Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Κυκλοφόρησε στρατιωτική μελέτη των ΗΠΑ για τη μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό.

Ένα στρατιωτικό μέλος ετοιμάζει ένα εμβόλιο COVID-19 στο Fort Knox, Ky., στις 9 Σεπτεμβρίου 2021. (Jon Cherry/Getty Images)

Ο στρατός των ΗΠΑ ήταν από τους πρώτους που εντόπισαν περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής μεταξύ των εμβολιασμένων.

Από Zachary Stieber

12/1/2023                     Ενημέρωση: 12/1/2023

Μια μικρή στρατιωτική μελέτη των ΗΠΑ σχετικά με τη μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό κυκλοφόρησε αθόρυβα, με τους συγγραφείς να λένε ότι δεν βρήκαν εμφανή ή υποκλινική καρδιακή φλεγμονή.

Εξωτερικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η μελέτη έδειξε κάποια ανησυχητικά σημάδια και ότι οι στρατιωτικοί ερευνητές απέτυχαν να διερευνήσουν περαιτέρω αυτά τα σημάδια.

Ο στρατός των ΗΠΑ ήταν μία από τις πρώτες οντότητες στον κόσμο που ανίχνευσε μυοκαρδίτιδα και μια σχετική κατάσταση, την περικαρδίτιδα, μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19. Ο στρατός έδωσε επίσης εντολή εμβολιασμού COVID-19 για το προσωπικό.

Με αυτά τα δεδομένα κατά νου, «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσουμε τον επιπολασμό της υποκλινικής μυοκαρδίτιδας / περικαρδίτιδας μαζί με την πιθανότητα πρόσθετων επιπλοκών», ανέφεραν οι συντάκτες της νέας μελέτης.

Οι ερευνητές στρατολόγησαν άτομα που έλαβαν εμβόλιο τροποποιημένου αγγελιοφόρου RNA (mRNA) της Pfizer ή της Moderna, ήταν μεταξύ 12 και 40 ετών και εγγράφηκαν στο TRICARE, το οποίο παρέχει υγειονομική περίθαλψη για πολλά μέλη της υπηρεσίας και τα μέλη των οικογενειών τους. Οι άνθρωποι έλαβαν δεύτερη ή επόμενη δόση εμβολίου μεταξύ Ιουνίου 2022 και Ιουνίου 2023.

Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τους ερευνητές εντός 24 ωρών και τρεις έως επτά ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Μετρήθηκαν τα συμπτώματά τους, τα επίπεδα τροπονίνης Τ και η C-αντιδρώσα πρωτεΐνη. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν επίσης ηλεκτροκαρδιογραφήματα στους ασθενείς.

Τριάντα άτομα κατέληξαν να είναι μέρος της μελέτης, με 23 να είναι ενεργά στρατιωτικά μέλη. Τέσσερεις είχαν άλμα στην τροπονίνη Τ, έναν δείκτη υποκλινικής καρδιακής βλάβης, από 1 σε 16 νανογραμμάρια το λίτρο μετά τον εμβολιασμό. Ωστόσο, οι ερευνητές δήλωσαν ότι κανένας δεν είχε υποκλινική μυοκαρδίτιδα επειδή όρισαν την υποκλινική μυοκαρδίτιδα ως αύξηση άνω των 20 νανογραμμαρίων το λίτρο. Ένας πέμπτος συμμετέχων ανέφερε πόνο στο στήθος και δύσπνοια, δύο πιθανά σημάδια καρδιακής φλεγμονής, αλλά δεν είχε αύξηση της τροπονίνης Τ.

"Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που αναφέρει σημεία ή συμπτώματα μυοκαρδίτιδας / περικαρδίτιδας που συλλέγονται μέσω ενεργού παρακολούθησης μετά τη χορήγηση εμβολιασμού mRNA σε στρατιωτικό περιβάλλον", έγραψε η Δρ Richelle Homo, παιδιατρική ειδικευόμενη στο Ιατρικό Κέντρο του Στρατού Madigan και συνεργάτης στο Ιατρικό Κέντρο του Στρατού Brooke.

Οι συγγραφείς αναγνώρισαν ότι η μελέτη δεν ήταν αρκετά μεγάλη για να εκτιμηθεί η συχνότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό «λόγω της απρόβλεπτης φύσης της πανδημίας και των καθυστερήσεων στη στρατολόγηση». Μέχρι τον Ιούνιο του 2022, πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών μελών, είχαν σταματήσει να κάνουν εμβόλια COVID-19.

«Παρ' όλα αυτά, η απουσία μυοκαρδίτιδας / περικαρδίτιδας σε αυτή τη μελέτη προσφέρει κάποια διαβεβαίωση. Καθώς η τεχνολογία mRNA συνεχίζει να εξελίσσεται, μια βαθύτερη κατανόηση της επίπτωσης και της έκτασης αυτών των επιπλοκών θα είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι οι πληθυσμοί είναι καλά ενημερωμένοι σχετικά με τους κινδύνους, τα οφέλη και την πιθανή ανάγκη παρακολούθησης μετά τη χορήγηση», πρόσθεσαν οι συγγραφείς.

Το έγγραφο δημοσιεύθηκε από το British Medical Journal.

Εκτιμήσεις ειδικών

Αρκετοί ειδικοί που εξέτασαν το έγγραφο δήλωσαν ότι η μελέτη δεν παρείχε καμμία διαβεβαίωση λόγω του μικρού πληθυσμού και του ορισμού της υποκλινικής μυοκαρδίτιδας.
Τα ποσοστά κλινικής μυοκαρδίτιδας ή καρδιακής φλεγμονής που εκδηλώνεται μέσω συμπτωμάτων, κυμαίνονται περίπου 1 στα 3.000 έως 6.000 σε πολλαπλές προηγούμενες μελέτες.

Ο ορισμός της υποκλινικής μυοκαρδίτιδας ως τροπονίνης αυξημένης σε ένα ορισμένο επίπεδο χωρίς μαγνητική τομογραφία καρδιάς δεν μπορεί να αποκλείσει την κατάσταση, ανέφεραν οι γιατροί.

Τα επίπεδα που καταγράφηκαν σε ορισμένους από τους συμμετέχοντες δείχνουν ότι υπήρξε «κάποια βλάβη στο μυοκάρδιο», σύμφωνα με τον Δρ Kirk Milhoan, παιδοκαρδιολόγο. Είπε ότι θα ήθελε να δει μαγνητικές τομογραφίες καρδιάς να εκτελούνται σε αυτούς τους συμμετέχοντες.

«Γιατί δεν κοιτάζουμε περισσότερο και δεν βλέπουμε τι είναι αυτό, σε αντίθεση με το να λέμε, "λοιπόν, αφού τίποτα δεν ήταν πάνω από 20, απλά αγνοήθηκε"», δήλωσε στους Epoch Times.

Ο Δρ Sanjay Verma, καρδιολόγος στην Καλιφόρνια, δήλωσε ότι η αυξημένη τροπονίνη, ειδικά σε χαμηλά επίπεδα, μπορεί να έχει αιτίες χωρίς εμβόλιο και ότι η καρδιακή απεικόνιση βοηθά στη διαφοροποίηση μεταξύ των αιτιών.

Ο Δρ Verma δήλωσε ότι ο πληθυσμός της μελέτης ήταν σημαντικός, σημειώνοντας ότι οι ερευνητές περιελάμβαναν μόνο άτομα που έλαβαν τουλάχιστον τη δεύτερη δόση εμβολίου.

«Αυτά τα κριτήρια ένταξης εξ ορισμού θα απέκλειαν εκείνους που μπορεί να είχαν ήδη μυοκαρδίτιδα μετά τη δόση 1. Επιπλέον, το 70% του πληθυσμού της μελέτης έλαβε τέταρτη δόση (δηλ. δεν είχε μυοκαρδίτιδα μετά τις πρώτες 3). Ως εκ τούτου, η μελέτη είναι ένας αυτοεπιλεγμένος πληθυσμός εκείνων που δεν είχαν μυοκαρδίτιδα από τη δόση 1-3», δήλωσε ο Δρ Verma στους Epoch Times.

«Επομένως, η μελέτη δεν αποδεικνύει ούτε διαψεύδει τίποτα σχετικά με το πραγματικό ποσοστό μυοκαρδίτιδας ή υποκλινικής μυοκαρδίτιδας σε όλους τους εισερχόμενους που λαμβάνουν τη δόση 1 και 2 του εμβολιασμού mRNA COVID-10».

Δεν είναι σαφές γιατί οι ερευνητές επέλεξαν τον ορισμό των 20 νανογραμμαρίων ανά λίτρο. Η πρώτη μελέτη από τον στρατό χρησιμοποίησε έναν ορισμό 10 έως 400 φορές τα ανώτατα όρια των ορίων αναφοράς, τα οποία, σύμφωνα με την κλινική του Κλήβελαντ, μπορεί να είναι τόσο χαμηλά όσο 0,01 νανογραμμάρια ανά λίτρο. Η πρώτη μελέτη απαιτούσε επίσης οξύ πόνο στο στήθος, καθώς εξέτασε την κλινική μυοκαρδίτιδα.
Μια νεώτερη μελέτη από την Ελβετία που εξέτασε την υποκλινική μυοκαρδίτιδα χρησιμοποίησε τουλάχιστον 8,9 νανογραμμάρια ανά λίτρο στις γυναίκες και 15,5 νανογραμμάρια ανά λίτρο στους άνδρες, αν και άλλες απαιτήσεις εξετάστηκαν επίσης για τις τελικές διαγνώσεις.

Η Δρ Homo δεν απάντησε σε ερωτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ούτε η Υπηρεσία Υγείας Άμυνας, η οποία χρηματοδότησε τη μελέτη.

Οι συγγραφείς δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν συγκρούσεις συμφερόντων.



ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/health/us-military-study-on-postvaccination-myocarditis-released-5539285?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-12-02&src_cmp=mb-2023-12-02&utm_medium=email&est=gtzz5ZGjiy%2Bm3xF7%2F78fVHsc3OJYxPJWq2cYifag%2Bb1BujbIl2OCIbbua9o%3D



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Νέα Ζηλανδία: Εντυπωσιακή αύξηση των θανάτων παιδιών: Το συγκάλυψε η κυβέρνηση;
Οι θάνατοι στη Νέα Ζηλανδία για τις ηλικίες 0-4 κάνουν άλμα κατά 76%, από 344 σε 608 κατά μέσο όρο το 2022!
https://www.aussie17.com/p/startling-surge-in-deaths-of-new

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!