Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Όσο υπάρχουν άνθρωποι... : Οι κάτοικοι αγοράζουν βικτωριανό νεκροταφείο 200 ετών για να σταματήσουν την πώλησή του σε κατασκευαστές κατοικιών: «Αυτό είναι το καμάρι μας και η χαρά μας».

(SWNS)

Μια ομάδα κατοίκων πρόκειται να αγοράσει ένα εγκαταλελειμμένο βικτωριανό νεκροταφείο για να σταματήσει την πώλησή του σε κατασκευαστές κατοικιών.

Το νεκροταφείο της οδού Chapel στο Bradford του Δυτικού Yorkshire στην Αγγλία άνοιξε το 1823 και περιέχει τους τάφους περίπου 891 πρώην κατοίκων της πόλης. Εκείνοι που θάφτηκαν στους χώρους περιλαμβάνουν τους πρώην ιδιοκτήτες βικτωριανών μύλων και πολιτικούς αξιωματούχους που βοήθησαν στην ίδρυση της σύγχρονης πόλης.

Το νεκροταφείο τέθηκε προς πώληση από κτηματομεσίτες αφού η εκκλησία στους χώρους της έκλεισε τον Ιούνιο του 2021. Το κτίριο της εκκλησίας καταχωρήθηκε με τιμή στόχου 350.000 λίρες (περίπου 420.000 δολλάρια) και το νεκροταφείο για ονομαστική τιμή 5.000 λίρες (6.000 δολλάρια).

Οι ντόπιοι φοβούνταν ότι ένας πιθανός αγοραστής θα μπορούσε να υποβάλει αίτηση για την απομάκρυνση των τάφων και την ανακατασκευή του οικοπέδου.

(SWNS)

(SWNS)

Οι Φίλοι του Νεκροταφείου της οδού Chapel, μια ομάδα αφιερωμένη στην τακτοποίηση του κατάφυτου νεκροταφείου, ένοιωσαν «εξοργισμένοι» με το σχέδιο. Αλλά τώρα πρόκειται να αγοράσουν το νεκροταφείο μετά την έναρξη μιας εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων.

Η Ilene Watson, διαχειριστής της ομάδας και η οποία έχει προπαππούδες θαμμένους στο νεκροταφείο, δήλωσε: «Αγοράζουμε το νεκροταφείο για ένα ονομαστικό ποσό, αλλά έπρεπε να συγκεντρώσουμε 5.000 λίρες (6.000 δολλάρια) για να πληρώσουμε τα νομικά έξοδα. Αυτό είναι το καμάρι μας και η χαρά μας. Και το έχουμε κάνει ένα κόσμημα.

«Το αλλάξαμε πολύ καθαρίζοντας τις κατάφυτες περιοχές και τακτοποιώντας το. Με τα παγκάκια που έχουμε τοποθετήσει, είναι πλέον ένα ωραίο μέρος για να καθίσετε μια ηλιόλουστη μέρα».



(SWNS)

(SWNS)

Το νεκροταφείο άνοιξε παράλληλα με το παρεκκλήσι του Salem στην περιοχή Eccleshill της πόλης το 1823, αλλά το παρεκκλήσι αργότερα κατεδαφίστηκε και μεταφέρθηκε μέσα στο χωριό.

Το κτίριο της Ενωμένης Μεταρρυθμισμένης Εκκλησίας που βρισκόταν πρόσφατα εκεί χτίστηκε τη δεκαετία του 1960 σε πιο μοντέρνο στυλ, αλλά έκλεισε και τέθηκε προς πώληση τον Ιούνιο του 2021.

Εκείνη την εποχή, η εκκλησία είπε: «Ελπίζω ότι όποιος αναλάβει το νεκροταφείο θα σεβαστεί την κληρονομιά και τη χρήση του και θα είναι σε θέση να το διατηρήσει για το μελλοντικό όφελος του Eccleshill».

Αλλά οι ντόπιοι φοβούνταν ότι η πώλησή του θα «αποδεκάτιζε την περιοχή και θα έσβηνε ένα κομμάτι της ιστορίας από τον χάρτη».

(SWNS)

(SWNS)

«Είναι μέρος της κληρονομιάς του Eccleshill», δήλωσε η κ. Watson. «Υπάρχουν ιδιοκτήτες μύλων και ο αρχικός αρχιτέκτονας μεταξύ εκείνων που θάφτηκαν εδώ, καθώς και ο πρώτος άνθρωπος που θάφτηκε, ο John Blamires».

Ο Philip Thackray, πρόεδρος των Φίλων του Νεκροταφείου της Chapel Street, πρόσθεσε ότι οι ντόπιοι πηγαίνουν συχνά στο νεκροταφείο για να χαλαρώσουν. «Είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να χαλαρώσουν. Πολλοί ντόπιοι θέλουν να έρθουν και να καθίσουν εδώ», είπε.

Στις 22 Οκτωβρίου, η ομάδα γιόρτασε την 200ή επέτειο του νεκροταφείου με μια ανοιχτή ημέρα και τελετή μνήμης.


Το προσωπικό των Epoch Times συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.
Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.com και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στη διεύθυνση: https://www.theepochtimes.com/newsletter


ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/bright/residents-to-buy-200-year-old-victorian-cemetery-to-stop-it-being-sold-off-to-housing-developers-this-is-our-pride-and-joy-5515600?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-11-09&src_cmp=gv-2023-11-09&utm_medium=email&est=6y60dN%2BU7F8qIYT3mSmk1C1ZW0dYL1GK%2Bvt4xRAckJ2S8vJ606YluqUwFiA%3D



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



καληνύχτα! 🌙🌟 
Μ.Ζ.

2 σχόλια:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!