Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΑΙΣΧΟΣ!!! - ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «ΨΥΚΤΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ» (!!!!) για τους ΑΣΤΕΓΟΥΣ, πολυτελή ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ για τους (ΛΑΘΡΟ-)ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!!



«Προσφυγική έκρηξη στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία: διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο», «Η Γερουσία του Βερολίνου φιλοξενεί αιτούντες άσυλο σε πολυτελές ξενοδοχείο», «Κόκκινο χαλί για μετανάστες: Πρώην ξενοδοχείο ως σπίτι προσφύγων», Η αίθουσα χορού δημοφιλών συνταξιούχων γίνεται κατάλυμα ασύλουτο MS Ocean Majesty πρόκειται να γίνει κατάλυμα προσφύγων. Αυτά είναι όλα τα πρωτοσέλιδα στην ιστοσελίδα μου φέτος. Και ο κατάλογος θα μπορούσε να επεκταθεί – για παράδειγμα, από το πολυτελές "Atlas Posthotel", ένα ξενοδοχείο σε προνομιακή τοποθεσία στο Garmisch-Partenkirchen που έχει γίνει σπίτι για αιτούντες άσυλο.

Ένας πιστός αναγνώστης είχε πιθανώς όλα αυτά τα παραδείγματα στο μυαλό του όταν μου έστειλε ένα μήνυμα από το Neustadt an der Weinstraße. Στην πόλη της Ρηνανίας-Παλατινάτου, έχουν πλέον στηθεί ψυκτικά κουτιά. Υποτίθεται ότι σώζουν τους άστεγους από το θάνατο παγώνοντας μέχρι θανάτου. Η πρώτη μου σκέψη όταν είδα την εικόνα που μου έστειλε ο αναγνώστης μου: Μοιάζουν με φέρετρα. Και δεν θέλω να φανταστώ να βρίσκομαι σε ένα τόσο κρύο κουτί. Ο αναγνώστης μου έστειλε το μήνυμα με θέμα «Ψυκτικά κουτιά για τους άστεγους, πολυτελή ξενοδοχεία για τους ψευδο-πρόσφυγες».

Είναι πλέον δυνατό να διαφωνήσουμε ως προς το αν η πλειοψηφία των μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας είναι πραγματικοί πρόσφυγες ή, όπως γράφει ο αναγνώστης, «ψευδο-πρόσφυγες». Οι κοκκινοπράσινοι αναγνώστες σίγουρα θα πουν ότι ο τίτλος του αναγνώστη συνιστά κακό λαϊκισμό.

Νομίζω ότι είναι νόμιμο. Και είναι σχεδόν επιτακτική ανάγκη να τεθεί το ερώτημα που προκύπτει από τον εκρηκτικό τίτλο του αναγνώστη: Είναι δίκαιο σε μια κοινωνία οι νεοαφιχθέντες να φιλοξενούνται τουλάχιστον εν μέρει σε πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά εκείνοι που ζουν εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα, που έχουν αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα στη ζωή τους, να πρέπει να περνούν τις νύχτες σε κρύα κουτιά; Πώς αυτό κάνει τους ανθρώπους στη χώρα να αισθάνονται; Σε ποιο βαθμό αυτό προμηνύει μία κοινωνική έκρηξη;

Για να βεβαιωθούμε ότι καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον σωστά: Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές του κέντρου ημερήσιας φροντίδας Lichtblick στο Neustadt, οι οποίοι φροντίζουν τους άστεγους και στήνουν τα ψυκτικά κουτιά. Σώζουν ανθρώπους από το πάγωμα μέχρι θανάτου. Και το γεγονός ότι έχουν χρήματα μόνο για κρύα κουτιά, και όχι για πολυτελή ξενοδοχεία, δεν είναι δικό τους λάθος, ο Θεός το ξέρει. 

"Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τα ειδικά ψυκτικά κουτιά είναι αδιάβροχα και φτάνουν έως και 20 βαθμούς περισσότερο από την εξωτερική θερμοκρασία - και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στη θερμότητα του σώματος", γράφει η SWR.

Τα ψυκτικά κουτιά προορίζονται για την προστασία εκείνων που δεν μπορούν, δεν θέλουν ή δεν τους επιτρέπεται καν να πάνε σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Παραθέτει τα λόγια του επικεφαλής του κέντρου ημερήσιας συνάντησης: «Πρόκειται για τους ανθρώπους που ήταν σε στέγαση έκτακτης ανάγκης στο παρελθόν, αλλά είχαν κακές εμπειρίες εκεί και δεν θέλουν να πάνε εκεί πια. Ή πρόκειται για αστέγους με σκυλιά. Επειδή κανένα καταφύγιο έκτακτης ανάγκης στο Neustadt και τη γύρω περιοχή δεν μπορεί να καταληφθεί από ένα ζώο».

Σύμφωνα με το SWR, δύο από τα τέσσερα ψυκτικά κουτιά βρίσκονται ήδη σε ιδιωτική ιδιοκτησία από τις αρχές του μήνα. Επί του παρόντος, χρησιμοποιούνται κάθε βράδυ. Εν τω μεταξύ, έχουν δημιουργηθεί δύο ακόμη κιβώτια. «Προστατεύονται ελαφρά από φράχτες κατασκευής και λαμβάνουν επίσης μια κινητή τουαλέτα που πρέπει να καθαρίζεται τακτικά», γράφει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Όσο προβληματικό και αν είναι να συγκρίνουμε αυτά τα κουτιά για τους άστεγους απευθείας με τα ακριβά καταλύματα για τους αιτούντες άσυλο, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να σκεφτούμε. Και το θεμελιώδες ερώτημα: Κάνουμε αρκετά, ειδικά ενόψει των δισεκατομμυρίων που δαπανούμε για τους μετανάστες, για εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονται χωρίς στέγη για μεγάλο χρονικό διάστημα, ασχέτως για ποιον λόγο έχουν αποτύχει στην ζωή;







ΠΗΓΗ: reitschuster.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΑ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΣΗ ΠΑΓΩΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ;
    ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!
    ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ ΜΑΖΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι, κύριε Καποδίστρια!

      Την ίδια ώρα, κατακλύζουν την χώρα ορδές λαθροεποίκων γεμάτοι με μίσος και ισλαμικό φανατισμό, έννοιες αλληλένδετες, απέναντι στον δυτικό κόσμο και την νοοτροπία ότι τους χρωστάμε και είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να τους δεχθούμε και να ταΐσουμε αυτά τα παράσιτα και τις οικογένειές τους που ποτέ δεν αφομοιώνονται, επενδύοντας μέσα από εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε επιδόματα και ενοίκια κ.α. στην ενδυνάμωση ενός θανάσιμου εχθρού μέσα στην καρδιά των δυτικών κοινωνιών, αλλά και να υποταχθούμε σε μια ανύπαρκτη κουλτούρα πρωτόγονη και δόλια κουλτούρα που στόχο έχει τον βίαιο εξισλαμισμό της δύσης.
      Έρχονται ζοφερές ημέρες για όλους μας αν δεν αναχαιτιστεί αυτός ο εχθρός.
      Οι διακρίσεις που γίνονται παντού στην Ευρώπη εις βάρος του γηγενή πληθυσμού και η απαξίωση είναι η απόδειξη του τι ετοιμάζεται για εμάς από τις κυβερνήσεις μας.
      Ξυπνήστε και στείλτε τους εκεί που ανήκουν.
      Πρέπει να πάρουμε τις πατρίδες μας πίσω.
      Η Ουγγαρία είναι το παράδειγμα προς μίμηση.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!