Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Εγκαταλελειμμένο νεογέννητο που βρέθηκε με τον πλακούντα ακόμη συνδεδεμένο υιοθετείται μετά από 10 μήνες.

(Ευγενική προσφορά του γραφείου του σερίφη της κομητείας Polk)
7/12/2023
Ενημέρωση:
7/12/2023

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι που βρέθηκε μόνο του να κλαίει στο δάσος έλαβε το αίσιο τέλος που της αξίζει αφού υιοθετήθηκε από ένα αγαπημένο ζευγάρι.

Το κοριτσάκι, που ονομάστηκε Angel Grace από τον σερίφη της κομητείας Polk της Φλόριντα, Grady Judd, βρέθηκε και διασώθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2023. Το κοριτσάκι ανακαλύφθηκε μόνο του σε ένα μικρό λόφο κοντά στο Regal Loop Mobile Home Park, τυλιγμένη σε κουβέρτες και ακόμα συνδεδεμένη με τον πλακούντα, αφού ένας κάτοικος που κατοικούσε κοντά την άκουσε να κλαίει μέσα στη νύχτα και κάλεσε το 911.

«Η θερμοκρασία έξω ήταν χαμηλότερη από 10 βαθμούς Κελσίου και τα μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας Polk έλεγξαν το κορίτσι και διαπίστωσαν ότι, με βάση τη θερμοκρασία του κοριτσιού, είχε γεννηθεί περίπου μία ώρα πριν βρεθεί», ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Polk (PCSO) στο Facebook.
Η Angel Grace με τους θετούς γονείς της την ημέρα "Happy Gotcha Day". (την ημέρα που σε αποκτήσαμε) (Ευγενική προσφορά του γραφείου του σερίφη της κομητείας Polk)

Το μωρό μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο όπου κρίθηκε υγιές και σταθερό. Παρά την «εκτεταμένη προσπάθεια» να εντοπιστεί η μητέρα της, η οποία περιελάμβανε τη χρήση μιας μονάδας K-9, drone, αεροπορικής μονάδας, κυνηγόσκυλου και αξιωματικών που χτυπούσαν κάθε πόρτα, οι προσπάθειές τους ήταν ανεπιτυχείς.

«Ήταν με τη χάρη του Θεού που βρήκαμε το εγκαταλελειμμένο κοριτσάκι, προτού η έκθεση στο κρύο ή σε οποιαδήποτε ζώα της προκαλέσει κακό», δήλωσε ο σερίφης Judd σε δήλωσή του. «Βρίσκεται σε εξαιρετικά ευάλωτη κατάσταση, αλλά είναι ένα δυνατό κοριτσάκι και φαίνεται ότι τα πάει περίφημα».
(Ευγενική προσφορά του γραφείου του σερίφη της κομητείας Polk)

Δέκα μήνες αργότερα, στις 29 Νοεμβρίου, το μωρό υιοθετήθηκε επίσημα από ένα αγαπημένο ζευγάρι που επέλεξε να παραμείνει ανώνυμο, αλλά επέτρεψε στο PCSO να μοιραστεί φωτογραφίες από την «Happy Gotcha Day» (Χαρούμενη Ημέρα που σε αποκτήσαμε) με όλους όσους είχαν παρακολουθήσει την ιστορία της υιοθετημένης κόρης τους και προσευχήθηκαν για την ευημερία της.

Τα σχόλια πλημμύρισαν, με μία από τις πρώην νοσοκόμες της Angel Grace, τη Cecille Bactat, να γράφει στο Facebook: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το μικρό της πρόσωπο στο νοσοκομείο. ... Προσευχήθηκα μαζί σας και θα συνεχίσω να προσεύχομαι για εσάς. Ο Θεός έχει μεγάλα σχέδια για το κοριτσάκι σας!»

Σε συνέντευξη Τύπου τον Ιανουάριο μετά τη διάσωση της Angel Grace, ο σερίφης Judd επαίνεσε τους ισχυρούς πνεύμονες του μωρού που ενεργοποίησαν συναγερμό και χαιρέτισε τους γείτονες που άκουσαν την κραυγή της για βοήθεια ως «αληθινούς ήρωες». Υπενθύμισε επίσης σε όλους τους πολίτες ότι η Φλόριντα έχει έναν νόμο περί ασφαλούς καταφυγίου, που θεσπίστηκε το 2000, ο οποίος επιτρέπει σε κάθε γονέα να αφήσει ένα βρέφος ηλικίας μικρότερης της 1 εβδομάδας με ασφάλεια σε οποιοδήποτε νοσοκομείο ή να απευθυνθεί στο EMS ή τον πυροσβεστικό σταθμό ανώνυμα, χωρίς φόβο δίωξης.

«Αν το σκεφτείτε», είπε ο σερίφης Judd, «ο λόγος που το μωρό είναι εδώ είναι επειδή γεννήθηκε υγιές και είχε ένα ζευγάρι δυνατών πνευμόνων και υπήρχαν σπουδαίοι άνθρωποι, οπότε όλα τα κομμάτια ενώθηκαν για να καταλήξει αυτό το παιδί ζωντανό, υγιές και καλά».

Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.nyc και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter

ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/bright/abandoned-newborn-found-with-placenta-still-attached-gets-adopted-after-10-months-5540628



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!