Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Γυμνές Νύμφες: Δασκάλα δείχνει στους μαθητές αναγεννησιακούς πίνακες και δέχεται απειλές!

Μουσουλμάνοι φύλακες της αρετής έξαλλοι – το σχολείο αναγκάζεται να κλείσει προσωρινά


Από τον Daniel Weinmann

Πώς μπορεί να διδαχθεί η ιστορία της τέχνης σε καιρούς πολυπολιτισμικής κουλτούρας υποδοχής, στην οποία το Ισλάμ έχει γίνει ένα ακίνητο μέρος του δυτικού πολιτισμού;


Ένα σχολείο στη Γαλλία έδειξε πρόσφατα με έναν ιδιαίτερα περίεργο τρόπο τις υπερβολές στις οποίες μπορεί να οδηγήσει μια παρεξηγημένη ανοχή.

Το επίκεντρο είναι ο πίνακας "Άρτεμις και Ακταίων" του Ιταλού ζωγράφου Giuseppe Cesari από το 1604, ο οποίος κρέμεται στο Λούβρο στο Παρίσι. Το έργο απεικονίζει μια σκηνή από την ελληνική μυθολογία στην οποία ο επώνυμος κυνηγός Ακταίων συναντά τη θεά Αρτέμιδα και τις νύμφες της ενώ λούζεται. Τόσο η Άρτεμις όσο και η συντροφιά της είναι γυμνές. 

Μια δασκάλα στη μικρή πόλη Issou, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Παρισιού, με πληθυσμό 3.900 κατοίκων, έδειξε αυτόν τον πίνακα στους μαθητές της έκτης τάξης την ώρα του μαθήματος των Καλλιτεχνικών. Το πολύ συγκρατημένο γυμνό προκάλεσε την εξέγερση των μουσουλμάνων φυλάκων της αρετής.

ς.

Μερικοί μαθητές της έκτης τάξης φοβήθηκαν από αυτό, κάλυψαν τα μάτια τους και ισχυρίστηκαν ότι η δασκάλα είχε κάνει ρατσιστικά και ισλαμοφοβικά σχόλια και είχε ρωτήσει συγκεκριμένα μουσουλμάνους μαθητές για την εικόνα. Μετά από αυτό, οι γονείς παραπονέθηκαν επίσης στο σχολείο και επιτέθηκαν λεκτικά στην δασκάλα. 

Κάποιοι παραπονέθηκαν για επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα στη θρησκεία τους και κατηγόρησαν την δασκάλα για ισλαμοφοβία. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της εθνικής ένωσης εκπαιδευτικών, παραβιάστηκε η «σωματική και ψυχική ακεραιότητα» της εκπαιδευτικού.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

«Όποιος πιστεύει ότι αυτό είναι άσεμνο για θρησκευτικούς λόγους δεν ανήκει στην Ευρώπη», σχολίασε ένας χρήστης της πύλης σύντομων μηνυμάτων X (πρώην Twitter), «αυτό είναι ακριβώς το είδος της ισλαμικής πίστης που δεν ταιριάζει σε μια φιλελεύθερη κοινωνία».

Στη Σχολή Jacques Cartier, τέτοια περιστατικά προφανώς δεν αποτελούν μεμονωμένη περίπτωση. Από τον Σεπτέμβριο, έχουν αναφερθεί 16 παραβιάσεις στο σχολείο, κυρίως από επιθετικούς γονείς. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, οι αξίες της δημοκρατίας, όπως η ελευθερία της έκφρασης και η εκκοσμίκευση, γίνονται όλο και λιγότερο σεβαστές όχι μόνο από τους μαθητές αλλά και από τους γονείς.

Το τελευταίο περιστατικό θυμίζει τον Samuel Paty. Ο δάσκαλος αποκεφαλίστηκε στον δρόμο τον Οκτώβριο του 2020 κοντά στο γυμνάσιό του στο προάστιο Conflans-Sainte-Honorine του Παρισιού από έναν ριζοσπάστη ισλαμιστή επειδή έδειξε καρικατούρες του Μωάμεθ στην τάξη.

"ΒΑΡΒΑΡΗ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Μόλις στα μέσα Οκτωβρίου, ένας καθηγητής σε ένα γυμνάσιο στο Arras στη βόρεια Γαλλία σκοτώθηκε από έναν τρομοκράτη με αρκετές μαχαιριές στον ώμο και το λαιμό. Ο 20χρονος δράστης λέγεται ότι έχει ορκιστεί πίστη στην τρομοκρατική πολιτοφυλακή Ισλαμικό Κράτος. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε την πράξη ως «βάρβαρη ισλαμική τρομοκρατία».

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ολόκληρο το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Jacques Cartier φοβήθηκε για την ασφάλειά του και απείχε από τα μαθήματα. Το σχολείο παρέμεινε κλειστό για δύο ημέρες.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας Gabriel Attal ανακοίνωσε πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον των εν λόγω μαθητών, οι οποίες πιθανότατα θα υπόκεινται σε πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον της δασκάλας στη χώρα αυτή.


ΠΗΓΗ: reitschuster.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΟΚ & ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ! Δείτε πως ΚΑΤΗΝΤΗΣΑΝ τα γερμανικά σχολεία με τα ..."ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ προσφυγόπουλα"...
https://odysseiatv.blogspot.com/2017/02/blog-post_353.html




Λογοκρισία της τέχνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα γυμνά σώματα αποτελούν θέμα ιστορικής σημασίας στην ιστορία της τέχνης. Ωστόσο, τα καλλιτεχνικά γυμνά συχνά απαγορεύονται από αλγόριθμους ελέγχου περιεχομένου που χρησιμοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Η λογοκρισία του γυμνού έχει αρνητικό αντίκτυπο στη δημιουργική ελευθερία των καλλιτεχνών και στην πολιτιστική διάδοση του καλλιτεχνικού περιεχομένου.

Μέσω της έρευνάς μας (https://ellisalicante.org/assets/censorship/description_EN_ES.pdf), στοχεύουμε στη διερεύνηση της έκτασης, της επίδρασης και των χαρακτηριστικών της αλγοριθμικής μετριοπάθειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, θέλουμε να αξιολογήσουμε την ύπαρξη αλγοριθμικών προκαταλήψεων που επηρεάζουν αρνητικά την ορατότητα των καλλιτεχνών μέσω αυτόματης λογοκρισίας ή σκιώδους απαγόρευσης.

Βοηθήστε μας!
Για να επιτύχουμε τον στόχο μας, πρέπει να δημιουργήσουμε μια μεγάλη συλλογή λογοκριμένων και σκιωδών έργων τέχνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν εργάζεστε στην τέχνη και έχετε βιώσει λογοκρισία ή shadow-banning στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σας προσκαλούμε να συνεισφέρετε στο έργο μας συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική μας έρευνα!

Μαζί μπορούμε να καλλιεργήσουμε ένα πιο φιλικό προς την τέχνη περιβάλλον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Λάβετε υπόψη ότι ο σκοπός αυτής της συλλογής περιορίζεται σε ερευνητικούς σκοπούς. Το έργο αυτό αξιολογήθηκε και εγκρίθηκε από την επιτροπή δεοντολογίας του Πανεπιστημίου του Αλικάντε. (https://ellisalicante.org/assets/censorship/treatment.pdf).

https://ellisalicante.org/censorship 

3 σχόλια:

  1. Ακόμα ένα 'ΣΟΚ' καί αυτή η είδηση από τήν (βαθύτατα ισλαμοκρατούμενη) Γαλλία!
    Ένας πίνακας ...383 ετών (!) είναι λέει "ενοχλητικός" καί έγινε πάλι επίθεση από γονείς (;) στήν δασκάλα!
    Η πολύ φοβική επίσημη Γαλλία απλώς παρακολουθεί ανήμπορη νά κάνει τό παραμικρό....
    Ο Στρατηγός καί Πρόεδρος της Γαλλίας γιά πολλά χρόνια Κάρολος Ντέ Γκώλλ είναι πολύ περισσότερο από βέβαιο πώς ....στριφογυρίζει απερίγραπτα ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ μέσα στόν τάφο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Σοκ', ενημέρωση και απόδειξη, κύριε Καποδίστρια. Μήπως και ξυπνήσει ο κόσμος, που πολύ αμφιβάλλω.
      Αυτό πασχίζουμε όλοι στην Οδύσσεια και τους Εθνικούς Φύλακες.

      Διαγραφή
  2. GabrielAttal ....
    was born on 16 March 1989 in Clamart. He grew up in the 13th and 14th arrondissements (districts) of Paris with three sisters. His father, Yves Attal, was a lawyer and film producer of half Alsatian J e wi s h
    and half Tunisian J e w i s h descent, and his mother, Marie de Couriss, was of French and Greek-Russian ancestry and worked as an employee of a film production company.[2][3]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!