρες μας Αγγελικούλα μας!
      Γιά νά επανέλθουμε όμως στό θέμα μας, ναί, οι πολλοί Α Γ Ε Λ Η Δ Ο Ν έτρεξαν καί υιοθέτησαν καί τίς θανατηφόρες ενέσεις καί τά εγκληματικά φίμωτρα!

      Διαγραφή
    2. `Ηθελές τα κι έπαθές τα .............

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!