Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Μαζική συμπλοκή αντί για ενσωμάτωση: 49 τραυματίες σε «πρόγραμμα κοινωνικού σχολείου».


ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

ΛΕΥΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: ΜΟΝΟ 4% ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Η τάση μειώνεται με κάθε νέο καβγά, κάθε νέο φόνο με μαχαίρι, κάθε νέο βιασμό.



Του Alex Cryso
12 Δεκεμβρίου 2023

Περισσότερες από μία φορές φέτος υπήρξαν αναφορές για καταστροφικές επιθέσεις με ερεθιστικά αέρια σε γερμανικά σχολεία, στα οποία ορισμένα παιδιά και νέοι έπρεπε να υποβληθούν σε θεραπεία από γιατρούς. Ο κυρίαρχος τύπος παρέμεινε για άλλη μια φορά σιωπηλός για τους δράστες για καλό λόγο: Ενώ ολόκληρη η χώρα γκρινιάζει για τα καταστροφικά αποτελέσματα της τελευταίας μελέτης Pisa, φαίνεται όλο και πιο αμφίβολο αν το μέλλον εξακολουθεί να βρίσκεται στην εκπαίδευση - ή αν κάποιος πρέπει απλώς να αποκτήσει δεξιότητες στις κλωτσιές, τις καρατιές και τη χρήση πεταλούδας (μαχαίρι); 

Ειδικά από τη στιγμή που τα «σχολεία χωρίς ρατσισμό» μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε εθνοτικά-πολιτιστικά καζάνια στα οποία τα παιδιά της Γερμανίας έχουν σχηματίσει εδώ και καιρό μια μειονότητα που εκφοβίζεται και τρομοκρατείται.

Σε ένα τέτοιο «πρόγραμμα κοινωνικού σχολείου», το κοινοτικό σχολείο Campus Efeuweg στην προβληματική περιοχή Neu-Köln του Βερολίνου, η κατάσταση κλιμακώθηκε εντελώς το πρωί της Δευτέρας: 49 τραυματίες είναι αποτέλεσμα μιας βίαιης αντιπαράθεσης στην οποία ακόμη και η διευθύντρια υπέστη κάταγμα στο χέρι. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να δεχτούν γροθιές, ενώ οι νεαροί έκοβαν ο ένας τον άλλον. 

Αυτό που αρχικά ξεκίνησε ως φιλονικία μεταξύ τριών 14χρονων και 15χρονων οδήγησε σε επίθεση με σπρέϋ πιπεριού, η οποία με τη σειρά της εξελίχθηκε σε μαζική φιλονικία, η οποία προηγουμένως ήταν γνωστή μόνο από τις ανοιχτές πισίνες. 

Το ερώτημα εάν τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα θα είναι σύντομα τα επόμενα μέρη στα οποία ξένες φυλές και συμμορίες ζουν τις φαντασιώσεις τους για βία. Στην περίπτωση του προαναφερθέντος κοινοτικού σχολείου, επίσης, τα μέλη της οικογένειας ήταν σύντομα στο χώρο για να συμμετάσχουν ενεργά. Ο λόγος της διαμάχης λέγεται ότι ήταν μάλλον κοινότοπος.

Αν διαβάσετε τις κριτικές χρηστών του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος στο Google (2.3 από 5 αστέρια με 43 αξιολογήσεις), γίνεται συχνά λόγος για εκφοβισμό, ναρκωτικά, βία κατά των καθολικών παιδιών, οι δάσκαλοι κοιτάζουν από την άλλη πλευρά, την ανικανότητά τους, τον ψυχολογικό τρόμο, την κακή εκπαιδευτική διαμεσολάβηση, την αδυναμία μπροστά στους προβληματικούς μαθητές και μια «ντροπή για το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα»

Σε καιρούς που το μέλλον μας φαίνεται πραγματικά να ονομάζεται Achmed, Tolgay και Nasrollah, σύντομα θα βρεθούμε ανοιχτά αντιμέτωποι με εντελώς διαφορετικές ανεπιθύμητες εξελίξεις.

Ήδη την άνοιξη, ένα άλλο κοινοτικό σχολείο (Schillerschule) στη μικρή πόλη Mühlacker κοντά στο Pforzheim έπρεπε να εκκενωθεί εντελώς μετά από μια ερεθιστική επίθεση αερίου. Περισσότεροι από 300 μαθητές επηρεάστηκαν, 30 παιδιά και έφηβοι υπέστησαν αναπνευστικό ερεθισμό. Τόσο το Pforzheim όσο και το Mühlacker είναι γνωστά για ένα υπερβολικά υψηλό ποσοστό μουσουλμάνων αλλοδαπών παράλληλα με το καταστροφικά φθίνον επίπεδο εκπαίδευσης και κοινωνικής ασφάλισης.



ΠΗΓΗ: https://beischneider.net/2023/12/12/massenschlaegerei-statt-integration-49-verletzte-in-sozialem-schulprojekt/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Μα δε βλέπεις φίλε μου Ιωάννη;
      Όλα περίφημα στην Ελλάδα. Καμμία σχέση με τη Γερμανία.
      Ο Έλληνας συνεχίζει να κοιμάται. Βρίσκεται στο όνειρο 1,871,543!!
      Σαν τα επεισόδια της "Τόλμης & Γοητείας" ένα πράγμα.

      Βέβαια, μην αποθαρρύνεται, σε λίγο θα χτυπήσουν κι οι επικολλήσεις. Β4βαιααααα...

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!