Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Εμετικά αποτροπιαστικό! - ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η Ευαγγελική Εκκλησία ανακηρύσσει επίσημο ιερό ζευγάρι ως λεσβιακό δίδυμο


Ο Ιησούς με τα αδέλφια του; Queer-φεμινιστικό έργο με θέμα τη Γέννηση στο Βερολίνο


Είστε τόσο ντεμοντέ όσο εγώ; Σκέφτεστε και εσείς τον Ιωσήφ – δηλαδή έναν άνδρα – και τη Παναγία – δηλαδή μια γυναίκα – όταν σκέφτεστε τα Χριστούγεννα και τη φάτνη; Σκέφτεστε το «πιο ιερό ζευγάρι», όπως τραγουδιέται στα κάλαντα των Χριστουγέννων «Άγια Νύχτα»;

Αν σκέφτεστε ένα παραδοσιακό ζευγάρι, τότε στα μάτια της σύγχρονης εκκλησίας μας των πολλών φύλων, είστε πιθανώς ένα απελπιστικά ξεπερασμένο και αντιδραστικό μοντέλλο όσο εγώ. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα νέα που ακούγονται τώρα από την πρωτεύουσα: Η περιοχή της Ευαγγελικής Εκκλησίας στο κέντρο της πόλης του Βερολίνου σας προσκαλεί σε μία «queer-φεμινιστική φάτνη» στην εκκλησία της Γαλιλαίας στο Friedrichshain. Σύμφωνα με μια έκθεση της Υπηρεσίας Ευαγγελικού Τύπου (epd), το έργο προορίζεται να προσελκύσει ιδιαίτερα εκείνους τους ανθρώπους «που αποκλείονται από τη συμβατική εικόνα της πυρηνικής οικογένειας των Χριστουγέννων και ως εκ τούτου συχνά περνούν αυτό το βράδυ μόνοι».

Συγγνώμη, πώς το είπατε αυτό;

Αποκλείεται κάποιος από την «εικόνα της πυρηνικής οικογένειας των Χριστουγέννων» μόνο και μόνο επειδή ζει διαφορετικά; Δεν γεννήθηκαν όλοι, απολύτως όλοι, από μητέρα και πατέρα, ανεξάρτητα από το πώς ζουν; 

Και ένας «αποκλεισμός» βασισμένος στον τρόπο ζωής δεν θα ερχόταν σε αντίθεση με κάθε βασική χριστιανική πεποίθηση;

«Πλήρης αποστασία από τον Θεό» – έτσι σχολίασε το μήνυμα ένας φίλος κληρικός από την Ανατολική Ευρώπη όταν του το έστειλα μέσω συνομιλίας.

Στην Προτεσταντική Εκκλησία, ωστόσο, τα βλέπουμε διαφορετικά.

Η (λεσβία) Αναπληρώτρια Επιστάτρια της Ευαγγελικής Εκκλησιαστικής Περιφέρειας του Βερολίνου-Stadtmitte Silke Radosh-Hinder (*) εξήγησε ότι μία queer φάτνη ταιριάζει «ακριβώς στην εποχή μας και στην πόλη μας».

https://www.aljazeera.com/features/2017/9/5/populism-and-the-fight-for-the-soul-of-german-churchesΚάτι που σίγουρα έχει δίκοιο, τουλάχιστον στο Βερολίνο και σε αυτούς τους τρελλούς καιρούς.

Αλλά στην εκκλησία; Μία queer αναπαράσταση της Γέννησης απλά δεν ταιριάζει με αυτό.

Συνεχίζει λέγοντας για την αναπαράσταση της Γέννησης στην πύλη "christlichesforum.info": "Πρόκειται για την αναζήτηση ενός ξενώνα από ένα ζευγάρι που χαρακτηρίζεται ως "θηλυκό" και "το οποίο" μένει απροσδόκητα έγκυος".

Συγγνώμη, πώς το είπατε; Χαρακτηρίζεται ως θηλυκό;

Πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσετε;

"Αυτό" είναι έγκυος - δηλαδή, ολόκληρο το ζευγάρι; Και επομένως και οι δύο γυναίκες; Έχει τότε ο Ιησούς ένα μικρό αδελφάκι;

«Σαν να μην έφτανε αυτό, θα υπάρξει ένα "drag show" μετά το φεστιβάλ», συνεχίζει η πύλη. Σύμφωνα με το "epd", το έργο της γέννησης χρηματοδοτείται από κονδύλια καινοτομίας της εκκλησίας.

«Η δικαιολογία των κληρικών της εποχής, ότι η θεολογικά εντελώς παράλογη φάτνη ταιριάζει "ακριβώς στην εποχή μας", μιλάει ακριβώς ενάντια στο γεγονός», λένε οι επικριτές χριστιανοί του «christlichesforum.info»: «Επειδή ακόμη και πριν από 2000 χρόνια ο Χριστός ήταν ένα "σημείο αντίφασης" - και οι πιστοί πρέπει να είναι το αλάτι της γης - και όχι το κερασάκι της».

Το συμπέρασμα των συναδέλφων: «Όπου ο Χριστιανισμός υποτάσσεται στο πνεύμα του κόσμου, χάνει το Άγιο Πνεύμα – και οι εκκλησίες χάνουν επίσης όλο και περισσότερα μέλη, μερικά από αυτά ιδιαίτερα ευσεβείς ανθρώπους που είναι αηδιασμένοι από το ντροπιαστικό τσίρκο των πιθήκων».

Πρόκειται πραγματικά απλώς για υπόθαλψη του zeitgeist; Ή είναι μια επίθεση – φανερή ή συγκεκαλυμμένη – εναντίον του Χριστιανισμού και του πυρήνα του ως τέτοιου; Ή μήπως οι κληρικοί εδώ απλά χτίζουν τη δική τους εκκλησία με τη δική τους πίστη σύμφωνα με το δικό τους γούστο; Σύμφωνα με το σύνθημα - τι με νοιάζει για τον Ιησού και τη Βίβλο;

Ακόμη και ο καμπαρετίστας Hans-Dieter Hüsch είπε το 2012 με δηκτικό χλευασμό: «Ο Θεός έφυγε από την εκκλησία». Σήμερα, θα προτιμούσε κανείς να πει με τον Peter Hahne: «Ο Θεός εκδιώχθηκε από την εκκλησία από την ίδια την εκκλησία».


ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/kirche-erklaert-trautes-hochheiliges-paar-zu-lesben-duo/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



(*) Η Silke Radosh-Hinder (Dr. theol.), γεννημένη το 1971, ζει και εργάζεται ως πάστορας, επιστήμονας και ακτιβίστρια στο Βερολίνο. Η έρευνά της επικεντρώνεται στις επικοινωνιακές διαδικασίες των διαθρησκειακών πρωτοβουλιών. Το 2021, ολοκλήρωσε το διδακτορικό της σε αυτό το θέμα στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας, όπου της απονεμήθηκε το βραβείο σχολής του πανεπιστημίου το 2022.

3 σχόλια:

  1. Γιατί, πότε είχαν Άγιο Πνεύμα αυτές οι κοινότητες και τους εγκατέλειψε τώρα; Ό, τι αντίχριστο και δαιμονικό συμβαίνει κατά καιρούς από αυτούς, είναι απόλυτα φυσιολογικό και προβλεπόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά, κύριε Ηλιάδη.
      Και ίσως ήρθε η ώρα που αποκαλύπτονται και εκτίθενται έτσι ώστε το εξαπατημένο ποίμνιο να τους εγκαταλείψει αναζητώντας την αλήθεια. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν άνθρωποι που εγκαταλείπουν την καθολική και προτεσταντική αίρεση και βαπτίζονται Ορθόδοξοι. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κάνει μεγάλο έργο στη Γερμανία και την Ελβετία. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τους δικούς μας.
      Καλά Χριστούγεννα!

      Διαγραφή
  2. Ακόμα μία βαθιά α ρ ρ ω σ τ η μ έ ν η πτυχή καί περιστατικό στήν (ασταμάτητα) εκφυλισμένη Γερμανία!
    Ο Θεός ου μυκτηρίζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!